Lalalalala

Jag måste börja med att gratulera mig själv till en väldigt härlig dag i stan med mina flickor. Sedan ska jag välkomna ett par jeans, två t-shirtar, en kofta, en BH, en ritplatta, femton nya pennor och 100 nya A3 ark till familjen. De kommer nog att trivas bra i mitt lilla rum. Är ganska glad att H&M hade rea idag, är helt söndershoppad nu. Har suttit och lekt med mina nya leksaker sedan jag kom hem och börjar känna att det är lite galen vetenskapsmans varning på mig. Började fnittra helt konstigt när jag prövade mig genom de nya pennorna.
Jag är väldigt glad. Jag hade itne shoppat nya kläder sedan maj, och äntligen fick jag. Jag upprepar, jag är lycklig.
.
Kanske dags att backa från datorskrämen nu? Ögonen har börjat anta en fyrkantig form.

Onsdag

Gaaah! Hur kunde Andreas Wiese gå vidare i Idol? Huuur? Alltså, låten var jättetråkig och han är inte originell för fem öre.
.
Gick bra på informationen om jobbgarantin idag. Jag får gå kvar på kursen och får ersättning för båda. Första månaden kommer jag bara att få ersättning för sex dagar... inte förren i slutet av november kommer jag att få ersättning för hela månaden eftersom det kommer en månad EFTER att man har förtjänat det. Nåja, jag tackar i alla fall för att jag kan gå kvar på kursen och får ersättning för den med...
.
Är också stolt över att jag hittade till glasaffären i Osby på första försöket, yay me! Sen jag kom hem har jag precis hunnit äta lunch och kolla på Glee. Älskade förra säsongen, men är lite besviken på de avsnitten som har kommit i höst. De har kännts så krystade och de största karaktärerna har blivit korkade/elaka. Hoppas att det blir bättre snart.

Godmorgon världen

Började känna i morse att det var lite jobbigt att gå upp. Kallt med, bara fem plusgrader och massa blåst när jag knallade utanför dörren. Hyy!
.
Gjorde inte så mycket på kursen. Vi fick fylla i ett par papper om vad vi villa göra i framtiden, vad våra personliga egenskaper var och sådant. Jag vet inte om jag satte ribban lite högt med "vad gör du om 10 år "-frågan. Jag svarade: har en framgångsrik karriär i en storstad och och rockstjärna till pojkvän. Okej, jag skrev väl inte exakt så eftersom jag inte visste om vi behövde läsa upp det eller och jag ville inte att min kurskamrater skulle få reda på min hybris, men det var den första tanken som ploppade upp i hjärnan.
.
Var hemma igen vid 10 och drog till efter en kopp te. Klart jag lyckades skämma ut mig. Skulle handla för hela veckan, men pengarna hade inte hunnit komma in på Coop-kortet. När jag stor där framme och skulle handla varor för 500 spänn gick inte köpet igenom. Folk stod bakom och jag bara... okeeej. What to do? Jag fick offra mina pengar istället. It´s a cruel world.
.
Kokade det sista paketet snabbnudlar och tryckte i mig ett gäng riskakor till lunch innan jag sov några timmar i sängen. Vaknade för en halvtimme sedan och var alldeles utmärkt utvilad.
Ska göra min vanliga scanning av nätet, sedan laga mat, sedan träffa vännerna ikväll igen för att kolla på Idol. Vad tycker ni förresten om årets deltagare? Jag är lite besviken, de enda som ens sjöng okej igår var countrykillen och Linda. Skönt att de gick vidare och inte någon av småkillarna, orkar inte med fler Justin Bieber/Johan Palm/EMD in the making.

Möte

När jag klev in på kursen som arbetsförmedlingen höll i imorse förväntade jag mig halvt att stöta på hälften av de gamla klasskompisarna från högstaditet, men faktiskt inte. Det var massa människor där som jag aldrig hade sett innan. Vissa hade inte slutbetyg från gymnasiet, vissa hade kandidatexamen från universitet utomlands. Skönt att veta att man kan tyvärr hamna som arbetslös även om man är högutbildad. Eller skönt och skönt- jag menar att det kan verkligen hända vem som helst.
Var inte så dödstrött i morse som jag trodde jag skulle vara. Så länge jag var iväg och lyssnade höll jag mig faktiskt ganska pigg. Vi var där bara i någon timme och de förklarade vad schemat gick ut på. Vi ska på studiebesök på olika arbetsplatser, vi får tillgång till SYO en gång i veckan (YES ropade jag i huvudet, någon som kan hjälpa mig med ansökningar till högskolan!) och så lite andra grejer. Två timmar varje dag i fyra veckor, det här kommer jag att klara utan problem. De som höll i det verkade jättetrevliga. Tycker det är jättebra att de anordnar sådana här grejor och försöker se till att unga får en fot in i arbetslivet. Det är lätt att känna sig övergiven när arbetsförmedlingen inte hör av sig på tre månader... Jag hoppas bara att det inet krockar med Jobbgarantin som jag ska på infomöte om på onsdag.
.
Nåja, så fort jag hade fått i mig mitt morgonte gick jag och la mig igen, kände mig så trött och snurrig att det inte verkade vettigt att stanna uppe. Preeeeecis när jag höll på att somna ringde Jennie för att kolla om hennes mobil funkade typ. Och jag kunde inte somna om. Tack, Jennie. Tack. Jag gjorde ändå ett tappert försök att somna, men när jag behövde gå på toa tredje gången på två timmar gav jag upp.
.
Dagens projekt blir att försöka hitta min jobbcaochs mejladress och att städa toan. Hurra. Jag är för övrigt fortfarande helt snurrtrött.

Sega söndag

Möjliga anledningar till huvudvärken som har plågat mig den senaste timmen:
.
- För mycket motion i form av lövkrattning med lillebror junior.
- Att jag har ätit frukt istället för chips
- Nattens åtta timmars sömn
- Att jag impulshandlade massa fina tuschpennor och specialpapper för alldeles för mycket pengar. I better be good at using them...
- Den litern vatten jag drack tidigare
- Mammas goda festaost och kikärts quesedillas
.
Det kanske försvinner om jag tar en tupplur, alternativt häller upp ett glas vin, lite chilicrackers och kollar på Inglorious Bastars som har stått i hyllan ett bra tag. Om typ tretton timmar ska jag ju faktiskt upp igen, och jag vill ju inte vara trött på arbetsförmedlingen ju. Kanske lika bra att gå och lägga sig all together.
.
Mörkt, blåsigt och kallt. Precis som det ska vara den här tiden om året.
.
.
Damn, kan inte fatta att det nästan har gått ett år sedan den här bilden togs... Eagle Rock I miss you!

I belive in everything

.
I belive in everything intil it´s disproved. So I belive in fairies, the myths, dragons. It all exists, even if it´s in your mind. Who´s to say that dreams and nightmares aren´t as real as the here and now?

Plus och minus

Kände inte alls för att blogga igår av någon anledning. Istället lade jag dan på att powerwalka och sedan göra någon slags spabehandling av mig själv inför kvällen.  Jätteskönt! En annan kul sak som hände var att jag kom in på en kurs som arbetsförmedlingen håller i, berättade jag om det tidigare? Nåja, jag ska gå på denna kurs ett par timmar varje dag, samtidigt som jobbgarantin börjar för mig nu i oktober. Får pengar för båda sakerna, superskönt! Har även fått lite pengar för att jag jobbade som personlig assistent för ett tag sedan. Hur skönt som helst verkligen. Kanske blir en trip till Stockholm i slutet av november, och då ska jag shoppa tills jag svimmar. Oh yeah.
.
Drog ut till Bånken igårkväll med tjejerna här ifrån Knislinge. Hade en jättetrevlig kväll som tyvärr avslutades på ett väldigt otrevligt sätt. Usch. Var hemma vid fyra i natt och somnade inte förren en timme senare, vilket har resulterat i att jag känner mig ungefär lika pigg som en säck cement.
.
Kanske ska följa med Louise när hon piercar sig idag. Skulle egentligen gått ut ikväll med, men känner inte för det av olika anledningar. Det är verkligen typiskt höstväder, jag har superont i foten efter att ha dansat bort natten och jag har inte råd. Känner för att strunta i att utnyttja min ungdom, bädda ner mig i soffan med en kopp te och en bra film. Vi får se vad som händer.

Wokad pasta med sweet chilisås och cashewnötter

Går tillbaka till att vara matblogg för en liten stund. Fick uppdraget (fick och fick, tog det själv eftersom jag vet att jag ändå hade fått höra mamma tjata om vilken mat vi skulle äta i helgen;)) att bestämma och handla inför de kommande dagarna.
Gjorde världens godaste pastawok. Har aldrig gjort den innan men det kommer absolut ät ätas mer av den i huset. Yummy!
.
Annars hann jag för en gångs skulle med allt jag ville ha gjort. Lämnade moster hemma i Kristianstad med en kopp te, mitt vin inför helgen står på skrivbordet (hamnade där är av bara farten) och hästan kom ut en mysig runda i skogen. Vädret var helt underbart för en gångs skull så vi trivdes båda två. Ska snart hem till Louise och kolla på Idol, har precis hunnit sätta mig ner efter att ha sprungit runt hela dagen. Nåja, jag gillar att ha saker att göra. Imorrn blir det att skicka iväg ett par ansökningar och rita lite eftersom jag äntligen har fått mer suddgummin och stift, och sedan blir det utgång på kvällen, vilket jag ser väldigt mycket fram emot! Kommer att bli så kul att bara komma ut med tjejerna och bara dansa loss. Hoppas bara att min dumma fot inte förstör så jag kan ha snygga skor bara... får väl lägga bandage under strumpbyxan och hoppas att ingen ser!

To do

Dagens att göra:
.
- Hämta moster i Hässleholm och skjutsa hem henne
- Springa inom Åhlens och köpa lite grejer
- Springa inom Systemet och köpa lite andra grejor
- Handla samt skriva matlista för idag och imorgon
- Rida
- Ringa arbetsförmedlingen om en kurs Jennie snackade om
.
Allt detta ska hända inom sex timmar. Med en styck stukad fot från när jag hoppade in i en bil härom dagen. Kände bara hur foten vek sig som den alltid gör men smärtan gick över på tre sekunder och jag trodde att det var det. Men plopp sa det igår kväll och plötsligt värkte det i typ hela benet. När jag vaknade idag gjorde det liksom ont so fort jag tryckte foten mot madrassen. Typ när man ska vända sig. När jag går gör det inte ont, bara när jag vrider den i en speciell vinkel. Oh well, ska försöka rida ändå, blir nog en lugn tur.
.
Nej, nu får jag sätta igång!

Flowers in her hair

Satte pennan mot pappert för några dagar sedan och det här är vad som växte fram. En liten del av det som växte fram i alla fall. Dumma jag har fortfarande inte fixat scannern och är allergisk mot blixt på kameran, så kvaliten är halvkass.
Rolig att göra för det som började som en kladd när jag kollade på Idol blev något med massa detaljer som verkligen utmanade mig.

Inception

Klockan är kvart i ett och jag har precis vaknat, men det är inte som det ser ut. Jag var faktiskt uppe redan för sju timmar sen och körde moster till sjukhuset i Hässleholm. Hoppas att hennes operation har gått bra, ska nog dit senare ikväll och hälsa på henne med mamma, sjuksköterskorna ville inte att jag skulle stanna kvar innan hon gick in på operationen. Trött som jag var efter hela fyra timmars sömn knallade jag hemmåt med musiken på högsta volym för att inte däcka bakom ratten.
.
Anledningen till att jag inte fick mer sömn igår kväll var för att jag var och såg en alldeles underbar film, Inception. Den har ju gått på bio ett bra tag nu men tyvärr är jag inte den biofantatiker jag var för ett halvår sedan på grund av pengabrist, men det var absolut värt pengarna att gå och se den. Årets bästa film, right up there with Alice. Kan nog inte välja bland de två.
Det hela kretsar kring möjligheten att stjäla och plantera idéer i sömnen. Den påminner lite om Matrix, eftersom jag har en käsla av att man måste se den ett par gånger för att förstå allting som händer. Storyn är jättebra och stressar sig inte fram många andra filmer, trots att det händer någonting i stort sett hela tiden. Den är sjukt spännande med. Jag brukar inte vara så mycket för action, men de scener som de hade har var sjukt coola och välgjorda. De var så himla snygga, kunde inte ta blicken från bioduken, inte ens under den obligatoriska biljakten som jag brukar tycka är sjukt tråkig. Se den!

Sverigedemokrat

Sitter hemma hos pappa och dricker mitt morgon te, klockan ett på morgonen. Sov här i natt, skönt att ha ett ställe som man kan komma ut till när man behöver lite miljöombyte. Busade med småsyskonen igårkväll, de är bara för söta! Typ krigar om vem som får mest uppmärksamhet haha.
Har också varit ute och gått en runda på morgonen, så skönt! Trots att jag bara hade t-shirt och att det blåste så mycket att det verkade som om taket skulle flyga av huset hade jag gärna gått en längre runda.
Sitter och kollar genom annonser. Stendött. Får nog mejla jobbcoachen snart igen och fråga vad nästa steg är- känns som att jag har ringt alla personer jag kan komma på. Ska skriva in mig på ett bemanningsföretag senare i eftermiddag. Ska även skypa med Carina och kanske blir det bio ikväll. Eller imorgon? Jag vet inte.
.
Är det bara jag som är spytrött på politik just nu? Några dagar innan valet så jag till ett par kompisar att högern kommer att vinna, SD kommer in i riksdagen och alla kommer att få panik. Precis vad som har hänt, även om paniken är betydligt större än vad jag trodde.
Är det bara jag som inte är förvånad över att SD kom in i Riksdagen? Jag stödjer dem inte och röstade inte på dem men jag vet väldigt många som gjorde det. Och det känns liksom som att man måste välja läger. Antingen måste du hylla dem eller organisera protester och starta kampanjer på facebook.
Men om politikerna uppe i Stockholm tänker efter lite. De kan väl inte vara förvånade över att SD har kommmit in i Riksdagen? Man har undvikit att ta debatten med dem, vilket har i stort sett haft samma effekt som att hälla bensin på elden. Istället för att låta dem gå med i debatten, har de istället bara kallat dem rasister och hoppats att svenska folket inte är rasister, typ. Det är så jag har uppfattat det i alla fall.
Människor har sett problemen. Människor som jag känner har sett sina bilar bli vandaliserade av invandrarungdomar, fått ord skrikna efter sig, man läser om hederskulturen och skottlossningar i Rosengård, man hör om människor som vägrar lära sig svenska. Det här är bara en bråkdel av invandrarrelaterade problem som jag hör så fort jag sticker nosen utanför dörren. I mina ögon har politikerna inte tagit detta på allvar. Och därför har folk nu röstat på ett missnöjesparti.
Med 13.8 procent är SD det tredje största partiet i Östra Göinge kommun, vilket är någonting jag inte är jätteglad över. Folk har fokuserat så mycket på deras invandringsfrågor att man inte har kollat på resten av deras partiprogram. För ett tag sedan läste jag en kort artikel i tidningen, där de faktiskt inte bara skrek RASIST, utan påpekade hur dåligt organiserade de är och hur ogenomtänkta de är på andra punkter.
Intergrationspolitiken som vi har nu funkar inte och det är någonting vi måste göra någonting åt. Om de andra riksdagspartierna hade gjort en ändring i sina program och satsat mer på intergrationen hade vi kanske sluppit SD i riksdagen som nu har fått med sig stora delar av Sveriges befolkning. Att de hade kommit in i samhället mer och fått jobb hade ju varit en bra grej, och jag tror att det hade hjälpt på många punkter. För som det än nu kan jag inte låtsas att allt är perfekt, jämlikhet, blommor och lalalalala.
.
Jag håller inte med Sverigedemokraterna. Jag tycker inte man ska motarbeta islam av samma anledningar som jag inte kan motarbeta kristendomen. Jag kommer ihåg USA och mångkulturen i New York, det var underbart. Jag älskar att ta del av andras kulturer. Men någonting måste faktiskt hända, annars kommer SD bara att bli större och större och människor KOMMER att bli rasister och hatet kommer att öka.
Men de flesta som jag känner som röstade på SD är inte rasister, utan är bara trötta på problemen som jag räknade upp innan. Problem som verkar bli ignorerade av "vanliga" politiker.
.
Blev en liten utläggning av de tankar som har samlats i hjärnan på mig under de senaste dagarna. Skrev lite mer än vad jag tänkte också, som alltid.
Hade jag varit tillräckligt engagerad och inte rädd för att prata inför folk hade jag fan startat ett eget parti. Hade jag fått oinskränkt makt i tjugo minuter hade jag fixat allting.

Val

Har precis varit uppe i min gamla matsal från högstadiet och röstat. Helt galet, det luktar fortfarande äcklig mat där inne, fem år senare. Nåja, jag har i alla fall gjort mina val. Har dessutom städat ut ett gäng garderober med mamma, fick tvinga henne att kasta ett par saker. Nåja.
Sitter just nu och försöker göra färdigt en teckning som jag började på igår. Kanske mycket detaljer men det är bara kul, ska nog ut på en långrunda i skogen imorgon. Sedan börjar veckan igen. Jaha ja. Ska sätta mig in i CSN och högskolor och allt vad det heter, kommer att bli prio ett under nästa vecka eftersom det inte verkar lösa sig på jobbfronten. Men det är okej, känner mig motiverad att plugga om jag hittar någonting jag vill läsa, faktsiskt. Har en del idéer som sagt.
.
Skulle bara visa att jag lever, nu ska jag äta ostbågar.

Mirror mirror

.
Old shit. Typ ett år gammal. Lite speciell för mig trots skavankerna för att det var efter jag hade gjort den här teckningen som jag fick tillbaka lusten att rita, och det har betytt så otroligt mycket för mig under det gånga året.
När jag tittar på den vill jag gärna tro att jag har utvecklats lite grand. Kommer nog att göra om den en vacker dag.

Hang with me

Idag har väl varit en mindre lyckad dag, om man säger så. Har legat hemma och mått dåligt större delen av dagen tyvärr efter bussfiaskot i morse, oförmögen till att röra mig ur sängen och göra annat än att föra tekoppen till munnen. Inte för att jag missade bussen, utan för att jag mådde fysiskt dåligt och kommer att göra det i några dagar framöver. Hann i alla fall gå genom flera olika utbildningskataloger, och har fått lite idéer till vad jag ska plugga. Kommer nog börja med några kurser redan i vår eftersom det inte verkar som att jobbet löser sig, och sedan börja plugga "på riktigt" i höst. De flesta utbildningar och program sätter igång då. Sakta men säkert börjar min framtid ta form. Problemet är ju bara att när jag läser hittar jag hut mycket som helst som jag vill plugga, " Jomen konstskola verkar intressant, eller varför inte journalist? Men här är ju någonting med mänskliga rättigheter, och hääär står det om Internationella Relationer!" typ. Nåja sista ansökningsdag till vårens kurser är 15 oktober så jag har ett tag på mig att fundera ut vad jag vill, känner mig ganska säker på vilka kurser jag vill gå i vår. Nu ska jag bara försöka klura ut det här systemet med CSN och distans och bla och bla...
.
Kvällen har tillbringats med Louise, kollade på Idol och valdebatten hos henne, sedan körde vi en kompis till Hässleholm i regnet. Herregud vad det regnar. Helt galet. Hemma tidigt ikväll igen, men det bryr jag mig inte så mycket om. Verkar vara på väg in i en lugn period efter sommarens fester.
Imorgon vet jag inte vad jag ska göra. Ska försöka ut på en långpromenad om vädret inte bråkar, och om jag är i form ska jag rita lite. Har inte gjort det alls i veckan. Eller jo, det har jag men det blev tyvärr helt misslyckat. Antar att man måste misslyckas med det är så frustrerande när man vet att man kan bättre. Sedan dess har jag, trots att jag har en bra idé, inte kommit igång med något seriöst. Bara en massa prestigelöst kladdande när jag kollar på film på kvällarna, tror knappt det finns bättre sätt att koppla av på. Nåja, på helgen har jag totalpaus från jobbsökandet och ska sätta mig ner med detta i lugn och ro.

Skånetrafiken vill inte att jag ska jobb

Alltså.
.
Nej. Inte igen.
.
Nu får det väl vara nog.
.
Skånetrafiken säger jag bara. De har förstört min dag. Igen.
.
Jag har gått upp innan klockan bara var sju för att stå och vänta på den jäkla bussen. Och jag väntade. Pratade lite med en gammal kompis vid bussen. Väntade mer. När klockan var 07.52 insåg jag att det inte fanns en chans att hinna till Helsingborgståget som skulle gå klockan 08.22, att bussen skulle anlända till stationen efter tåget har lämnat det. Då mötet började klockan 10 och bara varade i några timmar, och hur jag än vände och vred på det skulle det sluta med att jag blev en timme sen. Inte lönt att åka dit och komma en timme för sent och sedan åka hem nästan med en gång.
Gick hem, och precis när jag kom in och beklagade mig för en sovande katt hörde jag hur bussen körde förbi och såg det gula taket över träden. Då var klockan 07.55.
Herregud, jag blir så jävla arg! ÅÅÅHHH!!! Det är krig!!
.
Antar att jag gör ett nytt försök nästa vecka istället. Om jag kommer iväg.

Pepp inför imorgon

Klockan är bara 10.34 och jag tänkte bara skriva lite snabbt innan jag trillar ner i sängen. Det har varit en stressig dag med mycket nerver. Gud jag har ju sån rädsla för att ta kontakt med folk jag inte känner. Det krävdes nog varje uns av självkontroll från min sida att inte bara strunta i allting och faktiskt genomföra det jag lovat mig själv, alltså att verkligen gå in i butikerna som jag ringde igår och lämna mitt cv. Ännu värre var det då jag dessutom hade lovat mig själv att gå in i en del andra butiker med och lämna mitt CV för att höra vad de säger. Speciellt då man kanske känner att man egentligen inte passar in i rollen som den välklädda kassörskan med perfekt smink och hår. Det var ett bra tag sedan jag var så nervös som jag knallade in på Hemmakväll, med ett leende som kanske lite mer liknade ett rovdjursgrin, och med skakande händer lämnade över mitt CV. Herregud.
Det är ju så löjligt att man blir nervös av något sånt här egentligen. Jag som på egen hand har flugit över atlanten och utan att känna en enda människa i förväg lyckades skapa mig ett alldeles förträffligt liv där borta, blir skakis ändå ner i mina Converse för att lämna över ett CV.
.
Sprang runt och upprepade denna procedur i Kristianstad ett antal gånger innan jag körde till Hässleholm och gjorde samma historia där. Inga mirakulösa jobberbjudanden, men det förväntade jag ju mig inte heller. Fick dock presentera mig för ett gäng personalchefer och prata med dem i några minuter, vilket jag tyckte kändes bra. Några skulle anställa nya om ett tag, en nästa vecka och en i oktober... kanske blir nåt. Vem vet.
.
Hamnade hos Emma på fika efter det, Jessica och Carl gjorde också ett besök. Vi bestämde oss för att gå och se Inception, som jag har velat se sen typ maj, ikväll. Då jag hade lovat att jag skulle laga mat ikväll var det bara att kasta sig hem i bilen, fixa maten på rekordtid, hoppa in i bilen igen och köra tillbaka till Hässleholm. Som vanligt fick jag vänta ett tag på att The Stoby Crew skulle bli klara att åka, och vi hann precis in till bion 19.00 då filmen skulle börja. Tror ni inte då det visar sig att det bara är en dålig kopia av filmen som visas? Alltså att själva kvaliteten på filmen är dålig, men massa repor i så man knappt kan se vad som händer. Vi struntade i det, äventyrade runt lite i min bil på McDonalds och sedan körde jag hem, kollade på Idol och åt chips. Spännande kväll.
.
Imorgon ska jag utsätta min psykiska hälsa för ännu en prövning. Ska till Helsingborg, helt själv, och gå på rekryteringsträff på ett ställe jag aldrig har varit på innan.
.
Låtsas att du ska på en nätverksmöte i New York, Elinor. Det är inte så stor skillnad. Kanalisera din inre Blondinbella, minus pälsarna. Och sedan är det helg.

Hösten på g

Det är tio plusgrader varmt idag. Är det dags för min stövlar snart? Snälla?
.
.
Bilden är från MoMa i NY. Såg häromdan på the internet att Tim Burton himself har målat den stora grejen jag står bredvid. Alltså har jag rört någonting som Tim Burton har rört. Hur coolt är inte det?!

Would you hug this princess?

Jag känner mig väldigt nöjd med mig själv just nu. Först städade jag hos moster, gick typ rekordfort. När jag kom hem satte jag mig ner och ringde sju olika ställen och frågade om arbetstillfällen och nu har jag möten med fem imorgon. Möte och möte, jag tänker göra mitt CV-avlämnande till ett möte. Kanske ett till. Och när jag ändå är i farten tänker jag nog gå genom ett gäng andra affärer och prata med dem. På fredag ska jag nog till Helsingborg för rekryteringsträff för bemanningsföretag.
.
.
Detta lilla djur har förföljt mig hela dan när jag har varit hemma. Fick låsa ut henne utanför toaan så jag fick va ifred där inne. Would you hug this princess?

Hoppsan

När jag kom hem från stan kände jag ungefär som om någon hade dunkat mitt huvud in i en vägg ett par hundra gånger. Kunde inte koncentrera mig på det jag gjorde, stoppade bland annat brödet jag köpte i frysen. Lagom trött. Efter lite lunch trillade jag ner i sängen och sov ett bra tag. För en timme sen vaknade jag och var helt förvirrad, fattade inte om det var kväll eller morgon men insåg ganska snart att det var eftermiddag. Hoppade in i duschen och lyckades samla mig, nu ska jag förbereda lite inför veckan som kommer.
.
Den nya jobbcoachen var superduktig! Hon gav mig en massa nya ideér om vad jag kunde göra som jag inte visste om innan vilket är jättekul. Det är bara en månad till jag ska sluta gå hos henne, men det var skönt att få in lite nya ideér och lite energi. Härligt!
För övrigt har de inte ringt ifrån intervjun jag var på i torsdags. Oh well, jag får helt enkelt ringa upp dem imorgon istället.
.
Riktigt höstväder ute, förresten. Hu.

Tidig morgon

Herregud, jag vet inte vad det är med mig. Vaknade klockan 6 imorse. Klockan 6! Och det var inte det att jag inte var trött, somnade i vanlig ordning inte förren vid halv 2 i natt. Försökte somna om i typ tre timmar vilket var kört för att moobilen ringde och sen pep den typ en gång i kvarten för jag behövde ladda den. Note to self: sätt mobilen på ljudlös i framtiden.
.
Ska in och träffa min nya jobbcoach kl 11 nu, på vägen hem ska jag ta en sväng om affären och sedan upp till stallet. Snäll som är ska jag slänga ut lite middagshö åt monsterna. Blev erbjuden att rida med, men då det typ stormar ute så tror jag att jag hoppar det idag. Ser riktigt ruggigt ut. Blir väl att kura upp mig i sängen och sricka ohälsosamt stora mängder te.

Dumb laws

Blev en myskväll igår med, hängde framför datorn med lite vin och äppelkaka innan Louise hämtade mig för att köra upp till stallet och sen hem till henne där vi kollade på den sista biten av Baksmällan. Den filmen är alltid lika rolig. Vandrade hemmåt redan vid elva och satte igång Alice i Underlandet som gonattsaga, men fick ett narkolepsianfall och hur mycket jag än försökte hålla mig vaken däckade jag precis när Vita drottningen höll på att blanda Alice en förminskningsdryck.
.
Jag vaknade och inte helt ovanligt vandrade tankarna bort till USA, tror till och med att jag drömde att jag var tillbaka där. Anyway, all politik har nog färgat av sig på min hjärna för det första jag mindes var när mamma och Jonte var på besök i mars och Jonte undrade vilka konstiga lagar det fanns i New Jersey. Har inte kollat upp det förren nu, men better late than ever!
.
I New Jersey får du inte....
- om du är man, sticka under fiskarsäsongen
- tanka din egen bil (men det visste vi ju sen tidigare)
-  bära skottsäker väst när du mördar någon
- sörpla din soppa
- köra förbi en hästvagn med din bil
- köpa eller sälja bilar på en söndag '
- rynka pannan på ett elakt sätt (försökte hitta en bra översättning till frown) mot en polis
- om du är i staden Haddon irritera någon av det motsatta könet
- erbjuda cigaretter eller sprit till djuren på zoo om du är i staden Manville
- i Newark sälja glass efter klockan 18.00 om kunden inte har läkarintyg som visar att han behöver det
- i Trenton har de någonting emot pickles. Du får inte äta dem på en söndag eller slänga en dålig pickle på gatan.
.
Och i New York fick jag aldrig....
- kasta bollar i huvudet på folk för skoj
- hoppa från en byggnad, tex de gigantiska skyskraporna. Gissa vilket straff? Dödsstraff.
- gå omkring med en glasstrut i fickan på söndagar
- prata med andra människor i hissar eller titta på någonting annat än golvet.
- i staden Carmel fick jag aldrig äta jordnötter samtidigt som jag går baklänges utanför en koncert
- i Ocean City får du heller inte sörpla soppan
.
Hittade allting på www.dumblaws.com. Bara jag som känner för att åka till New Jersey och sörpla allt jag kan nu?
.
.
Därifrån får du INTE hoppa

Lördag morgon

Den senaste veckan har det varit torrt med jobb ute på nätet. Har inte hittat något som jag är kvalificerad att söka egentligen, och det som jag väl är kvalificerad att söka ligger nere i Malmö och Lund. Och med tanke på att jag redan har skickat ner typ 300 ansökningar till den regionen men inte fått något svar tror jag att man måste bo där nere för att ens ha någon chans på de jobben? Suck, jag vet inte vad det är för fel.
.
Egentligen så känner jag mig inte speciellt motiverad att söka jobb. Är inne i en kreativ period just nu och sitter i princip och ritar non stop. När det väl går lätt är det bara att köra på, tycker jag. Gör jag något annat kan jag inte koncentrera mig. Hade ställt in mig på en trist hemmakväll igår, började färglägga det som låg framme på skrivbordet och stängde ute världen i fem timmar. Jag skojar inte. Jag satt ner och jobbade koncentrerat i fem timmar med endast en fem minuters toa och koka te paus. Märkte inte ens att tiden gick, hoppsan så var klockan nästan ett när jag var färdig. Efter det var jag alldeles övertrött, men hjärnan fortsatte att köra på högvarv och jag började skissa på en massa andra grejer. Blev väldigt nöjd med resultatet och somnade tillslut vid halv fyra.
Målade med akvareller och tusch igår, och jag måste säga att jag ser framsteg om man jämför med hur jag målade för ett par månader sedan. Jättekul! Nu ska jag renrita (är det ett ord?) en av skisserna som jag gjorde igår, sen måste jag städa rummet och efter det får jag se vad som händer.
.

In progress baby

.
Det som jag kommer att pyssla med idag. Nu: Mot stallet

Frukostbloggen

Jag borde få en medlaj! Somnade redan kl 1 i natt och är därmed inte helt död idag... faktiskt så vaknade jag av mig själv vid nio och var inte alls trött. Jag tror inte det här har hänt någon gång i världshistorien innan.
Jobbcoachen ringde, 40 minuter tidigare än utlovad tid som alltid. Diskuterade lite med honom, eller rättare sagt, han diskuterade och jag höll med. Fast jag var vaken hade min hjärna inte satt igång.
Sprang ner, upptäckte att vi inte hade något bröd, åt lite nudlar och chips till frukost samtidigt som jag läste tidningen, duktig som jag är.
När jag slog igång datorn och Spotify såg jag att Brandon Flowers äntligen har släppt sitt album! Kärlek. För er som inte visste det är han sångaren i The Killers, ett av mina favoritband. De som spelar Human, nu vet? En av mina favoritlåtar ever är Read My Mind. Mr Brightside och A Dustland Fairytale är också kriminellt bra. Kritikerna brukar inte gilla dem så mycket, om jag har rätt. Men de är fortfarande grymma och jag grämer mig fortfarande över att jag inte såg dem på Hultsfred förra sommaren. Älskar dem för deras texter och för att sången sjunger med så grym inlevelse att trots att han inte har världens bästa röst låter det så.
Sitter alltså och lyssnar genom Mr Flowers album nu, och jag måste säga att jag är positivt överasskad. När jag fick reda på att han skulle göra ett soloalbum blev jag lite depp eftersom det brukar betyda att bandet splittras, men om jag har läst rätt nu ska de inte göra det. Det var till och med meningen att några av låtarna skulle bli Killers låtar från början, om jag inte har fel. Väldigt bra låtar. Kanske är det för att jag har lyssnat så mycket på the Killers de senaste åren som gör att jag inte riktigt gillar Flowers soloalbum riktigt lika mycket som jag gillar The Killers låtar.
Är rätt säker på att de här låtarna kommer att bli höstens soundtrack för min del.

Dragon

Var egentligen meningen att denna skulle bli lillebrors present, men jag var inte riktigt nöjd med den. Färgen jag kladdade på sabbade alt, och jag har nog inte kommit över det ännu.

Lycka, oh lycka

Denna dagen har varit fylld av spännande och bra saker. Eller fylld och fylld, nästan fylld.
.
Gick på en arbetsintervju för timtjänst hos ett städbolag, och trivdes jättebra med hon som intervjuade mig. Hon skulle återkomma på måndag, hoppas verkligen jag får komma tillbaka.
.
Sedan åkte jag till Berit och hjälpte till lite med städningen. Fick även låna en massa böcker. Cashade in lite där.
.
Men det absolut härligaste som hände idag var att jag gick en runda på stan efter att ha varit hos Berit och gick av en händelse in på Cubus. Hittade billiga och snygga jeans. Jag behövde verkligen ett par, och efter att ha provat lite hittade jag ett perfekt par. KÖPT! Underbart med lite nya kläder, jag är så lycklig. Som sagt behövde jag verkligen det! Hurra hurra!

Pumpkin patch

Kommer ni ihåg att jag snöade in mig på Tim Burton förra helgen? Några månader för tidigt kanske, men det bryr jag mig faktiskt inte om.
Någon som har något förslag till bakgrunden?

Frustration

Min dag började på ett väldigt speciellt sätt. Vaknade, såg att klockan var närmade halv tolv, mindes mitt löfte som jag gav mig själv igår, alltså att göra allt det som jag struntade i då för att jag var för trött. Hoppade in i duschen, ut igen och satte igång datorn.
Jag måste säga att sedan jag permanentade håret har det blivit helt annorlunda! Mycket mer volym och mycket torrare (alltså behöver jag inte tvätta det varje dag längre eftersom det suger upp fettet, jättebra) När jag fönar det torrt får jag en volym som heter duga! Anyway, jag begav mig i kast med detta, och när jag som bäst stod och drog ut lockarna slocknar hårtorken. Poff, sa det. Dead and gone. Nu sitter jag här med halva håret supervolymigt och rakt, och andra jättekrulligt. Kul, skitkul. Måste vänta på att det ska torka, sen åker plattången fram. Det är inte ofta jag drar mig för att mgå ut på grund av utseende, men nu vet jag inte om jag skulle gå ut om det ens brann i huset.
Håll tummarna för att jag slipper öppna dörren nu.
.
Har kollat runt på lite jobb nu, har inte hittat någonting. Eller jo... jag har hittat tjänster som jag nog skulle passa bra till. Bara ett problem: Har man inte erfarenhet ber de en att inte ens skicka in ett svar. Om man är 20 år, ska börja plugga och gick en teoretisk linje på gymnasiet, hur ska man då kunna vara kvalificerad för något jobb om alla KRÄVER antingen erfarenhet eller utbildning? Och så kallar de ungdomar för lata! Jag blir så arg, jag har sökt nu på hur mycket som helst i flera månader, jobb som jag för ett år sen aldrig skulle kunna se mig själv göra. Man får liksom inte ens någon chans hos vissa företag. Det kanske är annorlunda i storstäderna, vad vet jag? De flesta jobb i skåne finns i Lund, Malmö och Helsinborg, vilket jag gärna skulle flytta till men med min ekonomi finns det ingen chans att jag flyttar hemifrån på ett bra tag ännu. Politikerna tjatar om hur de ska fixa jobb, men hur mycket blir det i verkligheten? Jag har inte bestämt mig för vad jag ska rösta på ännu, men om det är något parti som verkligen satsar på ungdomarna så kommer jag att rösta på dem, för att vi ska få det lättare att komma ut i arbetslivet.
Stoppar mig själv nu innan jag har skrivit en hel roman på detta ämnet. Man blir bara så oerhört frustrerad.

Vill och inte

Saker jag vill göra:
- ligga i sängen
- läsa bok
- kolla film
- äta glass
Saker jag inte vill göra:
- söka jobb
- diska
- laga mat
.
Oturligt nog är det de senaste grejorna jag måste göra.
Trots att jag var ute för en snabb promenad innan idag känner jag mig ungefär lika pigg som en säck potatis. Blää. Har precis tagit mig en powernap på ett par timmar, och det hjälpte lite. Klockan är halv fyra och jag är äntligen vaken nog att sätta igång med dagen. Vadå konstig dygnsrytm? Till mitt försvar måste jag säga att jag kommer igång vid elva de flesta dagar. Idag är något freaky undantag, jag får satsa på att hoppa i säng tidigt ikväll och köra som fan imorrn. Igårkväll blev det en sväng till Åhus av alla ställen med tjejerna och kom hem senare än vad jag har däckat den senaste tiden. Kanske var det anledningen till att mina rutiner sparkar mig i häcken?
Jag längtar till torsdag. Som tusan. Tänkte bara säga det.

Home alone

Sitta helt ensam här hemma och lyssnar på musik. Har i och för sig nästan precis kommit hem från en dag i Kristianstad. Först mötte jag jobbcoachen, sedan gick jag en liten runda på stan, hem till moster och hjälpte henne med lite trädgårdsbestyr, sedan sprang jag runt i lågprisaffärerna i hopp om att hitta ritpapper till vettigt pris.
.
Jag hade lite pengar i händerna och det är inte så bra. Kände mig rikast i världen bara för att jag hade 150 spänn. När jag kom till Rusta hittade jag skisspapper som alltid är bra att hamstra, men de hade också en massa oljefärgsgrejor. Som jag inte kan måla med. Det började klia som tusan i fingrarna när jag såg detta, tänkte: ja men jag lär mig väl måla med det, det kan inte vara så svårt... Till slut så slängde jag tillbaka dem i hyllan och rusade ut ur affären.
När jag får pengar lovar jag att det första jag gör är att jag ska ut på årets shoppingspree. Sedan ska jag köpa hem bättre papper, snygga tusch pennor, biljetter till Lady Gaga och spara till sommarens resor (ja, jag har redan börjat planera). All in my mind.

Aquarious

Louises examenspresent. Tillfixad i photoshop eftersom den blev helkonstig när jag fotograferade den, måste få tummen ur röven och installera scannern i min laptop. Och skaffa A3 scanner eftersom jag bara gör mina seriösa grjer i A3 storlek och tycker illa om att teckningen blir kapad mitt i...

Examensfest

Kom hem i vettig tid igår- skönt. Var ganska trött i början av kvällen men kom igång lite senare. Trevligt att träffa kompisarna var det i alla fall och det fanns god mat, det gillar vi! Men när jag kom hem så kunde jag såklart inte somna på en gång, utan surfade runt på internet i en evighet och somnade alldeles för sent. Nu känns det som att halva dagen har gått. Oh well.
.
Hade tänkt att börja på en ny teckning idag, och så ska jag ner en sväng till pappa för att mata katten Lennart. Vädret är superfint så det blir nog att gå ner dit. Efter de senaste dagarna behöver jag ut i skogen en sväng och röra på mig. Ikväll blir det nog lugnt, ska upp tidigt på måndag och besöka jobbcaochen och springa lite ärenden på stan.

Senil Elinor

I torsdags när jag hämtade mamma hade jag tydligen lovat att dammsuga i köket och hallen. Det läskiga är att jag helt ärligt inte har något som helst minne av att ha lovat detta. I promise. Mamma påminde mig ungefär tre sekunder innan jag rusade ner till bussen som skulle ta mig till Hässleholm, så jag får göra det idag istället. Och när jag vaknade idag hittade jag ett meddelande jag skrivit till mig själv på armen, och vid lite eftertanke kom jag på att jag vid sängdags i natt hade glömt en halvviktig grej som jag måste göra. Well, skriv ner i tusch på handleden. Jag brukar skriva ner saker jag har glömt på handleden och har gjort så under flera år. Hoppas inte att min gamla geofrafilärare läser detta, eftersom utan denna teknik hade jag nog aldrig kommit ihåg vad alla jordarter/stenar/whatever hette.
.
Gårdagskvällen kan nog kvalificeras som sommarens bästa fest. Massa roliga människor, en Suss-look-a-like, bra musik, god mat, tjejsnack med my girls from high school och massa dans. Var fortfarande seg när jag kom dit, men det försvann efter ett tag. Sjukt härlig kväll, måste jag säga! Längtar redan till nästa gång! Ååh vad jag önskar att jag bodde inne i Hässleholm, eller varför inte Kristiansstad, så att jag kunde träffa mer på daily basis! Skånetrafiken ruinerar mig!
.
Nej, nu måste jag väl ner och städa undan i köket och sedan blir det duschen för hela slanten. Om ett par timmar blir det fest igen och just nu ser jag inte speciellt presentabel ut. Hoppas att det kommer att bli lika kul hos Louise! Nu kör vi!

Mot kräftskivan

Jag tycker inte om kräftor. Har aldrig gjort det heller. Men tydligen är det bara meningen att vi ska roliga hattar på oss, och det kan jag ju leva med. Jag har köpt lite proviant åt mig, men känner mig fortfarande precis lika seg. Blaha.
Dagens outfit: Tights, linne och en oversizad top från typ ettan ( den var oversizad då i alla fall, nu har jag fyllt ut den lite) och ett långt halsband.
Jag har insett att jag har ett litet problem. I USA köpte jag massa snygga och stilrena festklänningar. Problemet är nu att om jag kommer i dessa klänningar är jag oftast overdressed. Så vad jag nu har att gå på är riktigt gamla kläder från tidigare delen av gymnasiet. Att jag lyckas klämma mig i dem är väl ett bra tecken, men jag hade hellre köpt ett par nya. Jaja, jag saknar klädstilen från NY.
.
Och nej, alla ni som ber och tigger. Jag är alldeles för lat för dagens outfit bilder.

Uuuh...

Dumma, dumma mig.
.
Vaknade halv nio redan i morse, men kände inte för att gå upp. Tänkte att jag blir nog trött igen, men det blev jag aldrig. Bara fruktansvärt seg. Kom inte ur sängen förren halv tolv, och nu sitter jag här och är så seg att jag helt enkelt inte vet var jag ska börja. Rummet ser ut som jag vet inte vad, jag måste ner till affären och duscha och en massa annat skit... orkar inte! Blä!
.
Jaja, jag får väl sticka ner till affären så har jag det gjort.

New Yurk

Min plan för dagen: Söka jobb och komma på ett vettigt avslut till teckningen jag pysslar med.
.
Hur dagen framskred: En sväng till Vä för att hämta ett dörrhantag till fars bil och efter det lek med småsyskonen.
.
Jag körde hem ikväll med ett par hundra extra, två vinflaskor, en halv chipspåse, mat i magen, typ tio filmer och en teckning från världens sötaste lillasyster. På mig. Och New York. Fast jag har grönt hår och New York består av något som med mycket fantasi kan liknas vid Empire State Buildning. Nåja. Jag har aldrig varit så stolt över henne innan! Vill även tillägga att denna teckning är typ en halvmeter i kvadratmeter (kvadrathalvmeter?)
.

Från matblogg till träningsblogg?

Även denna dag börjades med en helt underbar promenix i skogen. Jag tänker minsann vara ute så mycket det bara går innan det blir för kallt. Om det bara vore lite varmare skulle jag sticka bort till stranden. Det gjorde jag förra första september, det minns jag för att det var bara jag och tre pensionärer där. Nåja, det var jättefint ändå.
.
Väldigt nice dag igår. Fick en intervju, mamma är i Uppsala så jag får leka att jag har flyttat hemifrån (konstigt nog blir jag mer motiverad att städa/tvätta/laga mat när mamma inte är hemma. Jag var så produktiv igår att det inte var sant!), ananas och blåbärssmothie (om man får för sig att mixa det med elvispen kan det sluta med att hela köket inklusive ens tröja blir lila. Mamma, du kan vara lugn. Jag fick nästan bort allting), lagat korvstroganoff, hjälpt lillebror att färga håret och målat lite till.
.
Nu ska jag snart iväg till pappa och hämta lite ramar, sedan blir det väl jobbsök som vanligt. Ikväll har jag inte mer spännande planer än att hämta mamma på tåget, men i helgen blir det andra bullar. Kräftskiva imorrn och examensfest på lördag, det kommer att bli jättekul efter en ganska lugn och ickesocial vecka.

Första September

Hösten är här, men vädret utanför rutan säger någonting annat. Trot eller ej, men det första jag gjorde när jag vaknade var att känna att det faktiskt skulle vara skönt med en powerwalk. True story. Sagt och gjort, efter lite letande hittade jag mina träningskläder (golvet i garderoben under morgonrocken), pussade kisekatten hejdå och knallade ner mot järnvägen med musiken på högsta volymen i hörlurarna. Gud så skönt! När jag kom hem gjorde jag en jättegod salad till lunch och gjorde mig iordning för dagens jobbsökande.
.
Det här är en sån dag då jag känner att jag har ungefär tretusen tankar och idéer. Det är kul det med, tills jag kommer på att jag inte kan hänge mig åt dem för att jag fortfarande behöver ett jobb. Finns inget värre depp piller än detta. Förjävligt rent ut sagt. Nåja, jag kämpar på. Snart måste det väl komma en vändpunkt?
.
.
Work in progress...

RSS 2.0