Vintertid

Jag måste säga att jag saknar Halloween förra året! Känns i och för sig som om det var mer än ett år sedan då jag sprang runt i tunnelbanan i NY för första gången, hittade en svensk kompis från Stockholm som klädde ut sig till spöke med hjälp av ett färgglatt påslakan, satt och trängdes under ett paraply med ett glas Sangria i spöregnet och med så mycket smink att jag knappt kände igen mig själv med den gamla Au Pair kollegan och hennes vänner. Visst, kvällen slutade misslyckat men det är något jag alltid kommer att komma ihåg. 31 oktober var även dagen jag besökte Empire State Building, ni vet den King Kong klättrar på. Vi var typ de enda där. I vanliga fall skulle det vara minst två timmars kö men vi gick rätt upp utan att vänta alls. Kan inte vänta tills jag får resa tillbaka dit!
.
Förra kvällen var trevlig den med! Gick hem till Louise, mötte Jennie, Love, Baloo och Fille där. Satt och drack lite vin, hade trevligt och spelade de obligatoriska omgångarna av skitgubbe. Lagom kväll, skönt att bara ta det lugnt och sitta och hänga utan att göra något speciellt.
Blev väckt halv åtta i morse av en katt skrek i ansiktet på mig. Bokstavligt talat vrålade hon i ansiktet på mig. Hade bara sovit ett par timmar då, men det var bara att gå ner och mata dem så jag kunde få lite ro. Sedan dess har telefonen ringt fram och tillbaka, skönt att ha en extra timme att vila på.
Idag hade jag tänkt att börja jobba på Jontes flickväns present, hon har fyllt 20 och ska ha fest nästa helg. Kanske ut och gå eller rida en sväng senare?
Först ska jag beställa biljetter till Stockholm! Andra december ska jag och Suss har återförening uppe i huvudstaden. Längtar dit av många anledningar, att få träffa fröken Wilson, att få julhandla och få komma ifrån Knislinge ett par dagar. Börjar känna mig lite rastlös om man känner så!

Hur man lagar en madrass- the Elinor way

1. Ta bort katten som har legat på kudden i typ tolv timmar utan att röra på sig.
2. Mota bort alla möbler så långt som möjligt från sängen utan att de hamnar utanför rummet.
3. Vänd allt som går att vändas upp och ner. Akta tårna för madrassen som kommer att trilla ner på golvet.
4. Få allergichock när de mörkgrå dammråttorna anfaller.
5. Släpa väck sänggaveln från madrassen så att den effektivt blockerar dörren i rummet.
6. Öppna verktygslådan, bara för att se att den saknar hammare.
7. Spring runt hela huset och källaren innan du tillslut hittar hammaren.
8. Kanalisera din inre MacGyver och försök bänd väck spikarna som har lossnat.
9. Svär när huvudet på hammaren trillar av och blir fast i spiken.
10. Gör ett varv till i huset på jakt efter ny hammare, men hittar ingen.
11. Byt om från pyjamas, hoppa in i bilen och kör ner till pappa för att hämta ny hammare i verkstaden.
12. Bryt dig halvvägs in i verkstaden innan du inser att det inte bara är handtaget på den 100 åriga dörren som krånglar, utan att den faktiskt är låst.
13. Gå in i huset och gå på upptäcksfärd i värsta Indiana Jones stil efter hammare. Leta i alla garderober, barnrum och matskåp.
14. Hitta tillslut en hammare, längt in i städskåpet.
15. Kör hem, byt om till pyjamas igen och surfa lite på internet.
16. Kanlisera om MacGyver och börja, dra, banka och slita i spikarna som sitter fast i plankorna som har lossnat.
17. Gör segerdansen när du efter en halvtimme har fått loss dem.
18. Börja spika ihop brädorna. Blir det lite snett gör det ingenting!
19. Dammsug upp dammråttorna.
20. Försök att lägga tillbaka madrassen i sänggalveln. Då det ligger dammsugare, kuddar och verktyg runt dig blir det med livet som risk.
21. Efter att ha kämpat med det i en kvart, ge upp.
22. Stäng dörren till ditt rum bakom dig, gör en macka och kolla på TV samtidigt som du väntar på att lillebror ska komma hem så han kan ta itu med röran som nu bokstavligt talat liknar någonting jag såg i en film om andra världskrigets Berlin.

(/#¤@!!?!! säng!

Usch vad jag är trött idag. Det finns två anledningar till detta.
1. Jag var och hämtade Jonte kl 2 i Hässleholm.
2. Min säng har gått sönder, jag kunde inte somna om när jag kom hem och har nu skitont i ryggen! Plankorna som sitter under sängen har liksom lossnat.
.
Gårdagskvällen var fin. Jag, Louise, Jennie och Lowe bänkade oss i min soffa och kollade på de tolv första avsnitten av Mysteriet på Greveholm, världens bästa julkalender! Vi hade bestämt oss för att se hela, men när klockan var elva blev alla så trötta att det var lika bra att avsluta. Jag försökte se några avsnitt själv när alla hade gått hem, men somnade mitt i allting. Vaknade en timme senare, dopade mig själv med Red Bull så jag skulle hålla mig vaken och körde till Hässleholm. Under kvällens biltur såg jag en räv, tre rådjur, en katt och en kanin. Tack och lov inga vildsvin.
.
Ska passa småsyskon i eftermiddag. Får se vad som händer ikväll. Antagligen får jag hammra ihop sängen så att jag får lite sömn i natt.

Veckans första dag.

Känns lite fel att inte gå upp förren vid 10 nu när det är måndag. Måste erkänna att hur mycket jag än älskar sovmorgnar kom jag in i rutinen som gjorde att jag kom upp på morgonen. Hade faktiskt ställt klockan på nio och hade släckt innan 1 i natt, men huvudet var så uppskruvat att jag inte kunde sluta tänka och låg vaken ett par timmar till.
Sedan var min familj extremt högljudd i morse. Var inne på mitt rum och sprang, katten kunde inte bestämma om han skulle ligga på mitt ansikte eller sträcka ut sig över hela sängen (fast han är så söt att jag inte kunde slänga ut honom) och någon släckte inte i trappan utanför mitt rum. Jag kan verkligen inte sova om det är tänt i närheten! Ligger bara och stör mig på det.
Tog ett litet tag att somna om till det, så jag skippade att gå upp klockan nio som var den ursprungliga planen. Nu har jag i alla fall kommit upp och sitter och lyssnar på Lars Winnerbäck och ska snart käka frukost. Ska se till att göra ett par saker här hemma nu på morgonen, sen ska jag till moster och köra henne till sjukhuset och sedan städa hemma hos henne.
.
Hade en riktigt fin helg den här gången. Söndagen blev precis som söndagar skulle vara, slappig. Städade rummet lite, analyserade sönder Inception med Suss över Skype, åkte en sväng ner till pappa för att hämta ett fönster, kollade på Nightmare before christmas och gick en sväng med Jennie på kvällen. Såg en annan film med, The invention of lying. Den var inte så rolig som jag trodde att den skulle vara, men absolut sevärd. En riktig må bra film, namnet till trots.
.
I veckan som kommer har jag inte så mycket planerat. Lite arbets och praktiksökande, ett Skypesamtal med Rowena imorgon och ett besök på arbetsförmedlingen på fredag.
För övrigt har bloggen krånglat lite. Det går inte att svara på kommentarerna! Jag blir galen, när jag försöker komma dit så vägrar sidan att laddas. Så om jag inte svarar är det inte för att jag dissar er, utan för att den allsmäktiga datorguden ser på mig med det onda ögat.

Besök i Älmhult

Vilken dag!
.
Efter en rolig fredagskväll, som slutade med att jag låg i en bäddsoffa och sjöng introt till Svampbob kl 5 på morgonen, blev det bara ett par timmars sömn. Försökte somna om efter att jag vaknade första gången, men lyckades inte så jag låg i sängen och hamnade i en sådan halvsömns dvala i ett par timmar. Sov över hos Jenny i Hässleholm vilket var hur bekvämt som helst. Så skönt att slippa krångla för att komma hem mitt i natten! Kul att komma ut och dansa lite, men dansgolvet var så packat att man fick slåss för sitt utrymme. Trist att Hässleholm bara har ett uteställe nu för tiden. Det är ju i alla fall bättre än Knislinge där det som har öppet till senast på kvällarna är Preem som stänger kl 22.
Hoppas på att få komma ut och skaka lite rumpa snart igen!
.
Louise ringde och drog mig upp ur sömn dvalan vid 10. Någon timme senare plockade hon upp mig och vi begav oss till Älmhult där hon klippte sig och jag lusläste tre nummer av Se & Hör. Så fin blev hon, nu är jag jättesugen på att fixa till mitt hår jag med! Det är verkligen dags om man säger så...
Blev en liten pizza innan vi stack till Ikea. Vuxenpoäng för att man åker till Ikea bara för att kolla på möbler även om man inte ska köpa nåt! Jag hittade en massa saker som jag vill köpa, bland annat en jättefin liten byrå. Hade verkligen behövt ha någonstans att göra av alla viktiga papper, kläder och ritgrejor som inte får plats i skrivbordet och den vanliga byrån. Den vanliga byrån är så överbelastad att lådorna håller på att gå sönder, förstår ni vad jag menar?
De hade satt fram julgrejerna med! Jag hade kunnat stå där och bara stirra, men det fick jag tydligen inte. Vi ska dit senare i höst och köpa lite mer grejer när vi har pengar. Jag fick i alla fall med mig hem doft och blockljus för hela hösten/vintern nu. Supermysigt!
Höll nästan på att somna i bilen på väg hem. Ska strax vara sällskap åt fröken Persson som ska vara taxi, men sedan ser jag fram emot att somna tidigt ikväll.
.
Imorgon har jag inte en aning om vad som händer. Har inte motionerat alls den här veckan så jag ska försöka gå ut i skogen en runda om vädret tillåter. Att jag ska sova på morgonen är en självklarhet!

Oh the drama!

Det har varit en riktigt dramatisk morgon. Lillen (katten som är så stor att han skrämmer små barn och hundar bara genom att visa sig) ville inte ha någon frukost. Genast blir mamma orolig och underättar mig om situationen, han var ju sjuk förra året. Fick lite panik, och det i kombination med att jag inte har sovit bra i natt fick mig att bli totalt deprimerad under morgonens första timmar. Han ville inte ens äta när jag viftade med maten under näsan på honom, han stirrade bara konstigt på mig. "Nu har det slått slint totalt" sa hans ögon innan han somnade om. Mina katter är ju mina små sötnosar, saknade dem nästan mest av allt när jag var i USA och skulle någonting hända dem skulle jag bli helt knäckt. Älskar verkligen mina små djur.
Alltså. Våra katters absolut största hobby är att äta. Det har gått så långt att vi måste ställa en stol framför kylskåpet så att de inte ska bryta sig in där, de försöker sno tomater när man hackar grönsaker och vi kan inte längre låta kakor/muffins/bröd stå framme i sina formar, för då äter de sig mätta på det. Bakade muffins igår ju och lät dem svalna på köksbordet, men när jag kom ner möttes jag av tre tomma muffinspapper, ett nersmulat köksbord och toppen avätna på ännu ett par muffins.
Att våra katter tackar nej till mat händer bara inte. Jag undrar om helvetet har frusit till is med. Snart ser jag väl en gris flyga förbi fönstret.
.
Jag tror att Lillen vet hur oroliga vi blir om vi inte äter, och att det här var en hämndaktion för att han var ute i regnet häromdan. För precis när mamma och jag suttit och oroat oss på telefonen gick jag ut i köket, och det tog inte en minut innan han hade sprungit efter mig och skrek efter lunch.
Ja, eller så har jag bara en katt som sover så djupt att han inte vaknar när det är matdags. Ni som har katter vet hur det är.
.
Ska strax ner och köpa mat till ikväll, det blir vårrullar och ris, gott! Har även skickat iväg ett par mejl angående jobb, AF och CSN. Får lika mycket panik varje gång jag tänker på det. Ikväll blir det utgång i Hässleholm, imorgon filmkväll? Hoppas på en trevlig helg!

Winter wonderland?

Snön har kommit! Ja jävlar, här går det undan! Det typ snöstormar ute just nu, gick från att vara världens finaste väder utan ett moln på himmeln till att snön verkligen rasar ner på några timmar. Med tanke på hur blött det är ute kommer den väl inte att lägga sig... tyvärr. Jag kanske måste köpa en vettig vinterjacka i år, trots allt? Var så himla fint i morse när bussen körde genom skogen och snön låg på granarna.
Ser i alla fall ut att klarna upp nu. Tur för fåglarna, de ser ut att ha lite panik.
.
Har en massa saker jag borde göra/personer jag borde ringa, men jag orkar inte. Har varit uppe i stallet med Louise och skrittade ut en runda i solen, och just nu känner jag mer för att baka muffins än att ragga jobb/praktik. Kommer att ha mer tid till det imorgon ändå, tror jag skjuter upp det tills dess.
.
Ja, det var väl det jag har att säga för den här gången.

Lärdomar

Saker jag har lärt mig på sista tiden:
- man ska inte klia sig i ögonen efter att ha gjort nudlar med superstarka chilikryddor.
- man ska inte leka Lady Gaga i bilen när det ösregnar. Kan sluta med skitläskig vattenplaning.
- man ska inte låta ens lillebror få obegränsad tillgång till russinbullar, för då försvinner de innan du hinner äta någon själv, typ.
- att hoppa av lycka när man ser de första julprydnaderna i affärerna kan få en att de lite efter ut.
- ställ inte vattenflaskor på golvet bredvid sängen. Eller i sängen.
- Volbeat är faktiskt ganska bra.
.
Dagen har inte helt förvånandes tillbringats hos min moster. Jag gjorde äppelmos, och sedan fick jag en jättegod chokladkaka. Seriöst, det var typ den godaste kakan jag någonsin har ätit. Hade kunnat byta ut hela min kost mot såna kakor och chips, jag hade varit lycklig för all framtid. Yummy!
.
Har precis lagat mat och ätit den tillsammans med mor och ett gäng tiggarkatter. Det regnar jättemycket. Saknar förra veckans väder. Lite mysigt är det allt, men jag hoppas på att det avtar till imorgon då jag kanske skulle rida. Tänker inte ge mig ut i det här vädret, höll på att frysa ihjäl bara av att springa från bilen till dörren.
Nej, tänker sätta mig och rita och kolla på Glee ikväll. Angående projekt kalender har jag 9/12 klara. Kvar har jag mars, april och maj. Har en ide till mars som jag ska börja på ikväll. Go me!

Höst

Jaha, nu har det fina vädret övergivit mig och bytts ut mot regn, massa massa regn. Hörde att det skulle bli så hela veckan, blä.
Sista veckan på kursen nu! Tre dagar kvar, sen får jag tillbaka mina sovmorgnar! För ett tag i alla fall. Eftersom jag inte har några andra planer idag tänker jag bara ta det lugnt och söka lite jobb om det finns, känner mig inte riktigt i form. Antagligen är det för att hösten har kommit. Snart ska jobbcoachen ringa, funderar på att lägga mig ner och ta en powernap innan, känner mig helt slut. Verkligen en jättespännande dag, inte sant?
.
Är det bara jag som ser sjukt mycket fram emot Halloween? Jag är jättesugen på att klä ut mig och sminka sönder ansiktet allt jag kan. Igår kom jag på att det är ju Halloween nästa helg! Jag håller inte med svenska almenackan som säger att Halloween är fjärde november, klart att det är 31 oktober! Blev helt inspirerad i helgen när jag surfade runt på youtube och kollade på massa makeup tutorials. Hoppas bara att det blir någon Halloweenfest nu... annars kanske jag kan gå ut och köra bus eller godis ensam? Bara för att klä ut mig? Men det kanske är lite freak varning på det...

Tävlingar

Jag måste fortsätta att gå på om hur jag älskar det här vädret! Det luktar verkligen speciellt när man går ut, man vaknar upp och så länge man klär på sig ordentligt är det inte så kallt att man behöver frysa.
Tillbringade hela dagen utomhus igår uppe i stallet på ponnytävlingarna. Stod vid in och utsläppet, vilket innebar att jag öppnade dörrar och pratade i en walkie talkie hela dagen. Kom dit vid nio precis innan allt skulle börja och stod där tills halv fem. Snacka om att jag var trött på kvällen. Jag är glad att jag inte stod inne på banan eller på framhoppningen, eftersom det hade inneburit att jag hade varit tvungen att lyfta på grejer och inte fått stå i lä och i solen. Det gick bra i alla fall, och vår förening gjorde bra ifrån oss tycker jag. Sen blir man ju lite chockad över hur vissa mammor beter sig mot barnen. Verkar som att det är mammorna som vill att barnen ska tävla, och att vissa av barnen inte är mogna för det. När man är 8-9 år gammal eller till och med yngre ska man väl fokusera på att det är kul att komma ut och hoppa och visa upp sig istället för att man nödvändigtvis ska vinna? De flesta hanterar det bra, men så finns det ju tyvärr dem som inte gör det...
.
Stack hem till Louise på kvällen. Jennie var också där, och det slutade med att vi satt och spelade kort och drack lite vin. Var så trött att jag glömde reglerna till skitgubbe och höll på att däcka på bordet efter ett par försök. Hade ont i halsen och kände mig förkyld, men det var antagligen bara för att jag var så trött. Idag mår jag bra. Åkte hem tidigt och sov gott till halv elva idag. Har drömt jäkligt obehagliga drömmar ett par nätter i rad nu, det är inte så kul. Eftersom det är den sista dagen den här veckan och mer har pågått under mitt huvud än vad det har gjort på väldigt lång tid tänker jag inte göra någonting vettigt alls. Helst stannar jag i pyjamasen och kollar på filmer. Kanske tar jag en promenad och låtsas att vi är två månader fram i tiden. Perfekt!

Bad blogger

Det var nog ett tag sedan jag skrev sist. När var det? I tisdags? Anledningar till att jag inte skrivit någonting:
1. Typ ingenting kul som är värt att skriva om har hänt.
2. Jag har haft en massa saker att tänka på och känt mig mer eller mindre sönderstressad den här veckan.
.
I onsdags körde jag lillebror runt halva Östra Göinge, handlade, var uppe i stallet, letade praktikplats och arbete. Plus att jag var på kursen.
I torsdags var jag på kursen, sedan hos moster och hjälpte till lite igen, svängde inom stan för att leta efter halsduk men kom hem med tröja, handlade lite mer mat, matade Lennart-katten och körde hem för att laga mat vid typ halv 7.
Idag är den enda dagen på den här veckan som jag har haft lite tid att slösa bort. Hade bestämt med tyskorna och Suss att vi skulle ha Skype conference kl. 13. Hahahaha. Yeah right. Vi loggade in på Skype, bara för att upptäcka att vi inte kunde videosamtala mer än två åt gången. Okej. Så vi bestämmer oss för att pröva cama på msn. Bara det att Rowena inte har msn. Dessa tyskar alltså. Jag och Suss fjantade oss en bra stund där innan Carina loggade in och berättade att vi måste ladda ner ooVoo, där man ska kunna videoprata flera stycken. Sagt och gjort, tog fem minuter. Och tyskorna verkade ha käkat sölpiller idag, för det tog 25 minuter innan de kom in och hade installerat klart på sina datorer. När alla väl kom in på sajten, funkade inte Rowenas ljud, så vi fick köra teckenspråk ett tag, och precis när hennes ljud började fungera bestämde sig Suss dator för att den minsann inte tyckte om det nya datorprogrammet och bestämde sig för att logga ut var 30 sekund. Nåja, slutade med att tyskorna och jag pratade, att Suss dök upp och sa tre ord innan hon försvann och vi fortsatte vår diskussion. Vi hann prata typ en halvtimme innan tyskorna var tvugna att gå, och efter det snackade jag och Suss lite på Skype. Gud vad komplicerat det ska vara! Höll på att trilla av stolen så mycket jag skrattade åt alla program och problem. Dålig humor? Vi fick i alla fall prata och bestämde oss för att ha conference call snart igen!
.
Ikväll har jag återuppväckt mitt föreningsintresse. De ska ha tävlingar uppe i stallet imorgon, och jag följde med Louise dit för att hjälpa till med att göra iordning kafeterian. Vi fick pizza som aldrig är fel och fick höra en massa skvaller om Snapphaneskolan, wooohooo, typ! Så glad att jag slipper det stället, men det var kul att lärarna är likadana som för fem år sen. Haha, är inte förvånad.
.
Imorgon ska jag hjälpa till på tävlingarna med, och sedan blir det fest på kvällen. Nu ska jag kolla på South Park och äta glass innan jag lägger mig tidigt, ska vara där 8 imorgon. Vad ska jag ha på mig? Slängde ju alla ställkläder typ innan jag åkte till USA...

Papper, papper

I did it! Jag fick iväg ansökningarna till högskolan, hoppas att allt blir som jag vill nu... alltså att jag vill in på flera kurser, trots att man måste prioritera vissa före andra. Jag vill ju läsa dem samtidigt. Nåja, nu är det borta och jag behöver inte bekymra mig om det på ett tag. Hurra!
.
Annars har den här dagen gått mig på nerverna. Efter en lite småpinsam morgon (tydligen är jag inte världsbäst på internet säkerhet) skulle ju bort till AF för att lämna försäkringskassepapper för jobbgarantin, men så hittar jag inte de papperna jag skrev ut igår. Okej, ingen panik. Bara att köra ner till pappa och skriva ut igen. Det gick inte, för det var tvunget att installeras någon drivrutin på min dator som jag inte orkade med. Tre  sekunders panik innan jag bestämde mig för att ignorera problemet, och äta lunch istället.
Ett par timmar senare ser jag att papperna ha kommit med posten istället! Jaha, det var bara att ställa in sig på att skriva och hoppas att allting var rätt. Ringde AFs kundtjänst för att veta att jag hade gjort rätt, vilket jag hade gjort. Sedan körde jag bort dit, fick sitta lite i kö och lämnade pappert hos någon som jobbade där. Gud så skönt att ha det avklarat!
Har lagt så mycket energi på att tänka på både det ena och det andra och lite till så jag känner mig helt slut i huvudet. Ska lägga mig ner (har faktiskt inte gjort det på hela dagen sen i morse) och vila ögonen i några minuter innan jag ska laga mat.
.
Over and out!

Lekt trädgårsarbetare

En fråga: har Halebop medvetet gjort sina reklamer till det jobbigaste som det finns att lyssna/titta på i massmedia just nu? De har liksom samma effekt på mig som naglar på en svart tavla har för andra. Jag klarar verkligen inte av dem! De gör mig arg på något sätt. Jag kan sitta och vara helt tillfreds med livet, och så hör man den där skitlöjliga rösten säga " Boppmusiiiik", bara för att sedan sätta igång en låt som jag inte ens skulle lyssna på om jag fick betalt för det. Plötsligt känner jag mig som Godzilla och vill bara förstöra ett gäng byggnader. Så fort man ska kolla på en video är den där ungen och dansar i rutan. " Ahaa, Hallebopp!" Alltså, nej... jag gillar inte reklam i vanliga fall men Halebop tar priset. De ger en inte ens något erbjudande! Vad är då meningen med reklamen? Och ger de en något erbjudande har jag missat det eftersom det är omöjligt att fokusera på något annat än hur mycket den går på nerverna.
.
Förutom att ha gjort planer kring att leta upp Halebops PR avdelning och tala ut så har jag svurit lite över försäkringskassan, hjälpt moster med att skörda typ 300 paprikor samt tömma krukor och tänkte att jag ska strax ner och laga tomat och lökpaj till middag. Sov inte jättebra i natt, så jag ska se till att jag lägger mig tidigt. Imorgon är dagen D då jag ska ansöka och även leta lite praktikplatser med, så jag vill gärna vara lite utvilad så jag inte råkar anmäla mig till någon teknikutbildning. På kursen imorgon kommer ett par killar och ska prata om sociala medier och jobbsökande, typ Facebook och bloggar. Det ska bli intressant. Skulle vara kul att bygga en hemsida när jag får mer tid, med en blogg som är lite mer profilerad än mitt flummiga liv. Men innan det ska jag försöka göra klart kalendern som jag har snackat om (men jag har nog inte nämnt den i bloggen), har gjort mer än halva nu men skulle behöva någon som sparkar mig i häcken och säger att jag måste sätta fart. Jag kämpar på!

70

.
Just det! John Lennon skulle ju ha fyllt 70 i fredags. Skulle vilja ha gjort en ny teckning av honom, men jag har i ärlighetens namn inte hunnit! Bild från när jag åkte skridskor i Central Park i februari i år.
.
I believe in God, but not as one thing, not as an old man in the sky. I believe that what people call God is something in all of us. I believe that what Jesus and Mohammed and Buddha and all the rest said was right. It's just that the translations have gone wrong.
.
Citatens konung.

10/10 10

Jag känner mig på så himla gott humör idag. Slår vad om att det till stor del beror på vädret. Jag älskar den här årstiden. Det är så mysigt när alla löven får massa färger precis innan de försvinner, när luften är kall och frisk men inte så kall att man behöver klä ut sig till eskimå för att inte frysa ihjäl och man har en bra anledning till att dra igång filmmaraton, tända doftljus och ligga i sängen med en kopp te. Sommaren är härlig, men är det bara jag som tycker det känns påfrestande i slutet av augusti och större delen av september då det fortfarande är ganska varmt? Man har fortfarande sommarkänslan, men samtidigt ska man plugga/jobba. Jag känner mig i alla fall ur fokus just den tiden på året och föredrar när hösten har kommit igång.
Fast jag antar att när november har kommit igång och alla fina löv är borta så kommer jag att spy galla över det.
.
En annan anledning till att jag är på ovanligt gott humör är att jag har bestämt mig för vad jag ska plugga. De närmaste åren i alla fall. Ärligt talat känns det som om en börda har lyfts från mina axlar. Att hela tiden gå runt med osäkerheten på vad jag ska välja har gjort mig galen. Jag har i alla fall valt, ska söka in så fort jag får chansen nästa vecka och det känns superbra. Helrätt.
.
Har haft en härlig helg annars. I fredags åkte som sagt jag och Emma upp till Violete i Växjö för lite utgång. Klubben som vi gick till var jättemysig, men jag måste säga att jag var besviken på DJn. Han spelade typ soul, jazz och reggae. Jag har egentligen inget emot reggae, men soul och jazz är liksom inte min grej. Jag tror han spelade typ en rocklåt under hela kvällen. Det roligaste var nästan på förfesten när Violete och jag till Emmas förtret gjorde vår egen version av tre olika musikaler. Hur skönt som helst att få se lite nya ansikten i stället för de gamla vanliga härifrån. Växjö verkar vara en helt okej stad.
.
Ska snart ner till pappa och lämna lite grejer, samt hämta mina gympaskor som har stått där i typ en månad. Sedan blir det en powerwalk med fröken Persson i höstvädret. Ska nog satsa på en lugn kväll efter det, ska ju upp tidigt imorgon och efter det ska jag hjälpa moster Berit i hemmet igen. Går i personlig assistent träning hos henne.

Gah

Jag märker att jag börjar bli bloggskadad. Har inte skrivit sen i torsdags och blir liksom lite snurrig. Jag älskar egentligen att skriva nonsens på bloggen, men jag har i ärlighetens namn inte hunnit.
.
Ska sätta mig ner och skriva imorgon. Tänkte bara berätta att jag överlevde Växjö. Liten fråga: Vad är det för en tyrann som har bestämt att alla klubbar ska stänga redan klockan två där uppe?? Om jag någonsin får tag på honom....

Who the eff are Volbeat?

Fick en tid tidigare hos syon, så jag är redan hemma. Jätteskönt! Skulle egentligen träffat henne kvart över elva och räknade då med att vara hemma vid... ett kanske? Nåja, hon ringde mitt i kursen och vi flyttade fram det. Supertrevlig var hon, jag pratade genom vad jag hade för planer och funderingar, vi gick in på datorn och kollade hur ansökningarna funkade. Sista halvtimmen typ satt vi och pratade om USA och hur galna föräldrarna kan vara där haha.
Känns mycket bättre nu, ska nog skicka iväg anmälningarna på måndag. Ska strax köra iväg till moster för att leka personlig assistent och vet inte riktigt när jag kommer hem, måste sticka inom Pressbyrån och köpa ett nytt Jojo kort. Det som jag hittade i smyckeskrinet häromdan var tydligen mitt gamla sommarkort...
.
Ser fram emot helgen, ska upp till Växjö med Emma och våldgästa Violete samt göra stan. Ska bli jättekul, dessutom är Växjö en av de städerna som jag kommer att söka kurser i. Nattlivet är ju trots allt det den största faktorn när man väljer universitet...! (OBS sarkasm.)
.
Riktigt höstväder för övrigt idag, hade varit så skönt att köpa nåt gott på hemvägen och barrikera in mig i mitt rum och kolla på Buffy ikväll. Alla ska ju kolla på Volbeat i Malmö? Vilka är Volbeat? När blev de populära? Känns som att jag är den ENDA som förvandlas till ett frågetecken när någon nämner Volbeat? Stod om dem i Kvällsposten med, jag känner mig helt lost...
.
Ska dricka upp min varma kopp nu, och sedan dra till stan. Hörs!

Dagens att göra

1. Leta kurser utbildningar (ska träffa syon imorrn). Skriva in mig på studera.nu.
2. Tvätta
3. Städa rummet
4. Leta praktikställen.
.
Jag måste nästan alltid göra en sådan här lista när jag vet att jag har många saker som behöver göras på en dag. Det är absolut mitt bästa tips om man har många grejer at göra. Kolla vad det är som behöver vara klart först, idag har jag lite bråttom med att kolla upp kurserna på grund av att jag vill vara förberedd till syon imorgon, fast jag egentligen känner mig mer motiverad av att leta praktikställen.
.
Jag har hamnat i en oroväckande vana. Jag kan inte somna om när jag kommer hem från kursen! Och sedan vid 3-4 på eftermiddagen blir jag så trött att jag håller på att trilla omkull... Så det är väl bara att sätta igång innan jag däckar nästa gång.

One year ago

.
Love at first sight

Glad kanelbulledag

Glad kanelbulledag allihopa! Sitter och funderar på om jag ska ta en powernap innan jag drar igång med det jag måste sköta idag, bland annat tvätta. Idag prydde en rödvit strumpa med en groda på den enda foten och en grå vit den andra. Båda hade hål. Dags att tvätta nu har jag en känsla av. Måste städa på mitt rum med, dammråttorna kommer nog att skapa en egen civilisation snart annars. Scary.
Har inte sovit bra för fem öre i natt, tror jag vaknade ett par tre gånger. Härligt. Var nästan sen till bussen med, fick typ borsta tänderna, knyta skorna och svara i telefonen samtidigt. Tur att man är kvinna och kan multitaska lite.
.
Har precis kommit hem efter frukost/lunch hos Louise med henne, Jennie och Josse. Har inte sett de sistnämnda på ett par dagar så det trevligt. Tillavovven var med, stor har hon blivit. Sprang omkring och halkade på golvet så glad hon var. Vi fick hembakta kanelbullar vilket man aldrig tackar nej till, och jag hällde i mig ett par koppar te.
.
Måste bara säga att bloggen fyllde ett år igår! Det betyder att imorgon är det ett år sedan jag satte mig på planet till USA. Och vilket år det har varit... Har både mått bättre än någonsin och sämre än på väldigt länge och jag är så otroligt glad att jag reste dit, trots allt som hände i slutet.
Hade jag varit där borta nu hade jag nog varit halvvägs till California. GAAAAAHHHHH!!!! ÅNGEST!!!!!

Messy girl

Hittade precis mitt busskort som jag har letat efter sen augusti.
.
Var det låg?
.
I mitt smyckesskrin.
.
Det var nog inte meningen att jag skulle få det där jobbet på städbolaget.

Årets sista dopp

Hade en helt okej dag igår. Gillar kursen jag går på mer och mer, igår föreslog ledaren Katta att vi kunde göra digitala CVn, spela in film där vi presenterar oss själva och lite andra skojiga saker med datorn. Jennie och jag höll på att hoppa ur stolarna och springa rätt upp till Stenforsaskolan för att skriva manus och leka med kameror, bloggnördar som vi båda har blivit under varandras inflytande, vid tanken på denna "videoblogg". Hihihi.
.
Kom hem och försökte sova ett par timmar, vilket var lönlöst. Varför behöver man alltid gå på toa när man är som tröttast? Då vaknar man ju bara liksom. Lillen höll mig sällskap, sträckte ut sig över hela sängen så jag fick kura ihop mig i ett hörn.
Gick ner till pappa för att mata Lennartkatten med Louise senare på eftermiddagen efter att ha straffat ett tomt smörpaket för att jag glömde att köpa jäst till pizzan jag hade sett fram emot att laga. Snacka om att vara besviken. Istället fick mamma och jag nöja oss med klibbig pasta och vegetariska köttbullar samtidigt som vi planerade vad vi skulle göra med de sex miljonerna vi hoppas vinna. Resa till Sydafrika, Asien och USA inplanerad. Hoppas hoppas hoppas!
.
Gick sedan hem till Louise igen för att titta på Idol (surprise!) och måste säga att jag har ett par favoriter där nu. Tjejen som sjöng Jumpin Jack Flash, hur bra var inte hon? Såg så himla cool ut med, så vill jag också se ut! Och den sista som sjöng The Scientist. Jag är kääär. Vem som än sjunger den låten har ett försprång till mitt hjärta. Men Andreas Wiese? Seriously? Jag gillar inte alls hans låtval och han har ingen utstrålning, han är inte rolig att titta på. Usch.
Träffade lite folk, och kvällen avslutades i en skog med Lowe och hans kompis som hade varit ute och fiskat. I en båt. I mörket. I sex plusgrader.
Jag fick för mig att jag skulle känna på vattnet, och det var helt mörkt. Alltså trallade jag ner till det som jag trodde var vattenbrynet. Plask, och så stod jag med mina Converse rätt i vattnet. Bra där Elinor.
Så kallt var det inte, och mina skor behövdes faktiskt tvättas.
.
Ikväll blir det utgång i Hässleholm, men först blir det powerwalk med Louise om vädret inte blir för kasst!

RSS 2.0