Statsminister och Julkort

Intressant dag idag. Sov fruktansvärt dåligt i natt, drömde att jag aldrig somnade utan att jag låg vaken i sängen och inte kunde sova, så vaknade jag vid tre och visste inte om drömmen var på riktigt eller inte. När jag vaknade kom jag fram till att den inte var det, men att jag ändå var helt slut mentalt eftersom jag hade drömt all den stressen som man känner när man inte kan sova. Ond cirkel.
Och om det är någon ute i krokarna som har missat det här så har jag träffat Svea Rikes statsminister idag, Mr Reinfeldt. Intressant praktik jag har, alltid något nytt. Ena dan skriver man om julmarknader och blomsterhandlar och nästa dag lyssnar man på Reinfeldt. Försökte undvika att vara med på alla bilder jag kunde, vilket var ganska omöjligt då de fotade till höger och vänster. Marie-Louise som jag praktiserar hos intervjuade honom, frågade lite om infrastruktur och sånt. Synd att hon blev avbruten precis innan hon kom till ungdomsarbetslöshets frågan, hade gärna hört vad han hade att säga om det.
När jag kom hem fick jag en bra överaskning och en dålig. Det bra var att julkorten som jag beställde hade kommit ner, men mina pengar hade inte kommit! Åååå jag blir så irriterad! Varför ska alltid försäkringskassan krångla? Jag hoppas VERKLIGEN att de kommer imorgon, annars fattar jag inte hur jag ska ha pengar till Stockholm.
Drog ner en sväng till affären och tog en kaffe med Jennie, Louise och Josse, trevligt att träffa tjejerna och prata!
Ska försöka lägga mig tidigt så att jag inte är lika braindead imorgon som jag har varit idag. Sömn gör verkligen hela skillnaden för mig...
.
.
Julkorten som jag fick hem, är verkligen supernöjd med dem! Färgerna är snyggade i verkligheten och gör sig himla bra tryckta. Verkligen värt pengarna som det kostade!

Första Advent

Vilken bra dag jag hade igår. Startade dagen med att gå en runda upp till stallet i snön och fotade lite, sen var det bara att skynda hem och stressa som vanligt för att hinna blir klar till festen! Det hann jag fast jag fick springa för att inte missa bussen. Jag var även fotograf där under kvällen fast jag var lite nervös för kamerans skull, men den överlevde. Det var det vanliga gänget från Hässleholm med omnejd samt lite andra människor jag inte träffat innan. Men de verkade trevliga och det är alltid kul med lite nya ansikten! Det var en kul fest, grannnarna ringde på och klagade över att vi var för högljuddda, några dansade på borden och ett par utstyrslar blev nerspillda av drinkar.
Var hemma och somnade vid halv fem. Bästa sömnen på länge efter en fest måste jag säga. Inga skumma drömmar och vaknade efter att ha sovit precis lagom lång tid. Åt lunch framför idol på TVn och nu har jag städat upp lite på rummet.
.
Satt och kollade genom bilderna från igår och tittade upp, och då var det verkligen helt vitt utanför fönstret. Snön vräkte ner! Syns inte så mycket på fotot bara...

Adventspynt

Gud vad skönt att allt har kommit igång! Trivs bra på praktiken och tycker jag utvecklas. Får göra en del olika saker och får ta mer och mer ansvar, hur skönt som helst. Ändå är det inte precis som att jag stressar ihjäl mig, utan jag jobbar precis lagom. Hade nästan kunnat köra lite mer känns det som haha.
Trött är man när man kommer hem, hade tänkt att rita lite men inte gjort det på hela veckan. Lite trist nu när jag har massa idéer. Måste även se till att anmäla mig till CSN, har inte gjort det än. Suck.
Funderar även på att fixa en ny blogg, tycker den här börjar kännas lite utdaterad. Har inte så mycket att skriva om, innan var det ju mest USA och jag var mycket mer inspirerad att skriva där. Tyvärr lever jag inte ett lika spännande liv här i Knislinge som i New Jersey. Så det blir nog en adressändring och några andra förändringar om några veckor.
.
Ikväll köpte mamma med sig sushi och kinamat hem, GUD VAD GOTT DET VAR!! Alldeles för längesen jag åt det. Haha mamma överdoserade wasabin stackaren... Sen drack vi glögg samtidigt som vi julpyntade. Typ hälften av allt adventspynt har försvunnit och ingen har någon aning om vad det har tagit vägen. Trist. Stack hem till Louise sen och kollade på Idol, en annan kompis kom förbi, sen körde vi in till stan och hämtade hennes föräldrar och nu är jag hemma och lyssnar på Nu tändas tusen juleljus med Carola och har adventsljusstaken tänd. Är supertrött eftersom jag inte tagit en powernap på flera dagar.
Imorgon har jag faktiskt tänkt att fota lite, har inte fotat med kameran på evigheter! Älskar snön ute, man blir så himla inspirerad. Sen blir det av till 20 årsfest i Hässleholm, det ska bli skoj! På söndag vet jag inte vad som händer (förutom att det är julmarknad i Knislinge, på Tydingesjöns campingplats och i Osby. Tack vare praktiken kan jag numera allt om alla julmarknader i trakten haha). Blir väl adventsmys, samt att jag tänker börja måla lite någon julklapp.
.
Över och ut

Kristianstadsbladet

Hade min första dag på praktiken idag, var alldeles för trött för att vara nervös i morse. Men det gick bra! Fick skriva ett par små grejer och följa med ut på en intervju. Kommer nog att trivas bra där fram till jul! Så himla skönt att ha något att göra på dagen, känna sig lite produktiv istället för att bara vara hemma och ha tråkigt.
.
Så hilma mysigt med snön nu måste jag säga! Kan vädret bara hålla sig så här skulle det vara perfekt. Men jag hörde att det skulle bli typ 10 minusgrader i helgen, lite väl magstarkt tycker jag.
Nu tänker jag slänga mig i sängen, vara allmänt nöjd med min dag och kolla lite på Glee. Kanske går jag ut en runda i snön sen! .
.
Peace out

Snö, Body Shop och nya ögonbryn

Idag har varit en bra dag! För en gångs skull kände jag inte för att mörda väckarklockan imorse när den ringde. Dock var det för att jag hade vaknat fem minuter tidigare av att jag bröt en nagel. Hur lyckas man bryta en nagel i sängen? Jag fattar det inte! Jaja, plötsligt var det en stor reva i ena pekfingernageln.
Åkte in till stan för att hjälpa moster med att sätta upp lite julsaker och städa. Stack sedan ut på stan. Egentligen skulle jag bara köpa en klänning till helgen och en ny concealer... men det blev ju lite till. Hittade till slut en jättefin klänning på Bikbok, sprang bort till Body Shop för att köpa ny concealer och kom ut därifrån med ett sådan presentpaket med Body Butter, peeling och gud vet vad. Jag älskar Body Shop! När jag var i USA bytte de sorterna på det mesta, och min favorit försvann. Nu har jag hittat en ny, Moringa. Luktar så sjukt gott! Brukar inte önska mig så mycket parfymer och sånt till födelsedagar, men jag älskar alla kropss saker från Body Shop. Hade kunnat köpa upp hela butiken...
Hittade även lite nya akvarell papper och annat skit. Sedan åkte jag ut till Everöd och fick mina ögonbryn plockade och färgade, superfina blev dem!
.
Imorgon är det första dagen på praktiken, och så klart börjar jag bli nervös! Men det kommer nog att bli bra.
.
Nu ska jag in i duschen med mitt fina Body Shop kit för en långdusch. Skönt att komma in efter att ha varit ute i det här vädret hela eftermiddagen...

Twenty Eleven

Här kör jag på!
.
Nu har jag äntligen fått färdig kalendern och lagt upp den till försäljning. Den blev några kronor dyrare än vad jag hade hoppats på, men jag är riktigt nöjd med den. Vissa av bilderna har jag lagt ner många, många timmar på, och skulle aldrig sälja tolv stycken av dem för ett så lågt pris. Personligen har jag hellre en sådan här än någon anonym kalender med foton på djur, träd eller något annat som är överrepresenterat i "kalendersammanhang". Kommer absolut att köpa en egen!
.
Den kostar 307 kr och tar ca 3 veckor att få hem, så jag rekommenderar att ni beställer hem ganska snart om ni känner att ni vill  ha den innan Januari, vilket kan vara en bra idé! ;)
.
https://www.vulkan.se/Presentation.aspx?itemid=49912 Skulle inte länken funka, gå till vulkan.se och sök på Twenty Eleven eller leta bland kalendrarna, så ska den finnas där!
.
.
Januari

.
Augusti

.
November

Julkort färdigt!

Detta lilla verk kom till igår samtidigt som jag kollade på Grinchen och Elf. Gjorde bakgrunden i Photoshop för tio minuter sen och blev skitnöjd med det. Mamma och jag ska beställa hem ikväll.

Vinterdäck

Så var det söndag igen, herregud vad tiden går undan! Men det ska jag väl vara glad för, den här veckan har inte varit någon höjdare precis.
Hade en jättemysig fredag i alla fall. Tillbringade eftermiddagen med att sitta i sängen med mina katter, äta clementiner och kolla på gamla julkalendendrar medan snön föll ner utanför fönstret. På kvällen kollade jag oich Louise på Harry Potter 4, men jag gick hem och la mig ganska tidigt.
Igår blev det att åka ner till far för att byta vinterdäck. Vad jag inte insåg var att JAG skulle lära mig byta vinterdäck. Ohmygod. Enligt pappa måste jag kunna det, för när jag väl kommer att få punka så händer det tydligen en regning novembernatt mitt i skogen med vargar som stryker omkring ett par meter därifrån. Jaja. Var bara att sätta igång. Men jag klarade det! Nästan... Lärde mig även att pumpa däck. Höll på att frysa ihjäl på kuppen. Var typ två plusgrader och att hålla på att tvätta däck i slasksnö som vi också var tvungen att göra är ingen höjdare. Stannade bara hemma och kollade på tv med mamma efter denna strapats.
.
Jag har verkligen kommit in i julstämmningen! Jag har börjat knarka julmust och känner nästan lukten av julmat... jag har mer julkänsla nu än vad jag hade på hela förra året. Ska städa upp utanför rummet nu, och sen ska jag sätta mig ner och rita upp ett julkort som vi ska beställa hem. Ikväll blir det Harry Potter på bio, kan knappt vänta! Är det någon som har sett den än?

Snö!

Nu snöar det äntligen! Jag är så trött på regn och lera och dimma att jag blir deprimerad varje gång jag tittar ut genom fönstret på morgonen. November är en av de segaste månaderna. De senaste dagarna har jag bara kännt mig frusen, trött och haft ont i huvudet. Lite feber med. Hoppas det försvinner tills onsdag. Trist, men det är ju normalt den här årstiden.
Innan i morse sa jag till mig själv att, ok, om det börjar snöa idag får du lyssna på julmusik. Och nu snöar det! Men, jag vågar inte börja lyssna på julmusik ännu. Får vänta tills om en vecka då vi ska sätta upp alla julstakar. Har en känsla av att när jag börjar lyssna på julmusik, kommer det vara det enda som jag lyssnar på till mitten av januari. Får dra på det lite.
Kommer nog att spendera dagen med katten i sängen och kolla på gamla julkalendrar. Förresten såg jag några klipp från årets julkalender för ett tag sedan. Det ska tydligen handla om en familj som flyttar ut på landet till ett hotel där det spöar. Okeeeej, det känns igen lite. Har de bara plagierat Mysteriet på Greveholm? Nåja, det här årets julkalender kan ju inte vara sämre än förra årets. Ska faktiskt kolla på den! '
.
Nu är det helg i alla fall! Det enda jag har planerat är att se Harry Potter på söndag! Det ser jag fram emot. Och byta till vinterdäck imorrn.

Kalenderframsida

.
.
Framsidan till kalendern, den blev riktigt snygg! Blev nästan mer nöjd med den än med innehållet.^^

Praktik

Idag har jag lyckats med följande:
- att bränna mina quesedillas (och mig själv) när jag skulle laga lunch.
- istället för att baka kladdkaka lyckats framställa ett helt nytt material. Någon geleaktig röra som smakade mjöl. Jag tänker aldrig prova nya recept igen.
- skrämma Lillen genom att nysa. '
.
Nej, det här känns som en dag som hade blivit bäst om jag hade stannat i sängen. Tillråga på allt har jag även lyckats få feber och en huvudvärk som liksom sitter framme i ögonen och håller på att spränga dem. Har inte orkat göra något vettigt, fantastiskt.
.
Nej, om man ska varva det med något roligt! Jag har äntligen fått svar från Arbetsförmedlingen och har fått tillåtelse eller vad man ska säga att praktisera på Kristianstadbladet fram till jul! Ska vara i Broby. Kommer att bli jättekul. Journalist är ett av de yrkerna som jag funderar på, ska börja nästa onsdag om inte facket krånglar.

Segaste i sverige

Ibland undrar jag vad som måste ske för att det ska hända någonting på Arbesförmedlingen? Att det ska ta över en vecka för dem att ringa ett samtal är ju inte rimligt! Åå vad jag blir trött på dem!
För övrigt känns den här veckan helt meningslös. En typisk mellanvecka. Inget speciellt händer, känns bara som att jag står och trampar fram till på söndag, då jag antagligen på bio. Efter det blir det ännu ett par dagars stampande tills nästa helg då det blir allt från 20 årsfest till julpynt.
Skönt väder när jag var ute innan idag i alla fall. Inget regn och inget blåst är nu mera lika med fint väder, haha. Jag såg lite sol kika fram mellan molnen och blev helt överlycklig. Blir en ridtur senare ikväll, det ska bli kul!

Bring me that horizon

Nattens kvart i ett skiss. Självklart ritade jag av ett foto. På mig själv. Där man bara såg ögonen. Ritade dit lite extra hår bara för att jag älskar att rita hår. Varför blir man som mest kreativ mitt i natten?

The scanner is alive!

Sov egentligen alldeles för länge idag. Kom hem ganska tidigt igårkväll, men kunde inte somna. Slutade med att jag hittade en massa bortglömd bra musik på Spotify istället och började rita. Hoppsan så var klockan nästan tre.
.
Annars får jag säga att jag är myckte nöjd med min helg. Var på Harrys med Louise, Jennie och Elin i fredags. Hade jättekul där! Träffade en massa folk från gymnasietiden, så kul att prata med dem igen! Träffade även en massa annat nytt, roligt folk. Var hemma sent och somnade vid fem med en gammal serietidning i handen och en uräten chipsskål på nattduksbordet.
.
Igår tillbringade jag största delen av dagen med att kurera mig, kolla på Idol och dricka massa julmust. Hade tänkt att städa men det pallade jag inte, orkade i alla fall omorganisera garderoben. Ut med alla sommarkläder! Orkade ändå iväg på kvällen hem till fröken Persson för att umgås med henne och Jennie. Vi åt lite gott, och gjorde det som har blivit lite av en tradition lördagskvällen; spelade spel! Igår blev det familjegeni, men jag vann inte en enda gång. Som tur var kan jag ta åt mig äran att vara den enda som visste vad en sarkofag är!
Gick som sagt hem tidigt och satte mig och slöade.
.
Idag tog jag äntligen tag i mig och städade undan i mitt rum. Gjorde lite ny plats för allting, slängde massa saker. Dessutom fick jag äntligen igång scannern! Woho! Nu sitter jag och scannar in kalendern. Trist bara att teckningarna är i A3 och jag bara har en A4 scanner = en maaaassa extrajobb i photoshop. Kommer nog att satsa på att fixa klart det ikväll. Ska bli skönt när det är klart, då kan ingen klaga på att jag inte har gjort någonting i höst i alla fall haha.

Fredag

Gud vad jag sov länge idag! Behövdes kanske efter de senaste dagarna... jag har mått riktigt dåligt. Känt mig sjuk, haft ork till noll och ingenting och haft ett ickeexisterande tålamod. Idag mår jag i alla fall bättre, och tur är det för jag har en massa saker att göra i eftermiddag. Jag måste ringa till idioterna på Telenor, för de har inte fattat att jag ska ta väck försäkringen på mobilen, trots att jag redan har ringt dem ett par gånger och sagt just det. Fattar de det inte nu så byter jag. Ska handla och kanske dra en sväng till systemet. Rummet ser ut som en krigszon så det blir städning. Dessutom ska jag fylla i ett par papper till försäkringskassan, och kolla genom mina uppgifter på studera.nu. Måste egentligen fixa en e-legitimation också så jag kan ansöka om CSN.
Jag har i alla fall fått mina pengar från kursen jag gick för ett par veckor sedan! Var så duktig, satte över typ 80 % till sparkontot att ha till Stockholmsresan. Men jag köpte även ett par stövlar/kängor på Din  Sko igår, och ett linne och en t-shirt på Cubus. Jag behövde verkligen ett par nya skor, och linnen kan man inte ha för många av. Måste passa på när de är på rea. Jag hade egentligen velat ha en klänning, men hittade verkligen ingen som jag gillade. Inte lönt att lägga pengar på det då. Får vänta några veckor.
.
Och vad händer i helgen då? Kanske blir fest ikväll i Hässleholm om jag är up for it, imorgon blir det tjejkväll och på söndag fönsterputsning.

Musik

Alltså, jag kan verkligen inte släppa den här låten. Har väl skrivit om Brandon Flowers tidigare, men hans låtar växer för varje gång jag hör dem. Jag brukar tycka att akustiska låtar är bättre än originaltet, och nu har jag lyssnat på den här låten typ fem gånger den senaste timmen.
.
Den här låten har jag med lyssnat på lite för många gånger de senaset två dygnen. Men den är ju så bra!
.
Vad skulle jag göra utan musik? Klarar inte att ha det tyst hemma, utan spelar konstant musik så fort jag kommer innanför dörren. Spotify måste vara världens bästa uppfinning!

Tisdag

En regnig dag, och jag känner ännu en gång för att lägga mig i sängen och aldrig gå upp igen, trots att jag har en massa saker jag behöver göra i eftermiddag: rita, tvätta, ringa AF och laga mat. Känns som att jag har suttit i bilen halva dagen. Fick först köra ut till Everöd med Jennies mobil till Louises salong (som för övrigt har öppnat idag!) så att Jennie kunde få den, sedan till Kristianstad, till sjukhuset, från sjukhuset, till sjukhuset igen, till ÖB, macken och sen hem. Var lite orolig eftersom det var massor med snöslask/regn och jag inte har några vinterdäck, men det gick bra.
.
Nej, nu får jag sätta igång innan jag däckar på tangentbordet!

Hämnden

Har precis kommit hem från bion, men i vanlig ordning kan jag inte sova på ett tag. Åkte dit med Louise. Vi skulle egentligen sett Himmlen är oskyldigt blå, men bokningssystemet funkade inte. I sista sekund ändrade vi oss och såg Hämnden istället. Det var den typen av film som man sitter och sönderanalyserar flera dagar efter. För er som inte vet är det en dansk film om två pojkar och deras familjer. Och om krig, hämnd, godhet och ondska. Låter aningen pretantiöst kanske, men det var verkligen bra. Inte den bästa filmen jag har sett, men den fick en verkligen att tänka. Se den!
.

Något i den här stilen kanske

... fast inte lika kladdigt. Julkort alltså.

Julkort?

De senaste månaderna har jag blivit galen i det mesta som har med mönster och grafisk design att göra. En stor del av dreggeltiden som tidigare ägnades åt kläder har sakta med säkert förflyttats till att dreggla över tygmönster. Och mönster i allmänhet. Gardiner, tygkassar, sängkläder, överkast, filtar, t-shirts (fast just det har jag dregglat över i flera år...), muggar, tapeter, skivomslag osv. Jag har till och med funderat på att utbilda mig till tygdesigner. Alltså att SY kläderna håller jag mig borta från, men hur kul hade det inte varit att rita tapetmönster och saker i den stilen?! Ni tycker väl att jag låter galen nu men jag har verkligen fått dille på det.
Med detta nya intresse så har jag upptäck en del nya bloggar, och på en av dem visade de upp supersöta julkort. Jag. Älskar. Julen. Jag borde kunna göra egna julkort! Hur svårt kan det vara? Problemet är ju bara att det kostar så jävla mycket att trycka. Kanske gör ett par nu när jag nästan är färdig med kalendern. Där ska jag bara rita om en bild, försöka hitta en A3 scanner och sedan lägga upp dem på sidan, och voila! Färdigt! Borde vara klart till nästa helg. Sedan ska jag börja skissa på projekt Julkort och se vart jag landar.
.
Varit en busy dag idag. Var uppe redan kl 8 och städade det jag skulle ha städat. Louise hämtade mig kl 10 idag och sen körde vi ut till hennes salong som öppnar i Everöd på tisdag. Gud vad det är fint där. Äääälskar speglarna som hon har. Hjälpte till att packa upp, åt lite mackar och sedan fixade hon mitt hår innan vi gick runt hela byn och delade ut flygblad. Ska nog klippa mig där nere på måndag. Gud vet att det behövs. Blir en lugn kväll med Idolmys ikväll. Imorgon ska vi ha traditionsenlig skräck kväll hemma hos pappa, och på söndag blir det kanske bio.

Hotell i Göteborg, check!

Jag är på väldigt bra humör just nu. Varför? Jo, för att jag och Louise har precis bokat hotell för fyra dagar i Göteborg under Göteborg Horse Show. Har inte varit på GHS sen 2004 och jag ser sjukt mycket fram emot det! Vi ska även klämma in lite fest och shopping. Det kommer att bli perfekt, hittade ett fyrstjärnigt hotell ca 700 meter från Scandinavium som gick på typ 3900 för ett dubbelrum under fyra nätter. 150 meter från Centralstationen så vi slipper dra våra väskor över halva Göteborg vilket är ett stort plus. Nu ska vi bara ha pengar till själva biljetterna med, men det löser sig. De är inte så dyra.
.
Gick upp i ottan för att rida, Louise hade lite otur och åkte i backen när Pamona fick för sig att busa lite. Jag och Puffie fick leka lite cowboy och fick tag på den lösa hästen. Efter det drog vi hem Louise och käkade brunch och kollade på Top Model, jättemysigt.
Ska ta en snabbdusch, sedan tänker jag ta tag i det omöjliga uppdraget att sortera bland mina papper innan Carina ska ringa vid 5. Har inte pratat med henne på flera veckor, ska bli kul att se hennes ansikte igen.

Fyrbenta familjemedlemmar

Dåliga saker med katter:
De skriker efter mat.
De väcker en på morgonen, för att skrika efter mat.
De kan omöjligt bestämma sig om de vill vara ute eller inne.
De välter omkull viktiga saker på skrivbordet.
De äter upp ens nybakade muffins.
De tar upp hela sängen.
.
Bra saker med katter:
När de gosar till sig bredvid en i sängen när man kollar på en läskig film och spinner så högt att man glömmer bort att vara rädd för spökena på filmen. Och det väger liksom upp allt annat. Kärlek.

förvirrad.se

Hahahaha, dags att sätta igång och använda kalendern nu Elinor kanske? Smarta jag hade fått för mig att det var idag jag skulle in och hjälpa moster, när det egentligen var på torsdag. Tur att jag ringde för att dubbelkolla, annars hade jag kört in till stan i onödan. Bra där!
.
Nej, då blir det istället lite jobbsökande för första gången på alldeles för lång tid. Sedan sortering av viktiga papper som ligger utspridda lite varstans i rummet och kanske en ridtur ikväll. Längtar verkligen till skolan börjar så jag slipper pressen över att hitta jobb eller praktikplats, känns liksom hyfsat omöjligt just nu. Tydligen är det inte så många som känner för att ta emot en praktikant ett par månader innan jul... Jaja, det är ju bara att fortsätta.

RSS 2.0