Måndag

Oj, hoppsan. Kan någon förklara för mig hur klockan plötsligt blev 11? Jag hade ju tänkt att somna någorlunda tidigt ikväll... nåja... aint gonna happen.
Jobbat hela dan, men det var inte så farligt som det kunde ha varit. Fick besök av lillkillen imorse innan jag hunnit vakna/kliva ur sängen/klä på mig för att han ville spela på min iPod Touch. Rätt smart med tanke på att jag verkligen inte har energi att protestera innan klockan 9 på morgonen. Vi blev kvar där i någon timme, sen lite TV och efter det en playdate med Suss och hennes flickor. De lekte bra en lång stund, och jag slutade någon gång runt fem. Barnens lovveckor är tuffa. Jobba från 7 till middagstid varenda jäkla dag får mig ur gängorna.
Träffade Suss och Carina ikväll, lyssnade lite på music och snackade skit.
Jag tänkte väl mest visa att jag lever här borta, och svära lite över att det kommer att komma mer regn än det gjorde vid översvämmningen. F(PIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIP)ck. Sen ska det bli supervarmt i slutet av veckan, och då ska vi in och hänga i Central Park hela eftermiddagen!:D

Return of the blog!

Under den senaste veckan har jag inte haft en chans att ens sätta mig ner och skriva här, på höjden lyckades jag skriva ett statusmeddelande på Facebook, men nu är jag alltså tillbaka. Vilken vecka! Den intensivaste någonsin! Det var längesen jag var så trött en lördag som igår. Mamma och Jonte kom hit för min födelsedag förra veckan, det var helt otroligt att se dem igen efter nästan 6 månader. Kunde inte fatta att de verkligen var här, samtidigt som det kändes som att man aldrig hade varit ifrån varandra. Min USA värld och min Sverige värld är två helt olika liv, att se mamma och Jonte här i Livingston. Men det var längesedan jag hade så kul, och jag vågar nog säga att det kommer att ta ett tag innan jag kommer att överträffa den här födelsedagen.
Under denna vecka har vi hunnit med:
- Frihetsgudinnan och Ellis Island
- Phantom of the Opera och Mamma Mia på Broadway
- The Metropolitan museum of Art (Bästa museumet någonsin, Jonte och jag hittade en smileyface på en flertusenårig staty av The Horrific Destroyer of Evil)
- Chinatown
- Little Italy
- Lärt mig hitta inne på Port Authority
- Willowbrook Mall och Livingston Mall
- Ellens Stardust (en diner där personalen är aspirerande broadwayartister som sjunger musikallåtar, jag tror vi möttes  av en låt från Jesus Christ Superstar)
- Det nödvändiga i Livingston ( dvs Dunkins, Starbucks, Cold Stone, Chilis, Zens Japanska och Eagle Rock.)
- Köpt tårta för 37 dollar
- Gått på Comedy Club
- Äntligen sett The Blind Side med Sandra Bullock på bio
- Sett rullskridskodisco i Central Park, samt ännu en gång besökt Strawberry fields, Imagine monumentet och Dakota Apartments
- Gått vilse i East Village
- Blivit serenerade av hemlösa
... och mycket annat! Jag har haft så roligt! i torsdags kom les amigas (Suss, Beverly, Carina och Rowena) hit för födelsedagsmiddag. Mamma hade lagat svenska köttbullar och jag gjorde potatismos, och det blev succe. Tårtan var med supergod och jag fick presentkort på Cold Stone och Jerrys Artist Outlet. Hemmifrån fick jag superfina presenter som jag bölade lite över. Inte lätt att vara sentimental...
Ja, då var man inte tonåring längre.
Lämnade av mamma och Jonte på flygplatsen igår... det var hemskt jobbigt. Grät som en gris i bilen efteråt. Precis när man har vant sig vid att de är här så försvinner dem igen... Över ett halvår tills jag får se dem igen. Fast jag har klarat ett halvår hittils, kommer nog att klara nästa med! Och nu har mamma lovat att skaffat Skype! Äntligen!
Äkte in till stan igår med tjejerna i hopp om att bli på lite bättre tankar. Funkade rätt bra faktiskt! En av de sakerna jag älskar mest med NY är att det är så lätt att träffa nya människor! Träffade en skådespelare från Götebrog, ett par Italienska killar från Brooklyn och ett gäng tyskar på tunnelbanan. Hur kommer det sig att man nästan alltid träffar folk med utländsk bakgrund här?
Nåja, nu ska jag äta middag/lunch/frukost och kolla på senaste Lost och lite filmer jag fått i present! Blir nog Fame och Up ikväll, jag har ett superstort Marabou och en flaska Cola att hålla mig sällskap.

Look-a-like?

Samtal mellan mig och lilltjejen innan idag under grimasutbyte.

LT: You look like a character when you make you eyes big!
Jag: Oh yeah? Who?
LT: CHICKEN LITTLE!
Jag: Mwahahahahahaha! 

Lika som bär? 



 



Raw raw raw ramalaaha gaga oh lala caught in a bad romance!

Fredag

Gud vad skönt om jag hade kunnat få sluta nu! Skulle egentligen gjort det, men sen blev lillkillen bortbjuden på en playdate som jag måste hämta honom från en halvtimme. Innan dess ska jag vika klart tvätten och sätta igång mitt eget så att tunikorna jag smutsat ner de senaste dagarna är rena och fina till senare!
För övrigt håller sommarvärmen i sig. Im lovin it! Trots att man håller på att kokas i bilen längtar jag inte tillbaka till tiden för två veckor sedan, jag hade kunnat ha det såhär nu! Tyvärr ska det bli kallare i början på nästa vecka!

Idag har det vårstädats så det stått härliga till! Jag har rensat ut mitt skrivbord (en fullpackad sopsäck blev det) och städerskan har klorifierat mitt rum. Luktar lite badhus här nu, men det får man tåla. Golvet glänser banne mig, och jag kan änvända min dusch igen (ingen mer död-djur lukt!:D). Yes yes yes!

Om ganska exakt ett dygn är jag på Newark Liberty Airport och plockar upp mamma och lillebror. Längtar som fan! Men innan dess ska sängar dras ut och bäddas, rummet ska återställas till normaltillstånd, ett besök hos LCCn eftersom jag inte kommer på mötet på söndag och en middag med vännerna ska hinnas med ikväll.

Jaja, nu ska jag springa och fixa färdigt tvätten och sedan ut i solen igen!

20 grader

Tänkte inleda med att berätta att det var 20 grader varmt idag och att jag har trippat runt i tunkior och leggings de senaste dagarna. Innan idag såg jag en människa som knallade runt i shorts och flipflops. Flipflops! Fattar ni? I mars! Känns verkligen inte som mars de senaste dagarna, utan mer som slutet av maj eller juni... jag bara väntar på att träden ska slå ut.
  Kan inte fatta att det bara var några veckor sedan vi hade snowdays, och att det var den värsta stormen på jag vet inte hur många år härom dan. Detta väder ska hålla i sig till söndag, då de säger att vi ska få regn igen... hoppas verkligen inte, för på söndag är NY inplanerat.

Idag har varit en sån dag då ingenting har blivit som man planerat. Inte så att det har varit en dålig dag, bara väldigt oplanerad. Droppade lillkillen hos en kompis efter skoldagen, och sen stack lilltjejen och jag till Beverly och hade en playdate med hennes flickor och Suss lilla tjej. De lekte ihop jättebra, så det var superkul! Vi au pairer lekte som vanligt bra ihop med, så skönt att sitta i solen och äta munchkins på jobbet. Ibland rockar det att vara au pair!
  När vi kom hem kom pappan hem tidigt och bestämde sig för att ta ut alla på middag. Jaa... och det var här det körde sig. Idag verkade alla människor med någon form av serviceyrke få något slags sammanbrott, för det tog hur lång tid som helst på restaurangen att få in maten, och vi var inte hemma förren en timme efter läggdags, illa...
  Jag drog i alla fall vidare till Cold Stone för att möta upp vännerna. Vi ställde oss i kön, och klart stod det tre smällfeta amerikaner längst fram som skulle ha ungefär en liter av varje smak (kassörskan fick inte ens igen locket på burken, lovar!) Kassörskan själv verkade inte ha alla chipsen i påsen heller. Det var lång kö och hon stod och småpratade med sina kollegor, filosoferade över livet, såg på när kolasåsen rann, stirrade lite i luften och försökte räkna ut det exakta värdet av pi.
  jag tillbringade 30 minnuter i den jävla kön! Grr! Så fort jag fick glassen var det ju bara att hoppa in i bilen och köra hem för att inte missa curfewn. Gillar inte min curfew det minsta... Men jag hörde världens roligaste grej, U2 ska spela på Giants stadium i September! Någon som känner för att gå? I do, I do!

Om två dygn är familjen här! Lääängtar!

Filmfestival

Tisdagar känns alltid lite extra köriga, främst för att vi springer in och ut ur bilen hela tiden. Brukar aldrig vara ett problem, men de dagarna jag gillar att jobba som allra mest (om man inte räknar fredagarna då jag brukar sluta tidigt) är torsdagarna då vi inte har något schema utan kan göra vad vi vill. På tisdagarna ska man hinna med läxor, upplockning, matlagning och en massa grejer på två- tre timmar. Är barnen på mista dåliga humör så försvåras allting ett par hundra gånger.
  Får jag sedan av oförklarlig anledning en huvudvärk som känns som om någon hade bankat en hammare i huvudet på mig blir det hela lite värre. Usch usch. Jag har sovit, ätit, druckit, är frisk och på gott humör. Trots det trodde jag nästan att jag skulle svimma tidigare. Fy fan. Det är inte ofta jag får huvudvärk som inte ens värktabletter biter på, men när det väl händer rubbas min balans ganska kraftigt. Att sätta ihop vettiga meningar på engelska känns lite som att oförberett skriva ett nationellt matteprov.
  Jaja. Värdmamman var i alla fall hemma tidigt, för att ikväll skulle jag för första gången gå på filmfestival! Filmen hette "Look into my eyes" och var en dokumentär som handlade om antisemitism. 
  Och dääääär fyllde jag på min prettokvot den här månaden. Nåja, jag valde inte  filmen, utan Tereza frågade om jag ville hänga med på den. Jag insåg inte att det var en dokumentär förren vi stod i kön för att hämta ut biljetterna, och visste inte riktigt vad jag skulle förvänta. Ett stort pity-party på hebreiska? Nej, jag gillade den faktiskt. Det var som en seriös Borat. En judisk filmare, före detta rabbi, åkte runt i Europa och USA och undersökte antisemitism, allt från neonazister i Berlin till bönder ute på vischan i USA.  Det handlade inte så mycket om hur synd det var om judarna, utan mer om hur människor som inte kallade sig antisemtier eller rasister egentligen hade fördomar och var gränsen för detta låg. Vissa delar av den här filmen var väldigt förutsägbara (men oj, man kunde ju aaaaaaldrig anaaa att prästen i USA som hyllade Israel framför kamerorna senare tyckte att israeliter var oförskämda och snåla. Inte alls förutsågbart, trots att han såg skenhelig ut på långt håll) men på andra ställen var den väldigt bra. De intervjuade några nazister i Tyskland, och vad jag lade märke till var att trots att de intervjuades av en jude sa de aldrig "you". De sa alltid "Jews does this, Jews does that." Detta stämde nästan med alla intervjuobjekt. 
  Intressant film faktiskt, trots att det kanske inte var något som jag hade gått och sett på egen hand. Jag skulle kunna gå på i evigheter om detta, men det sparar jag tills en annan gång. Nu ska jag sufra runt i några minuter innan det är sovdags.

Just det, om exakt en vecka fyller jag 20!

St Patricks Day på onsdag

Är det någon som vet vad det är? Så som jag har uppfattat det är det irländare som firar är de är... irländare. Och dricker. Och så måste man ha grönt på sig om man inte vill bli nypt. Och så springer det runt leprechauns i kindergarten-klassrummen. De gillar tydligen blåbär och om man fångar en får man en "pot of gold".
  Ja, en kompis beskrev det som " Its the big drinking day of the year." Leprechauns var det ja...
  Hur som helst hade de diskuterat detta i kindergarten med lillkillen idag. Han berättade för mig att de hade byggt fällor för att fånga "den lille killen" vilket fick mig att utbrista "What?" Vilken var den lilla killen de skulle försöka fånga? Varför var de så elaka mot honom, att försöka fånga en kompis är ju ingen bra ide!
  Sen när han berättade att fröknen hade hjälpt dem insåg jag att det inte riktigt stämde.
Denna konversation slutade med att vi satt och gjorde St Patricks Day pynt, lillkillen fixade med fyrklöver och jag knåpade ihop en aldeles liten egen leprechaun med papper och lim. Det liknar med en skräcktomte istället för en leprechaun, men lite nöjd med den är jag ändå.



Syns det att jag bara har sovit tre timmar i natt? Hoppas i alla fall ni ser hatten på leprechaunen, det var den enda blden där jag inte såg komplett galen ut.

PS: Idag gav mig värdföräldrarna världen konstigaste maskin. Det var en stor låda som en snabel liksom satt fast i. När man tryckte på en knapp där det stod ON började den låta PSSSSHHHHHHHHHH jättehögt och snabeln åt upp att som låg på golvet framför den. Jag blev väldigt chockad.

Längtar till sommaren.

Duggregn. Gräsmattorna har förvandlats till träskliknande gegga. Det ligger trädgrenar överallt på gatorna, och träden ligger omkullblåsta i trädgårdarna. De ringde kl 6 imorse för att tala om att skolan INTE var stängd. Många vägar har stängts på grund av översvämmningar, bland annat motorvägen till flygplatsen. Himla tur att det inte var den här helgen mamma och Jonte kommer. Om ni skulle läsa detta, dont panic. Vägarna kommer att öppnas till på lördag.
  På long Island är det jättemånga som har strömavbrott. Vi har klarat oss, och översvämmningen i källaren är under kontroll. Det vill säga, att golvet är numera snustort och det ligger handdukar över det i förebyggande syfte. Jag har precis dammsugit mitt rum, så att städerskan ska kunna städa riktigt rent med KLOR på torsdag. Både i rummet och badrummet. Så himla stökigt är väl mitt rum ändå inte? Väl?

Skulle egentligen stuckit ner till gymmet och gått på pilates, men det blev inställd. Var meningen att jag skulle ha provkört motorvägen, men som jag sa är den stängd. Istället fick jag följa med till Community Center för att signa upp mig för poolerna i sommar så att jag kan åka dit med barnen. Det låter jättemysigt! Älskar att bada och att kunna dra dit med barnen efter deras camp varje dag låter härligt!
  Längtar som fan till sommaren! Eventuellt blir det en Miami resa i augusti så jag får lite ledigt med. Snart dags att boka... Kan inte fatta att jag har varit här i nästan ett halvår redan! Jag har så mycket kvar jag vill göra! 

  Det är sjukt förvirrande. Jag älskar New York, mina vänner och mina barn. Men samtidigt saknar jag det jag har hemma i Sverige. Fast varje gång jag försöker föreställa mig vad jag skulle göra hemma ser jag... ingenting. Faktiskt. Mitt liv är här nu. Det kommer att bli otroligt svårt att komma hem igen. I mitt huvud har jag flyttat hemifrån och skapat mig ett eget liv. Hur ska jag kunna flytta hem i mitt rosa rum igen? Jag tror att det som jag faktiskt saknar är tiden som har gått och inte platsen. Saknar gymnasietiden och alla mina vänner, både dem från skolan och hemma. Men hur mycket jag än tänker på det kommer jag ju aldrig att komma tillbaka till det. Så vad ska jag då göra när jag kommer hem? Åtta månder mellan hemkomst och universitet... jag kommer att dö av tristress. Önskar jag kunde flytta till New York och plugga där så mycket att det gör ont ibland. Eller i alla fall till någon annan storstad i utlandet. Utbytesstudent? Allt jag vill göra är att resa. Resa och ha kul, hitta något jag brinner för. Eller jag vet ju vad jag brinner för, men är det något jag borde satsa på? Och sedan plugga det i någon fartfylld storstad, åka runt, se saker, bo på billiga hostels...
  Ska kanske tågluffa runt i Europa nästa sommar! Hoppas verkligen det blir av, det hade varit så underbart!

Jag har bara sovit tre timmar i natt, utav anledningen till att jag tänker alldeles för mycket precis innan jag ska somna. Och det verkar tydligen som om de tankarna följer med mig till dagen efter. 



Gammal bild, från Black Friday. Så glad/crazy ser jag inte ut för tillfället. 
 

Nej, nu blir det sängen för min del. Och jag måste bara säga det igen. Den som skrev Manboy borde inte få vara låtskrivare.

Boom

Det vaknade jag var imorse. Det var lite deja vu känsla från jordbävningen i Skåne 08 då jag trodde att det var grannarna som försökte bygga något kl 6 på morgonen.
  Istället vaknade jag nu på soffan av ett ljud som lät precis som om de höll på att möblera om på övervåningen. "Varför i helvete gör de det kl 9 på morgonen en söndag?" frågade jag mig själv och borrade ner huvudet i kudden. Och det slutade liksom inte, utan mullrade bara på. Sen skakade huset lite grann.
" WTF, det åskar!" slog det mig tre sekunder senare, och jag var nära att helt enkelt bestämma mig för att inte ens gå upp från soffan jag sov på inatt.
  Någon timme senare tror jag dock att frestelsen blev för stor för lillkillen. Han hoppade in i mitt rum så fort jag stack huvudet ovanför täcket, hoppade upp i soffan och gav mig en bamsekram samtidigt som han lillgammalt informerade om att anledningen till att jag fick sova på soffan var att mitt badrum var översvämmat, och att jag inte skulle bli orolig över handdukarna som låg på golvet. Sedan försökte han kidnappa min telefon och dator innan han stack ut genom dörren och försvann på kalas. 
 
Mitt rum är faktiskt helt okej. Inte en vattendroppe har läckt in här. Och om några dagar ska det dammsugas riktigt rent här innan städerskan kommer. Så  när mamma och lillebror dyker upp här om en vecka kommer det att vara skinande rent! Dessutom behöver jag inte tillbringa ännu en natt på soffan, helt underbart! Kan ju säga att jag sov som prinsessan på ärten... 

Förresten har jag ju inte berättat om Alice in Wonderland! Så underbar film! Älskar den. Det enda jag tycker de kunde ha hoppat var slaget på slutet, kändes inte så "underlandigt" om någon förstår vad jag menar. Och The White Queen var alldeles för snuttepluttegullig. Musiken var helt fantastisk, som vanligt när det är Danny Elfman och Tim Burton och skådisarna var jättebra, speciellt hon som spelade Alice och Johnny Depp. Det allra bästa med Tim Burstons filmer är att de alltid är så sjukt snygga och har så bra musik! Tänk bara på Edward Scissorhands som gör isskulpturer och dottern i familjen som dansar i snön, eller när Jack Skellington kommer till Christmas land.

Nu ska jag snart iväg till Dunkins och banken med Rowena, ikväll vet jag inte vad som händer. Kanske ska jag äta sushi och spela Wii med familjen.



                  Night time in New York <3

How to lose anger in 5 ways

1. Skriv ett inlägg på bloggen med alldeles för många svordomar (Se nedan. Eller inte, om ni har svaga hjärtan.)
2. Sätt ihop en lista med depplåtar på Spotify med låtar som du inte lyssnat på sen emoperioden 05.
3. Ta ut din ilska på något omedvetande föremål (en av mina strumpor har fått lida)
4. Städa. Ja det hjälper. Även om du inte gör det, känns det som att du gör något åt situationen.
5. Gnäll. Hos alla som orkar höra. Facebook. Vänner. Värdföräldrar. Nallebjörnen.

Som sagt verkar stormen här närma sig Gudrun. Eller i alla fall Per. Jag bara väntar på att strömmen ska gå, att ett träd ska ramla in i taket eller att glasen ska blåsa in.
  Hursomhelst är jag bannlyst från mitt rum. De har en jättestor "dammsugare" som kan suga upp vattnet där nere och jag har precis tillbringat en timme med att flytta upp de viktigaste grejorna till ett av familjerummen där jag kommer att få bo några dagar framöver. Arrghhh! Vet ni hur morgonpigga de är i detta huset?? Jag sover utan problem till lunchtid och stannar gärna kvar därnere en timme i alla fall för att vakna till, men här är de uppe och hoppar redan vid 8-9. Kanske slutar med att jag går ner och lägger mig på soffan i lekrummet för att få lite frid, jag hatar att inte kunna somna när jag är trött och är jag inte bekväm är det inte omöjligt att jag gör lite konstiga saker för att somna. Jag har gjort underligare saker för att kunna somna.
  Buhuhuhuhu, jag har inte ens tillgång till en egen dusch. Eller dörr till rummet där jag sover.

Just det! Anna Bergendahl vann. Inte rätt låt enligt mig. Tyckte den lät precis lika tråkig som alla de andra balladerna. Inte för att någon av låtarna det här året fick mig att hoppa av lycka, men liksom... nej. Jag går i ide om jag träffar någon här som vet vad Eurovision Song Contest är.
  Jag saknar The Ark. Och till och med Roger Pontare. Fast inte operan från förra året. DET var det värsta jag har sett.
  Sverige är körd när vi kommer till Norge.



Har inte varit inne i NY på en månad nu, nytt rekord sen jag kom hit! Men jag saknar det så sjukt mkt...

Pissväder!

Helvetesjävlaskitväder

Det är allt jag har att säga. Vi börjar närma oss Gudrun nivåer och mitt badrum är översvämmat.

Helgkurs 18-20 April BOKAD!

Om det är några som skulle vara oroliga över min nuvarande studiesituation kan jag säga: Det är lugnt. Trots att Elinor inte har suttit i en skolbänk på 9 månader (shiiiit) så har hon nu tagit tag i sig själv och anmält sig till Long Island Au Pair classes tillsammans med Rowena och Carina. Eller rättare sagt, värdmamman ringde imorse och anmälde mig för att hon ville ha det överstökad. Och jag ville ha det överstökat. Så. Its done! Amerikansk musikhistoria ska jag plugga under dessa dagar. Inte för att det fanns så många klasser att välja på, typ fyra stycken och jag vill inte slänga mig ner i någonting som verkar alltför tråkigt. Helst hade jag velat göra något kreativt men detta kan nog vara kul med...

Zumban imorse var jättekul! Är nu mera uppskriven på listan där. Den första halvtimmen var det styrketräning (jag är rädd för att inte kunna röra mig imorrn) och andra halvan var typ latinodans/aerobics. Tja... jag hittade på lite egna rörelse ibland och hoppades att instruktören inte såg mig. Men jag snubblade i alla fall inte, och det är positivt. Hursomhelt hade jag grymt kul, man vevade med armarna i luften, skakade rumpa och ett par spontana "Rrrrrrrrri!" blev det med (inte från mig dock). Ska gå dit varje fredag är planen.
  Jobbade bara till fyra i eftermiddags, asskönt! Var fruktansvärt trött, så jag smög ner till sängen och kollade på "Are you smarter than a 5th grader?" Dagens citat från detta program. 
 Programledare: If you answer this question right you will be up at 50 000 dollars!
Tävlande: Yay! (Hoppar omkring)
P: In wath city 1789 did a mob attck the Bastille?
T: Its gotta be Rome! Im locking in that answer.
  Detta kom från en world history teacher. All amerikansk tv är inte skit.

Nej, nu ska jag strax fixa till mig lite, ska hämta upp Beverly för att äta och sedan sticka till bion för Alce i Underlandet. Äntligen får jag se den! Imorrn vet jag inte riktigt vad som händer förutom att jag ska på middag hos Suss tillsammans med klanerna S och Wilson och Rowena. Pizza vilket betyder gratis mat i alla fall! Det tycker vi om. 
  Sen vill jag bara säga TACK till min kära moster för kortet som damp ner i brevlådan idag! Inte lång tid kvar tills jag inte är tonåring längre.


Vilken tid det tar!

Jag fick ett ryck imorse. Redan när jag vaknade. Slog upp ögonen redan tio minuter innan klockan ringde och var (nästan) klarvaken. Jag vet inte om det berodde på att jag hade drömt att jag var med i Harry Potter och flög omkring på en kvast i Hogwarts och kastade tomater på Snape (väldigt konstigt för jag har inte tänkt/läst/kollat på Harry Potter sen i höstas. Om man inte räknar den gången för ett par dagar sedan då lillkillen frågade mig om Harry Potter fortfarande levde. Fortfarande...?? What to do? Säga att jomenvisst, du kommer att få ett brev när du fyllet elva som säger att du är en trollkarl! och låta dem vara glada eller låta dem möta världen genom att förklara att han inte finns på riktigt. Hmmm... Mina ungar brukar aldrig gå på historier när jag försöker berätta sådana, de är alldeles för smarta för det. På både gott och ont... ).
Jaja. Så fort ungarna stack till skolan började jag med tvätten och käkade sedan frukost samtidigt som jag läste The Manny (arbetsskadad eller vad?) innan jag stack till gymmet och mötte upp Beverly. Träffade en av människorna där som alltid är där på morgonen, han har alltid koll på vad vi au pairer har för oss.
  Prövade cross-trainern för första gången, det kändes jättebra! Skönt att slippa springa för då får jag bara håll hela tiden... Gjorde sedan alla styrkemaskinerna och cyklade lite, var lite darrig när jag var klar med GUD så skönt det kändes! Trots att jag borde ha varit helt trött kände jag mig fullpeppad med energi när jag stack hem. Långdusch, inpackning, insmörjning, ögonbrynsplockning och nu sitter jag här med nytorkade naglar och en frisyr som för en gångs skull inte står åt alla håll. Men vilken tid det har tagit! Klockan är nästan två och mina sex lediga timmar är nästan över! Hur skedde detta? Vad mycket tid många människor måste lägga på att se bra ut hela tiden, det måste ju ta en evighet!
  i vanliga fall orkar jag bara borsta genom håret, möjligtvis lite mascara om jag är på det humöret... orkar verkligen inte fixa mig när jag bara ska jobba med barnen ändå.
  Men idag känner jag mig nästan redo att sätta på mig de höga klackarna för en kväll på stan! Fattas bara en snygg klänning och lite smink så är jag redo! Hehe... passar utmärkt då att jag ska jobba till åtta minst och inte har några andra planer... Nåja, jag får se vad kvällen erbjuder.

Jag ska snygga till på mitt rum, sedan gå upp och laga lite mat till ikväll och stuva undan lite av tvätten i garderoben. Sedan ska jag hämta fem ungar från skolan, ska bli väldigt intressant då den ena playdaten aldrig har varit här tidigare... Nåja, torsdagarna brukar gå ganska fort. Synd att vädret inte är så underbart som det har varit de senaste dagarna så att jag bara hade kunnat släppa dem utomhus. Nej, men det kommer säkert att gå bra.
  Imorrn är det frdag, och jag vet redan nu att det förmodligen kommer att bli en ganska lätt arbetsdag. På kvällen ska jag äntligen få se Alice! Och så ska jag vara på gymmet kl 9 på morgonen för något som kallas för Zumba! Inte för att jag har så bra koll på vad det är egentligen, men kul kommer det nog att bli i alla fall. Speciellt för de andra om man ska utgå från mina koordinations skills.  

Halva veckan gått!

Jag älskar att det håller på att bli vår!

Anledning 1: Jag kan släppa barna på valfri park där de kan leka och jag kan snacka med andra au pairs/nannys tills det är dags att åka hem.

Anledning 2: Ingen mer risk för snö, så jag behöver inte bekymra mig om snowdays eller att inte kunna ta bilen.

Anledning 3: Jag kommer snart att kunna springa utanför dörren, istället för att behöva släpa mig iväg till gymmet... känns ju inte så lönt för en 20 min powerwalk precis.

Anledning 4: Jag slipper tunga kläder, skor och det går så mycket fortare att gå ut.

Anledning 5: Sol! Långa kvällar! Glass (inte för att jag har skippat detta i vinter men ändå... lite roligare att äta det i solsken än i snöstorm)

Förutom julen är det här min favoritårstid. Jag blir alltid på tusen gånger bättre humör på våren än på vintern. Blir mer inspirerad, känns som att jag har mer tid till allting och jag är så GLAD att slippa frysa HELA tiden.  Underbart!
  Det enda jag är lite bekymrad över här är att det egentligen inte finns något ställe förutom poolen att bada på. Jag har i alla fall inte sett några sjöar och stranden är det en bra bit till. Inte som att bara åka till Yngsjö på impuls som jag gjorde hela förra sommaren.
  Och jag är inte något stort fan av smockfulla poolar... Menmen, jag får i alla fall bada, kanske ska vara glad för det!
  Åkte upp till ett reservat häromdagen för att kolla runt lite. Som sagt har jag saknat naturen sjukt mycket, speciellt att kunna rida ut, men just nu är jag glad om jag kan få slippa all asfalt och få frisk luft. Så när snön smälter helt tänker jag nog dra upp dit ganska ofta. Superfint!

Men ikväll ska jag ut och leka med Beverly. Imorrn ska jag... tja, jobba länge tror jag. Och tvätta. Och TVINGA mig själv att sticka ut och gå på morgonen. Jag har bara ett problem, och det är att jag har börjat titta på den jättelöjliga tvserien Förhäxad för att den går precis när jag käkar frukost. Och sen blir jag sittande där. Och sen är det Supernatural och efter det är det lunchtid... alltså, fattar ni mina problem?

Nejnej, nu ska jag göra något annat än att skriva här!

Glad internationell kvinnodag!

Idag ska vi alltså fira kvinnorna! Idag ska vi för en gångs skull få bestämma, eller bara bli firade? Hmmm... För det är ju verkligen så otroligt många som ens vet vad kvinnodagen är. Det är typ som mors dag. "Grattis för att du är kvinna!" Precis som om det skulle göra någon skillnad. Jag köper det inte. Jag vill hellre vara jämställd med männen på arbetsmarknaden, slippa få frågor om pms varje gång man är på dåligt humör, slippa få pikar om kvinnligthet så fort man inte beter sig som en NASCAR-förare i trafiken eller bli trodd att vara en militär manshatare om man skulle råka säga att man är feminist. Att argumentera för kvinnors rättigheter osv är helt okej och de flesta killar är med på det, men om man skulle säga att man är feminist på grund av detta tittar många lite på en som om man skulle kasta en bomb ELLER som om man gnäller över problem som inte finns.  

Igår var det för första gången en kvinna som vann bästa regi på Oscarsgalan för The Hurt Locker, en krigsfilm av allt. Inte någon romantisk komedi eller biografi om gamla drottningar. Så tjejer kan göra framgångsrika krigsfilmer, ascoolt! Den måste ha varit galans stora vinnare, vann pris för bästa film och en massa andra grejor med!

Idag var det för övrigt en ganska så underbar dag. Ungarna var lite cranky, men detta löstes genom att lämna den ena på hebrewschool och ta den ena till parken, första gången det här året. Träffade Rowena där och satt på en bänk och snackade en bra stund medans barnen lekte av sig. Och det var varmt! Riktigt varmt, man behövde inte ha på sig jackan. man fick riktig vårkänsla faktiskt, solen sken utan ett moln på himmlen= en väldigt glad Elinor. Det ska vara den här typen av väder hela veckan!
  Det var även värdmammans födelsedag. Jag hade bara köpt ett kort till henne, men jag ska lära mig datorn och fixa en massa bilder över till CD-skivor. Tänk att jag är IT-geniet i det här huset. Det hade ni aldrig kunnat tänak er va? Hehehe.
  Det blev VÄLDIGT god tårta från Hägen Daaz men familjen innan jag stack ut och plockade upp Rowena. Vi stack och köpte nya hörlurar till mig (ni kan egentligen inte klandra mig för att inte träna utan musik, eller hur??) och sedan och åt och hade ett långt samtal om hur mycket vi stor oss på religiösa amerikaner av valfri religion. Och amerikansk patriotism.

Nej, imorrn blir en extremt lång arbetsdag så jag ska hoppa in i duschen nu och sedan försöka sova. Förresten måste jag tillägga att jag äntliegn har lyssnat igenom Battle Studies av John Mayer. Jag fattar inte varför alla tycker han är så extremt bra. Faktiskt inte... tycker mest låtarna låter sjukt lika varandra. Och inte på ett bra sätt. Who says är faktiskt lite bra, trots allt!

Oscarsgalan 2

Filmer som jag nu är jättesugen att se på:

Dictrict 9
The Blind Side
The Hurt Locker (som en svensk vann två priser för i ljudkategorierna)
Precious

Oscarsgalan

Jag hade ju helt glömt bort att det var idag!

Var ju egentligen meningen att jag skulle gå på bio, men det blir senare i veckan eller nästa helg. Nåja, efter att ha haft en extremt slapp eftermiddag stack jag iväg till Target för att kolla lite på hörlurar. (Mina gamla råkade ju få en liten tripp i tvättmaskinen förra veckan). Hittade inga, de är verkligen jättedyra här. Grrr.

Stack hem igen, och samlades med resten av familjen för glass och kollade på red carpet.
  Jag kommer aldrig att sluta förvånas  över amerikansk TV. Och de här människorna som intervjuade kändisarna var värre än någonting jag har sett innan. Till att börja med såg de ut som om de hade kommit direkt ut ifrån Barbie-fabriken, och pratade med samma röstläge som Blondinbella på helium. Till och med George Clooney såg lite skakad ut.

Nåja, galorna ser väl ut som galor gör mest. Ben Stiller delade ut priset till bästa smink utklädd till en Avatar med väldigt orangea ögon.  Precouis verkar vinna en hel del priser. Håller på med boken nu och är jättesugen på att se filmen, tydligen ska den vara jättestark.

Har egentligen inte sett så många av de här filmerna, men det kanske är dags att se lite seriösare filmer nu.

Melodifestivalen

Har precis lyssnat genom de flesta av låtarna i melodifestivalen, och jag måste bara säga...

Nej. Det finns liksom inte ord för det. Fy fan vad dåligt. 60 procent av ballader som låter EXAKT likadant. Och Pernilla Wahlgren. Pernilla effing Wahlgren! Vad tänkte ni med?? Och så Erik Saade. Helt okej låt, förutom att en full tolvåring skulle kunna ha skrivit texten... Timoteij då? Tja... någon som lyssnat mycket på Alexander Rybak när det var dags att skicka in låtar till Melodifesivalen... känns lite som småplagiat där.

Hm. Om jag måste välja en favorit måste det bli den sistnämda. Eller Erik Saade. De låtarna är catchigast. Och det är det man ska gå efter, inte efter storslagna ballader eller operanummer för att man tror att man är originell. Spelar ingen roll hur originell man är om man inte är BRA. Nej, de ska vara lättrallande nummer som är enkla, om man ska ha någon chans. Och balladerna är redan körda för att jag orkade bara lyssna på dem i ca en halv minut innan jag var tvungen att byta video av risk för dödsfall av uttråkning.

Nej, nästa år ställer jag upp med en rap om au pair livet i Livingston. Både originellt och bra.

Jag är lite övertrött för tillfället.

Hihi, bring it over!;)

Okej. Jag måste erkänna att jag märkte att det var ett tag sedan senaste gymbesöket. Blev helt slut efter tio minuter på löpbandet när jag brukar klara nästan tre gånger så lång tid. Gick upp för att köra lite med maskinerna, men orkade bara hälften innan jag gav upp och åkte till Cold Stone tillsammans med Beverly istället. Vi hängde runt lite i West Orange på eftermiddagen, kollade i affärer och åkte till Eagle Rock för att kolla på skyskraporna. Måste säga att det är snyggare där på natten. (Lite kuriosa om West Orange: Är det någon som har sett filmen Mall Cop? Tror faktiskt att den finns i Sverige med... hursomhelst är det en ganska känd film som utspelar sig på ett mall i West Orange, NJ! TYvärr existerar inte detta mall på riktigt, utan finns bara i filmens värld. Vi har typ tre malls i trakterna, och inget ligger i WO.)

Ikväll stack jag, Carina och Rowena till en medelhavsrestaurang i Mont Clair, där ingen av oss hade varit innan. Vi har blivit väldigt duktiga på att läsa kartor faktiskt. Mapquest FTW!
  Anyway, denna restaurang var även en så kallad hookah-bar, dvs vattenpipe bar. Vi beställde lite mat och så, och vid bordet bredvid oss satt en grupp på ca 9 tonåringar, måste det ha varit, de såg till och med yngre ut än oss. Föreställ er sådana som aldrig växer ur fjortisstadiet utan behåller det tills de är typ 25... there u have them! Falsklegg måste de ha haft, för när vi kom in dit vid 9-tiden var de redan ganska dragna. Tjejerna såg extermt snobbiga ut och tyckte de var ascoola där de satt och tog foton på sig själva med röken flabbandes ut ur munnen. de var hursomhelst kvällens underhållning. Tjejerna blev smörigare och smörigare, ni vet, får så där tillgjord röst ( Oooohh, bring it over here!;) sa blondin nr 1 när servitören kom in med deras tredje vattenpipa). Killarna såg ut som att de ägde världen där de satt, de var i minoritet. Det var egentligen en väldigt mysig lokal, inte alls party, men de satt och halvskrålade med i sångerna som spelades. Jag har inte sett sådana fjortisar sedan jag råkade gå förbi busstationen i Knisinge en lördagskväll för något år sedan. Och människorna på restaurangen var flera år äldre... herregud. De var väldigt roliga att titta på i alla fall! Vi satt och slappade i soffan och betraktade spektaklet. Till och med servitörerna stirrade konstigt på dem. Tyvärr satt jag med ryggen mot dem och kunde inte titta hela tiden, utan fick vända mig om diskret när något speciellt hände. Hehe... jag tänker aldrig dricka i ett rum där jag riskerar att vara bland helnyktra människor. Herregud vad pinsamt det hade varit!

Farewell Rosa

Jag känner att detta kommer att bli en lång kväll. Jag har inte suttit hemma en fredagskväll på jag-vet-inte-när. Nåja, men så är det väl när man kommer hem vid den här tiden. 
  Jag har haft en sjuk lätt arbetsdag. Lillkillen skulle på playdate direkt efter skolan så jag behövde bara hämta lilltjejen, och mormor och morfar var också hemma. Hängde med dem i en timme, vet inte om det räknas riktigt som jobb. Sedan stack alla utom morfarn och jag på dans, fick ledigt en timme och efter det hämtade jag lillkillen. Lekte men honom en timme, sen stack vi till grannarna som hade avskedsfest för Rosa, deras au pair som åker hem imorrn. Där blev det pizza, godis och lite socializing med familjerna i området. Eftersom Rosa kommer från Mexico fick jag en tequila och sedan en margarita i handen, jag är förvånad att de inte lagade tacos och hade sombreros med!
  Det var en massa andra au pairer där vilket var jättekul med tanke på att det är väldigt sällan jag träffar nya människor så som jag gjorde i början. Kände inte alla som var där, men de var väldigt roligt! De flesta kom från Mexico eller Sydamerika, och jag lärde mig lite spanska orde och fraser; så som "Salut!" (Guess what?) och "Heyy...någontingnågonting) som betydde dude, ett ord man för övrigt inte kan få nog av. Människor från den delen av världen ÄR verkligen sjukt annorlunda från oss Skandinaver. De tror liksom att man är sur om man inte kramar och kindpussar dem vid första mötet, och som svensk blev jag väldigt chockad av detta i början. Men de är jättetrevliga, när de väl pratar engelska är de superhärliga! Hoppas jag träffar dem snart igen!
  sa förväl till Rosa, kommer att kännas jättekonstigt med tanke på att jag antagligen aldrig kommer att träffa henne igen och att hon var en av de första au pairerna jag lärde känna här. Livingston och hon hör liksom ihop. 

Jag bestämde för att knyta ihop säcken och inte gå ut mer ikväll, trots att jag känner mig sällskapsjuk som attan orkar jag inte ringa runt för att se vad som pågår och tänker definitivt inte sätta mig bakom ratten. Så jag kryper nog ner i sängen och kollar på någon film. Imorrn blir det träning med Beverly vid lunchtid och kanske utgång på kvällen med Carina och Rowena. Förhoppningsvis kommer jag att se Alice på söndag! 

Happy Weekend!
 

Thailand? Hell no!

Jag har länge velat åka dit, men just nu känner jag bara att nej tack. Vaknade och läste på Aftonbladet om kubmaneter, små nästan osynliga dödsmaskiner. Jag fattar inte! Varför har man inte fått reda på det tidigare?

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article6723047.ab 

Så. Nu har jag fått avreagera mig på det!

Fredag! Woho! Betyder sovmorgon imorrn, då det även bara är två veckor till finbesök från Sverige. Har som sagt inga planer på vad som händer i helgen, men ska försöka gå och se på Alice i Underlandet, i 3D såklart! Finns det hemma i Sverige?

Nej, ska in i duschen strax och sedan fortsätta med tvätten.

Tisdag

Jobbade bra mycket längre än vad jag hade räknat med. Värdmamman jobbade hemifrån idag vilket betyder att jag brukar få hyfsat tidigt.

Klockan är fem minuter över nio och jag har precis kommit ner på mitt rum. Pust.

Nej, det är faktiskt inte så farligt. Både lillkillen och lilltjejen har i stora drag skött sig idag och den sista timmen jag jobbade var i stort sett att jag gav smakråd till bat mitzvah kläder och kollade på Svampbob. Worse things to be done. Ligger just nu i sängen och käkar grönsakschips och slappar framför datorn. Imorrn ska jag till gymmet för första gången på ett bra tag... jag har inte kunnat gå på evigheter på grund av stukade fötter, snödagar och förkylningar. Så ingen får gnälla. Imorrn ska jag ta med mig Beverly dit, hade varit kul att ha en träningskompis.

Annars är det inte så mycket kul som är planerat. Jag är i save-money-mode, vilket betyder att jag måste undvika galna shoppingrundor tills mamma och Jonte kommer hit. Håller på att längta ihjäl mig! Blir ju inte bättre av att nästan alla mina vänners familjer kommer hit typ i helgen och nästa vecka... Buhuhu, vill inte sitta hemma om alla andra springer runt i NY med sina familjer...

För övrigt var det skitkallt idag. Trodde jag skulle frysa häcken av mig, vill ha vår NU!! Men i helgen ska det i alla fall bli ca 50 farenheit, lite varmare i alla fall. Det gillar vi.

Dr. Seuss birthday

Pyjamas i skolan, gosedjur i ryggsäcken. Böcker med rim, gruffar och hakken-dracks. Oh the thinks you can think, Oh the palces youll go, The cat in the hat, The Grinch. Man märker att de böckerna har en historia, att de har ungefär lika viktiga för barn här som Astrid Lindgren är där hemma. Och ta en dag till fira detta i skolan med en pyjamasdag i början av mars.

Why not?

Våren är här!

Eller tja, typ... det är mars i alla fall! 23 dagar tills att jag fyller år och 20 dagar tills mamma och lillebror förhoppningvis kommer hit! Och jag kan säga att just nu ser det mycket positivt ut, vilket gör mig till en väldigt glad Elinor.

Det var en väldigt händelserik helg samtidigt som jag tillbringade största delen under täcket och kollade på anime. Under lördagskvällen fick jag agera allt ifrån chaufför till hobbyläkare och terapeut. Tur att jag har tittat så mycket på Greys Anatomy som jag har, säger jag bara... Under söndagen hände det inte så mycket mer än att jag testade mina gränser i sängliggande. Och tittade på Svambob. Han är mycket roligare än vad ni tror.

Idag kan jag med gott samvete säga att jag nästan studsade upp för trappan när det var morgon, fulladdad och glad över att min näsa inte rann och jag slapp ännu en dag med övervägandes av Michael Jackson amputeringar.
  Eftermiddagen tillbringades med att leka lite i snön med ungarna, byggde snögubbar och snölejon, samt att ännu en gång försöka förklara för lillkillen att jo, man måste kunna läsa om man har några planer på att göra någonting i sitt liv. Faktiskt.
  Vidd middagsbordet berättade jag för värdpappan och lillkillen att min pappa gör svärd, vilket resulterade i två par hängande hakor. Haha, det var nog första gången jag såg dem ha precis samma ansiktsuttryck, typ "Awesome!" Tydligen spelar det ingen roll om de är 6 eller 46 (??), svärd har precis samma effekt på killar i vilken ålder som helst. Verkade till och med som om värdpappan var lite halvsugen på att försöka frakta över till staterna... Jag vet inte hur tullen skulle reagera på det dock. Hehe... hade varit kul att försöka övertala dem att släppa genom ett vikingasvärd när jag kommer och hälsar på om ett par år! Jag tror det hade varit en utmaning att smuggla in ett paket Ahlgrens bilar...

Stack till Bordes för lite fika med Carina ikväll, har inte sett den människan på ett bra tag så vi hade typ miljoner grejer att snacka om. Kommer nog itne att träffa henne så mycket den här månaden för att hennes föräldrar kommer om en vecka, och sen kommer min släkt. Vi bestämde i alla fall att vi ska möta upp nästa vecka och anmäla oss till helgkurs i Long Island. Äntligen kommer jag igång med skolan! Mamma, du kan vara lugn...

RSS 2.0