Oki, allihopa...

Till er som funderar på att komma och hälsa på mig i sommar... dags att fundera på datum nu! :D Planering behövs för att lägga upp semesterdagarna.

Förkylningsstatus: Hög

Söndag

har jobbat ikväll, men det var faktiskt inte så farligt. Ungarna var bättre/lugnare än på länge! Fick dem i säng kl 8 redan, båda två, och nu väntar jag på att TVn ska få dem att slockna och pa att föräldrarna ska komma hem.
Har för övrigt varit en riktigt mysig dag. Jag har fått igång Spotify igen, vilket betyder att ungefär halva dagen har gått till att sätta ihop en härlig julspellista och lyssna på en massa musik jag saknat. Dessutom offrade jag mig och hjälpte Suss att julpynta i sitt rum. Jotack, det är inte ens december än med julgranen kom upp och vi hängde en massa glitter med polkagrisar och kulor i taket! Blev hur fint som helst! Känns bra att äntligen ha träffat någon som äe mer jultokig än jag...

Det enda trista är att jag börjar känna mig riktigt sjuk. Halsen svider och värker, huvudet känns ungefär som en sten. Allt jag vill är bara att lägga mig ner och äta glass. Ska nog göra det innan jag går och lägger mig.

Nej, nu ska jag kolla på Grinchen och skriva julkort till er alla där hemma!

Trött

En nackdel med laptopen är att det blir så mycket svårare att somna om kvällrna. Seriöst. I natt somnade jag inte förren efter fyra, trots att jag hade lagt ifrån mig den bra mycket tidigare, men den insisterade på att fixa med massa uppdateringar och ljudet höll mig vaken. Så när den väl slutade var det ju kört. Och jag har välkomnat ännu en dag i trötthetens tecken.
  Min hals känns svullen och konstig, kroppen är tung... jag har liksom inte energi till någonting. Allt jag vill är att sitta i min säng och stirra ut i luften. Dricka te. Inte behöver göra någonting som kräver tankeverksamhet. Och till råga på allt ska jag jobba ikväll. Fy bubblan.
  Tja, om njag får i mig lite mat kanske jag mår bättre snart. Sen så hade jag tänkt att julpynta lite och ha det fint i mitt rum eftersom det är första advent!:D Kanske kolla färdigt på Elf, som jag stängde av mitt i igår för att jag ville sova. Yeah right.

Min otroooooligt spännande lördagkväll

Har precis kommit innanför dörren efter att ha släppt av Thereza. Vi stack till Short Hills mall där vi drev runt en stund, hon lämnade tillbaka en jacka, vi kollade på julgrejor och sen stack vi till McD. Jag har i vanlig ordning glömt att dricka ordentligt idag och hade världens huvudvärk, men det är lite bättre nu.
Vi har gjort en massa superroliga planer! Den 12 ska vi in till staden och hänga med hennes vänner frän Boston, vi ska fira julafton tillsammans och gå till kyrkan (!!), efter jul ska vi till Boston och över nyår ska vi förhoppningsvis till Washington!:D Hoppas allt blir av och att jag har pengar till allting...

Shoppade loss pa julgrejor idag! Det är ett under att jag inte har fått en överdos än... Hursomhelst. Jag tror jag hamnade i någon slags juldvala. Allt juligt är bra och nödvändigt, typ. Och vi vet alla vad som kan hända då.



Jag hittade en massa glitter, chokladkalender, 100 polkagrisar som man kan hänga i granen, ni vet, julslinga för 2.5 dollar, söta knäckformar, inslagningspapper och tre DVD-filmer, varav den ena är beviset på att shopping gör mig blind. Att man köper Elf och Grinchen, som är supermysiga julfilmer är väl ok, men vette fan om man inte borde oroa sig för sin mentala häsla när man köper Christmas Yulelogg. Brasa med julmusik i bakkgrunden. På DVD. För att lugna er alla kostade den bara 5 dollar. Eller något.

Nåja. Imorrn är det första advent och jag ska göra det bästa för att jula till det i min källare!  

Black Friday

Jag har upptäckt att min dator tydligen är inriktad på entertainment. Den har DVD spelare, brännare, fjärrkontroll, widescreen skärm, massa olika spelare osv. Än så länge måste jag säga att jag ar riktigt nöjd med den och inte riktigt förstår hur jag kunde leva utan den. Nu är jag ingen datorexpert, men Windows 7 verkar funka jättebra! Det går snabbt och funkar, vilket är vad jag kräver av det. Så fort jag lyckas installerna Office och Photoshop så kommer det att gå perfekt. Tror att jag såg den här i en annan affär innan och då var den värd 500+600 dollar. Jag fick den for 400! Snacka om fynd! Tror aldrig jag hade fått det i Sverige.

Black Friday alltså! Tror det var längesedan jag var så sjukt trött som jag var nar jag knallade upp ur sängen vid halv 5, dödstirrade på TVn i en halvtimme och väntade på Suss. Hon körde oss till tåget och sen begav det sig iväg till stan. Det allra första jag gjorde när jag kom in var att rusa in på Staples, fick en biljett och sedan var datorn köpt!
Black Friday, fredagen efter Thanksgiving, är dagen då Julhandeln tar fart! Vilket betyder att alla julprydnader aker upp. Så vi bestämde oss för att tillbringa dagen med att kolla på så mycket julprydnader som det gick! Herregud, det var sååååååå magiskt! Och då hade var det många som inte ens hade kommit upp, och det var mitt pa dagen. New York vid julen är typ det finaste jag har sett!



                       Här kommer... trummvirvel... Julskyltning i New York med Elinor!



Här är några av reklamskyltarna! Vet inte vilket varuhus de tillhör, men de anspelar i alla fall så sången 12 days of Christmas. Varje bild representerar en vers, fast i modern tappning.



I taket vid ingången till Macy's. Var mycket mörkare egentligen, men var tvyngen att använda blixt, annars hade man inte sett någonting av det.

Ännu mera Macy's. Var knökfullt med folk därinne, men superfina julprydnader! Överallt.



... och så här såg då ingången ut!



Här är Tomten som vi träffade i Manhattan Mall! Han trodde nog att vi, två julhöga svenskor med superstora leenden och kameror som springer och fotade allt som var rött, var lite efterblivna. Men han var snäll emot oss i alla fall!





Här har vi utsikt från båda hållen vid Rockerfeller Center! Granen var inte tänd än, men jag ska komma tillbaka om någon vecka och ta om det. Vi kom tillbaka senare när det var mörkt, och då var det hur mysigt som helst!



Ännu en liten bild utanför Rockerfeller Center. Någon stor staty som jag inte visste något om, och absolut inte den bästa bilden på mig. men vafan, det bjuder jag på.



Och just det, vi såg Spiderman. Han hade pensionerat sig och börjat spela saxofon för att försörja sig!



Nej, nu ska jag snart ut med Suss igen. Vi ska kolla på Hanukkah presenter och julpynt. Efter det ska jag hämta Thereza och leka med henne i gallerian.

Merry early Christmas!


Ett litet kort inlagg

Har varit vaken i nastan 24 timmar i strack nu. Gick i ungefar 12 timmar i strack. Har varit en underbar dag i NYC! Bilder kommer upp senare! Maste bara beratta att jag antaligen har fatt en laptop. Tror jag ar lite hog just nu. I LOOOOOOOVE it! Blir alltid hog av att kopa dyra elektronikgrejor.

Blev en HP som jag kopte fran Staples. Sjalva datorn kostade bara 400 dollar pluss skatt. Ha, och sen fick jag en skrivare vard 40 dollar pa kopet!:D Bara sadar!

Jag alskar min dator. Den har Windows 7 vilket jag haller pa att forsoka vanja mig vid just nu. Har haft den igang i ca 20 min, och an sa lange verkar den funka jattesmidigt. Nasta projekt blir att andra om den till svenska vilket jag misstanker kommer att ta hela natten. Sedan sa ska jag installera min trial av Windows Office, som galler i 60 dagar. Sen maste man kopa software for... tja... typ 150 skulle jag tro. Som tur ar behover jag inte bekymra mig om det forren i Januari. Fast liiiite stor jag mig pa att det inte kunde inga i priset...

Haha oj! Nu lyckades jag visst fixa svenska! Kolla, jag kan skriva ö, ä och... jag kan inte hitta den tredje. Fan. Jag har varit ifran det svenska tangetbordet för länge. Jaja. Är i alla fall superglad att jag kan ligga i min säng med datorn nu, kan lyssna på musik, kolla på film... och nu hittade jag å också! Cirkeln ar komplett!

Thanksgiving day

Det kanns som att min hjarna annu en gang har overdoserats av alla amerikanska intryck runt mig!

Innan jag borjar beratta om min thanksgiving maste jag ju namna New Moon igar. Jag kan fatta varfor folk bade hatar och alskar den.

Minus:
  • Klicheerna
  • Kristen Stewart ( Jag tror hon log ca tre fler ganger i den har filmen. Totala antal leenden alltsa tre. Nagon bra skadis kan man inte saga att hon ar, utan hon har nog blivit det forsta jag tanker pa nar jag hor ordet emo).
  • De klumpiga dialogerna
  • Storylinen... Plotsligt var det varulvar istallet for vampyrer, och sedan var de i Italien, och sedan var de tillbaka, och sedan rostar de om hon ska bli vampyr...
Plus:
  • Robert Pattinson
  • Taylor Lautner
Jag kan saga att plussen overvagde minusen. Nastan. Om det inte hade varit for Kristen Stewart. Kan man inte stryka Bella fran storyn? Eller hitta en annan skadis?;)

Jaja. Nog om det. Thanksgiving!
Gissa vem som har varit med pa amerikansk TV? Bakom en gigantisk Tomte-ballong? Just det, moi! Klockan sju ringde vardpappan ner till min mobil och berattade att de skulle in till paraden, sa det var bara att slanga pa sig klader och pressa in till mellan ungarna i baksatet. Vi lyckades pa nagot magisk satt undvika all trafik, och var darmed pa plats vid halv 8. Herregud... det var tydligen manniskor som hade campat ute natten innan! Det far de tva timmarna som vi var tvugna att vanta pa att ballongerna skulle komma att verka vara ganska lite tid. Men det var verkligen vart det! Jag tror inte vi har nagot liknande i Sverige. Jag kan val bast beskriva det som att en massa enorma ballonger i form av Svambob, Tomten, Spiderman och annat kommer nerdragandes mellan skyskraporna. Mellan dem gar det cheerleaders, marchorkestrar, clowner, akrobater, vagnar med kandisar (sag Boys like Girls, Cindi Lauper, Andrea Botcelli och vad jag tror var ryggen pa en av Twilight-killarna, inte saker, samnt massa andra amerikanska B-kandisar som jag inte kande till). Rihanna upptradde dar paraden borjade, sag henne pa en bildskarm, jag sag hastar for forsta gangern pa flera veckor (far val erkanna att jag hoppade till och ropade "horsies!" ). Verkligen nagot jag rekommenderar folk att gora om ni far chansen, var saaa vart all vantan! 
Sedan var det hem. Tog en powernap pa typ en timma, slangde pa mig en klanning och foljde med familjen pa deras thanksgivingmiddag. Ni vet att det finns vissa amerikanske filmer som ar helt 'wow for familjen?" Det var som att bli inkastad i en sadan. Det var ett bamsebord med jattegod mat, folk fick saga vad de var tacksamma for (tydligen sa var det inte nagot som de gjorde ofta, och jag var inte den enda som stirrade tveksamt omkring sig nar det var dags), Superbowl stod pa i bakgrunden, barnen lekte i kallaren. Jag gav till och med min for min onda sida och at lite kalkon! Det var faktiskt supertrevligt, och annu en gang fick jag forklara och beratta om Sverige. Det har blivit lite av min nya hobby. Alla som fragar var jag kommer ifran far genast en kort lektion om Sverige, om vara hogtider och traditioner, skolor, natur och att det faktiskt inte ar nattsvart i sex manader i hela landet. Allt som allt, en riktigt lyckad dag!

Imorrn ska jag aka med 05.53 taget till NY och kriga for en dator! Sa forhoppningsvis har jag en imorrn vid den har tidpunkten! Nu maste jag sova.

Over and out

Et bra lektips!

Morkernasse, sager jag bara. Eller, som jag har sagt den sista tiden, hide-and-seek-in-the-dark. Ar faktiskt valdigt jobbigt att saga, sa jag provade med att saga morkernasse till dem, men jag tror det ar en lost cause att forsoka fa dem att uttala just det ordet. De har redan lart sig saga tack, snalla och (tada!) Dumle!
Hur som helst, flickan verkar alska morkernasse! Vilket far mig att kanna mig som en bra au pair!

Har varit en riktigt ok dag maste jag saga. Jag har varit pa gott humor och fnittrat at smasaker, "spelat" Cluedo med mina barn, sovit bort hela formiddagen men trots det fatt tvatten helt avklarad. Yay me! Dessutom sa har mamma skickat recept till pepparkakor och lussebullar och bokat biljetter till att komma over min fodelsedag!:D Wiho!
Nu ska jag strax ivag med Suss och se New Moon och hanga runt pa stan. Imorgon ar det Thanksgiving, och jag har gett mig sjalv ett litet uppdrag: Jag ska ta reda pa varfor de firar Thanksgiving! Hur manga vet egentligen det? I don't. Gick vi igenom det pa historielektionerna tog jag nog ett tupplur den timmen. Utvardering av den amerikanska hogtiden kommer nog imorrn!

Sista arbetsdagen i veckan!

Kan nagon forklara for mig varfor jag helt plotsligt verkligen inte kan sova? Eller varfor jag ar sa trott att jag haller pa att dacka staende vid 7-8 pa kvallen och sedan vara pigg som en larka vid sangdags? Hmm... Tror jag haller pa att vanda pa dygnet med mina tvamiddagsnaps. Maste nog ga tillbaka till att gymma hela formiddagen sa att jag inte somnar vid tio...
Jaja. Idag hade jag inte hunnit till gymmet aven om jag skulle velat. Jag har en supertvattdag och ungarna kommer fran skolan redan kvart over tolv. Har ingen aning om hur lange jag jobbar idag, men inte for lange skulle jag tro. Skont!
Mina thanksgivingplaner blev andrade. Istallet for att aka in till paraden med T blir det nog att jag hanger med familjen for att hon var tydligen tvungen att jobba, och alla andra ska ocksa hanga med sina familjer, eller aka till Florida eller nat. Hoppas pa att familjen aker in till paraden, ar verkligen jattesugen pa att se den IRL istallet for pa TV, aven om det innebar att jag maste tranga mig fram.

Jag maste aven tillagga att jag borjar lara mig Blicken. Tillsammans med Rakningen (nar man raknar 1,2,3, inte rakar sig) har det blivit ett av mina framsta vapen mot spring, klattring pa dyra mobler och badrumstillbehor samt bollkastning pa ovanvaningen dar bollarna ar bannlysta. Borjar fa in lite rutin och consistency nu. Gud vet att de behovs.
De har i alla fall lart sig att nar jag kommer till 5, eller 10, beror pa hur mycket jag kanner for, sa forsvinner bollarna eller Wii for dagen. Ah makt, berusande!

Spotify

Kan inte nagon vanlig sjal lagga ut 1180 kr sa att jag kan kopa Spotify premium for ett ar? Jaja... jag far val gora det sjalv snart. Har val pengar till det i mitten av december... Saknar musik. Ar trott pa youtube. Men tydligen far jag inte lyssna pa det gratis langre... ar det nagon som har nagra tips?

Mamma, gor dig redo att hjalpa mig med betalningen om nagra veckor, nar jag far min lon och inte  har massa saker jag akut behover kopa.

Cravings

Jag tror egentligen inte att det ar sa bra for min halsa med att kopa svenskt godid pa ikea. Jag har precis tvingat mig sjalv att lagga ner skumtomtarna, och hor jag hur daimet kallar... Och efter det?? Gissa?? Jag ar sa sjuuukt sugen pa lussebullar att jag nog skulle kunna hugga av ett ben om det hade hjalpt. Jag kan se dem framfor mig. Ett berg av ljusa lussebullar, doften av saffran och varma russin...
Kan inte NAGON skicka ett recept? Bryr jag mig om att det inte ens ar forsta advent an? Jag som alltid brukar bannlysa ALLT juligt forutom Luciatraningar innan forsta decemer kommer insmygande. Jag bryr mig inte. Julen kommer inte att bli vanlig i vilket fall som helst. Ar det inte lika bra att se det har som ett "uppehallsar", jula pa allt vad jag kan i vantan pa nasta?
Jag funderar till och med pa att anordna ett gloggparty... Nagon som ar pa?? Kopte glogg pa Ikea igar;). Det enda jag behover ar lite russin... gud, vad jag ar sugen pa detta nu.

Mandagsmorgon

Tror ni jag kunde sova i natt igen? Neejda. Lag vaken flera timmar och stirrade i taket. Skitkul. Verkligen. Nar vackarklockan ringde imorse kandes det som om nagon slog mig upprepade ganger i huvudet med en slagga. Det som gjorde att jag tillslut klarade att ta mig upp var insikten om att jag bara jobbar tre dagar den har veckan och sen ar ledig i fyra. I och for sig sa blir det nog ingen sovmorgon pa varken torsdag eller fredag, men vafan... Ledighet! Behover nte bekymra mig om tider som ska passas, barn som ska skjutsas och allt det dar.
Tydligen kommer jag att jobba lange idag. Menmen. Hellre att man kor in sa mycket jobb som mojligt de forsta dagarna i veckan an att jag behover jobba senare ar min melodi. Lika bra att ha allt over!
Om nagon timme sa tror jag att Frida ska skjutsa mig till hennes gym, ska se lite hur det ser ut dar. Sedan ikvall hoppas jag pa kaffe med Suss och Carina, det vill saga om jag inte jobbar for lange da.

Biljetter till hockey match mellan New York Rangers och Detroit ar bokade! Tjoho! Den 6e december smaller det, Elinor ska pa hockeymatch i Madison Square Garden! Nu kanske det later lite konstigt med tanke pa att jag inte kollar sa mycket pa hockey, eller nagon sport, hemma, men att se en sport live ar mycket roligare an att sitta framfor en TV och glo tycker jag. Ser verkligen fram emot det!

Over and out!

Lycka i en bla kasse...

Har precis kommit innanfor dorrarna. Hela eftermiddagen har jag typ gatt pa ett blagult moln.
Frida och jag kom antligen ivag till Ikea!  Det ar konstigt nar man ar utomlands, for hemma ar ju Ikea ungefar det takigaste och vardagliga som finns. Har anvander jag ordet "antligen" i samma mening. Det ar nastan som att ju langre jag ar har, desto svenskare kanner jag mig!
Vi gick runt och kollade pa de svenska namnen pa moblerna, sa "naaw" till sofforna av nagon anledning och jag borjade hoppa nar jag sag en av speglarna vi har hemma i ett badrum. Har aven bukrat upp  med Julmust, pepparkakor, bilar, daim, glogg till et varde av fyrtio dollar! Har ingen aning om hur det gick till. Och min kasse sprack nar vi gick tillbaka ut i bilen.

Jag kanske ska kolla pa Hockeymatch i Madison Sqaure Garden om tva veckor! Om jag inte maste jobba det vill saga. Blev medbjuden dit i typ torsdags, kom fram till att jag har pengar i fredags. Igar sa min vardmamma till mig att jag maste jobba den 6e, och jag kunde inte for mitt liv komma pa om jag skulle gora nagot da. Sa jag sa "visst, jag kan jobba". Dumma, dumma mig. Nu maste jag dra igang operation "snalla-ge-mig-ledigt" sa fort som mojligt.
Det ar lite for kul, for tydligen har de nagon tavling pa Mix Megapol dar de har lottat ut biljetter till den matchen! Kommer nog att vara massa svenskar dar, och svenskar spelar i bada lagen.  Vill verkligen ga? Vad gora? Dra med ungarna pa matchen?

The weekend so far

Tjo! Den senaste dagen blev helt annorlunda an vad den var planerat! Igarkvall skulle jag egentligen kollat pa New Moon med Thereza, men ungefar tjugo minuter innan det var dags att rora sig mot bion fick jag ett sms som sa att hon var tvungen att jobba ikvall. Jag tjurade till lite grann (hatar nar planeringar blir andrade/installda i sista minuten, och hade inte atit nat for jag hade sparat mig till McD och popcorn), men blev pa battre humor nar jag fick tag pa Suss som skulle till Chilis med Rowena. Motte upp de bada dar, och fick antligen mat, tack och lov. Nar vi sedan hade suttit dar i nagon timme kande varken jag eller Suss for att ga hem. Impulsivt styrde vi upp en "filmnatt" hemma hos mig. Ingen av oss hade sett varken Sex & the City elle Benjamin Button, sa vi stack till den lilla automaten utanfor Shop Rite. Det ar en stor fyrkantig lada dar man kan trycka pa vilka filmer man vill ha, och sen far man dem for bara en dollar st! Superbra:P Vem bryr sig om att lamna tillbaka filmerna i ordentlig tid, liksom?;)
Det slutade med att vi bara kollade pa Sex & the City for den var langre an vi trodde. Vi bada dackade kring fyra nagongang skulle jag tro, lagom trotta efter dagen som varit.
Klockan sju (tror jag det var) hor jag nagot som tassar runt i mitt rum. Trodde forst att det bara var Suss som sov pa min soffa, men plotsligt hor jag ett skrikliknande ljud och nagon som kastar sig mot mig, innan ett hysteriskt fnitter uppfyller rummet. Den lille pojken, M, fullt pakladd och klarvaken star bredvid sangen med ett leende som gar fran ena orat till det andra. Med ena ogat slutet sjasar jag ut honom och somnar igen.
Detta hander tva ganger till under morgonen. Kul att veta att man ar poplular i alla fall. Baserar det pa att jag fick tvinga honom ur rummet de sista gangerna.
Skulle egentligen gatt pa gymmet oh hittat pa nat ikvall med en tjej som hette Frida, men nar jag satt och lunchade pa Subway fick jag ett sms om att hon OCKSA skulle jobba. Vafan? Nar jag for en gangs skull ar ledig sa forstors det av att alla andra jobbar! Grr...!
Menmen, verkar som att vi ska hitta pa nat imorrn istallet! Kanske blir det en liten tripp till Ikea!:D Gloggen, har kommer jag....
Sa nu sitter jag och skriver, ska strax ivag till annu en slappekvall med Suss. Familjen har en massa slaktingar har for att fira Laurens fodelsedag i efterhand, jag har atit varldens godaste Mac and Cheese och forhort mig lite om vilken slags dator jag behover kopa. Jaja, kan knappt vanta tills jag far en egen dator! Har lite tight med pengar bara... forutom det uppenbara med att det snart ar jul, sa vill jag ga pa en hockeymatch (130 dollar dar), Hanukkah ar om nagra veckor (presenter till ungarna), plus att jag vill skicka julkort osv hem och sen sa datorn. Kan man inte bara vinna lite pengar? Eller hitta en tusenlapp pa marken? Hade hjalpt saa mycket! Snaaaalla gud... Ska faktiskt till svenska kyrkan snart, sa du kan val bjussa lite?


Det ar nagonting i vattnet

Jag vet inte vad det ar, men jag svar pa att nagot ar konstigt har i vattnet i Livingston. Man blir extremt torr i skinnet, min hud sprack upp for nagra veckor sedan, haret blir kluvet dubbelt sa fort, och far barnen i sig sa mycket som en droppe av det forvandlas de fran sota sma anglar till irritationsmoment vars storsta hobby ar att skrika ringvalnadsskrik. Inget skamt.
Jag hittar i alla fall ingen annan forklaring till att sa fort de satter sig vid bordet far totala personlighetsforandringar. Detta ar tredje dagen i rad detta hander nu. Inte konstigt att man ar helt mentalt slut nar foraldrarna kommer hem. Igar kunde jag inte vanta pa att springa ut i bilen och till motet... Hmmm.... Nagonting i vattnet ar det. Borde de inte bli trotta nar de ater? Jaja.

Det slutade anda med en ratt sa bra dag idag. Pojken och hans playdate var lugna och fina, spelade baseboll och wii utan problem. Men nu ar jag troooott. Ska ut pa bio om en stund, men forst maste jag springa inom McD. Ingen kvallsmat for moi ikvall heller.

Jullangtan, var det...

http://www.swedishchurch.net/index2.asp?id=220 

Nagon som kanner for att ga?:D

Nedrakning till ledighet...

Ca atta timmar kvar och sedan ar jag ledig. Har en kansla av att helgen kommer att bli riktigt bra! Motet igar var jattekul och var nya LCC verkar mycket battre an den gamla. Nu har jag i och for sig aldrig traffat den gamla, men de som hade gjort det sa att hon verkade tusen ganger battre. Sa fort vi kom dit valkmnade hon oss och presenterade sig, vi fick namnlappar och varsin kalender, erbjudanden pa resor (nagot som jag ska kolla upp). Sedan var det skridskoakning som gallde! Jag har inte akt sedan ettan, men det var riktigt kul! Jag ramlade inte en enda gang! Det var manga sydamerikaner och asiatiskor som aldrig hade provat skridskor innan, kan ni tanka er det? Uppvaxt i Sverige dar man alla ager ett par och aker sa fort isen har lagt sig ar det lite svart att fatta att det verkligen finns folk som aldrig har provat det innan... Men tydligen sa finns det. Jag var i alla fall nojd med att inte vara den samsta pa isen den har gangen;).
Efter det stack jag, Suss och en tyska som heter Carina till Starbucks, dar vi traffade en massa andra roliga au pairer. Satt och snackade dar tills det var curfew-dags och vi var tvugna att sticka hem. Naja, det var jattekul att traffa lite nya manniskor, hoppas pa att se dem igen!

Ikvall kanske det blir bio tillsammans med Thereza och ett gang andra au pairer fran igar. New Moon, maste kolla upp om det finns nagra platser kvar! Nasta sak att gora pa min lilla lista.
Och Thanksgiving verkar vara halvt planerat! Ska antagligen in till staden med Thereza, kolla pa paraden och hanga runt. Dagen efter ar det nagonting som kallas for Black Friday. Tydligen sa ska det vara den storsta shoppingdagen har! Av det som jag har fatt berattat for mig ar det typ som julrean ganger tio. Gissa vad som sker da... Datorjakt i staden! Da ska jag och Suss in med typ forsta taget/bussen som gar typ kl 6. Wiho!

Och angaende jul... de har borjat fa upp julpyntningen pa allvar har nu. Inte bara pa varuhus, utan aven pa typ Starbucks, ljusslingor utanfor affarer, reklam pa TV... Underbart! An sa lange har jag inga planer for hur jag ska tillbringa min jul, men jag hoppas pa lite presenter, julgran och god mat! Och julsanger, naturligtvis! Varje gang jag ar ensam hemma och sorterar tvatt borjar jag tralla pa Sankta Lucia och Stilla Natt.

Vantan, vantan...

Sitter och lyssnar pa nar staderskorna springer runt i huset. Vantar pa att de ska bli klara, sa att jag kan gora vad jag vill istallet for att sitta har och anstranga mig for att inte rora till nagot. Vet ni hur svart det egentligen ar att halla borta allt fran golvet? Tvatthogar ligger ihoptryckta i soffan, tvattkorgarna star ovanpa. Min hartork har forpassats till skrivbordladan tillsammans med de tre bockerna jag laser och tusen pennor. Till och med tavlor som snart skall hangas upp och som star lutandes mot sangen har jag fatt placera pa mitt tacke.
Oj. Jag insag precis att jag har upptackt dagens I-landsproblem och klagat over det. Shame on me!

Jaja. Vanlig jobbedag ser det ut att bli. Ska pa au-pair mote ikvall. Gissa vad vi ska gora? Aka skridskor! Eeeeeek!
Sist jag akte skridskor brot jag mitt busskort och fick sa stora skavsar att jag fortfarande har arr pa fotterna efter det. Det var i ettan. Pa hostterminen. Alltsa tre ar sedan. Och arren ar fortfarande kvar. Vem vet? Jag kanske landar pa sjukhuset ikvall.

Whobob Whatpants

Yay! Jag lyckades for forsta gangen klubba ett av barnen i vettig tid. Lite Svampbob lasning och han slocknade som ett ljus. Och att han inte somnade nar jag gjorde mina olika roster till karaktarerna, utan nar jag smog ut pa toaletten och det blev tyst, betyder att jag maste vara en ganska rolig sagolasare! Att den andra fortfarande sitter uppe med laxor tanker jag forsoka glomma och hoppas att foraldrarna inte dodar mig for att jag inte spande fast henne vid skrivbordet, gick igenom allt bokstav for bokstav och tvingade henne att skriva. Hon sa att hon hade gjort allting men... Oh Whatever.

Bla. Imorrn borjar jag jobba 06.30. AR det nagot jag inte vill sa ar det att borja jobba da. Den enda grejen som ar bra med att borja jobba vid den omanskliga tiden, ar att de kan sitta och titta pa TV i 40 minuter innan jag maste sjasa ut dem for tvangstandborstning. Eller nu overdriver jag. For det mesta gar det valdigt latt att borsta tanderna. Sedan tror jag det blir ett yoga-pass pa formiddagen. Kommer ni ihag pa gympan da lararen satte pa en meditationsplatta och man fick ligga och stirra i taket fem minuter av varje pass? Vi har det med och det ar absolut min favoritstund pa passet. Ligger nastan och somnar.
Antagligen jobbar jag precis lika lange som idag. Sex timmars jobbedag kanske itne later sa mycket, men det ar valdigt kravande med tanke pa att man inte kan ta nagra pauser och maste vara vaken och pa helspann sa fort barnen ar i narheten och man har ansvar for dem. Idag blev jag nastan slagen till marken da jag formanade pojken for att han stallde sig pa bordet. Han hoppar mot mig och vill att jag ska fanga honom, men lyckas pa nagot satt sla sitt kna in i min halsgrop sa att jag tappar andan. Trots att jag var tarogd och andades hackigt i flera minuter efterat, och trots att jag sa till honom att ta det lungt, tror jag inte att han markte att nagot var fel... Jaja... sexariga killar med samma egenskaper som en sockerhog virvelvind kanske inte har varldens basta uppfattningsformaga.

Hehe. Om jag inte horde fel tror jag att liltjejen kallade mig for bossy-bossy idag. Vada? Moi?

Tisdag

Efter gardagens depp har jag fatt nya krafter, ny ork och vilja. Man skulle kunna tro att jag har varit ivag pa en sparesa. Har aven fatt klartecken av vardmamman att mamma och lillebror kan komma over min fodelsedag i Mars. Sa min nasta semester blir alltsa i Mars. Yay! Bara... fyra manader dit. Men nu har jag i alla fall nagonting att se fram emot.
Verkar som att jag kommer att jobba mer an vanligt under dagarna som kommer. Vardmamman ska ivag pa nagon konferans imorrn, och man kan inte rakna med att vardpappan kommer hem de tider han sager att han ska. Jaja. Jag kommer ju anda inte att jobba mer an mina sju timmar som mest, hoppas jag.

Naja. Har precis avslutat min bagel-lunch och ska snart ta min vanliga efterlunch lur och lasa en bok som jag precis fick av vardmamman. " The Blind Side" som har blivit filmatiserad med Sandra Bullock i huvudrollen. Hade faktiskt tankt att ga och se filmen, men laser val boken forst nu. I de flesta fall ar ju boken battre an filmen.

Baby, I hate days like these...

Dagen utvecklades till en sadan dag da saker helt enkelt inte kanns bra. Barnen tjafsade i eftermiddags vilket fick mitt humor att sjunka som en sten fast jag fattar att det egentligen inte ar nagot att gnalla over. Eller gnalla, jo, men inte att gratfardig behova ringa hem till mamma for ett peptalk. Ogonlocken kanns tunga, all ork har sugits ur kroppen, och dessutom kom jag pa att jag glomde massa av mina klader i torltumlaren som jag egentligen behover sortera. Jag kanner inte det minsta for att  ga utanfor huset (det ar nog fortsa gangen jag kanner sa sedan jag kom hit). Dessutom har mina helgplaner (Svenskhelg med Ikea och Lussekatter) blivit installd. Jag borde spara pengar for jag vill kopa datorn, men jag vill ocksa gora nat kul i helgen. Aka bort nagonstans, aven om det sa bara ar till staden. Men det betyder att jag maste spendera pengar vilket jag egentligen vill lagga pa min dator sa att jag slipper sitta i barnens lekrum och surfa pa en dator vars tangenter inte kan skriva de tre sista vokalerna i vart alfabete. Arghh! Varfor kan man inte vinna lite pengar da och da? Eller hitta ett par hundra dollar pa gatan, det skulle hjalpa saaa mycket.

Nej. Jag tanker sitta hemma ikvall och fa sureriet ur kroppen sa att jag inte smittar andra med det. Tanker kolla pa Disneyfilmer pa youtube i morkret och ata vinddruvor. Sa de e sa.

Gomorron, gomorron

Ibland onskar jag att jag var en morgonpigg manniska. Livet hade blivit sa mycket enklare da! For nagot ar sedan laste jag om en forening som jobbade for att man skulle kunna flytta fram skola/jobb/whatever dar man kunde ga med. For att morgontrotta far samre resultat i skolan for att de helt enkelt inte kan koncentrera sig. Jag tycker det ar helt underbara ideer! I varenda morgon i tolv ar vaknade jag och onskade att ett trad hade fallit ner for vagen sa att man helt enkelt inte kunde ta sig till skolan sa att man skulle kunna somna om. Och hur manga ganger har man inte dackat pa bussen eller sa fort man har kommit hem? Jag funkar och tanker bast pa kvallen, och definitivt inte pa morgonen, da jag ar for trott for att kunna for att kunna formulera insiktsfullare meningar an "eeehhh."
Igarkvall kunde jag verkligen inte somna. Det var en san kvall, ni vet, dar man forst ligger och tanker pa olika saker (dator, besok hemifran) och sedan blir helt blank i huvudet eller ovilligt borjar spela upp trailerna for Paranormal Activity och The Fouth Kind inom sig (jag har inte sett nagon av dem, de sma snuttarna i reklampauserna pa TVn rackte for att gora mig paranoid.)
Sedan vaknade jag ett par ganger med. Suck.

Den glada nyheten ar att jag har kopt telefonkort! Sa nu kan jag ringa hem igen. Wihi. Jobbar bra mycket mer an forra mandagen, och far se vad som hander sedan. Har lovat mig sjalv att jag ska dra igang veckans ritprojekt till nagra vanner dar hemma, sa jag ska sova lite nu och sedan borja skissa pa det.

Guuud, vad jag vill ha min dator! Hade jag haft pengar hade jag stuckit ivag till affaren ogonaboj!

The Magic of Peanut Butter

Ar det normalt att lyckas branna tre stallen pa sex timmar? Hur i hela varlden lyckades vi att spendera nastan tva timmar i en elektronikaffar? Jag och Suss fick en tillfallig nerd-out i jakten pa en framtida dator till mig och gick och kollade pa spel (!!!) och filmer i over en timme. De anstallda maste ha trott att vi var galna... Speciellt over sattet vi (eller kanske jag) freakade ut nar jag sag Mamma Mia, Lost och vissa andra filmer som ar for pinsamma for att namna. Det slutade i alla fall med att jag lamnade affaren med sasong 3.0 av IT crowd och ett lofte om att atervanda dit i helgen for att kopa en dator. Men innan dess kommer jag att sitta och fnittra som en galen vetenskapsman i min kallare framfor TVn och ata pistachnotter.
Har aven kopt garn for framtida fingervirkning.

Sedan maste jag kommentera min fascination for jordnotssmor. Det ar sa gott. Jag alskar det. Har vi Skippy i Sverige? Jag ar ratt saker pa att det inte finns pa konsum i Knislinge i alla fall, vilket betyder att jag kommer att smuggla hem stora mangder av detta om ett ar.
Hursomhelst hittade jag denna underbara boken pa Amazing Savnings: 

Hihihihihi. Love.

Hipp Hipp Hurra!

Sa har man precis kommit hem fran fodelsedagskalas. I all amerikansk anda sa var sjalvklart de hemmakalas som jag vaxte upp med uteslutna, och bara (!?) 18 flickor sjutsades ivag till ett konstcenter dar de skulle prova pa lerskulptering. Det var pa en gammal militarbas mitt uppe pa en kulle, och det var knappt vi hittade hit pa grund av dalig skyltning. En av de forsta sakerna som jag ser nar vi kommer dit ar en smal, svart katt. Jag var nara att nastan slappa de supertunga kassarna jag bar pa och glatt springa efter kisen for att tvangskrama den. Sedan kom jag pa att jag inte var ensam och fortfarande har lite stolthet att tanka pa.
Kalaset blev i alla fall superlyckat. Tjejerna + lillebrorn som var med fick skulptera en " Turkey on a deserted island who has escaped from Thanksgiving." Instruktoren var stauppkomiker, barnvakt och konstnar i ett. Jag kommer aldrig att sluta forvanas av hur de som haller sadana kalas har formagan att ga fran allvarsam vuxen till superexalterad barnprogrammledare inom loppet av tre milisekunder. Han gjorde losnasor, losnaglar och losmustascher av leran de hade, och han hette tydligen Mr Nose. Pa riktigt. Det var hans namn. Och han pastod sig kunna saga Mr Nose pa alla jordens sprak, men det vet jag inte om jag tror pa. Gud vad han maste ha fatt stryk pa skolgarden...
Kalaset blev lyckat som sagt. Pa vagen hem i bilen deklarerade lillebrorn att han ville borja pa konstklasser dar, ville tillbaka pa playdates med programledarens son, ville ha sitt eget fodelsedagskalas dar... Som fore detta elev pa Bildkonstskolan i Broby kan man ju inte lata bli att bli lite glad. Verkar vara ett kul stalle.

Om en stund ska jag ivag och dricka kaffe (chaite for min del) med Susanne. Sedan far jag se vart livet bar mig ikvall.

Fingervirkning in the USA

Jag tror de har typ varldens gulligaste kassorskor har. Har precis kommit tillbaka fran godisuppladdning infor kvallen pa Kings, och precis nar jag stod och forsokte pressa ner alla quaters jag fatt i vaxeln synar kassorskan mig upp och ner, och sager entusiastiskt: I love your coat!
Finns mycket man kan klaga pa har: den sota salladen, vagarna och att man blir tjock av att bara ga in i en pizzeria, men komplimangerna sparar de inte pa i alla fall. For nagon vecka sedan lade en mamma in, mitt i ett samtal, att hon alskade den grona fargen i mina ogon. Sjalvklart blir man superglad, men sedan undrar man vad man ska svara. Tack? Rent instinktivt forsoker jag hitta nagot fint pa den andra manniskan och kommentera tillbaka. Och nar man inte gor det ar man tyst i nagra sekunder innan det tafatta tacket trillar ur munnen. Och ar man sedan som jag sa satter man sig i bilen i hostrusket och kor ivag, och med uppmarksamheten pa annat hall (hur man ska svara pa ovantade komplimanger) blir nastan skramt av helvete nar en morkhyad manniska i enbart svara klader dyker upp fyra meter framfor bilen fran det omgivande nattmorkret. Eehhh... Reflexer? Nagon? Jag tror pa fullt allvar de inte har kommit hit an...

Jobb ikvall alltsa. Borjar om ca en halvtimme och da ska det bakas pizza med de sma barnen. Jag planerar att bara en san drakt de anvander for att sanera radioaktivt avfall, annars kommer det nog att droja tre veckor innan jag far all deg ut ur haret.
Dagen har varit hyfsat latt. Jobbade i ett par timmar i morse och det var nog det lattaste arbetspasset hittls. Varfor? Jo jag (taaatdaaa) larde dem att fingervirka! Slutade med att bada satt som uppslukade av det  pa soffan medans jag kunde fixa mat osv i lugn och ro.

Imorrn ar det tjejens fodelsedagskalas. Antagligen ska jag folja med pa... ditjaginteminnsdeskulle... Efter det blir det nog en vanlig slo sondag. Kanske drar jag med nagon ut pa kaffe. Orkar inte bara sitta hemma utan nagot att gora.

Terrorhot i Livingston och Elinor goes modeblogg

Ni vet de dagarna da man vaknar och undrar varfor i helvete klockan inte har ringt eftersom man ar helt sen? Sa man reser sig upp, letar i panik efter mobilen och ser att man har vaknat helt i onodan nagra timmar for tidigt. Det hande mig typ tre ganger i morse, vilket har resulterat i att jag haller pa att aterga i somngangsbeteendet.
Jag och tjeckiska Tereza stack till Livingston mall for lite allman shopping. Naturligtvis, min vana trogen, korde jag vilse pa vagen dit och fick 40 minuters extra korovning. Till slut kom vi fram och sprang in fran snalblasten. Har jag namnt att jag alskar affarerna har? Jag blev nastan yr idag igen. Stannade dar egentligen lite for lange och fick kora som en galning for att hinna till skolan i tid.
Det forsta tjejen sa till mig var: Har du inte bollen med dig?
Fem minuter senare fick jag reda pa att det hade varit en bombvarning i skolan, men att det tydligen inte var vart att beratta for sin au pair om man sag att bollen saknades.
Nagon okand manniska, antagligen nagon aldre som smugit sig in i skolan under eftermiddagen, hade skrivit ett meddelande om att det skulle bli bombning dar i eftermiddags. Alla barnen flyttades till templet eller high school och sedan tillbaka. Mejlet hade inte natt fram till alla, daribland inte min vardmamma, och darmed hade jag ingen aning om vad som hade hant. Behover jag saga att de var i upplosningstillstand och ett litet krismote ordnades i hallen hos oss efter skolan dar pakter bestamdes? 
Lite otackt ar det allt. Jag tanker verkligen inte pasta att alla USAs handlingar ar rosaskimrande fina och berattigande, men... hjalper det verkligen att bomba ett lagstadium? Och att latsas gora det, ar det verkligen the way to go? Om det bara var ett skamt, kan de inte bara kopa en pruttkudde och leka med den istallet? Usch.

Jaja, jag slutade redan innan klockan fyra och ar nu ledig till nio imorrn. Det ser ut att bli en lugn kvall. Om jag gar ut misstanker jag starkt bio igen, eller vanlig filmkvall.

Men forst tanker jag kanalisera min inre modebloggare och visa vad jag kopte, bara for att jag blir pa gott humor av att spendera pengar :).

Mina nya stolvar fran Square 1, 20 dollar.


Min harliga, underbara, superfina vaska fran Charlotte Russe. 22 dollar.



Supermysig klanning fran Charlotte Russe, 27 dollar.



Koftliknande histora som jag for tillfallet sitter och myser i, aven denna fran CR. 17 dollar.

Elinor "Stenansiktet" Brauer barandes en tunika som hon hittade pa en outlet for TJ Maxx for nagra helger sedan, ca 3 dollar.

Sa jag att jag alskade shoppingen har?


Som en duracellkanin

Min femtonminuters powernap behovdes verkligen i eftermiddags. Fran att ha varit en somngangare med motorikproblem forvandlades jag till en super-cheery duracellkanin pa basta fodelsedagsfirarhumor. Jag for runt i koket, gjorde varm choklad, skar upp vattenmeloner, nynnade pa Luciasanger, larde tjejen L lite svenska ord och lekte kittelattack innan vi kom fram till det fruktade momentet, duschen. Jag vet inte vad det ar med duschen, men det slutar alltid med att jag star dar i neddrankta jeans med en tvalflaska i handen och sa hog frustrationsniva att jag vill ga darifran och lata barnet leva ut sitt inre storsjoodjur medans jag sitter med en kopp te och kollar pa On Demand, totalt obekymrad om barnet kan simma eller ej.
Pizza bestalldes. Homedelivery ar typ varldens basta uppfinning. Note to self: Lat inte 6-aringarna fa bara pizza i kartong. Det var i sista stunden som jag lyckades radda den.
Men overall var det en bra dag. Pojken var borta pa en playdate nastan hela eftermiddagen. Att bara ha en gor stor skillnad. Herregud, jag fattar inte hur de som har fler an tva barn klarar det.

Suuck. Nu borjade de braka igen. Antar att hans fotboll stannar hemma idag igen. Var ett himla liv imorse nar jag inte tyckte att han behovde ha den med sig med tanke pa att han gick emot precis allting jag sa, inklusive att kalla folk for vissa mindre fina ord och att ta pa sig jackan.
Jaja, jag ska ut for glass i hostmorkret. Eller te. Nagonting i alla fall. Imorgon blir det SHOPPING!:D

Zzzzzz

Fy fan vad jag ar trott. Det bara regnar och blaser och det ar skittrist. Nu ska jag sova tills jag maste till skolan och hamta upp. Hors sen!

:(

Jag har kommit fram till att en av de fa sakerna jag saknar med att bo har ar narheten till djuren. Till naturen. Perioden innan jag akte hit satt jag pa hastryggen ungefar fyra ganger i veckan. Fy, vad jag saknar att gallopera i skogen, att sta och borsta i timmar... herregud, till och med att mocka saknar jag!
I hopp om att kanske hitta nagot stalle dar man kan ta lite lektioner da och da googlade jag fram nagra ridcenter. Tydligen ska det finnas ett inte for langt harifran. Jag var redan halvvags inne i planer om att aka dit och titta, men kollade sedan pa priserna. 65 dollar for ett gruppass i en timme. Och det har verkar vara en vanlig ridskola, och inte nagot stalle dit man aker om man ska satsa jattemycket pa tavlingar osv... Sa jag har alltsa hittat en till grej som ar dyrare har. Ridning, uppenbarligen.
Hm. Kanns javligt kasst att behova ga fran att rida gratis och vara den som star i mitten, till att behova betala 65 dollar for ynka 60 minuter...

...

Jag har egentligen tusen saker jag vill skriva om. Tusen saker som jag tanker pa. Ord och formuleringar som surrar runt i hjarnan minuterna innan jag ska sova, bara for att vara bortblasta eller fruktansvart lojliga nasta dag. Kanske skrivit nagot viktigt eller lasvardigt senare ikvall, men forst har jag en del saker jag maste fixa.
Imorgon kommer att bli en ratt busy dag. Jag tanker yoga, tanker baka godisbullar, tanker sla in presenter, och sen jobbelijobb hela dagen. Kommer att bli lite skillnad fran idag da jag sov tre timmar pa formiddagen, vaknade, satte igang TVn och kollade pa Jerry Springer (varje gang de oppnar munnen i det programmet kommer det bara ett stort PIIIIIIIIIIIIIIP.), innan jag tog mig i kragen... mest for att jag var tvungen, kunde ju inte lata de stackars barnen vanta i skolan. Kan tillagga att jag nog gjorde ungefar varldens samsta parkering och blev nervos for att nagon polis skulle gora boter eller nat. Men vad fan... det ar inga gator vi kor pa har lange. Det ar sma asfalterade plattor som dyker upp da och da bland lovhogar lika gigantiska som traden de ramlat fran. Oh yes. Tank er sedan trehundra mammor med stora bilar som forsoker trycka in sig pa de fa lovfria platser som finns, for att inte sprida ut de annu mer. Och sedan lilla jag som hatar att fickparkera med min superstora bil. Jag lovar, nar jag kommer hem igen kommer jag att vara en hejjare pa att parkera. Men kanske inte lika bra pa att stanna vid rodljus.

Little miss sleepyhead

Min dag ser ut som foljande, govanner:

Tupplur efter frukost.
Gora fardigt presenten.
Lunch
Hamta barn.
Kora barn till dans.
Hamta barn pa dans.
Laga mat.
Tvangsduscha barnen.
Natta.
Kolla pa TV och hetsata godis.

Jajaja... Could have been worse!

Hittade annu en sak som far mig att vilja atombomba ansvariga: nar Spotify inte fungerar. Ar det for att jag ar i USA? Hursomhelst har det bara visat offline i tva dagar nu, trots att ovriga internet funkar perfekt. Det star att jag maste andra i min profil, men nar jag klickar in dar gar det inte att andra till nagot annat land an Sverige. Grr. Jag haller pa att ga i taket! Jag vill inte kopa premium av den enkla anledningen att jag inte vet om det gar att fixa fram mitt amerikanska bankkonto, och jag kommer inte at att satta in pengar pa mitt svenska. Naja... upp till dem. Vill de inte att jag ska lyssna pa deras reklam sa kommer jag inte att gora det. Hade inte kopt nagonting av det i alla fall, never have, never will. Kommer att borja ladda ner musik igen, och nar jag blir tillfangatagen av FBI tanker jag fora ett javla liv over att det ar Spotifys fel for att de inte lat mig lyssna pa min musik. Jag ar bara en vilseledd musikknarkande individ i generation internet som maste ha fri tillgang till olika medier, samhallet har format mig till den jag ar och det ar inte mitt fel att det har blivit som det har blivit. That'll show them!

Saker som stor mig

1. Folk som ar perfekta. Folk som verkligen inte kan gora fel, och skulle de av nagon anledning gora det sa ar det egentligen inte deras fel eller ansvar, utan typ spoket Labans. Dessutom ar de beredda pa att forklara krig for att visa hur perfekta de ar. For att, just det, de ar ofelbara.

2. Alla javla forfragningar till olika spel pa Facebook. Vet ni hur ofta jag spelar? Typ en gang i manaden. Max. I tre minuter innan jag trottnar. Nar jag fortfarande, efter ca 11 forfragningar till farmville nekar... fatta vinken? :)

3. Folk, oftast aldre manniskor av kvinnokon, som glor surt pa en for att man inte satter dem pa en piedestal och hyllar dem. Alternativ till piedestalen kan vara att man inte flyttar sig nar de placerar sig for nara en pa gymmet, avbryter bankomatuttag eller ser forvirrad ut i mataffaren.

4. Mitt kassa lokalsinne och formaga att ga vilse i en gympasal. Jo, det hande idag.

I vantan pa att koket ska bli ledigt...

Tydligen sa stammer det nar de sager att om man ligger och drar sig for lange sa far man huvudvark. For det bankar duktigt i bekhuvudet just nu.
Har precis kommit tillbaka fran en mini-shoppingrunda med en nyss tillfrisknad fran svininfluensa- kompis. Var pa jakt efter vad som behovs till fodelseadgspresenten i veckan, men kom hem med vad som far bli en backup plan om min egentliga plan inte gar i las. Och med tanke pa hur fruktansvart lat jag kanner mig nu for tiden sa finns det en stor risk for detta...

Ikvall vet jag inte hur det blir. Antingen blir det kaffe med min tjeckiska kompis, om det inte blir framflyttat till imorrn, eller sa blir det TV-serie kvall i morkret i min kallare tillsammans med Ben och Jerry. Hur det an blir, sa kommer jag att tvingas springa en bra stund pa lopbandet imorrn for att bli av med kalorierna som jag har pressat i mig i helgen... Bad me!

Jumbosovmorgon!

Efter en veckas jobb har var det underbart att kunna ligga och dra mig till klockan 11... da jag tvingade mig att gora en oerhort jobbig rorelse. Att stracka mig efter mina smorkanderade chasewnotter och min bok. Vem sa att jag var onyttig?
Lag och drog mig i nagra timmar innan jag ringde slut pa mitt telefonkort, ska kopa nytt snart igen, och gick och satte mig vid datorn. Barnen hade morfat till ett par sockerhoga virvelvindar som rusade runt i huset.

Jag har blivit galen i strumpor. Vem hade kunnat tro det? Dar hemma propaganderade jag for att de skulle utrotas, har ar det forsta jag gor pa morgonen ar att dra pa mig ett par stora raggsockor. Vem hade kunnat tro det?

Idag ser ut att bli en riktigt slapp dag. Eventuellt ska jag ta en fika eller shoppa med en annan au pair ikvall, men just nu ska jag antagligen kolla pa film och forsoka rita lite. Lilltjejens fodelsedag ar pa torsdag och jag har en ide... Som forhoppningsvis inte kommer att kosta for mycket...

Nytorkade naglar

Mitt forsta arbetspass den har lordagen avslutades precis med en manikyr av den lilla flickan. Jag har numera en rodrosa farg pa mina naglar. Upptackte till min stora besvikelse att min kollega tog med sig ett gang nagellack hem. Jag brukade aldrig ha speciellt fixade naglar innnan, men nu har jag blivit lite beroende av att ha nagon farg pa. Visste ni att en manikyr har bara ar 20 dollar? Ska nog gora en inom de narmsta veckorna... Hur som helst behover jag springa och kopa ett gang morka nagellack. Rodrosa i all ara, men jag vill inte se ut som om jag har gelehallon pa naglarna i all evighet.
Har aven insett att med pengarna jag har pa mitt svenska konto har jag rad att kopa en laptop! Borde ha rad med det i alla fall. Vem vet? Jag ar ju drottningen av att impulskopa elektronikprylar, sa jag kanske kommer hem med en laptop att leka med senare idag (ler maniskt).

Hamnde inte helt ovantat i biosalongen igar. Det var nastan lika manga au pairer dar som pa au pair motet. Sag "The men who stares at goats'. Alskade den filmen! Det ar en komedi som handlar om en journalist som pa vag in i Irak traffar en soldat som tillhorde "New world army", en grupp i den amerikanska armen som tranades att bli Jediriddare. Jo, du laste ratt. Jediriddare. Hahaha. Faktiskt ratt sa underbar film, skrattade sa att popcornen nastan flog ut ur munnen. Och angadende popcornen... varfor lar jag mig aldrig? Bestall alltid small istallet for medium nar du ska ha lask eller liknande. Herregud. Tjejen bakom kassan drog fram en jumbopase som hon pragade ner popcornen i tills de var lika hart packade som fjortisarna pa Bjorket en lordagkvall.
Jag madde lite illa nar jag kom hem.

Fredag!

Visst ar det fa saker som ar storigare an nar folk inte svarar pa sms/mejl? Och nu menar jag inte ojjagglomdemobilenpaskrivbordet, utan nar man verkligen sitter och vantar i vad som verkar vara evigheter och det inte hander nagot? Suck...

Jaja. Min lille kille sager for roliga saker ibland. Har ar nagra av hans citat.

Jag " It's really cold outside, you gotta wear your jacket."
Han " Yeah it really is, sometimes i've seen tornados outside the door!"

Han (kollar genom mitt ritblock och far syn pa en bild av Naruto): "Oh, that's the guy from bakugan!"
Jag "No it's not him, but... "
Han "No, that's actually the guy from bakugan."

Han " I need my medicin!"
Jag "No, you're not sick."
Han " But I still need my medicin."

Han "It's so unfair! My sister gets to clean more than me!"

Jag kan tillagga att han anvander actually i ungefar varje mening. Och later precis som om det han sager ar de enda sanningarna som finns i varlden. Hehe.

Halva dagen avklarad

Den har dagen kommer nog inte att bli lika hemsk och gratfardig som jag misstankte att den skulle vara. Barnen sitter uppe och leker med Wii, vantar pa sina playdates och eftersom det ar fredag slutar jag tidigt och behover inte bekymra mig om middagslagning eller laggdags.
Det enda jobbiga ar att jag har en bamseladdning med tvatt som ska avklaras, bade min och barnens. Varfor lar jag mig aldrig att fa min tvatt avklarad pa onsdagen sa att jag slipper sta och vika en timme efter att barnen har forsvunnit pa fredagseftermiddagarna? Forra veckan hade jag i alla fall ALLT pa fredan, igar slog en snilleblixt ner som sa at mig att fixa deras handdukar pa eftermiddagen sa jag behover inte bry mig om det just nu. Yay me!
Oh, just det. Lovade tjejen att hon skulle fa mala mina naglar i eftermiddag. Hon lyckades precis kladda playdoh lera over hela bordet och tryckte for hart sa att formarna till det flog ner over golvet. Borde jag vara orolig?
Ska forsoka dra en svang ner till gymmet om det inte blir for sent, och hitta nagon som vill leka med mig ikvall. Jobbar imorrn sa jag kan inte vara ute for lange, men orkar inte sitta hemma ikvall och titta pa Dr Phil.

Forval ar inte kul...

Suck. Det har varit en smajobbig kvall. Jag vet inte om det ar for att alla andra deppar samman och jag blir paverkad av det, men speciellt happy kanner jag mig inte. Det ar exakt en manad sedan jag lamnade Sverige och jag saknar det mer an pa lange. Stammningen i huset sipprar in overallt. Jag har bara varit har en manad och kanner for att bryta ihop, hur maste da inte alla andra kanna sig?
Har precis lamnat av min kollega. Pa ett sat blir det skont att ha mitt eget utrymme, men jag kanner mig lite ensam. Det ar tomt och tyst.
Att se barnen saga forval till henne var inte latt. Bada har varit valdigt moody hela dagen och brot ihop nar de skulle ivag till flickans bastis. Tydligen var det for mycket for dem att folja med till flygplatsen. Usch, det var inte kul.

Nu ar jag i alla fall ensam. Jag har befalet, inget mer sakerhetsnat som jag kan ringa nar jag vill. Kommer att sakna det, kommer att sakna att kanna att det ar nagon som tar hand om mig och ser till att jag inte glommer ratt lagga bilen i parkeringslage innan jag forsoker oppna dorrarna.

Trott ar jag med. Har jobbat sedan sju imorse och slutade inte forren klockan 6 ikvall. Trodde aldrig att jag skulle onska bort skollov, men nu gor jag faktiskt det. Har en likadan dag imorrn men nasta vecka gar de tillbaka till sitt vanliga schema. Man blir helt mentalt utmattad, aven fast jag har valdigt roligt for det mesta. Finns varre saker att jobba med an att leka horsie, tvatta handdukar och kolla pa High School Musical. Vad har ni gjort pa era jobb idag?;)

Inte borja grata, Elinor, inte grata

Imorgon ska min kollega aka hem till sig och jag blir sjalvstandig pa riktigt. Just nu sitter hon och vannerna framfor datorn, kollar pa bilder och grater. Jag holl nastan sjalv pa att snyfta tillsammans med dem, men beharskade mig och kom ut hit. Jag har bara varit har en manad, kanns lite fel att bara tranga mig in och borja grata tillsammans med dem nu...
Kanske ar det for att imorrn ar det exakt en manad sedan jag stack hemifran, kanske ar det for att jag pratade med en viss pragvan for forsta gangen sen min avskedsfest idag, for att de sitter och har gjort sma bildbocker med citat till varandra som far mig att tanka pa studenten och alla harliga manniskor darifran som jag saknar, kanske ar det for att de har san skon sammanhallning som jag saknar fran sommarens fester da man bara kan sitta utan att saga ett ord och anda ha det sa himla mysigt, men... jag saknar litegrann hur vi hade det for ett halvar sedan. Hur allting var invant, bekvamt, tryggt. Att man visste, naja, hur helgen skulle bli och vad som skulle handa nasta dag.
Jag ar sjukt glad att jag ar har istallet for att plugga, enbart for pluggandets skull och inte for att jag hade tyckt det hade varit kul, eller sitta hemma. Jag ar sa sjukt glad for att jag ar har och far se allting som jag ser, men vissa manniskor saknar jag nagot sa sjukt mycket. Fast det kanske ar ett tecken pa att jag borjar kanna mig hemma? Att jag tillater mig sjalv att vara smadeppad?


My Muse

Kanner bara att jag maste tillagga hur fantastiskt och underbart bra jag tycker Muse och speciellt den har laten ar. Ni vet, viss musik som bara spelas om och om igen i huvudet och ger en egergi och inspiration.
Den har har gatt pa repeat hela oktober for mig.

http://www.youtube.com/watch?v=ioG2jR-obac

<3

Traningsvark

Visst. Yoga ar avslappnande. De sista tio minuterna nar man far ligga och lyssna pa meditationsmusik. Annars... lika mycket muskeltraning som innte bland maskinerna. Tro inget annat.
Mitt andra pass var inte riktigt lika forudmjukande som det forsta. Jag snubblade/skakade inte riktigt lika mycket, och kan nu efter det och en halvtimme pa lopbandet med gott samvete ata lite mer pizza pa avskedsmiddagen ikvall.

Snart ar det hamtning av barn som galler, och efter det laxa, hamtning av barn nr tva, skjutsning till dansen, och underhallning av barn nr i nagra timmar.

Far erkanna att jag gillade "V" litegrann. Kommer nog att forsoka folja den. Hm, jag var battre pa att folja alla amerikanska TV-serier hemma an har. Ligger bak i bade Supernatural och Grey's. DH ar perfekt att ligga och kolla pa pa sondagskvallarna.

Flunsan

Har jag namnt att de ar hysteriska nar det galler att tvatta handerna har? Pa skolan fanns det sma affischer vid varje toalett som talade om for en hur man skulle tvatta handerna med hjalp av fargglada bilder. Har sett liknande affischer pa nastan alla allmana toaletter jag har besokt.
En av mina svenskvanner har tydligen testat positivt for svininfluensan, vilket betyder att de blir annu mer hyper nar det galler handtvattning. Efter gymmet ska jag knalla bort till det lokala apoteket och fa min flueshot. Visserligen ar den for den vanliga influensan, men eftersom jag far den gratis ser jag ingen anledning med att inte ta den. Om jag minns ratt sa var den vanliga influensan inte precis en tripp till Bahamas.

Bilder baby!

I vantan pa att den "nya" serien V ska borja dodade jag lite tid med att rita fardigt pa vad som borjade som en kladd forra veckan och vaxte till nagot lite mer an en kladd. Sa, here goes! Lite tecknat och lite... annat.



Kladden alltsa. Ber om ursakt for urkass uppladdning men har varken scanner eller PS sa att jag kan fixa det. Ser battre ut IRL. Lovar.



Min gigantiska angelbil som jag borjade pa for ungefar en manad sen och gjorde det sista forra veckan. Hello fingerkramp.



Moi framfor Eagle Rock monumentet for de som dog i 11 september attentatet. Ligger ca tio minuter fran dar jag bor. Och ja, det ar NYs skyline ni ser i bakgrunden.




Annu en del av monumentet. Blickar ut mot NY...

Nej, nu ska jag ga och kolla pa TV. Jag blev ju inte alls hjarntvattad med en TV-serie om grona monsterodlerymdvarelser nar jag var liten... inte alls. Och kanner mig inte alls tvingad att se hur de har uppdaterat den. Har de ens samma storyline? Jaja, "Juliet" fran Lost ar med och de spelar Muse i trailern pa den, sa an sa lange har det gjort ett bra intryck.

Sweet Dreams.

Who!

I made it thruogh the day! Hurra for mig! Har jobbat sedan halv 7 imorse och ar lite stolt over att det gick sa bra idag. Vi har bakat kladdkaka (...stickycake), lekt med valdigt manga manniskor och lyckats ta oss igenom kinesiskan utan ett enda sammanbrott! Basta dagen hittils.
Den har helgen ar den forsta pa ett bra tag da jag inte har nagot skojjigt inplanerat. Bra jobb hela lordagen, tjalala. Skitkul. Sondagen ar helt blank. Bio nagon?
Ar en hel del filmer som verkar bra som jag ar sugen pa att se. Men skulle inte jag borja spara? Da kanske det ar bra att jag inte har nagot att spendera pengar pa...
Jaja. Imorrn blir det gym for forsta gangen pa over en vecka: lite loptraning, styrkemaskinerna och sa yoga! Sedan blir det avskeds middag for min kara kollega pa kvallen. Kommer att kannas valdigt ensamt att vara ensam i min kallare!


Grr...

Igar nar jag kom hem skrev jag ett langt, innerligt, finurligt inlagg om min helg. Tror ni inte att internet kraschar?
Jag orkar inte skriva om det, sa allt jag tanker saga om min helg ar att det var valdigt blandat. Vissa stunder var underbara, vissa stunder funderade jag pa att lagga mig i rannstenen och aldrig mer ga upp. Och det ar ett under att jag inte ligger influensasjuk.

Saker avklarade fran min Att-gora-innan-jag-dor-lista:

  • Att aka gul taxi
  • Att ha varit i Empire State Building
  • Aka tunnelbana i NY
  • Att ha gatt ut i NY
  • Firat Halloween pa riktigt

RSS 2.0