Idag prövade jag en ny taktik...

Imorse när lillkillen började gnälla för att jag gav honom fel origamipapper svarade jag med samma medicin. Satte mig på golvet med händerna i kors och whinade det bästa jag kunde " Well i want you to stop whining!" Hans ögon blev stora som tefat och han tystnade, innan han tog fram pappret själv. Hehehe, I rock.
Fick senare nästan en panikattack när jag upptäckte att det INTE sändes något Lost igårkväll, som jag alltid kollar på under onsdagsmorgnar. I ren tristress under frukosten gav jag Glee en chans, en serie som jag tidigare har sett som lite löjlig. Verkade typ som high school musical för vuxna, uck. Nej, jag hade faktiskt fel den här gången, Glee är helt underbart! Som en blandning mellan Grease och Greys Anatomy, dvs superhärliga låtar med djup drama och väldigt mycket komedi. Älskar! Ska kolla på ett avsnitt innan jag somnar ikväll.
Jag har en känsla av att onsdagar kommer att bli slappedagar fram tills sommarlovet. Ungarna är i skolan från 8 till halv 4, och vill leka på skolgården efter det. Sedan kör man iväg med tjejen till dansen kl 5, matar lillkillen och stoppar honom i pyjamas när man kommer hem, sedan matar man tjejen och efter det är det downtime och nästan läggdags. Väldigt mysigt!

Grr

Dagen har varit väldigt varierad. Har hänt många roliga grejor, och några tråkiga. Vi kan ju börja med det tråkiga. Lillkillen verkade ha käkat crankypiller idag. Han lyssnade inte för fem öre, sprang runt huset, var kaxig och när jag fick nog och tog ifrån honom bollen bet han mig i fingret. Skojar inte. Jag skulle ALDRIG slå ett barn, men har aldrig varit så nära som idag. Grep tag i honom i armen, skrek " you did NOT just do that!" och puttade ner honom på soffan. Blev så arh att jag inte kunde prata med honom på femton minuter, och när vi kom hem från att ha lämnat lilltjejen på dansen skickade jag upp honom på rummet... mest för att jag behövde lugna ner mig.
Annars har det hänt en del roliga grejer idag. Pratade med Elin idag för första gången sen i September över Skype, något som snart måste göras om! Dessutom har jag fått lite roliga planer inför helgen! Vi i tjejgänget kanske ska åka till stranden över helgen. Ta in på något mysigt, typiskt ameriskanskt motel, gå på nöjesfält och ha det allmänt roligt. Suss fyller år på måndag, vilket är anledningen till att vi åker.
Är lite smårädd för att nämna detta på bloggen eftersom det verkar så fort som jag nämner något här så blir det inställt. Peppar peppar.
Ska snart iväg till Chilis med ovan nämnda kompis och Beverly för att informera henne om helgens planer! Kommer att bli så kul!

Dr Bombay

Jag har fått lillkillen att börja lyssna på denna underbara musik. Härligt... eller?
Sitter och väntar på att bli uppplockad av vännerna, men undrar om jag helt enkelt inte ska stanna hemma och kolla på Edward Scissorhands istället. Det här regnat hela dagen och är egentligen stanna inne väder. Dessutom hade jag sparat lite pengar vilket verkligen behövs just nu för reasons unknown, dvs att jag vill spara ihop så jag kan åka till Niagarafallen om en månad. Har verkligen blivit jättesugen på att resa just nu.

Ikea, Jersey Gardens och vilse på mototvägen

Planen var egentligen att åka in till Central Park och chilla i solen i söndags, men istället möttes man av ett grått moln och duggregn när man vaknade upp igår. Vad göra?
Kom på att vi inte hade besökt svenskmeckat Ikea sedan i December, så åkte dit med Suss. Vi hängde runt där i evigheter och suckade nostalgiskt över Billy bokhyllorna innan vi hittade matavdelningen. De hade byggt om så det var mycket större än sist och det gillar vi! Köpte tunnbröd, polarbröd, bilar, läkerol, daim, Marabou med daim... osv. 
Efter det drog vi till Jersey Gardens, en gigantisk outlet galleria fem minuter därifrån... den är definitivt den största i New Jersey och jag har inte varit i någon i NY som är större. Man hade kunnat gå där inne i dagar! Hade nästan inga pengar, men köpte en hatt, jättesöta pyjamasbyxor för 4 dollar, smycken och ett gäng nagellack.
Sedan skulle vi ta oss hem. Herregud. Vi hade ingen gps utan var tvugna att förlita oss på mina väganvisningar från google maps och gissningar samtidigt som vi åkte fram. Amerikaner suger verkligen på att skylta! Vi hamnade mitt inne i Newark och på någon översvämmad avkrok som såg ut som en bilkyrkogård... hann bli lite nervös innan vi kom på rätt spår igen. Tydligen är det " inte min grej" att vara kartläsare. Nehej, men skyltarna var ju sneda, täckta eler ickeexisterande.
Idag ska jag jobba som vanligt, slutar nog ganska tidigt så kanske drar till gymmet om jag orkar. Mitt rum skriver i och flr sig efter en ordentlig genomstädning. När jag tänker efter så har jag egentligen tusen saker att göra.
För övrigt är det några idioter från någon landscaping firma som fixar något hos grannarna över vägen, men har parkerat precis utanför våran uppfart. Kan bli intressant att ta sig ut sen. Idioter.

Death At A Funeral

Jag tänker inte vara så komplicerad ikväll. Om denna film tänker jag bara säga: HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA!
Hoppas ni fattar vinken.
Innan denna kultiverade händelse åkte Carina och jag och åt mexikansk snabbmat. Jag har ont i magen nu.

Det finns ingenting som gör mig så förbannad

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article6958475.ab
Det är jävligt svårt att göra mig arg. I ärlighetens namn skiter jag i ganska mycket som händer mig personligen. Är tåget sent så jag missar lite av festkvällen, whatever. Busar ungarna lite för mycket på studsmatten, skitsamma. Blir mina planer ändrade i sista minuten på grund av jobb så är det okej. Om servitören på restaurangen gör lite väl många misstag och samtidigt är otrevlig bryr jag mig inte.
Många saker som får ändra att gå på i långa monologer om hur dåligt det är bryr jag mig helt enkelt inte om. Men när jag vaknar en fredagsmorgon och går in på aftonbladet för att läsa de senaste nyhterna och snubblar in på en sådan artikel som ovan, då jävlar! Jag är så arg att blodet kokar, jag vill bara göra något åt saken. Det är i sådana här stunder som jag är glad och stolt att jag  är vegetarian. Människor är så jävla grymma! Vad fan är det för fel på folk? En kanin?? En liten kanin?????? Hur fan kan man tända eld på en kanin, vad i helvete?? Hur kan man skada något djur som är försvarslöst? Djuren är beroende av att vi människor ska behandla dem rätt, hur fan kan man kalla sig högre stående och intelligentare om man inte tar sitt ansvar och visar sig vara det?
Nej fy fan. En vacker dag ska jag sätta mig ner och skriva en bok om detta ämne.

Asiatiskt idag igen

Kanske borde döpa om den här bloggen till Elinors matblogg, för det är vad det känns som. " Idag åt jag det och igår åt jag det och imorrn ska jag äta det...." Jag har faktiskt ett annat liv ibland med.
Kan till exemepl säga att jag har varit en sväng på gymmet idag, att jag har tagit hand om (blivit förhörd i Star Wars stil) om tre ungar med vattenpistoler och baseboll trä. Ska bli så himla skönt med helg imorgon!
Och nu ska jag ut och träffa kompisarna. Intressant intressant. Vi ska äta på Dunkins... yep yep. Nu åt jag en bit choklad. Snickers är fortfarande min favorit. Yummy.

Jobbiga saker

Att behöve gå upp ur sängen när man är jättetrött bara för att tvätta av mascara. Jättejobbigt. Gissa vad jag måste göra nu. Kan verkligen inte sova med mascara på.
Godnatt.

Födelsedags och Sushi

Planen var ju egentligen att jag skulle gått på Louisas födelsedagsmiddag tillsammans med resten av Livingstons au pairer, men i morse fick jag reda på att det även var värdpappans födelsedag. Så jag blev medbjuden på middag vilket jag tackade ja till. Var jättemysigt faktist, kommer nog att ta med mig lillkillen hem när det är dags att åka. Han är bara för söt!
Lite bilder efter att ha experimenterat med tusch! Kvaliteten suger för att jag var tvugen att fotografera dem för att få in dem i datorn...
Ville egentligen göra något Alice in Wonderland inspirerat här, men det blev inte så mycket. Tävling för de som hittar där jag lyckades få in något från Alice! Var, var?




Den ursrpungliga versionen av denna bilden var egentligen en av de 300 kladderna i pappren som jag gjorde under Jazz-tiden under plugget i helgen. Kanske skulle ha väntat lite med att göra klar den, och inte satt mig med den så fort jag kom hem häromdagen. Var så trött att jag såg de små kanariefåglarna kring huvudet. Oh well, kanske gör om den senare.

Tisdagstankar

Sitter och lägger över lite låtar i iTunes, ska snart iväg till gymmet, har inte varit där på alldeles för länge. Jag ä r så himla trött på morgonen att jag inte orkar ta mig utanför dörren utan vill bara sova. Tycker jag är duktig som tar mig dit i tid för Zumban på fredagar. Alltså, jag måste lära mig att gå dit på kvällen istället!
Slutade hyfsat tidigt ikväll, ungarna hade någon slags röstning om student council ikväll så föräldrarna var hemma tidigt och tog dem dit. Skönt för mig, behöver lite lugn tid. Ska åka direkt hem från gymmet och kolla Lost hade jag tänkt, har knappt haft en lugn stund sedan förra veckan. På kvällarna när jag kommer hem är jag så trött att jag stupar i säng. Igårkväll somnade jag redan halv elva efter att hä svängt runt halva Essex County med Suss.
Nåja, det var väl vad jag hade haft för mig idag. Nu måste jag svara lite på mejl som jag både ha gjort igår innan jag sticker ut!

Önskar jag hade röntgensyn

Veckan har börjat igen, men inte så bra som det hade kunnat vara. Trots att jag somnade så fort jag släckte lampan igår var jag fortfarande zombie-trött imorse, barnen hann knappt mer än åka till skolan innan jag knallade ner till rummet och bytte om till pyjamas. Innan klockan blev nio hann jag somna om.
En av lillkillens dyrare grejor har försvunnit. Jag förbjöd honom att använda det förra veckan och nu när han får använda det så ligger det inte i lådan där det ska finnas. Jag vet att jag inte har flyttat på det eftersom jag inte minns det och det ligger inte på någon av platserna jag skulle ha lagt det om jag hade gömt det för honom. Så var kan det då vara? Ångest, även om jag inte har tagit det så känns det som om det är mitt ansvar eftersom jag ska veta var ungarnas grejor är. Fyfan.
För övrigt måste jag rycka upp mig, gå och köpa Word till datorn, fixa födelsedagspresent till på onsdag då jag ska på kalas, se till att ungarna gör födelsedagskort tills på onsdag, kolla upp resor till Niagarafallen och skriva inköpslista på matfronten.

The Au Pair Blues

Its monday morning and Im feeling all alone (x2)
The rain is falling outside my home
Its tuesday night and i crashed the car (x2)
Now I just wanna go to the bar
I wedensday noon and I lost the kids at school (x2... ja, ni fattar nog.)
Ooops! they fell in the pool!
Its Thursday afternoon and my hostparents are in a bad mood
Just becuase i gave them some poisinous food
Its friday evening and the house is on fire
Now, they are calling me a liar
Its Saturday morning and I slept on the street
And the hostparents drove over my feet
Its Sunday already and i still feel alone
Now, I just wanna go home
Vi fick i uppgift att skriva och framför en Blueslåt i grupp. Man kunde riktigt se hur alla i klassen vidgade ögonen i panik, mig själv inräknad.
Hamnade i samma grupp som fem tyskar som inte kom fram till något. De jag inte kände sa inte så mycket heller. I alla fall inte på engelska. Jaja, jag hade bara sovit tre timmar natten innan och höll redan på att lacka ur över att de inte pratade engelska och att jag ahde råkat somna innan under Artmusic delden av lektionen. Så jag tar tag i pappret och pennan och börjat brainstorma rim. Home, alone. Car, bar. Feet, street. Och skrev ner lite random grejor om det. Slutade med att jag kom på ca 90 procent av det som skrevs, och fick även improvisera fram melodin. Succe! Hela klassrummet skrattade och en bad oss till och med om texten sen. Nöjd nöjd. Kanske ska bli låtskrivare?
Herregud vad vi har pluggat... min hjärna känns som om den har slagits fram och tillbaka mot väggen ett par gånger. Tio timmar igår! Helt galet. Läraren var jättebra och rolig, men... jag fixar liksom inte Jazz. Jag bryr mig inte om de 300 kategorierna av Blues. Eller spirituella låtar. Och mer än halva kursen handlade om detta. Jag höll på att somna ett par gånger. Country och Rockhistorian var helt okej, till och med intressant. Jag har börjat gilla Country. Riktig Country, och inte dansbands/Jill Johnson skit.
Det som nästan var roligast var att bara komma till ett riktigt college och kolla in alla studenterna där. Kändes lite mysigt att sitta i en matsal och äta igen.
Nej, nu antar jag att det är dags för ännu en vecka att börja imorrn. Så var det med den helgen!

Long Island

Ni kommer Carina strax och plockar upp mig inför helgens skola. Först blir det nästan två timmar tåg dit, och sen plugg ikväll. Jaja
Dessutom är jag bäst! Hittade 30 dollar jag glömt bort att jag hade i en av mina små¨party väskor. Älskar att vara slarvig, då får man sådana här roliga små överraskningar!
Ses!

Plugg

Imorrn bär det av. Sitta i skolbänken i hela tre dagar. Kan ni tänka er? Shutter, gasp! Vad ska jag göra? Tänk om vi får läxor... åherregud... buhuhuhu.
Eller så kan (och kommer det) faktiskt att bli jättekul!
Godnatt från Livingston

The big thing

Tydligen har jag missat den största hitlåten på år och dag för att jag har ett liv istället för att titta på American Idol. Hur tänkte jag?? Jag skall aldrig mera lämna TV skärmen!
http://www.youtube.com/watch?v=tMwhl4IrPNc

The Power of Askungen

Igår när jag skulle lämna av lilltjejen plus hennes tre kompisar på dansen kom vi in på möss av någon anledning. Och jag fick mössen från Askungens låt på huvudet: Vi ska göra´t vi ska fixa´t för den stora galakvällen, så ska vi sy modellen...
Nu har jag inte kunnat tänka på någon annan låt i över 24 timmar. Jag närmar mig gränserna för vad ett friskt sinne kan klara av. Hade någon sagt till mig för ett år sedan att jag frivilligt hade lyssnat på Miley Cyrus och Justin Beiber och dessutom lärt mig mössens låt utantill hade jag nog velat spärra in denna person i ett madrasserat rum. Dessutom har jag lärt mig Handy Mannys låt. Hans verktyg sjunger om att man ska sammarbeta och lära sig spanska. Och det finns få saker som är mer enerverande än Dora the Explorer. Let´s ask map! i varenda jäkla bok.
Jobbade egentligen inte så länge idag, men det kändes som väldigt länge eftersom båda ungarna hade extrema gnällperioder då endast min version av svenska disneylåtar kunde muntra upp dem. Träffade Suss och Beverly ikväll på Chilis, två andra tyskor som jag aldrig hade träffat innan anslöt sig till sällskapet. Det är alltid så kul att träffa nya människor här!
Annars har det varit en händelselös dag. Typiskt onsdag. Ser fram emot helgen då jag kommer bort ifrån Livingston lite. Nya människor och nya miljöer, underbart!
That was a wonderful day...

Good Night

Idag har allt kännts lite lättare av någon anledning. Jag slutade för en gångs skull innan sju och åkte iväg med Suss och fjantade oss i bilen innan vi plockade upp Beverly och åkte till bästa utkiksplatsen Eagle Rock. Så skönt att ha lite fritid med vännerna, var ett bra tag sedan jag träffade Beverly nu eftersom vi aldrig är ledig på samma tider. Vi pratade om allting mellan himmel och jord, allt från allvarliga samtalsämnen till Yo Mama vitsar.
Gjorde lite planer för de kommande veckorna, snart så är vi hemma samma helger igen, ska bli jättekul! Att ta en till heldag med att vandra runt i NY blev inplanerat...
Annars flöt allt på ganska bra med barnen. Jag känner mig inte längre självmordsbenägen, men jag hade världens konstigaste dröm under min förmiddagsnap... mamma förklara dig! Jag drömde att jag skulle fylla 20 igen, och ha middag med alla mina vänner och släkt (var liksom både här i USA och hemma samtidigt...) hursomhelst tyckte mamma att det skulle vara kul om vi lurade alla att jag hade dött och hade begravning för mig som födelsedagsfest! Och för att alla skulle gå på det skulle vi kremera mig också. Jag hade liksom ingenting att säga till om utan det var bara att hänga med. Och hon förklarade liksom aldrig när vi skulle avslöja heal bluffen, utan jag skulle liksom begravas och allting... Och stanna där. Som födelsedagsfest. Okej.
Innan dess drömde jag att jag var i NY och Kristianstad och pappas hus låg precis bredvid och jag, mamma och Jonte gick in till en spågumma som även sålde smycken och massage, och hon läste min framtid och kom fram till att det spökade i pappas hus, i just mitt rum.
Och nu när jag tänker efter så drömde jag precis innan det att jag var i någonslags hamn, kan ha varit antingen Stockholm eller Malmö och skulle ge mig ut på någon sjöresa med någon asgammal båt men jag släpades liksom efter och upptäckte Atlantis.
För övrigt drömmer jag ganska ofta om vatten. Jag brukar drömma att jag lurar ner Döden i Immelsjön (för er som inte vet det, är han rädd för vatten och kan inte simma, lite som en ringvålnad) då och då. Mardrömmar innehåller nästan alltid vatten och spöken. Vattenspöken.
Någon som vill förklara vad detta betyder för mig? Hmm...
Nej, nu har jag svamlat färdigt och ska sova innan jag däckar här och nu med handduken virat runt håret. Gonatt!

Dagens att göra

1. Gå till banken (Känns som att jag inte har gjort något annat de senaste dagarna)
2. HItta på någon mat att laga.
3. Jobba, vilket idag kommer att innebära att köra ungarna fram och tillbaka över hela Livingston
4. Kolla på Lost
Hur skall allt detta hinnas?

Life In Technicolor

Under de senaste tre åren skrev jag dagbok ganska intensivt. Jag kunde aldrig sova utan att ha fått skriva av mig. Det var inte direkt " Hej, idag har jag gjort detta och detta" utan min stackars dagbok (otaliga anteckningsblock) fick agera som terapeut för framtisrädslor och oro för det som hände dagligen, för prov, vänner och kärlek. Den var slagpåse när jag var arg, den var kritiker när jag försökte skriva utkast till uppsatser och klotterblock när jag egentligen borde ha pluggat. Att formulera sådant som man aldrig kunde säga till någon var så jäkla skönt. Det gav mig en chans att försvara mig i efterhand och att förbereda mig för sådant som skulle komma.
Om jag någon gång skulle skriva en självbiografi har jag redan större delen av gynasieåren täckta.
Sedan jag kom till USA har jag bara skrivt ca 15 gånger, och alla gångerna har varit när jag inte mått så bra. När jag har behövt vräka ur mig svordomar på svordomar och formulerat oro. Såklart.
Jag vet inte riktigt vad poängen med det här inlägget är, förutom att jag känner mig väldigt eftertänksam ikväll. För första gången har jag mått riktigt dåligt utan att kasta mig ner i dagboken och skriva av mig. Jag har verkligen inte energi till det. Inte någon energi till att försöka formulera tankar eller försvara mig. För vad skulle det hjälpa? Jag kan inte klaga, men jag vet inte hur länge jag kommer att orka vara kvar här. Om det inte blir bra. Jag hatar att misslyckas, så sjukt mycket. Det är nog det värsta jag kan tänka mig. Att misslyckas riktigt ordentligt. Det är inte något jag egentligen är van vid...
Varför har jag plötsligt inte energi till någonting? Varför har luften gått ur mig som en ballong? Tills för några dagar sedan hade egentligen inte mycket ändrats sedan två veckor tillbaka, och jag längtar tillbaka dit. Önskar jag kunde gjort vissa saker annorlunda och hoppas att jag kan fixa allt igen.
Och hemlängtan med. Jag vill inte åka hem, men är trött på att hela tiden leva efter någon annans regler. Önskar jag kunde hoppa in i något college i NY och stanna där. Jag hoppas att denna hemlängtan går över. Kanske beror det på att jag är inne i en period då det inte har hänt något kul på ett tag.
I dont really know anything about anything anymore... Jag vet inte vad jag vill. Vet inte vad jag kan- jag som tidigare var övertygad att jag kunde göra allting.
Jag behöver inspiration, jag behöver äventyr, jag behöver upplevelser... nu! Jag behöver tillbaka min energi, vad har hänt?
Meningen med det här inlägget var nog att jag behövde svamla lite. Och tycka lite synd om mig själv.
Over and out

Ensam hemma

Tog ett bra tag innan jag lyckades somna igårkväll, men inte på grund utan rädsla för mentalsjukhuspatienter. Nej, istället blev jag fast med mina födelsedagspresenter från Suss och Beverly: ett gäng tuschpennor i snygga färger som jag försökte klura ut hur man änvänder på bästa sätt, ett projekt som skall fortsättas senare idag.
Klockan ringde 06.40 och jag vaknade på en gång. Varför glömmer jag altid inte stänga av alarmet på mobilen på helgerna? Dumma mig. Jag var halvvägs ur sängen innan jag blev osäker på om det verkligen var arbetsdag, om det var morgon eller kväll, om jag var hemma eller i Livingston. Tillslut kom jag fram till att det var lördag, att klockan inte ens var sju och att jag definitivt inte var hemma eftersom katten i sängen saknades. Resten av morgonen har varit ett blurr, jag tror aldrig jag lyckades somna om helt, utan låg mest och funderade/halvsov.
Ska snart dra iväg till gymmet, och sen vet jag inte vad som händer. Måste tvätta, städa mitt rum och lite sådana saker. Tror jag är ensam hemma tills ikväll.

Shutter Island

En gång i halvåret händer det. Oftast efter en väldigt bra dag och med en god vän.
Jag glömmer bort att jag är rädd för skräckfilmer. Tycker att jag är oövervinnelig och att lite film inte är något som skrämmer mig. Hahahahaha. Yeah right.
Varför lär jag mig aldrig? Nu sitter jag i sängen med vidöppna ögon och funderar på om jag borde titta på teletubbies eller försöka hitta lite Bamse på internet för att lugna ner mig. En sak är säkert- aldrig i livet att jag kommer att gå nära ett mentalsjukhus. Never. Aldrig. Inte en chans.
Shutter Island var ganska förutsägbar. Trots det lyckades den ändå skrämma skiten ur mig vid vissa tillfällen. jag är glad att skrämselmomenten var galna människor istället för spöken, för i så fall hade jag nog inte klarat att sova förren på torsdag ungefär. Var lite som en korsning mellan Gothika och The Shining. The Ring lyckades de även klämma in, jag tror det var det som freakade ut mig mest. Jag hatar fyrar. Satt med fingrarna över ögonen genom halva filmen och hoppade till när de tände tändstickor.
Vad har jag annars gjort i veckan? Knappt hunnit sitta ner får jag säga. Jag har jobbat till halv 11 en kväll, svettats i 32 gradig värme och idag har jag gått på Zoo. Det var jättekul,  tror jag var bra mycket mer exalterad än lillkillen. Hoppade när jag såg hästar, vargar, pumor och geoparder. Det var ascoolt! De har djur här! Underbart! Jag kommer att hänga mycket där i sommar!
I helgen vet jag inte vad som händer egentligen. Imorrn ska jag kanske möta upp Tereza för att planera lite och på söndag kanske jag ska hänga med grannen. Försöker spara pengar och det finns inte så mycket att göra ni LIvingston om man försöker göra det! Vill in till NY och vara där hela dagen som förra helgen, men jag vet att jag bara kommer att slösa pengar som jag gör det. Ingen bra ide. Oh well. Glad helg allihopa!

Huvudvärk och kliande ögon

Jag. Hatar. Pollen.
Varför ska jag gå och bli allergisk här när jag aldrig tidigare varit det?? Why oh why??
Nästa besök inbokat!:D

Tusen och en anledningar att älska New York

Vet inte hur jag ska beskriva det här dagen. Eller kanske lite.
Sol. Körsbärsblommor. Tröjlösa killar på skateboards som susar genom trafiken. Greenwhich Village och cupcakes i parken. Att nästan frivilligt gå vilse i Brooklyn Heights under äppelblommorna och påskpynt. Solnedgång över Manhattan med Frihetsgudinnan i bakgrunden. Billiga smågrejor i utestånden som står längs gatorna i Soho.
Happy Easter från mig!
Greenwhich Village



Yours truly utanför "Carries" lägenhet. Man fick absolut inte gå upp i trappan.



Påskmiddag från Magnolia Bakery, när vi ändå var i farten. (Min är den rosa!)



Yummy!



Jag köpte ett par nya armband som ska sitta på ett tag.



On our way to Brooklyn.



Här någonstans gick vi vilse. Jag tror den här bilden kan förklara min och Carinas personligheter ganska bra. Hon luläser kartan och försöker hitta närmaste tunnelbanestationen. Effektivt.
Jag: Ooohhh, pretty tree!
Tyskland vs Sverige...



Och på en utsiktsplats i Brooklyn Heights hittade jag den finaste solnedgången någonsin. Bilden gör den inte i närheten rättvisa.

Imorrn är det jobbedag som vanligt. Back to reality.


Jag älskar vårreor

Älskar är ordet. Fullkomligt älskar. Jag kom över en jättefin sommarjacka för mindre än två dollar på Love Culture tillsammans med fyra andra klädesplagg och ett par jättesöta flipflops för sammanlagt 35 dollar. Jag var yr ett tag efter det och råkade handla ett par byxor, två par leggins och ett gäng tanktops. Allt gick på under 100 dollar, är supernöjd med den här dagen. Ett par ballerinaskor, en snygg klänning och ett par klackar så har jag basen i vår.
Var på ganska dåligt humör imorse och bestämde mig för att köra bort ill MJM för skoshopping. Spring dock in i lillkillen på väg ut, visade sig att familjen fortfarande var hemma så jag gick ut till baksidan där de (surprise surprise!) hängde vid studsmattan. Sprang in i grann au pairen Ana och inom tio minuter var vi på väg till Willowbrook Mall. Älskar mina grannar här!
Kom hem igen vid fem och sedan dess har jag befunnit mig på rummet, kolla massa teveserier och har haft det mysigt med godis och ritat litegranna. Imorrn ska jag in till New York med Carina och förhoppningsvis Ana och en till mexikan. Ska gå runt lite i Greenwhich Village, Brooklyn Bridge och Brooklyn itself.
En bild på tårtan från förra veckan. Yummy Yummy! Gud vad jag kommer att sakna Cold Stone när det är dags att åka hem till Svealand.

Blä

The Last Song är nog den värsta filmen att titta på innan man får besked om att man inte kan följa med till Niagara fallen. Människor är otroligt korkade. Hur jävla svårt kan det vara att ta upp telefonen och ringa ett samtal? Jag blir så fruktansvärt irriterad.
The Last Song var en gråtfilm. Och nu är jag på värsta depphumöret sedan februari. Bläbläbläblä. Jag känner inte för att göra någonting alls förutom att åka på roadtrip. Fan, jag ville ju och behövde ju iväg den här helgen!
Kanske åker och är med i värlsrekordförsök i kuddkrig imorrn istället. Lite bättre i alla fall. Hade varit rätt kul att ha på CVt.

Långfredag

Kom upp i morse och fick reda på att jag kunde gå ner igen till klockan elva efter att jag hade fixat tvätten. Yaaaay! Så nu sitter jag i sängen och käkar matsvah med jordnötssmör (matsvah är sådant där ojäst bröd som judarna äter under passover). Det och jordnötssmör är faktiskt en helt okej kombination, speciellt när det inte finns en enda brödskiva i huset. Det är lite som knäckebröd.
Nåja! Jag slutar jobba vid fyra och får se vad jag hittar på då.
Dagens nyhet: Ändrade planer för helgen! Istället för New York blir det nog en spontanresa till Niagarafallen tillsammans med Suss och några nya au pairer! Tydligen är det en lång bilresa, men jag tror det kommer att bli jättekul, äntligen kommer jag iväg och får se lite!

1 April

Idag: 25 grader solsken. Jobbet innebar att sitta och läsa The Last Song när barnen hoppade studsmatta i fyra timmar och snacka med grann aupairen.  Sedan asiatisk buffe med Suss på ett nytt ställe. Jag har jobbat många timmar, men speciellt svårt var det inte. Jag har blivit solbränd, och mitt badrum går äntligen att använda igen.
Dessutom har jag kommit på hur jag ska spara pengar! Behöver bara jobba! Jag har hundra dollar över sen förra helgen som jag itne spenderat pga att jag jobbat löjligt många timmar de senaste dagarna.
Imorrn: Sol, playdates och sluta vid 4 och antagligen bio på kvällen. Underbart!

RSS 2.0