Vegetable pizza

För första gången på jag vet inte hur länge har jag lyckats hålla mig undan från min kära dator tills efter att jag har slutat jobba. Jag gick inte ens in på förmiddagen för att kolla mejlen som jag alltid brukar göra!
Har precis kommit innanför dörren efter att ha sprungit lite ärenden, dvs köpa lite nytt smink, strumpbyxor och pizza. Det blir nog födelsedagsfest ikväll på Empire Rooftop för en av kompisarna i NY. Om Suss värdföräldar kan tänka sig att komma hem i tid så att man värdmamma kan köra oss till tåget. Jag typ dyrkar henne just nu, det är tredje fredagen i rad hon gör det. Om allt går enligt planerna, vilket det fan får göra den här gången, så kommer vi hem vid 9 tiden imorrn. Sova några timmar, och sedan bär det av in till staden. Jag och ovan nämnda norrländska har bokat hotel tills på måndag inne i stan, bara för att kunna svassa runt där och låtsas att vi bor inne i city. Ska bli så skönt att slippa bekyrma sig om att hinna med sista tåget på söndag kväll och bara kunna stanna ute så länge man vill... its the city that never sleeps! Jag lovar, sist vo var ute såg vi folk som åke rullskridskor längs Grove street och polishästar vid 5 på morgonen. Jag sprang ut för att klappa dem, men då hade de redan hunnit försvinna.
Vi har inte gjort så många planer för vad vi ska hitta på, men Greenwhich Village står så klart på listan. Och Central Park. Kanske Coney Island, där har jag inte varit ännu. Hade varit kul att se det.
Jobbmässigt har jag haft en väldigt mysig dag. Lillkillen var på playdate, så lilltjejen och jag läste Harry Potter, spelade piano och var ute och plockade ihop stenar till en skoluppgift. Hon var så himla go idag!
Nej, jag ska nog strax ta en powernap för att orka hela natten och sen blir det duschen. Ses på andra sidan natten!

Sverige missar Eurovision... oh no!!

Kikade precis in på Aftonbladet och möttes av en bild där Anna Bergendahl ser ut som som hon är smått självmordsbenägen. Okeej... jag antar av domedagsrubrikerna att döma att det inte gick så bra för Sverige ikväll.
Vafan- är det någon som är förvånad? Jag har tyckt att låten var precis samma sövande, upprepande smörja som brukar komma från före detta Idol deltagare efter något år. Hur många är det egentligen som kommer med något bra? Som får en långvarig karriär? Som får några andra slags fans än 13 åriga tjejer som stavar puss med z?
Nej, svenska folket är trögt! Tjejen kan sjunga, ingen tvekan om saken, men låten... herregud, låten! Första gången jag hörde den stängde jag av efter typ tio sekunder. Finns det någon som egentligen tycker att refrängen är catchig?Känns som att jag hellre hade öppnat kemiboken igen än att frivilligt lyssna på This is my life.
Jag skyller på Anders Bagge! Bara för att han och den övriga Idoljuryn kallade henne fantastisk eller något för två år sedan tror halva Sverige att " Jo, hon är fantastisk. No matter what, gud vilken utstrålning hon har." Jag kollade precis om hennes Idol audition, och där var hon duktig, men nu? Så fruktansvärt intetsägande. Svenska folket är beroende av att folk ska säga till dem vad de ska tycka. Tänk efter! Vi är så desperata att klara av det här Melodifestivaljippot att vi röstar på vad fan som helst. Jag lovar, de flesta röstade nog på henne enbart på det hon presterade i Idol.
Vilka kalkoner vi skickar... bara för att vi "tror" att de är bra. För att vi gissar lite på att det är det som Europa gillar. Malena Ernman säger jag bara. Vad tänkte vi egentligen med där?
Jag tror det var Alexander Rybak som sa att man helt enkelt skulle köra på det som var enklast och catchigast. Stämmer helt. Inte någon himla operaföreställning med masker och vita långa klänningar, eller en intetsägande låt och hoppas på att ljusstavar i publiken ska kunna skicka oss till finalen.
Och Aftonbladet, det är inte Sveriges största fiasko genom tiderna. Herregud. Hur mycket ni än vill tro det och höja Sverige till skyarna i sådana här sammanhang så skiter större delen av Europa i Eurovision song contest. Fan vilket i-landsproblem.
Sveriges största fiasko genom tiderna? Glöm när vi förlorade Finland till ryssarna eller att vi lät nazister tåga genom landet. Det enda som kan matcha det här är alla andra år när vi har blivit orättvist behandlade i Eurovision eller när Sverige inte kvalificerade sig till fotbolls vm i sommar.
Jag tycker att det är underhållande att kolla på, mest för att kolla på knäppgökarna i kalkonkostymer och gud vet vad. Tradition, det är därför jag kollar på det. Det är liksom så dåligt och har så lite självdistans att det är bra. Som ett tågvrak, hur mycket man än vill kan man inte sluta titta.
Hm... okej, jag kanske överreagerade lite. Men jag är småtrött på att folk lägger ner mer tid på detta än på saker vi faktiskt kan och bör göra något åt. Och dessutom har jag inte ätit något onyttigt på hela dagen.

Väntan

Igår var det 95 grader varmt här. I skuggan. Det blir 35 grader i celsius. 35! Fattar ni hur varmt det är? Utan minsta vindpust, jag trodde jag skulle dö när jag klev in i bilen för att plocka upp ungarna innan skolan. Alltså, det var så varmt att man knappt kunde ha händerna på ratten, jag höll på att tro att jag skulle bränna av skinnet på ryggen och om lutade mig tillbaka mot sätena.
När jag kom hem vid 10 på kvällen så var det fortfarande för varmt att ha jacka på sig. Jag knallade omkring i den mista sommarklänningen jag kunde hitta hela dagen, helt galet varmt.
När jag tittar ut nu så är det helt mulet. Och ser ut att blåsa. Inte konstigt att folk blir sjuka hela tiden, vädret här är ju lika schizofrent som ett mentalsjukhus. Gick med i en Facebookgrupp vid namn " NJ- the only state where you can experience all four seasons in a week". Stämmer så bra.
Sitter för tillfället och gömmer mig nere i källaren. Hela min dagsrytm är på väg att bli totalrubbad. Jag har inte fått min förmiddagsnap! Stoppa pressarna!
Först kom städerskorna, och det var okej. De brukar låta mig nanna ifred. Sedan kom rörmokaren som skulle komma både i måndags, tisdags och igår. Nu springer de omkring där uppe i köket allihopa och jag känner mig bara ivägen. Vågar inte gå och lägga mig eftersom då kommer de säkert plöstligt att knalla ner och säga att de behöver hjälp eller något.
Vad ska man egentligen göra när man får besök av rörmokare? Inte fan vet jag. Ska man stanna kvar i köket hela tiden och underhålla honom med sin kvinnliga charm? Ska man fly fältet? Ska man stå bredvid med en skiftnyckel och hjälpa till? Jag känner mig ju fortfarande som en utnyttjare när städerskorna kommer in.
Grejen är att så länge de är kvar kan jag inte gå in i köket och hacka upp fruktsalladen som var mitt uppdrag till ikväll. Det hela kommer säkert att sluta med att jag tvingas panikgöra det på en kvart senare. Underbart.

Universiella lagar

Jag tror banne mig att de existerar. Att rörmokaren är sen är nog den största, och den stämmer fenimej alltid! Har suttit här uppe nu i en och en halv timme och väntat. Blä.
30 grader varmt och sol. What to wear?

Underbara New Jersey

Full fart hela dagen! Efter skolan stack vi hem till Rowena och hade vattenkrig... var ca 27 grader varmt så det var superkul och helt underbart! Ungarna skötte sig också när vi kom hem och jag slutade relativt tidigt.
Lilltjejen har börjat läsa Harry Potter! Och hon älskar det! Jag är så stolt!
Hade au pair möte på TGI Fridays ikväll. Det var jättekul. Jag älskar au pairerna i min grupp! De flesta är hur roliga och gulliga som helst! Träffade några nya au pairer som jag klickade med, hoppas verkligen att jag får träffa dem igen! Superkul! Mina kompisar som jag i vanliga fall umgås med kunde inte komma, så jag var där med grannen och de andra spansktalade tjejerna. De var verkligen superhärliga! Önskar att jag hade mer tid att träffa dem, vi har alltid jättekul när vi väl ses.
Om alla dagar var som idag skulle jag aldrig tveka med att förlänga! Så underbart har det faktiskt varit!
Saknar bara att Louise och Katie inte är här nu som de skulle... Men om typ två veckor kommer Violete hit! Det ska bli så kul att få se henne!

Nightmares


Inköpt

Från G&G, kommer inte ihåg märket på själva klänningen. Supercool när det satt på, säger jag bara!



Mina älskade skor! Kilklackar så klart, men skyhöga sådana. Från Charlotte Russe.

Lite fantasi, så kan ni tänka er hur jag såg ut i fredags kväll!

SPOILER FÖR LOST

Kom hem i tid att se halva Lost igår kväll i alla fall. Pinsam som jag är började jag storböla varje gång någonting sorgligt hände, vilket var typ en gång var femte minut. De sista sekunderna låg jag och storhulkade i fosterställning.
Inget annat än förväntat alltså.
Sedan var jag ju tvungen att stanna uppe till kl 1 så att jag kunde se eftersnacket med Jimmy Kimmel. Skitbra idé Elinor. Om det inte hade varit för att min hjärna blev helt uppskruvad och inte kunde somna före halv 4. Skitbra idé. "Ja, men hon den kvinnan som var Jacobs mamma var nog gammal egypiter och hörde till folket som byggde statyn och de var säkert präster som lyckades öppna en väg in till dödsriket/livets källa och det är där ljuset kommer ifrån och nummerna är egentligen från Dharma och de lyckades till smälta in de nummerna i själva energin från dödsriket och det är därför de har så mycket med ön att göra och Jacks pappa i slutet var nog Jacob som hoppade in i en annan dimension." Ska fundera mer på detta, annars kommer jag aldrig att få frid.
Känns ändå lite coolt att jag faktiskt var i USA och kollade på Live sändningen när det sändes. It was your destiny... som John Locke skulle sagt. Hade jag berättat detta för 14 åriga Elinor skulle jag ju tyckt att det typ var det häftigaste någonsin.
Kommer att kännas superkonstigt att man inte har någonsin att vänta på längre. Ingen annan serie har nog gjort mig lika knäpp och besatt som den här (förutom Harry Potter, vilket jag med mitt fantastika inflytande har fått lilltjejen att börja läsa!). Jag har nog inte fått lika många WTF moments av någon annan serie... its the end of an era. Det känns verkligen som att förlora en gammal kompis som har varit här sedan jag var 14. Vad ska jag nu längta efter liksom? Vad ska jag nu sitta och storböla, hyperventilera, fundera, bli skitsur och gny över?
Vad tyckte jag egentligen om avsnittet? Jag tror att jag måste se om det, men inte idag. Jag är redan slut efter att knappt ha sovit pga detta, och avsnittet varade i fyra timmar. Fyra timmar! Har ingen aning om hur långt det är UTAN reklamavbrott, men ändå.
Jag gillade verkligen slutet, men det var en del grejer innan det som jag störde mig på. Antar att det inte är så många som har sett det i Sverige, men Jack kladdade till det. Igen. Och typ de sista två timmarna gick ut på att han var tvungen att fixa det han kladdade till, annars skulle ön försvinna. Och så blev han action hero, och Kate blev för första gången underhållande, och Hurley och Ben och Miles blev bäst.
Samtidigt, i ett annat liv, (SNYFT!!! Det är nog en av mina favoritrepliker! See you in another life, brotha! Bara väntar på att få säga det IRL.) så är underbara Charlie tillbaka, Boone och Hurley fixar ihop Shannon med Sayid, Ben ber Locke om förlåtelse (här någonstans gnydde jag som en hundvalp, har alltid varit ett stort Ben- fan), Jack lär sig att han måste "let go" vilket nog har varit ett ganska stort budskap genom hela serien om man tänker på det. Och sen blev det lite för flummigt med " walk in to the light" i slutet för en viss person som inte borde ha varit där från början men som sagt jag tror var en annan person.
Haha... vem sa att jag inte hade hjärnkapacitet? Att jag har lyckats hålla intresset uppe och följa alla skumma intriger och händelseutvecklingar i denna serien borde ju bevisa motsatsen.
Önskar bara att man hade fått svar på allt man hade velat veta. Det är fortfarande väldigt många lösa trådar som de borde ta upp. Och lite misstag, som att vissa människor som borde dött av bomben på 70-talet dyker upp i modern tid med båda armar på plats. (tror jag, måste nog se om den sekvensen).
Om man la samman alla filler avsnitt skulle det ju minst räcka till två säsonger! Varför kunde de inte lagt den tiden och pengarna på att ge oss svar på alla frågor? Whyyyyyy?? Fast då skulle vi ju i och för sig vara fast med Jack och Kate extra mycket... hade man inte kunnat ge honom en mindre roll?
Nåja, Lost, förväl I love u!

Kollar på Lostfinalen

Reklamen är över.
Återkommer!

God Morgon

Känner mig äntligen som en människa efter igår. En väldigt, väldigt trött människa. Jag hoppas verkligen att nästa vecka blir roligare än denna! Ska strax ut och käka "lunch" (frukost för mig, klockan är två haha) med Suss. Först ska jag svänga inom duschen och sedan lägga in kläderna på deras rätta plats i garderoben. Tvättade typ allt jag hade i fredags men då hade jag inte skuggan av en chans att hänga in dem och igår... orkade jag helt enkelt inte. Blä.
Ikväll ska jag tita på dansuppvisning! Kommer att missa Lostavslutningen, kommer att krävas STOR viljestyrka att inte titta på det jag faktiskt kommer att hinna, men jag ser hellre hela grejen imorgon än tio minuter av slutet ikväll. Gud, giv mig styrka!

Går in i väggen?

Ungefär så känns det just nu. Som om jag gjorde det igår. Haha, jag är verkligen inte speciellt stresstålig. Helst galen natt igår... Blev en racer tur till gallerian för att hitta en klännning och ett par snygga skor när jag för en gångs skull hade lite pengar över. Skorna är skitsnygga, älskar dem! Har aldrig haft ett par som är så höga, och jag ramlade inte en enda gång i dem igår! Visar dem så fort jag orkar fotografera.
Vi kom fram till klubben igår, bara för att mötas av ett gäng polisbilar. Snacka om att vi blev chockade! Det visade sig att det hade kommit för mycket folk till klubben och de hade fått stänga allting och kasta ut alla människor. Efter många om och men stack vi till vårat stammisställe i Greenwich Village, där det var bra drag som vanligt. Hade jättekul och träffade många roliga människor, var kul att lära känna folk som jag inte har träffat så mycket innan lite bättre.
Problemet kom när vi skulle ner i tunnelbanan efter äventyren. Jag hittade inte min nyckel i väskan! Måste ha tappat den när jag öppnade väskan för att betala taxin, det finns ingen annan förklaring. Panik! Blev att åka till Hoboken och kolla i bilen, men vi hittade inte den där. Tillbaka till Manhattan kl halv 6 på morgonen för att ta bussen hem eftersom vi inte kunde ringa på dörren så tidigt. Problemet var bara att den första bussen inte gick förren kvart över 8. Hej kära McDonalds. Hej trötta Port Authority. Hade värsta ångesten över att berätta för världföräldrarna, men de var lugna.
Måste ha sett rätt kul när Suss och jag knallade hem från bussen vid 9 tiden på morgonen i gårdagens smink, rufsigt hår och påsar under ögonen. Hon är bäst som stannade kvar och väntade på mig så länge.
Gör en favorit i repris från förra lördagen. Chips, pizza, Ben, Jerry och ett par filmer. Har precis kollat på Uptown Girls, bölade som vanlgit när jag såg den. Världens mysigaste slut! 

Mot helgen!

Den här veckan har nog varit en av de mest mentalt utmattande sen jag kom hit. Känslorna har sprungit upp och ner som en berg och dal bana. Hemlängtan har blandats med New York längtan, tritsress med stress, sömnproblem med alldeles för långa förmiddagsnaps, ilska med glädje. De senaste dagarna har helt enkelt varit galet fyllda av motpoler.
Jag är frustrerad över att det känns som att det inte händer någonting här med! Jag vill komma igång och resa, men mitt schema funkar för tillfället inte med mina kompisars som jag har lovat att resa med. Till Washington ska jag åka med pappa när han kommer hit i September, hur det blir med Philly vet jag inte riktigt, Niagarafallen ska jag till i Juni och jag och grannen far nog till Boston inom en snar framtid. Sen så vill jag boka biljetter till Kings Of Leon och Green Day, och fattar inte hur jag ska ha råd med allting. Allting går ju om jag verkligen vill, men jag vill inte vänta! Jag vill iväg nu! Vill åka till Miami med... blir väl till att spara, har varit duktig på det de senaste veckorna faktiskt. Uugh... det känns som att allting bara står stilla och det gör mig galen!
Nåja, helgen kommer nog att bli tillräckligt händelserik. Blir förhoppningsvis utgång till samma club som förra veckan men med andra personer ikväll, det är ett Sex and the City release party som är på g. Hoppas verkligen det löser sig med bilar och sånt ikväll så vi kan gå, är jättetaggad! Annars blir det nästan garanterat utgång imorgonkväll.
Om jag inte är döende imorgon kanske jag ska till Jersey Gardens, gallerian från Himmelen. Typ hundra outlet affärer och helt galna priser. Märkeskläder för typ halva priset... och då snackar vi typ Guess, Juicy Couture och andra underbara märken som jag älskar. Vill jättegärna åka dit och hoppas att jag kan klara det. Men... det borde ju gå... får helt enkelt slänga i mig ett gäng värktabletter och lite vatten, så borde jag vara fit for fight.
På söndag ska jag på dansuppvisning med familjen.
Back on track! Älskar att ha uppbokade helger!
Förra veckans partyoutfit! Behöver verkligen en ny klänning nu, kanske hinner springa och köpa innan jag ska ut ikväll.

Akustiskt

Varför blir nästan alla låtar bättre när man får höra dem akustiskt? Jag har inte gillat Jason Derulo Watcha Say one bit, men snubblade över en akustisk version när jag lyssnade på hans nya singen In My Head, som för övrigt slår Watcha Say med hästlängder. Så himla fint.
För övrigt kommer inte de här Memorial Day planerna att funkar heller. Fan. Nu går jag och låser in mig.
Eller kanske inte. Helgen ser ut att bli bättre än på länge. Skriver mer om det imorgon.

Fransk potatisgratäng

Jag tror jag lyckades med ett al time low hälsomässigt igår. Först satte jag i mig en halv Ben & Jerrys på morgonen när jag kollade på Lost (himla förutsägbart avsnitt... så Jack är the chosen one? Nej, det hade vi ju aldrig kunnat gissa. Men jag gillar fortfarande Desmond och Ben, de är bäst!)
På kvällen hade jag tänkt gå till gymmet, men blev tvungen att åka till affären istället eftersom jag inte har haft balsam på en vecka och håret började utveckla ett eget medvetande. När jag kom tillbaka var klockan redan åtta, och jag gjorde en helomvänding. Laga mat? Fy vad jobbigt. Mot McDonalds! Gottade ner mig i soffan med min fiskburgade, surfade runt på bloggar och blev plötsligt jätteinspirerad att rita. Inspirerad på det sättet att man sitter där och så har det gått tre timmar fast man inte riktigt minns hur det gick till. En sak till, det här med att man måste öva för att bli duktig. Skitjobbigt. När jag börjar ett proket har jag alltid inställningen att det här kommer att bli ett mästerverk! En halvtimme senare är man så  frustrerad att man bara vill sudda och börja om. Inte så lätt när man försöker lära sig hur tuschpennor funkar. Slutade med att jag somnade alldeles för sent. Och drömde att jag var Lady Gaga.
Nu sitter jag och fördriver tiden medans potatisgratängen står i ugnen. Jag är faktiskt ganska duktig på att laga fransk potatisgratäng. Förra gången fick jag typ stoppa barnen från att käka upp hela. Potatis är gott.

Good Morning Raintime

Jag hade så himla svårt att somna i går natt. Inte så farligt som det var förra veckan, men tillräckligt jobbig, jo tack. Tydligen har jag blivit så vekmagad att jag inte ens klarar att kolla trailers för skräckfilmer. Bra jobbat, Elinor. Jag tror det var en Nemi serie som jag läste där de pratade om att man borde ha åldersgränser uppåt istället, eftersom man blir känsligare och känsligare. Tycker det stämmer helt! För sex år sedan klarade jag av att se Passion of the Christ utan att blunda en enda gång, men nu blev jag fruktansvärt äcklad av en filmtrailer som jag inte ens tänker nämna namnet på här. Att se blod och liknande brukade inte vara ett problem, och inte heller tandläkaren. Haha... när vi gick dit med barnen förra veckan tyckte jag det var jättehemskt att bara vara inne i rummet med dem. Varför lär jag mig aldrig? Dum dum Elinor.
Nej, nu ska jag titta på Lost och äta upp min Ben & Jerry somn står och väntar på mig i frysen. Kan inte fatta att det bara är säsongsavslutningen kvar efter detta avsnitt! Galet.

Middag med gamla vänner

Idag har varit en betydligt bättre och roligare dag! Ungarna har skött sig (till stor del) och dessutom har jag träffat en av de gamla au pairerna som tog hand om mig när jag först kom hit. Hon åkte hem för typ tre månader sedan och har kommit tillbaka till staterna tillsammans med en kompis för att göra en roadtrip från kust till kust. Jag är såååå avundsjuk, det är precis det jag vill göra när jag slutar au pair jobbet!
Anyway, har precis varit på Chilis och käkat middag med henne och ett gäng med andra au pairer. Jättekul att träffa dem. Jag kan inte fatta hur länge jag faktiskt har varit här, sju och en halv månad... om ett halvår är jag hemma hur man än räknar och ser på det. Kommer snart att få hem papper om att åka hem och så... Känns som jättelång tid när jag tänker på det, men jag har sparat i stort sett all min semester tills nu. Jag har inte besökt några städer förutom NY här på östkusten, och inte heller Miami. Niagara fallen ska jag definitivt till nu i Juni.
Och.... har nog fixat planer till Memorial Day helgen... Tänker inte skriva på bloggen vad det är eftersom det alldeles säkert då kommer att bli inställt, men jag kan ge er en liten ledtråd:
Hmmm..? Vad ska jag göra? Kolla på Princess and The Frog? Ha Disneyfilms maraton? Den som gissar rätt får en positiv tanke från andra sidan Atlanten.

Blädag

Okej, thats it. Nu stäger jag in mig på rummet. Ibland är det lika bra att bara veta när det är dags att ge sig. Inom loppet av 24 timmar har jag lyckats tappa mobilen på gymmet (fattar inte hur och fick tillbaka den, men ändå), lillkillen har blivit biten av en hund, mina Memorial Day planer förstördes för att Nashville som jag hade planerat att åka till ligger under vatten och dessutom har jag en fruktansvärd huvudvärk.
Nej, nu går jag och lägger mig.

I want to be a part of it

Den kvinnliga varianten är helt enkelt inte samma sak



Har åkt förbi restaurangen Jekyll and Hyde ett par gånger men aldrig haft en chans att gå in där. Igår ändrades detta. Om nu besöker New York MÅSTE ni in här. Maten är inte någon höjdare, men det ser verkligen ut som om man har gått in i någon film inspelning för en b-skräckis. Skelett hängde från taket, det fanns fejkvarulvar, mumier, skallar, kemiflaskor, plankor till golv, man åt i skenet från stearinljus, och Jekyll/Hyde hängde himself uppe på väggen. Dessutom hade de en killa vars jobb var att vara... konstlig. Han sprang runt i trasig kavaj, skrämde en genom att totalt invadera ens personal space mitt från ingenstans, möblerade om och petade på en.
Efterrätt från Magnolia Bakery



Jag och THE CUPCAKE



Fin dag i Greenwhich Village. Tyvärr råkade dessa fina träd vara över en lekplats, och Suss kallade mig peddo. Mindre smickrande.



Jag tyckte bara att den här skylten såg rolig ut. Jag menar... det är inte långt mellan plattformen och tåget. Och det är ju inte så att man, hoppsan, halkar och flyger med armarna sådär. Only in New York.
Fast jag såg ju en gång en kille i Knislinge fastna med foten när han skulle ut från bussen. Det kanske var det de egentligen ville varna för.



Tillslut hamnade vi i gräset i Central Park där vi kollade på alla som kastade frisbees och spelade fotboll. Nästa vecka ska vi också ta med oss det.

Det känns som om om jag skulle få för mig att berätta alla sjuka och roliga grejer som alltid händer oss när vi är ute på stan skulle inlägget ta upp halva sidan. En dag ska jag skriva en bok om New York och allt som händer här. Jag har varit här i sju månader, men känner att jag absolut inte har sett i närheten av allt som finns här en... skulle behöva flera år på mig att göra det. Finns ingen bättre stad, och jag är så glad att jag är här!


Gilla, gilla, gilla idag

Ännu en snabb lista på sådant som har hänt idag, bara för att jag är för trött för att skriva ett ordentligt inlägg. Haha, jag kommer ihåg när mamma och Jonte var här för några månader sen, och klagade på att det var sååååå mycket att gå och att de var såååå trötta. Haha. Ni hade stupat efter halva dan idag.
Jag har....
... gått genom hela Bleecker Street. Två och en halv gång.
... gått på fel tunnelbana och hamnat i The Bronx
... blivit trakasserade av mutantduvor utanför Magnolia Bakery
... sprungit runt i Central Park
... sett jättesöta fransmän i Central Park och nästan fått deras fotboll i huvudet.
... gjort bort sig inför några av de sötade killarna jag någonsin sett i Central Park. Tillråga på allt råkade de vara svenska. Och från Skåne.
Lägger upp bilder imorgon och skriver mer om dagen. Det är alltid galet händelserikt att bara gå omkring i New York, även om man är helt planlös.

15 Maj

Igår natt:
- gick jag på ett rooftop party bland Manhattans skyskrapor.
- såg en dvärg iförd spindelmannenkostym festa med oss andra. Only in New York
- Försökte en kille fixa ihop mig med en man från militären i jättekonstig unifrom... såg typ en som en pyjamas/karatedräkt från 70-talet
- kom jag hem i soluppgången för första gången det här året
Idag:
- Sov till halv 3
- Köpte två paket Ben & Jerry samt hyrde the Hurt Locker och District 9
- tänker stanna i sängen tills det är dags att sova ikväll.
Imorgon:
- Åka till Central Park och ha det allmänt soligt
I love this city!

Rooftop

Den enda ledtråden till vad jag ska göra ikväll tänker jag låta vara rubriken. Hmmm...? Hur som helst kommer det att bli jättekul! Ska träffa kompisar som jag inte har sett på ett bra tag, och jag har hela morgondagen fri vilket definitivt kommer att behövas!
Igår efter tandläkarbesöket på eftermiddagen åkte vi till gallerian för att kolla på lillkillens konstverk! Det var konstverk från kindergarten till high school utställda i gallerian. Vissa av dem var så fina! Först hittade vi inte lillkillens konstverk, men vi delade upp oss och lilltjejen och jag hittade det tillslut. Han var så stolt över det, alla var så stolta över honom! Superkul!
Träffade även vänner till familjen där vars dotter även hade några verk utställda. Den tjejen har talang så att det sprutar ur öronen på henne!
Efter det träffade jag Rowena på Dunkins. Vi är verkligen tjenis med indierna i kassan nu, haha! Fick kakorna som vi beställde gratis och var sin high five.
Sov dåligt igår natt och har därför tillbringat hela förmiddagen i sängen. Drömt om lite alla möjliga grejor som jag alltid gör på morgonen. Skulle egentligen sorterat tvätten och hunnit åka till gallerian för att inhandla lite utrustning till ikväll, men får göra det efter jobbet istället. Hellre att jag är utvilad och orkar dagen än att jag bara stressar runt som ett annat jehu. Var inte rolig för fem öre i morse alltså.
Måste bara tillägga att Gud avd jag hatar otrevliga människor. Och sen är jag jätteglad att det är helg imorrn. Oohh, det kommer att bli så kul ikväll!

Fy fan

Vilken hemskt start det har varit på dagen! Loggade in på facebook som vanligt och såg att någonting hade hänt med Louise, hade ingen aning om vad. Anyway, blev till att sticka till 7Eleven, köpa telefonkort och försöka ringa hem- inget svar.
Fick i alla fall till slut tag på Kevin som informerade mig om läget- tack gode gud säger jag bara! Fortfarande lite skakig och chockad, men får väl fortsätta telefonterra Perssons tills jag får tag på henne. Skönt att veta att det inte var så allvarligt i alla fall.
Nu ska jag försöka lugna ner mig så att jag inte gör en höna av en fjäder och kan jobba utan massa nervösa ticks i eftermiddag.

Spindlar

Vi har blivit invaderade av spindlar! Bara idag har jag sett två stycken, och det har inte hänt sen jag vet inte när! Jag har i alla fall blivit ganska härdad, klarar nu att slå ihjäl en spindel med papper utan att behöva tio minuters downtime efter. Igår när Suss och jag satt och kollade på New Yorks skyline från Eagle Rock med var sin glass i hennes bil, krälade det en superäcklig vit spindel över fönsterrutan. Vi satte igång vindrutetorkarna, behövde lite downtime efter det, båda två. Var spindelgegga över hela rutan.
Annars  har det varit en väldigt bra dag idag. Kollade på nya Lost i morse, var så bra att jag höll på att tappa andan ett par gånger. Jag vill inte att denna serie ska ta slut, samtidigt som jag längtar efter slutet. Dessutom har jag kommit på att under finalavsnittet har jag lovat att gå och se lilltjejens dansuppvisning.
Om jag hade sagt detta till den fjorton-åriga Elinor som blev galen i Lost, skulle hon nog inte trott sina öron. Att ha tagit sig till USA och vara så dum att man missar final avsnittet för en unges dansuppvisning? Omigod. Vad har hänt med mig?
Nej men jag ser fram emot att få se det, faktiskt! Både dansuppvisningen och de sista Lost avsnitten, kanske bättre att kolla på det på internet vid tillfäller, slipper reklamen.
Imorrn ska jag följa med värdmamman och ungarna till tandläkaren och passa dem, och sen ska vi till gallerian, för lilkillens "konstverk" har blivit utvalda att visas upp i en utställning! Är så stolt över honom!

On the run

Skriver bara snabbt för jag känner att jag måste uttrycka min frustration lite. Varför är det ALLTID så att ungarna förvandlas från jätteduktiga små stjärnor till dryga brats så fort föräldrarna kommer innanför dörren? Är så trött på att alltid behöva förklara hur duktiga de var innan, när det uppenbarligen inte ser ut så... Men idag vet jag att jag inte har gjort något fel, jag gör bara vad jag kan. Kan inte göra mer än mitt bästa, eller hur?
Att vara au pair är nog det bästa preventivmedlet som finns. Tänker inte ha barn på minst 10 år efter detta!

Nu har jag varit duktig

Och skickat iväg min läxa för studiehelgen nästan en månad sedan. Hehe. Långsammaste läxan någonsing, hoppas att jag inte är sist av alla i klassen att lämna in. Yay me!
Jag och bästa Carina, som var med på kurshelgen och skickade in sin läxa dagen efter.

Kubbkrig

Det har varit en riktigt bra dag idag! Det började med att jag fick prata med lilla Bengtsson i morse, det var ett bra tag sedan! Gjorde superroliga planer för framtiden, vilket satte mig i ett himla gott humör.
Ungarna skötte sig också väldigt bra. Mitt fnittriga humör smittade av sig på lilltjejen, slutade med att vi satt och sjöng Taylor Swift och Black Eyed Peas när hon gjorde läxan. Ibland kan jag inte fatta att hon bara är åtta år, hon kan vara dödsseriös och verkligen prata som en 13-14 åring, typ: Elinor, do you know why I didnt wanna wear my coat this morning? You know, its always warm at the schoolyard because thats where the sun rises, so I just take it off! Why should I need to bring it in the first place? And, like, we are not even out there for long.
Hon kommer att bli riktigt bossig om några år. Smart är hon med, riktigt smart. För smart för sitt eget bästa. Man kan inte lura i henne någonting!
Lillkillen var superhärlig idag. Han har börjat kolla på Pokemon på datorn, de riktigt gamla avsnitten med Brock och Misty som gick på TV4 på min tid. Superhärligt! Han kan rabbla hela Team Rockets inledningsfraser, höll på att garva ihjäl mig när han gjorde det idag när vi lekte Star Wars: Prepare for trubble, make it dubble... det är allt jag minns. Och så har han börjat sjunga på Lady Gaga låtar från radion med... så söt! 

Ikväll hade vi kubbspel! Carinas kompis som är på besök tog med sig kubb från Tyskland, och detta skulle ju spelas! Dödligt allvar, inte utrymme för misstag här inte. Förutom vi i det vanliga gänget var även Alex, en kille som vi känner med, och en helt ny tjej från Venezuela som hette Noelita med. Hon var superhärlig, hoppas jag träffar henne igen!
Anyway, det viktiga här är att vi i Svensklaget ( jag och Suss ) vann 4 av 6 gånger!!! Haha, underbart för tyskarna blev verkligen på dåligt humör av detta. Hade så himla roligt ikväll, skrattade så att jag höll på att trilla omkull...
Nej, nu ska jag svara på lite mejl och sedan sova, det är ju en dag imorrn också! Gonatt!

Happy Mothers Day!

Gjorde ingenting vettigt igår, det slutade med att jag satt hemma och kollade på anime och ritade. Höll på att klättra på väggarna i början av kvällen, men efter min lilla shoppingtur blev jag lugnare. Man behöver en kväll då och då när man inte gör någonting, var ganska skönt faktiskt. Nästa helg blir det full fart!
Vaknade inte förren kl 1 idag och blev helt förvirrad. Vad har hänt som gjorde att jag sov så länge? Jag brukar alltid vakna av att familjen gör ljud ifrån sig på ovanvåningen vid 9 tiden. Gick upp i pyjamas och insåg att jag var ensam hemma.
Hela H-högen knallade in ungefär fem minuter medans jag var uppe. Idag är det Mothers Day här och de skulle iväg till mormorn och äta middag.
Själv parkerade jag mig i soffan med datorn och käkade frukost. Pratade lite med Katie och planerade deras besök, inte långt kvar nu! Ska ta ledigt några dagars och förhoppningsvis blir det en trip till Philly! Jättekul! Längtar så mycket efter att hon och Louse ska komma på besök.
Sen ringde jag upp pappa och pratade med honom. Har inte hört hans röst sedan jag pratade i telefon på min födelsedag, så det var jättekul! Han kommer förhoppningsvis hit i början av September och då blir det nog en trip till Washington. Vita Huset here we come!
Sitter och lyssnar Diane Burch på Spotify. Skivan heter Bible Belt och känns verkligen sydstatsinspirerad. And that´s why I wanna go to Nashville... Riktigt amerikanskt, supermysigt.
Har redan börjat kolla lite på resor att göra under min trettonde månad här, och det finns en som går via buss från LA till NY, inom Nashville och Memphis... den varar visserligen i 22 dagar, men jag siktar in mig på den. Vem har inte drömt om att korsa USA på det sättet? Nåja, först får jag klara av Niagarafallen i Juni och Philly innan det. Älskar att resa, önskar att jag hade gjort det mer innan, men då var jag liksom inte färdig med älskade New York.
Ska ut ikväll och käka middag med Tereza... hon har farit runt på östkusten nu i några veckor. Avundsjuk!
Jag gillar min hårfärg just nu, men måste verkligen klippa mig. Ska nog försöka beställa tid till nästa helg.

Its all about the shoes

Allihopa för 20 dollar, Elinor är glad. Shoppingbehovet tillfredställt denna vecka.

Lördag

Hur kommer det sig att de dagarna man har sett mest fram emot ofta blir de segaste? Jag har precis slutat jobba och har ingen aning om vad jag ska göra ikväll. Eller imorrn. Planen var egentligen att jag skulle följa med grannen till hennes födelsemiddag inne i stan, men jag har inte hört ett ord från henne på hela dan. Ska nog sticka bort en runda till gallerian för att fördriva tiden lite grann, och får se vad som händer senare. Kanske kollar jag bara på film eller något.
Men finns det något störigare än när folk inte svarar när man försöker få tag på dem? Grr.
Inte hela världen faktiskt. Förkylningen sitter fortfarande i och jag har inte haft energi till något idag egentligen. Ska nog ringa hem tror jag. Yes, det prövar jag att göra.

Carnival

Igår när jag och tjejerna gjorde vårt veckoliga besök på Dunkin Donuts fick vi syn på något ytterst besynnerligt bland trätopparna andra sidan gatan. Ett pariserhjul!
Det visade sig att ett tivoli har kommit till stan! Med de inledande scenerna till the Notebook i huvudet bestämde vi oss för att gå ner dit ikväll. Det finns inte så mycket att göra i Livingston, så vi tänkte ta en paus ifrån bion nu när det fanns någonting annat i stan för en gångs skull.
Tivolit var inte så mycket att hänga i granen. Ännu mindre än Axels tivoli och utan chokladhjul (fast med gott om fjortisar). Vi tröttnade ganska snabbt, men då fick jag syn på något som fick hjärta att slå lite snabbare.
En tandlös liten gumma under en skylt där det stod phsycic readings! Jag har varit sugen på att pröva något sådant länge, och kunde inte hjälpa mig. Vad kunde det göra att pröva? Jag hoppade fram dit, och vi kom överens om att hon skulle läsa både i spåkulan och göra en "reading". Jättespännande!
Nåja, hon la den lilla spåkulan i händerna på mig, sa att jag skulle göra en önskan i huvudet. Sedan kupade hon händerna kring spåkulan, och började berätta.
Jag vet inte riktigt vad jag ska säga om det. Vissa saker kunde nog ha stämt in på vilken som helst... men vissa andra saker som hon sa om mitt förflutna gjorde mig nästan lite obekväm och väldigt, väldigt känslosam. Hon sa inte bara saker som jag gillade.
Sedan sa hon lite om saker som skulle komma. Att om en månad ska jag få ny tur och energi, och inom ett år kommer tre stora förändringar att ha ägt rum.
Är egentligen väldgit personligt, och trots att jag just nu bara känner för att sitta och diskutera det, vill jag inte dela med mig på bloggen vad hon sa.
Å just det! Sen stack vi till parken och spelade kubb istället!

Fryst lasange

Just nu sittter jag vad köksbordet och ber till gud. Jag håller på att försökra värma fryst lasange i ugnen, men fattade inte riktigt. Värdföräldrarna sa att jag skulle sätta in allting, inlkusiva förpackningen den kom i. Tror jag. Hoppas det inte börjar brinna, för i så fall vet jag att ni älskar er alla. Förväl

Förkylningsbloggen del 2

För tillfället kan jag inte andas genom näsan och huvudet hållet på att sprängas. Min dag har varit så där halvbra, mitt tålamod har legat nere i botten. Usch, inte alls kul. Imorrn ska allting bli annorlunda.
Nu ska jag kolla på Lost och ha det småmysigt i min säng!

Sweet Home Jersey

Vilken helg! Vet inte riktigt var jag ska börja. En sak är i alla fall säkert, och det är att även om drömmen att bila genom USA inte kommer att slå igenom inom den närmsta tiden (hmm... men ge det några år...) så har jag i alla fall bilat genom New Jersey. Eller, New Jersey är väl inte så himla stort, men ändå.
Elinor och Suss (aka Thelma and Louise) lyckades under tonerna från Creedence Clearwater Revival, Flogging Molly och The Ark samt random musik jag hittat på radion ta sig från norra NJ till södra. Vilken skillnad det var! Bara någon timme söder om oss såg allting helt annorlunda ut.
Smärtfritt gick det med. Vi körde bara fel en gång, helt fantastiskt!
En bild från Garden State Parkway. I USA är de flesta motorvägar tre eller fyrafiliga, ganska roligt med tanke på att jag bara sett fler än två filer i storstäder i Sverige, och mitt ute på landsbygden kommer man plötsligt in på en femfilig motorväg.



Stooora vägar. Och sjöar! Och skogar! De kanske har lite natur i USA ändå...



Den här bilden är tagen i småstaden Tuckerton som vi stannade i vid lunchdags. Bara hör på namnet. Tuckerton! Alla människor vi såg såg ut att ha kommit direkt från Jerry Springer show, och jag förstod knappt hur de pratade. Det var så lantligt att jag höll på att smälla av. Alla fördomar jag någonsin haft om countryside New Jersey slogs in. Typ Amerikaversionen av Östra Göinge, fast charmigare. På dinern vi hamnade på satt massa stereotypa amerikaner, jag har inte blivit förvånad om de gamla männen hade varit vietnamveteraner heller.
Jag tyckte i alla fall att ankskylten var riktigt gullig, och på väg dit såg vi tre hästar som jag ville hälsa på, men Suss vägrade att stanna bilen för det av någon anledning.



... och tillslut så kom vi dit!



Som det såg ut när vi körde in.



Att hitta hotellet gick bra, men tyvärr glömde jag helt att ta bilder på det! Vi kan väl bara säga att det var ett bostadshus omgjort till hotell, och rummen var... små. Väldigt små. Och området såg lite... ghettoaktigt ut. Jag vågade knappt gå de femhundra meterna från hotellet till straden innan jag insåg att det bara låg skabbiga Inns längs hela gatan.
Stranden var i alla fall fantastiskt! Flera hundra meter bred, och det hade en boardwalk. Tänk er att man tar allt som finns på Liseberg och mer, fast så slänger man ut det längs en strandpromenad. Genialiskt! Det fanns karuseller, lotterier, restauranger... allt! Jättemysigt!



Någon annan som hoppade i havet första maj i år? Solen gick i moln preciiiiis när vi kom till stranden, därav min knasiga outfit.



Ehm... jajustdet jag hittade inte mina bikinibyxor, så det fick bli att gå omkring i mina gamla mys/bad/fotbollsshorts från ancient times. Gillar ändå den här bilden. OCH jag har köpt hatt, är kär i den!

Vi hängde på stranden i lite mer än en timme, och som ni ser var det inte ens speciellt soligt. Sedan drog vi upp och utforskade boardwalken innan vi stack tillbaka till hotellet. Snacka om att jag blev förvänad när jag såg att jag bränt i stort sett hela överkroppen! Jättesnygg bonnabränna efter bikini och t-shirt. Sen kom jag på att södra NJ måste ligga på samma breddgrader som typ Grekland, och som bekant tar ju solen liiiite bättre där än i Sverige.
Nåväl, vi visste inte riktigt vart vi skulle gå på kvällen eftersom vi inte kom in på nägra barer, så vi stack ner till boardwalken och sprang omkring på stranden, och gjorde ett tappert försök att grilla marshmallows på cigaretttändare. Det var i den vevan jag började få ont i halsen.
Efter middagen upptäckte jag att min plånbok återigen hade rymt från min väska. Suss fick betala, vilket inte hör till ovanligheterna eftersom jag brukar glömma min plånbok i bilar och olika rum. Nåja... vi tog oss tillbaka till bilen, men befann sig min plånbok där? Svar nej. Vi går upp till rummet. Hittar vi den där?: Svar nej.
Jag har vid det här laget börjat känna av min förkylningshals ganska duktigt, och börjar nästan gråta vid tanken på att behöva gå tillbaka längs stråket vi gått under natten. PANIK.
Tja, Suss hittade plånkan under min säng. Ooops.
Times Square bomben har jag nog redan kommenterat, tycker att det känns läskigt att det faktiskt är så nära. Kollade på nyheterna innan idag, och då sa dem att om bomben hade smällt, så hade hundratals dött och flera kvarter blivit bortsprängda. Hade jag inte åkt till Wildwood hade jag säkrligen varit i NY vid den tiden i lördags... Fast det får en att inse hur duktiga poliserna faktiskt är på att upptäcka sådana saker, jag känner mig trots allt trygg i New York. Tydligen har talibanerna hotat alla större städer i USA (big surprise there).
Dagen efter började med att jag vaknade i soluppgången av att jag hade så ont att jag typ inte kunde svälja. Sov lite till efter det, och sedan stack vi ner och åt frukost. Jättegulligt par som ägde hotellet faktiskt, gav oss massa tips och sånt.
Vi drog till grannstaden Cape May, och GODE GUD vad fint det var där. Massa viktorianska byggnader, småbuktier, lite europeisk kuststadskänsla, helt annorlunda från Wildwood där allt var superamerikanskt. Gick omkring där jättelänge, hittade en svenskaffär där de spelade Christer Björkman och var nära att åka häst och vagn, fast det var alldeles för mycket pengar för vår budget. Visste ni förresten att Cape May ska vara en av de mest hemsökta städerna i USA? Skrivits böcker och allt om det! Ascoolt!
Efter det bestämde vi oss för att sola lite på den underbara stranden, och så fort jag reste mig efter detta mådde jag riktigt illa. Huvudet bankade, näsan rann och jag kunde inte prata för att det gjorde så ont i halsen. Satt och halvsov mig genom hemresan och knaprade på förkylningsmedicin för att inte snora ner hela bilen.
Har mått ganska kasst idag, men har ändå orkat jobba och mår bättre nu, så jag kommer nog att överleva veckan. Har precis kommit hem från Suss 20 års firande, köpte en Svampbob morgonrock till henne, älskad av alla! God tårta vad där med, och kul att träffa alla!

The Drama

Hittade en dator pa vandrarhemmet i wildwood vars tangentbord inte egentligen funkar, sa dom mig inte for att jag kanske inte skriver allting ratt nu. datorn ar verkligen ancient.

har varit en handelserik dag minst sagt. jag har badat i atlanten, brant mig ganska duktigt, tappat bort min planbok och hittat den igen under sangen, akt go kart och vunnit en mjukisapa och pruttkubbe.

kom in pa rummet och slog pa tvn for tio minuter sedan, och pa en gang mots man av en bild pa times sqaure. de hade hittat en bilbomb dar vid halv 7 tiden ikvall men lyckats desarmera den. laskigt. kanns som att jag kan times sqaure lika bra som min egen ficka vid det har laget, och att se bilder av den platsen helt ode gor mig lite nervos. saker kan ju faktiskt handa. i dagslaget vet de inte om det var ett terrordad eller bara en random galning, ingen aning om vad motivet var heller. skriver mer om detta senare nar min hjarna inte ar varmekokad.


Valborg

Om det är en sak som inte firas i Amerikas Förenta Stater så är det Valborgsmässoafton. För första gången i hela mitt liv har jag inte haft en enda tanke på hur jag ska fira, var jag ska vara, vad jag ska ha på mig. Skönt faktiskt! Jag har aldrig gillat högtider då man förväntas ha THE BEST TIME EVER. Ska nog fortsätta ignorera dem.
Imorrn ska jag och Suss ha lite valborgsmys. Vi har inga brasor inplanerade (man får tydligen inte elda, vi har kollat), men vi ska exprimentera med värmeljus och marshmallows. Och vi kommer iväg till the Shore! Så imorrn blir det stranden och kustmys för hela slanten! Ska bli så skönt att se lite annat än Livingston. Nu sitter jag och försöker hålla mig vaken så jag kan bränna ut några skivor, är så trött att jag håller på somna på tangentbordet fast jag egentligen borde packa. Vi åker redan klockan 8 imorgon, och efter ungefär tre timmar kommer vi nog att anlända till Wild Wood, som stället heter. Ligger precis i södra New Jersey. Har en känsla av att detta kommer bli en kanonhelg. I Livingston ska det bli över 30 grader varmt, och något likanade i Wild Wood. Jag ska bada, även om jag fryser häcken av mig!
Neej, kanske bloggar från iPoden i helgen, men datorn får stanna hemma. Ha en bra helg så hörs vi på söndagkväll!

RSS 2.0