Uck

Förkylning, säger jag bara. Hatar. Hatar. Trist. Tråkigt. Ingen mening. Bara blä. Glad att det är helg så att jag kan vila upp mig. Ingen glad och händelsespäckad helg, nejdå. Istället sitta hemma vid datorn och när man väl bestämmer sig för att gå upp för trappan blir man helt anfådd.
  Gårdagen var faktiskt helt okej. Ungarna hade snowday men jag fick lite sovmorgon. På eftermiddagen stack vi och grannarna till pulka "backen" och åkte lite, kul att träffa Rosa igen efter ett tag. Hon är grannens au pair som ska åka hem om en vecka, blev bjuden på hennes avskedsfest nästa fredag. Träffade även den nya au pairen Anna som verkar vara en superrolig tjej, hoppas jag träffar henne snart igen!
  På kvällen var vi tre famijler och sammanlagt 17 pers tror jag som drog till ett habachi ställe. Jag hade ingen aning om vad detta var, och min närmsta gissning var på någon slags judisk kebab. Visade sig att det var ett japanskt ställe, där de lagar maten vid bordet precis som på filmer. Var ganska kul att se på det, började med att de eldade som fan med olja på bordet och sedan försökte kasta broccoli i munnen på folk. Efter ett litet tag började "chefskocken" spela på en flöjt... var rätt så kul att se.

Stack hem och gjorde färdigt dagens tvätt samt ställde in mig på en hemmakväll, trodde att mitt huvud skulle explodera. Precis när jag var färdig ringde Suss och övertalade mig att hänga med ut på bion, lättövertalad som jag är hängde jag med. Satt och tryckte näsduken mot näsan större delen av filmen eftersom jag själv tycker det är skitstörigt när folk snorar på filmer. Vi såg Valentines Day, den var helt okej. Var uppbyggd på samma sätt som Love Actually, visade hur olika människor firade Valentines Day. Love Actually var ju självklart 100 gånger bättre, men Valentines Day dög bra att döda ett par timmar igårkväll. 
  Åkte hem men kände inte för att lägga mig på en gång, och det slutadde med att jag ringde upp lillasyster som även hon var förkyld. Fick reda på hur Prinsessan och Grodan och Sagan om Desperadaux slutar, kul att höra hennes och pappas röst, har inte pratat med dem via telefon sen jul.

Ska hoppa in i duschen, och ikväll ska jag bara iväg och plocka upp Tereza för en fika och lite eventuell shopping. Morgondagen kommer säkert att bli ungefär likadan som idag, massa slapp och sedan ut för att fika på kvällen. Är lite bitter, känns som omman har slösat bort ett par dagar... suck.

Let it snow, let it snow



Vi har mycket snöslask i Livingston för tillfället. And the snowstorm hasnt even begun...?

Jag såg en klubb på Facebook...

Den heter " Vi kan flyga till månen, men inte köra tåg på snö... " Jag tycker den beskriver min inställning till amerikanernas inställning till snö. Det var nästan kaos utanför skolan idag. Alla körde som sniglar av förklareliga skäl, och jag blev nästan lite nervös när jag satt i bilen med värdpappan, fick inte köra själv.
  Skoldagen är nästan garanterat inställd imorrn, vilket betyder en arbetsdag på minst tio timmar för mig. Idag slutade de vid lunchtid, och min dag jobbedag har faktiskt varit helt ok. Vi stack till dinern och åt lunch, så jag behövde inte laga hurra hurra, och efter det försvann lillkillen nästan direkt på en playdate, och jag behövde bara passa lilltjejen och grannpojken i några timmar, och de var extremt lättskötta måste jag säga! Sedan stack de ut och lekte med de andra grannarna, och jag fick en paus tills de skulle kalla upp mig, vilket de inte har gjort ännu. Sa att jag skulle fixa maten, men har inte hört ett ord från dem på ett tag. Jaja, jag ger det en halvtimme till, sen går jag upp och kollar läget.

Hehe, nu ringde de precis och sa att jag var ledig. Helt ok snödag! Ska ut nu och gå i snön tillsammans med Suss, tror att jag ska ta med mig kameran ut och ta några bilder. Sen blir det väl i säng ganska så tidigt.


Tack mamma

Tack mamma för att du köpte en supertålig mp3spelare i konfirmationspresent till mig för fem år sedan. Den har överlevt diverse slag, loss of batterilucka och timmar i regnblöta ridkläder. Idag överlevde den både att tvättas och torktumlas.

R.I.P mina hörlurar.


Uppdatering

Jag tänker inte säga att allt är ok, eller att allt är lungt, eller att jag kan slappna av. Nu mer än någongång innan måste jag hävda mig, ifrågasätta mig själv. Måste prestera. Annars är det bye bye Livingston. En liten del kanske undrar om det inte hade varit bäst ändå. Om jag inte har försökt tillräckligt.
  Men sen börjar jag jobba och träffar mina barn och får frågan om jag tänker förlänga. Säger att antagligen inte, men att jag kanske funderar på att plugga i USA om det finns någon chans och får en bamsekram av lillkillen. Sedan bygger vi en koja av soffkuddarna och läser lite böcker tillsammans, och sedan vill lilltjejen att jag ska stanna kvar när det är godnattdags för henne och spela skitgubbe fast jag har bråttom ut. I bilen träffar jag mina härliga au pair vänner, som jag skämmer ut mig på Chilis med, som jag ljuger om mitt namn tillsammans med för jobbiga killar in tunnelbanan i NY tillsammans med, som jag sitter i timmar på Dunkin Donuts med och får gratis munkar med, som gör galna planer tillsammans med, som jag lyssnar på dålig tysk musik tillsammans med när vi susar fram över NJs motorvägar.
  Sedan tänker jag på New York, på skyskraporna, på Greenwhich Village, på Times Sqaure och att gå vilse i tunnelbanan med musik i öronen. På friheten att kunna prata svenska precis när som helst och att ingen vet vad man säger, att kunna använda fina ord så som äckelnavel precis när som helst. På allt som händer, på pulsen. På att jag äntligen har lärt mig hitta på Penn station, och på alla härliga människor jag har träffat där som jag aldrig skulle ha gjort om jag inte farit hit.

Summa sumarum. Jag kan inte ge upp mitt liv här så enkelt. Det kan jag inte göra, inte utan att ge det en sista chans, inte utan att ge det allt jag har. Jag är inte redo att åka hem och rulla tummarna i ett halvår innan universitet börjar. Inte utan en fight. Om jag skulle hamna i rematch så vet jag i alla fall att jag försökte, att jag gav det mitt bästa. Funkar det inte så funkar det inte. Och visst, jag kommer att få göra ändringar. Jag kommer att kämpa och gå på äggskal nu ett tag. Jag kommer att vara ett nervöst vrak. Men jag behöver klara den här månaden. Sedan har jag varit här halva tiden - herregud - och sommaren går alltid fortare än vintern. Allt det roliga har jag planerat in under detta halvår. En månad måste jag klara, måste fixa det här. I will. Jag  är inte redo att ge upp. Inte längre.

...

Ikväll hade jag tänkt att skriva det inlägg om min roliga söndag. Istället tänker jag ge er en liten övning.

Föreställ er ett djupt jävla svart hål. Där är jag just nu.

A long days night

Är sjukt trött just nu, så jag skriver bara lite snabbt. 
 
Hade n supertrevlig gårkväll md Suss och Beverly dä vi bestämde att vi antaligen ska gå på en musikfestival i början av Maj.Bamboozle heter den, och bland annat Wheezer och Kesha ska spela där. Det ser v fram emot!
  Tänkte jag skulle lägga mi tidigt, men yeah right.. somnade som vanligt någon gåg vid halv 2. Kanske inte mitt bästa drag, med tänkte på hur fruktansvärt trött jag var under dagen igår. Hursomhelst hämtade Rowena mig och Suss vid kvart i åtta och sedan bar det av mot Snowtubingen. Jag fick den stora äran att vara kartläsare, och jag måste säga att vi inte kom fel en ena gång! Själva snowtubingen var jättekul, ungefär som att åka vattenrushbana på snö! 
   Alla var ganska trötta, så vi jg och Suss landade hemma i mitt rum dar vi halvsov och Youtubade oss genom eftemiddagen. Sedan plockade i upp Rowen igen och käkade kinamat, innan vi stack hem till Suss för en sleepover och lite filmer.
  Lånar hennes dator just nu och surfar runt, och hennes mellanslagstangent är skittrög. Så är det några ord som är sammasatta, men inte borde vara det så vet ni varför! Haha... Övertrött här borta.

Just det! Idag är det exakt en månad tills att mamma och lillebror kommer hit! Hurra!

Remind me...

När jag blir vuxen ska jag sååå välja ett jobb som ALDRIG kommer att innebära att jag måste gå upp ur sängen innan nio på morgonen. Aldrig. Never ever. Arbetslös och bidragstagare har liksom aldrig låtit bättre  i mitt huvud än nu.

Klockan är 06.44 och jag har varit uppe i en timme. Tack gode gud för att det är fredag.

Veckans första arbetsdag

Scen hemma i Suss källare igårkväll:
Jag:... men varför visar de curling när Sverige spelar hockey mot Tyskland?
Suss Hyperventilerar och Panikletar efter live sändningar på internet i en kvart innan
Jag: Men... kan vi inte kolla om någon kan skypa matchen till oss?

Så det slutade med att ett antal norrlänningarna fick telefonsamtal vid halv tre på natten, och att ett par skåningar fick lite desperata mejl och meddelanden skickade på msn. Till slut fick vi tag på en av kompisens grannar som skypade till oss, och precis när vi drog en lättnadens suck beslutade sig curlingen för att det var nog, och lagom till några minuter in i andra perioden fick vi äntligen tillgång till matchen. Äntligen!
Sverige vann som ni säkert vet, behöver jag säga att jag hoppade ur soffan och gjorde segerdansen vid båda målen?

Första arbetsdagen på ett tag då. Måste erkänna att det var skönt att vara tillbaka och få lite struktur, stress och skrattanfall med mina barn igen. Fick höra det mesta om deras Washington trip, bland annat att Ovala Rummet är mycket mindre än vad det ser ut att vara på bild.
  Playdates och en bihålsinnflammationssjuk lillkille hela dan, gick riktigt fort, inte en lugn stund som vanligt när jag jobbar. Måste upp läskigt tidigt imorrn, så jag stack till gymmet för en genomkörare vilket resulterar i att jag är helt slut, vilket ger mig fördelen att jag kna somna i vettig tid i natt så jag orkar upp imorrn. Mission acomplished!
  Förshoppningsvis slutar jag tidigt imorrn, och sedan är det helg! Jag tycker att att den senaste veckan med fem lediga dagar och två arbetsagar är det som borde gälla istället för tvärtom. Jag skulle ha energi till att förändra världen om jag fick ha det så!


Mycket bättre än förra onsdagen

I natt somnade jag med telefonen i handen och lampan tänd. Precis när jag skulle komna så vaknade jag igen av att jag tyckte att jag såg en läskig siluett i rummet. "Inbrottstjuv!" hann jag tänka och tände lampan fort som attan. Inget i rummet, så klart. Jag lugnar ner mig och släcker igen, burrar upp mig under täcket och försöker inte tänka på alla läskiga saker som hoppar upp i huvudet. Inte fem minuter senare hör jag ett högt ljud, precis som om något hårt ramlade ner i golvet. Jag spärrar upp ögonen och tänder igen, men ser inte orsaken till ljudet. Antagligen inbillade jag mig, men jag kunde svära på att det lät som om något höll på i hallen utanför mitt rum, var supernära att springa upp för trappan och sätta igång larmet  så att polisen skulle komma, men kom på att jag inte var helt hundra på koden. Usch, jag är så himla lättskrämd på natten. Lyckades tillslut somna i alla fall.
  Vaknade redan vid 8 av att telefonen ringde. Kunde inte somna om efter detta, så jag tog fram datorn och kollade på senaste Lost innan jag drog till gymmet. Familjen hade inte ringt så jag tänkte att det var bäst att vara arbetsklar kring 1-2, och precis när jag kom ut från duschen ringde telefonen. Det var lillkillen som busringde hem utan föräldrarnas tillstånd och sa hej. Fick i alla fall reda på att de inte kom hem före 5, så jag la mig ner i sängen och slappade.
  kring kl 3 ringde telefonen igen. Den här gången var det värdmamman som sa att jag inte behövde jobba alls idag eftersom de skulle bli senare än vad de trodde. Jag: Yeah, yeah, its ok, sure! Wiho!

Nu behöver jag bara ha något att göra ikväll. Alla antingen jobbar eller har besökt av vänner eller något. Jag tror jag ska iväg till banken och sätta in mina 11 dollar i quaters och tiocentare så att jag har lite pengar på kontot igen. När man sparar pengar får man lära sig att vända lite på slantarna hehe. Bra då att man har en fyra månaders gammal myntsamilng med småmynt för att man gillar att betala med cash mer. Amerikanerna har så himla många småmynt... Sedan ska jag försöka hitta någon kanal och se på hockey matchen mellan Sverige och Tyskland, men är lite rädd för att vi inte har kanalen den ska gå på.... Oh well. Lovade att skotta uppfarten med.


Jag är på "sånt" humör just nu

Alla hjärtans dag slog till i mig lite för sent. Jag vet inte om det är all överskottsenergi jag har fått av att egentligen inte göra någonting idag, men jag känner mig väldigt känslosam, romantisk och allmänt glad, ungefär som om jag skulle klara av allting, som om livet verkligen är en dans på rosor.

jag borde alltid vara ledig, tror jag. Känner väldigt mycket för att kolla på någon fin kärleksfilm, typ Moulin Rouge eller Once. Falling Slowly måste för övrigt vara den allra bästa kärlekslåten någonsin! 

Nåja, här kommer i alla fall några bilder från helgen som har gått! 

 

I söndags blev jag en väldigt glad svenska som lyckades göra semlor. Yay me!



... och dagen innan köpte jag en klänning på Willowbrook Mall som jag gillade. Jättemycket.



... och denna bilden är från i fredags när jag lät barnen måla mina tånaglar. Lilltjejen ville jättegärna göra smilyes, vilket lillkillen med blandat resultat också ville. Hehe.

Presidents Week

Om jag inte har sagt det innan, så är det Presidents Week nu. Alla barnen är lediga från skolan den här veckan. Någon dag är det Presidents Day, men jag är inte säker på vilken. Om jag har fattat det rätt så är jag ganska säker på att man helt enkelt firar presidenten extra mycket.

Jaja. Jag firar helt enkelt med semlor. Sov väldigt länge igår, sedan gick jag och Suss upp, åt lite mat och kollade på andra Star Wars filmen innan Beverly kom, så vi bakade semlor och kollade på Anastasia. Blev ännu en film för mig innan jag gick och la mig, men däckade på en gång.
  Idag jobbar alla mina vänner, men jag har en del grejor att göra. Måste städa upp i huset, sticka till gymmet, köpa lite grejer... och sen bara ta det hur kugnt som helst. Jag har fortfarande inte fått tillbaka min mobil och måste erkänna att jag känner mig handikappad. Blir ju inte bättre av att det snöade i natt heller. Vet inte hur allvarligt det är, eller om det är körbart väglag ute. Nåja... Då har jag ju i alla fall en bra anledning till att sitta inne och äta de överblivna semlorna!

Happy Belated Valentines Day

Jag hade inte under några omständigheter rosa tema på min dag igår. Sov till klockan tolv, vaknade, somnade om en halvtimme, stirrade in i väggen några timmar innan jag insåg att klockan nästan var halv 3, och vi kl 4 skulle befinna oss hos Carina för att fira födelsedagsbarnet.
  Panikduschade och letade tejp för att kunna slå in hennes present (misslyckades med det senare) innan Suss kom och hämtade upp mig. Jag hade världens huvudvärk och var inte precis jättepigg efter gårdagskvällen. Nåja, vi kom dit ocoh överraskade henne. Hennes värdmamma hade ordnat det jättefint, med den godaste tårtan jag någonsin har ätit och en massa annat gott. En annan familj var där också, barnen var verkligen supergulliga. Två små tvillingflickor som ville leka hela tiden, jag får ju aldrig leka med riktigt små barn så jag var nöjd.
  Sen blev det karaoke dags! Rowena och Carina sjöng någon tysk hiphoplåt, och någon annan schlagerliknanade historia. Sedan drog Suss upp mig och tvingade mig att sjunga små grodorna, komplett med rörelser. Senare hävdade hon att det var bra att sjunga den låten för att spränga personliga gränser eller nåt. Yeah right.... men nu har jag gjort det i alla fall;P. 
  Sedan stack vi till Applebees för middag, det var helt okej där. De visade en Rangers match som vi halvkollade på, Lundquist stod i mål och självklart blev man lite stolt. Rangers vann hehe!
  Alla var ganska trötta sedan gårdagsnatten, så vi stack hem redan innan curfewtid trots att alla är lediga idag. Jag hade hela huset för mig själv så jag och Suss bestämde oss för att ha ett Star Wars maraton och sleepover, men vi var så trötta att vi däckade innan första filmen var slut haha. Jag önskar att jag alltid bara kunde vara ledig här i USA, det hade varit så perfekt då...

Idag vet jag inte vad som händer. Måste egentligen köpa kort till mina barn eftersom de inte fick något på Valentines day från mig, men måste klara mig med det under fem dollar, vet ej hur det kan gå... Får kanske köra en quatersjakt under sängen för att fixa det... Oh well.
  Hoppas ni hade en fin och romantisk Alla Hjärtans Dag där hemma!

Kvällems soundtrack

Oooh, New York
Oooh, New York

Grew up in a town
That is famous as a place of movie scenes
Noise is always loud
There are sirens all around
And the streets are mean
If I could make it here
I could make it anywhere
That's what they say
Seeing my face in lights
Or my name in marquees
Found down on Broadway

Even if it ain't all it seems
I got a pocketful of dreams
Baby, I'm from...

New York, concrete jungle where dreams are made of
There's nothing you can't do
Now you're in New York
These streets will make you feel brand new
Big lights will inspire you
Hear it for New York, New York, New York

On the avenue
There ain't never a curfew
Ladies work so hard
Such a melting pot
On the corner selling rock
Preachers pray to God
Hail a gypsy cab
Takes me down from Harlem to the Brooklyn Bridge
Someone sleeps tonight with a hunger
For more than in an empty fridge

I'm going to make it by any means
I got a pocketful of dreams
Baby, I'm from...

New York, concrete jungle where dreams are made of
There's nothing you can't do
Now you're in New York
These streets will make you feel brand new
Big lights will inspire you
Hear it for New York, New York, New York

One hand in the air for the big city
Street lights, big dreams, all looking pretty
No place in the world that can compare
Put your lighters in the air
Everybody say yeah, yeah

New York, concrete jungle where dreams are made of
There's nothing you can't do
Now you're in New York
These streets will make you feel brand new
Big lights will inspire you
Hear it for New York
Ikväll träffade jag den första som hade en stad som var bättre än NY. En ramdom rysk kille som hette Nick sa att Miami var bättre än NY... jag vet inte om jag litar på honom.








Thw Winter Olympics!

Om någon har missat det, så var invigningen till Winter Olympics i Vancouver ikväll. Jag och Suss landade på Chilis lounge och kollade på den på storbildstvn. Det var intressant. Björnar av julgransslingor, urfolksinvånare som rockade loss tillsammans med irländare med converse och fiol och en kille som såg ut lite som Leonardo diCaprio i Gilbert Grape och "flög" över ett rågfält. Ett tag var jag rätt säker på att Roger Pontare skulle hoppa in och sjunga. och minsann, hans tvilling som talade om sammanhållning och allt sånt där hoppade fram, och alla urinvånare stannade framför honom och tittade på honom som om han var Jesus. Han talade verkligen precis som om han talade till FN i hopp om att stoppa ett kärnvapen krig, samma styrka i rösten och allvarsamhet och "Yes, we can!" anda.  
  Vi hoppade till och hejade när Foppa bar in flaggan för Sverige och vi letade efter folk vi kände igen i Sveriges 105 man stora trupp. Jag kände bara igen kaptenen för det svenska curlinglandslaget för damer.  Blir att ta reda på när hockeyn går här, så kan jag titta på det och heja. Kanske måla Sverigeflagga igen. Måste erkänna att jag har blivit lite biten nu.

Kvällen citat:
Jag: Men kolla, det är ju han! ( De visar en bild på vad jag tror är Joe Biden, men kommer inte på namnet)
Suss: Det är ju han som sitter bakom Obama och skrattar när han håller tal!

Tre mijljoner dåliga skämt senare:
Jag: .... du borde fan anmäla dig till parlamentet. Jag kan vara din manager och tjäna pengar på det!
Suss: Hehe du kan vara min vicepresident och sitta i bakgrunden och skratta!

När det var dags att betalal talade vår servitör om för oss att vi hade suttit och asgarvat i två timmar i hela restaurangen. Så kan det gå när man är övertrött efter en vecka som det här! Det hemska är att citaten ovan är skämten som var på högre nivå. Och nu när jag läser det ser de inte ens speciellt kul ut, men jag lovar. Att vara de två utlänningarna som är högljudda på ett språk ingen fattar och garva åt random grejer är jättekul när man har jobbat alldeles för mycket. Och hur vi gjorde om "Jag går och fiskar" ska vi inte ens tala om...

Nej, nu ska jag lyssna lite på Pheonix och sedan sova, åka till Willowbrook mall imorrn och sedan fira Carina som fyller 20 på söndag! Himla många som fyller år i dagarna...

Dagens nyhet

De har stängt Delaware. Vad är då Delaware, undrar ni? jag kan tala om för er att det är en stat, och att den är stängd. Man kommer inte in där.
Varför?
Zombieoutbreak?
Radioaktivt kärnavfall?
En massa spöken har invaderat den?
Karantän för svininfluensan?

Jag kan tala om att det är inget av det ovanstående. Det är snöfall. De har fått ca 30 centimeter snö, och allting har bokstavligt stannat. Gränserna med, tydligen. De har inte snöplogar att ta hand om allting. Tydligen har de ALDRIG haft så mycket snö innan.
  Vi fick ca femton cm igår, och det verkar som om Livingston inte har sett sådana mängder innan. Barnen typ fastnade när de försökte gå där innan.
  Har haft en något bättre dag idag än igår. Fast jag lyckades missa ett trappsteg i trappan och trillade ner och stukade foten så att det gjorde så ont att jag nästan svimmade (ni vet vad jag pratar om) och storböla inför ungarna. Men de var snälla, sprang och hämtade is åt mig, gav mig nallebjörnar och kramar.
Nåja, jag haltade runt halva eftermiddagen, men blev sedan bättre.

Sedan lekte vi, jag har kommit på att min talang för att ladda upp statisk elektricitet kan användas som en superkraft. Jag blev " the Electrecution Monster" och vi hade kuddkrig mot varandra i typ en timme. Skitroligt!

Nu måste jag springa på mötet. Kanske skriver mer sen!

Å gud, vilken dag

Ca femton centimeter snö, och halvsjuka ungar, vilket betyder att de inte får gå ut, vilket betyder att de blir extremt rastlösa och... skitjobbiga. Under perioder, jo faktiskt. samtidigt är öven jag halvsjuk och känner mig helt ur form och låg, och det absolut ENDA jag har kännt för hela dagen har varit att krypa ner under täcket utan speciell anledning och hoppas att den har dagen försvinner fort. Antagligen har jag varit dryg och lite överreagerande, men kom igen... gud alltså. Jobbade sjukt länge med, från 7 på morgonen till 7 på kvällen, min hjärna känns som en bunke saggig havregrynsgröt just nu.
  Och imorrn är det tydligen en snowday till, så jag kommer antagligen jobba precis, eller nästan, lika länge. Suck. Kan Amerikanerna inte bara lära sig att sätta på vinterdäck? Längtar som tusan till fredag! Hoppas verkligen att de håller skolorna öppna då!
  Nej, nu ska jag kolla på senaste Lost och sedan bums somna!

Å gud, vilken dag

Ca femton centimeter snö, och halvsjuka ungar, vilket betyder att de inte får gå ut, vilket betyder att de blir extremt rastlösa och... skitjobbiga. Under perioder, jo faktiskt. samtidigt är öven jag halvsjuk och känner mig helt ur form och låg, och det absolut ENDA jag har kännt för hela dagen har varit att krypa ner under täcket utan speciell anledning och hoppas att den har dagen försvinner fort. Antagligen har jag varit dryg och lite överreagerande, men kom igen... gud alltså. Jobbade sjukt länge med, från 7 på morgonen till 7 på kvällen, min hjärna känns som en bunke saggig havregrynsgröt just nu.
  Och imorrn är det tydligen en snowday till, så jag kommer antagligen jobba precis, eller nästan, lika länge. Suck. Kan Amerikanerna inte bara lära sig att sätta på vinterdäck? Längtar som tusan till fredag! Hoppas verkligen att de håller skolorna öppna då!
  Nej, nu ska jag kolla på senaste Lost och sedan bums somna!

Glass i snön

Nu har minsann snön börjat komma. Lite fin pudersnö, men de förväntar sig att det ska komma betydligt mer den här gången. Och som sagt är de dubbelsäkra.
  Det är lite kul. jag, Suss, Carina och Rowena stack först till K-mart för att inhandla lite glass och annat till au pair mötet på torsdag, och typ hela parkeringen var full av folk. Jag kom att tänka på att det verkar som att de förbereder sig på samma sätt som om det fortfarande hade varit kalla kriget. Oh no, snö! Lika bra att vi köper mat för tre veckor. Jag tror inte alla dessa undergångsfilmer är bra för dem...

Åt i alla fall världens godaste glass på Cold Stone innan vi stack upp till Eagle Rock i snöfallet. Man kunde knappt se New York den här gången, men vi var nöjda ändå. 
  Ungarna har ju snödag imorrn vilket innebär att de stänger skolan, och det verkar som att alla andra au pairer kommer att få sovmorgon i alla fall. Utom jag, jag ska upp och jobba kl. 7. Buhuhuääää.... Det är ju egentligen mina vanliga arbetstider så jag kan inte klaga, men jag tänker minsann utnyttja nästa veckas sovmorgnar till max. Supermax. Tänker BARA slappa, jag har bara haft tre lediga dagar sedan början av Oktober. Tänker stänga in mig och spela en massa Wii, äta glass och ringa mina kompisar och reta dem för att de jobbar. Hehehehe.


Jag tror jag har åkt på en förkylning igen

Anledning 1: Både lillkillen och lilltjejen har det. Lilltjejen kände sig för trött för att stå upp igårkväll, och kröp upp i mitt knä. Kanske inte det bästa att låta henne göra detta.
Anledning 2: Jag får bara näsblod ca två dagar innna förkylningsdags. Jag har näsblod.
Anledning 3: Näsan rinner konstant.

Jaja. Det blir inte bättre för att man sitter hemma och deppar. Jag ska iväg till gymmet och springa lite, var bara där en gång på hela förra veckan med jag tycker faktiskt att jag har haft anledning till det. Var ganska upptagen då. Igår var jag bara lat.
  När jag klippte mig pratade frisörerna om olika hemmakurer för sjukdomar och sånt, vet inte om jag skrev det. Men tydligen ska man ta en vanlig lök och sätta den i rummet, så suger den åt sig alla baterier och man får bättre luft. Om jag nu skulle bli förkyld är det något jag definitivt tänker prova! Dessutom skulle man smörja in fötterna med något... tigerbalsamsliknande som jag inte vet hur man översätter (eller stavar till på engelska). Det ska man också bli frisk av.

Imorrn ska det tydligen garanterat bli snowday. De är säkra på det den här gången. Dubbelsäkra säger de. Yeah right... jag tror på det när jag ser det, säger jag.

Februari

Innan när jag hade skola, så var februari lätt den jobbigaste tiden på hela året. Kallaste perioden, omänskligt mycket läxor, nationella prov och annat helvete. Att man bott i Skåne och fått mer än sin beskärda del av regn hjälper ju inte precis. Sedan kom sportlovet, och efter det så blev det bara lättare och lättare.
  Det är den här lättare och lättare perioden som jag ser fram emot just nu. Hoppas att den kommer. Det är inte som att jag sitter på mitt rum och vantrivs precis, utan jag har drabbats av min årliga februarifrustration. Sommaren känns tusen år bort och jag har liksom inte energi till att ta tag i mig själv. Är trött på kyla. Vill kunna gå inne i NY i timmar utan att frysa ihjäl eller springa mellan tunnelbanestationerna (Hur kan det vara så att det är kallare inne i stan än här? Borde inte skyskraporna liksom dämpa blåsten?), vill ha sol, snygga ballerinaskor, sommarklänningar, solbränna and so on. said it before och säger det igen, jag hade velat ha förmågan att spola fram tiden. Hade inte varit fel. Alls.
  Dessutom vill jag åka till Hawaii. Mer än till Miami. Någon som vill följa med?

Då försöker vi igen...



Campbells Soup målningarna av Andy Warhol har man ju sett bilder på innan



Det var så fullt med människor kring den här målningen att jag knappt kunde ta ett foto. Van Gogh, självklart.



Och så lite bilder från i lördags...



Jag och James Bond



Beatles



Och en kass bild på mig och Bono. I bakgrunden ser ni lite Jon Bon Jovi.

Kan tillägga att jag lyckades ta ungefär 300 bilder under helgen som gick, och att jag hade kunnat lägga upp hur mycket som helst. Men i ärlighetens namn känner jag mig för lat för det just nu, och jag börjar jobba om ungefär 10 minuter.

Och en annan grej som hände igår. Jag lyckades sätte igång tjuvalarmet här i huset! Det lät verkligen som ett bomblarm eller något så jag fick panikslagen ringa till värdpappan som fick guida mig hur jag skulle göra för att stänga av det. Telefonen ringde från vaktbolaget, och jag var livrädd för att polisen skulle komma och inte tro på att jag bodde där. Nåja, då har man lärt sig att inte komma hem tidigare  än vad de väntar en, för då kan det börja låta som om huset är på väg att explodera. Var skakis i en halvtimme efter.

Museum of Modern Art!

dagen började med att jag och Carina körde vilse på vägen till tågstationen och därmed missade tåget. Men den här gången var det faktiskt inte bara mitt fel, visst var jag lite sen när jag skulle plocka upp henne, men hon var inte säker på vart vi skulle köra...

Jaja. Vi kom in till NY och det var kallt som tusan, blåste jättemycket idag precis som igår. Beslutsamt gjorde vi vår väg till 5th Av. Först letade vi efter Manalo Blahnik, ni vet den sko affären som är med i Sex and the City. Vi hittade den inte och gav upp och gick in till museet istället. Där fick vi reda på att Tim Burton utställningen var inställd idag vilket resulterade i en väldigt ledsen Elinor. Fast jag hann inte deppa så mycket, för Carina släpade med mig ut och så började vi kolla på alla tavlor.
  Det här museet var verkligen värt ett besök. Det var inte lika mäktigt som the Met, och inte lika stort, men det fanns så himla många kända tavlor där. Bland annat Monet, Picasso och Van Gogh hade sina verk där. Själv tyckte jag bäst om Pop Art avdelningen.



Monet. De hade ett helt rum fullt av hans tavlor.

Nu är uppladdningen elak mot mig igen. Lägger upp fler bilder imorrn eller något.

Är ganska så nöjd med min dag

Vet ni hur mycket snö det kom igår natt? Gissa.

En halv centimeter! Snacka om att överreagera, verkar som att alla amerikanerna verkligen tar ut det allra värsta i förskott
  Så det blev ingen snowtubing imorse, ska göra det om två veckor istället. Nåja, hade i allal fall en liten sovmorgon då innan jag åkte in till stan.

Nåja. Helt bra har ju dagen inte varit. Slog som vanligt igång datorn för lite musik när jag vaknade imorse, men möts genast av en skylt som skriker: DU HAR 22 JÄTTEFARLIGA VIRUS PÅ DIN DATOR OCH DU MÅSTE ÅTGÄRDA DETTA NU!!!!!!! Typ.
  Whats a girl to do? Jag klarar mig inte utan min dator. Det blev att ta ut mina hårt förfärvade sparpengar som jag nästan fick lida för när jag stoppade undan dem (Det gör liksom ont i mig när jag måste spara pengar när jag har all shopping så nära) men jag var tvungen eftersom jag hade förhoppningar om att jag skulle kunna köpa Lion King biljetter nästa vecka, vilket går lös på saftiga trehundra. Jag hade 120 sparade och ingen växel, så med förhoppningen att klunna komma undan med virusskydd för 50 dollar tog jag med mig 100 in till stan. Jaha. Det visade sig att för att få något som kunde ta väck mina virus så var jag tvungen att betala 70 dollar plus skatt. Fick typ 17 dollar tillbaka av mina 100. Buhuhuhuhu. Jag fick i alla fall något som kallades rebate, vilket tydligen betyder att jag behöver fylla i något på internet och sedan skickar de 40 dollar tillbaka till mig om några veckor. Vilket är bäst för dem, för de där 40 dollarna är välbehövda!

Stack in på Madame Tussauds efter det! lite besviken blev jag faktiskt även om det är värt ett besök. Vissa av figurerna såg inte alls verkliga ut och var helt glansiga i huvudet. Fast det var ändå rätt kul att gå omkring där. Jag gillade avdelningen med musikerna bäst! Fick posa bredvid Beatles, Spice Girls och massa andra! Bilder kommer imorrn.
  Sedan drog vi vidare till The metropolitan Museum of Art! Herregud... man hade kunnat gå i dagar där inne! Det fanns egyptiska grejor, grekiska grejor, byzantiska grejor, fotografier, asiatisk konst, rustningar, träskulpturer... you get the picture. Jag tror jag avverkade halva första våningen under de tre timmar vi hann med innan de stängde, och då var jag så trött att jag knappt orkade med en tavla till.
  Var hur roliga människor som helst där med! Sådana där kulturella människor med scarfs och bekväma kläder. Massa konstnärer sprang omkring med ritblock och ritade av en massa grejor, jag sprang och tjuvkikade på vad de gjorde. Väldigt kul att lyssna in sig på allas konversationer med, många var självutnämnda guider... Jag kommer i alla fall definitivt att åka tillbaka dit!

Nej, nu måste jag sova! Godnatt!

Helgens planer

Ikväll: Antagligen middag ute med någon och sen hem för att sova och be till gud att vägarna håller sig öppna så att man kan ta sig fram imorrn. Det ska tydligen snöa, och den hel del den här gången. Som värst beräknar de 20 cm i natt, och de får man ju erkänna faktiskt är en del.

Lördag: Lämna huset senast kl. 8 för att åka iväg på Snowtubing tillsammans med Suss, Rowena och Carina. Så fort jag kommer hem från detta ska jag kasta mig in till New York tillsammans med Tereza för lite museumbesök och sightseeing.

Söndag: Ännu en trip till New York, den här gången tillsammans med Carina, for att gå på Museum of Modern Arts. De har en Tim Burton utställning som jag är supersugen att kolla på!

För övrigt så flyter det på ganska bra här kan jag tala om. Idag är det exakt fyra månader sedan jag kom hit och det betyder att en tredjedel av mitt år är över. Det känns precis som att jag alltid har varit här samtidigt som jag inte kan fatta att tiden har gått så fort som den faktiskt har gjort. 
  Åkte till Eagle Rock igår för att kolla på NYs skyline. Det är så himla mäktigt att se den därifrån! Som en tavla. Misstänker att det kommer att göra fysiskt ont i mig sista gången jag är i NY innan jag åker hem.

Chocking

Nu börjar jag få nog av en grej. Ända sedan jag kom till USA har jag haft extremt lätt att få elektriska stötar av allt och alla. Att man kan få det av en bildörr någon gång då och då spelar det ingen roll, men nu får det fan räcka! Stötarna blir bara kraftigare och kraftigare med. Jag kan verkligen se gnistan i fullt dagsljus.
Lista på saker jag fått stötar av idag:

Bildörr
Lillkillen
Sängklader
Säng
Filt
Torktumlare
Strumpor

Vafan? Att jag får stötar av bildörrarna har blivit mer en regel än ett undantag, och jag måste alltid ha någonting mellan mig och bildörren nu. Typ en plastpåse eller ett par vantar. Och herregud, hur kan man få stötar av en säng?? Kan någon hjälpa mig?

American Idol

Ska jag kolla på nu. Har bäddat ner mig i sängen för lite myspys och lyssnar på dem just nu. Victoria Beckham är meddomare, och jag måste bara säga att hon ser skitkonstig ut. Halsen är typ tre centimeter bred.
  Jobbade till ganska sent idag, men det gick bra. Dessutom har jag nyupptäckt keso. Ja, till och med jag kan tröttna på toast med jordnötssmör.

Vaknade klockan fem imorse av att rymdvarelserna anföll. Eller det var vad jag trodde i alla fall. Visade sig att det bara var telefonen som ringde med ett inspelat meddelande från skolan som sa att de ställde in förmiddagslektionerna på grund av snön. Jag var halvvägs uppe ur sängen efter att jag hade lyssnat på det innan jag insåg att jag kunde sova i nästan två timmar till.
  jaja, ungarna behövde inte till skolan förren halv tio, vilket sabbade mitt schema. Jag hann inte till gymmet så som jag hade tänkt, och på grund av min internet connection från helvetet och Lostbehov hann jag inte med en kort tupplur för att balansera upp väckningen kl fem.


Fan

Jag glömde att det var Lostkväll ikväll. Attans. På siterna står det att det ska ligga uppe den tredje... betyder det vid midnatt eller? Snälla? Jag tänker i alla fall stanna uppe och vänta ett tag till.

Snöar igen. Kanske inte lika mycket som där hemma har jag förstått, men ändock. Vi såg några sirener när vi satt på Starbucks innan. SÅ jag antar att några har kört in i ett par träd eller nåt. Jaja. Nu blir det väntan...

Lostpermiär ikväll!

Sådärja. Nu fick jag det ur systemet! Klockan 20.00 sätter de igång, men gissa vem som jobbar då! Fan fan fan! Nåja, det allra första jag ska göra efter är att leta rätt på valfri internet sida där de visar avsnittet, även om det betyder att jag måste leka detektiv och sitta uppe till mitt i natten. Men det är värt det! De fyra första minuterna finns ju redan på internet, och i ärlighetens namn säger de inte så mycket. Såklart kommer väl det intressanta ungefär tre sekunder efter att de klipper. Nåja, jag har en känsla av att alla som pratar med mig idag kommer att få höra mina halvfärdiga teorier om vad som kommer att få hända.

Har redan fått min förmiddagsnap och väntar på att morföräldrarna ska åka/städerskan ska komma. Ikväll kommer föräldrarna tillbaka, men inte tillräckligt tidigt för att jag ska kunna springa till tvn nejdå... Hoppsan jag kom av mig lite. Jaja. Annars vanlig dag idag.


Seegt

Mitt internet är av oklaranledning sjukt segt idag. Någon annan som lider av detta problem? Inne på Facebook gick det knappt att skriva, fast nu verkar det funka bra, tack och lov. Ska snart köra och köpa mjölk och hämta lilltjejen. Sedan blir det väl en snabb middag och iväg till gymmet.

Starstudent

Det är nu måndagmorgon och barnen har kommit iväg till skolan, vilket för min det betyder SOVMORGON. Äntligen kan jag sova ut efter att ha varit uppe innan alla dagar den senaste veckan. Oh lovely...

Sen ska jag städa huset, för städerskan kommer imorrn. Ikväll blir det antagligen kaffe med Tereza för att planera söndagen. Vi ska till stan för att kolla lite på museum och sevärdheter. Jag kommer väl att få agera guide, jag har en känsla av att till och med jag kan Manhattan bättre! Nåja, jag sr fram emot det! Ska bli kul, vi kommer nog att besöka Madame Tussauds och kanske the Met. Inte för att jag riktigt vet vad för slags saker som finns på det sistnämda, haha. Men det gör inget. Det är därför vi har Google.

På lördag ska jag åka snowtubing. Vet du inte vad det är? Gud asså, du är såååå efter. Det vet ju alla! Typ.

Morgonens citat:
Mormor: M, what did mommy mean when she said you were a starstudent this week? ( De har något som kallas för marvelous me, där de fokuserar på en elev i veckan som får gå runt med krona, visa upp sina talanger och göra en poster om sig själv bland annat).
Lillkillen: ... (Spelar DS)
Mormor: M, whats a star student? 
Jag: M! (Rycker lite i DSet för att han ska svara)
Lillkillen (frånvarande): Its when... your... a star... aaaand a.... student. 

Så man är en stjärna. Och en student. Logiskt. Och min morgontrötta hjärna tolkade det omedelbart till en liten stjärna, du vet en sån i himlen, som sitter vid en skolbänk med ett brett leende.  


Bootcamp at Dunkins!

Hade en helt okej jobbedag idag. Lillkillen försvann på Hrebrewschool och kalas, så jag hade mycket tid tillsammans med lilltjejen. Hon tjatade sig till att kolla på Mysteriet på Greveholm på min dator... jag tror egentligen inte att hon bryr sig på mycket om att det är på svenska, för när telefonen ringde och jag inte kunde översätta, satt hon fortfarande som trollbunden av det! Hon lärde sig till och med lite svenska: Spöken = Ghosts! Det plockade hon till och med upp helt själv hehe.

sen bar det av på möte med de andra au pairerna i bowlinghallen i Madison. Vi träffade vår LCC som gav oss Cultural Care tröjor, pizza och tårta. Stack dit med Suss och Carina och en annan tyska som hette Katarina, tror jag, och vi körde Sverige vs Tyskland. Vi spöade tyskarna haha, och jag vann hela sista omgången kan jag tala om! Med 20 poäng.
  Efter det stack vi, hör och häpna, till Dunkin Donuts och satt där i en evighet. Vi var de enda i hela lokalen förutom biträderna och övertrötta som vi (jag) var flummade vi sönder stället. Jag var extremt trögfattad och fattade skämt fem minuter efter alla andra, som att butterfly direkt översatt är smörfluga på svenska, och inte bara ett norrländskt slangord... till och med tyskarna fattade det, och de pratade inte ens svenska. Skäms på mig. Sedan började vi klaga över hur onyttigt vi åt och kom in på gym helt plötsligt. Då drog Carina en historia om när hon och Suss hade varit på gymmet på ett pass som heter bootcamp och hur kul det hade varit när Suss inte kunde göra en rörelse när man skulle böja på benen typ. Innan vi visste ordet av stod alla fyra upp och försökte böja benen så som man ska göra i bootcamp, bara för att se om vi kunde klara av det.
Konversationen i korthet:

Carina: You have to bend your knees, your feet before your knees. Like you sitting down!
Jag: ... i dont get it. Let me think!
Suss: Waaah! (Ramlar ner på en stol bredvid)
Carina: No! Bend your knees!
Katarina: So its like when youre going to the toilet?
Jag: I think I get it now! Like this?
Carina: No!
Suss: Waah! (Ramlar igen)
Jag: Its the balance! I think I would have better balance on a horse than you anyway. (Lyckas äntligen)
Butiksbiträde (grav indisk accent, frågar Suss, som fortfarande ramlar när hon försöker): How long can you stand on one foot?
Alla fyra au pairer ställer som genom ett trollslag på ett ben och ser triumferande ut. Står säkert så i minst en minut och flaxar med armarna innan först Suss, sen jag och sist Carina och Katarina ger upp och sätter oss ner.

Vi fick gratis munchkins för att vi bjöd på oss själva och fick killarna bakom disken att skratta. Och för att vi brände så mycket kalorier under vårat lilla gym pass.

Sunday morning

Blev en lugn kväll igårkväll. Stack ut för lite frisk luft, landade på Barnes and Nobles för att kolla runt lite grand (de har öppet till tio på kvällen. På lördagar!) , stack till Shoprite och köpte godis och chips för att försöka lindra världens huvudvärk och hyrde Angels and Demons. När man kom hem, fullt övertygad om att ungarna låg och sussade, möttes man av ett Wii maraton och två övertrötta barn.
  Så det blev till att rycka tag i sig själv och lägga dem. Lillkillen somnade inom femton minuter efter att TVn stängdes av, fick nästan bära honom upp och borsta tänderna på honom. Gick bra att lägga lilltjejen med. Går så mycket bättre än det gjorde när jag först kom hit, då kunde det ta timmar. Nu får jag lillkillen att sova på en halvtimme och tjejen att däcka efter lite läsning, utan några som helst protester.
  Var själv ganska trött, så jag smög ner till mitt rum, åt lite godis och satte igång filmen. Orkade bara se halva innan jag somnade och bestämde mig för att se färdigt den idag om jag får någon chans, det är ju inte som att jag inte vet hur den slutar.

Har kommit fram till att broadway på min födelsedag kommer att gå lös på nästan trehundra dollar! Svider lite i plånboken och hindrar mig från att kunna gör som jag vill, men var gör man inte för att få en lyckad 20 års dag? Ska in till stan nästa helg och förhoppningsvis har jag nog med pengar så att jag kan betala då, värdmamman tipsade mig om att köpa dem på teatern istället för att beställa över internet så jag slipper betala extra avgifter och sånt. Lyckades spara 100 dollar den här veckan vilket är något slags rekord för mig. Annars åker jag in när jag får extra ledigt i febrari.


RSS 2.0