Sammanfattning på året

Eftersom att jag absolut inte har någonting att göra just nu förutom att rulla tummarna och surfa runt bland lite bloggar, har jag insett att jag måste skriva någon lista med det bästa och sämsta på året.

Here we go...

Årets bästa händelser:

Prag, kommer aldrig att glömma tisdagkvällen! Så konstigt och sjukt och misslyckat att jag garvar sönder varje gång jag tänker på det.
Studenten, typ den bästa dagen på hela året och kanske i mitt liv. S3 forever, saknar er som fan!
Kristianstaddagarna, de bästa någonsin. Har aldrig haft så kul under dem tidigare och kommr nog aldrig att ha det igen.
När jag klev av planet och såg Manhattans skyline vid horisonten för första gången!
Den första, galna natten i NY för två veckor sedan. Och det mesta som har med NY att göra. Kolla på Rangers, köpa dator kl 7 på morgonen, kolla på Thanksgivingparaden med värdfamiljen och att se alla overkliga julprydnader.

Årets soundtrack of my life:
The Resistance-Muse
Allt som har med Lady Gaga att göra.
21 century breakdown- Green Day
Read my mind, Spaceman, A dustland fairytale och Human med The Killers.
Studentsången

Årets bästa TV-serier:
Supernatural, av vilken jag nästan blev besatt av i somras.
Lost, the one and only.
Are you smarter than a fifth grader, upptäckte den en sömning måndagseftermiddag här. Hehehehehe.
Upptäckte även Death Note. Sitta-i-sängen-och-tugga-på-kudden-bra.

Årets bästa filmer:
Avatar!
... och... eh.... jag kommer inte på någon annan just nu. Kan någon hjälpa mig? '

Årets WTF??
Jag har blivit av med min fobi för att ringa i telefoner.
Jag har börjat träna på gym
Jag har upptäck att min favoritkanal här är Disney XD.
När jag såg den största spindeln ever på mitt rum efter 6 timmars TV-spelande och trodde för en sekund att det var en av Heartless från Kingdom Hearts. Jag slog ihjäl den dagen efter.

Årets bästa böcker jag har läst:
Jonathan Strange och Mr Norrel. Fick den äntligen utläst i våras.
Människohamn
En shopaholic i New York
var också bra.

... och det var nog allt för mig det här året. Allt jag kommer ihåg. Nu ser jag fram emot att:
Köpa biljetter till MuseMadison Square Garden 5 mars!
Åka till Miami med Elin och Helena.
Åka till västkusten i oktober!
Se Niagarafallen, Washington DC, Boston och Philadelphia.
Fira min födelsedag med att gå på Broadway med mamma och lillebror.
Försöka ta ett steg på vägen mot min framtida karriär.

Same procedure as last year?
As every year, James.



Gott nytt år!

Så... då var det den sista dagen på det här året. 31 december. Herregud. Jag minns mitt förra nyår och jag minns att jag undrade vad jag skulle göra nästa nyår. Och nu sitter jag här, på en soffa i Livingston och kollar när två barn spelar Wii. Jag har en känsla av att det kommer att vara så de närmaste timmarna. Jag borde egentligen ha varit ledig nu, men vägarna är "igensnöade". HA HA. Igensnöade. Det har kommit tre centimeter snö. Kom igen, liksom? Skulle vilja placera de som nyss stängde av vägarna i ett Sverige under Januari/Februari. Antagligen skulle de inte komma tillbaka som samma personer.
Men men. Det är väl bara att försöka göra det bästa av situationen och försöka ta sig med buss in till NY. Om den går, det vill säga. Annars blir det nog en extremt lugn nyår, eftersom bilen är bye bye och jag kommer inte att kunna ta mig någonstans. Nåja, som bekant gillar jag ändå inte nyår speciellt mycket.

Kommer jag in till NY, så kommer jag att lägga upp lite bilder på det senare. Tills dess, gott nytt år!


Sverige VS USA part 3

Den vegetariska maten: USA!
Jag sitter och mumsar på de godaste vegetariska köttbullarna på år och dag. De smakar som riktiga köttbullar!:D Fy tusan vad gott det är! ¨
Och med vegetarisk mat menar jag liksom inte omsorgsfullt hemmalagad, utan sådan från frysdisken. Här vinner USA med hästlängder! Tänk att jag var orolig med för att inte kunna äta ordentligt. Men det har faktiskt varit det allra minsta problemet med omställningen.

För övrigt känner jag mig på ganska gott humör. Imorrn är det nyårsafton och jag ska bara jobba i ca tre timmar. Hurra hurra! Sen ska jag slappa och in till stan. Wiiie! Så himla skönt med lite extra ledighet.


21.28

Klockan är 21.28 och jag ligger nedbäddad i sängen. Det måste fan vara något slags rekord. Jag tror inte jag har varit duschad och klar vid den här tiden på flera månader nu. Jaja, men ska man klara av morgondagen så ska man!
Idag har precis som igår varit en helt okej dag. Playdaten var lite lång och jobbig, men rolig att titta på och såklart får man en hel del klockrena citat från lillkillen och tjejen.

Skulle kanske ha åkt hem till Elin och träffat henne och Helena, men jag känner mig fruktansvärt osocial och trött och "i-only-wanna-lie-in-bed-and-eat-vegetable-crisps" ikväll. Hmm. Hoppas på att träffa kompisarna imorrn.

Jag ska in till Times Square på nyårsaftonen. Den blir nog väldigt lugn för min del, är nog bilmänniska till och från tåget om jag inte blir insnöad. Ska bara in, käka på nån restaurang med Thereza och sen ska vi titta när de släpper bollen och försöka ta första tåget hem. Jag har kommit fram till att nyårs egentligen inte är min grej. Kan inte komma på en enda nyårsafton som jag har haft det helt magiskt och fantastiskt och blivit en ny människa. Det enda jag kan komma ihåg är en massa ofullbordade förhoppningar. Man har alltid roligast när man inte förväntar sig det, och inte när man ska ha krav på sig att ha roligt. Så ingen dricka, inte ens lite champange, utan bara lite upplevelser som jag för evigt hade ångrat mig om jag inte hade gjort. Vad som händer senare i veckan under min ledighet har jag ingen aning om.

Jaja. nu ska jag titta på någon dålig, hjärnbefriad TV serier över internet och sedan slagga. Godnatt

22 grader

Så, i natt vaknade man halv 2 av mardrömmar för första gången på jävligt länge. Kommer inte ihåg bakgrunden, men jag var med liltjejen och plötsligt visade det sig att hon var besatt av en demon. Nu kanske det låter lite smålustigt, men det var det INTE. Hon pratade med en skitlåg, hes röst och ville att jag skulle låta mig själv bli besatt av något annat sattyg. Trängde upp mig i ett hörn och ville att jag skulle hjälpa henne. Själv var jag både rädd och förbannad och det slutade med att jag skrek "no f``````` way!!!" Just de orden. Vaknade och vågade nästan inte röra mig i sängen, men lyckades tillslut få igång nattlampan, och såg att dörren stod öppen. WTF?? Jag stänger ALLTID min dörr när jag ska sova. Alltid!
Vågade inte släcka igen och men somnade tillslut framför den mest ofarligaste boken som finns "Can you keep a secret?" av Sophie Kinsella. Sedan drömde jag vidare. Det var något himla drömmaraton, drömde om hästar och havet, hästar som drunknade i havet, follk som stod mitt ute i havet med kläder på och väntade på någonting. Drömde om hur jag blev sen till nyårsafton, om hur jag blev sen till den här dagen och något filmmaraton. Herregud! Jag tror inte jag har haft en drömlös stund i natt och känner mig som om någon har slagit mitt huvud mot en vägg.

Nåja. Gick upp kl 7 imorse, slängde in lite tvätt i maskinen och fick reda på dagens planering. Playdates, mat osv... Men eftersom de inte var uppe än fick jag gå tillbaka till rummet tills jag blev uppkallad igen. Kan höra dem på ovanvåningen, men tänker vänta tills att gå upp tills de kallar på mig, jobbade fan riktigt mkt igår. Ger mig i alla fall 30 min till. En liiten powernap. Sådesa. Förhoppnigsvis utan demoner och drunkanade hästar.

Saker jag helt enkelt inte tycker om...

När folk ändrar planer och inte håller vad de lovat, speciellt om de inte hör av sig om ändringar i god tid innan.

När Facebook krånglar, som det gör för mig just nu.

Att vänta, som jag också gör just nu. Its getting late!:O

Tummen ner!

Jullovsdag nr 1

Pust. Så var det över.

Nej, så farligt var det inte. Det var faktiskt en av de lättare dagarna. Jag behövde inte se till att lilltjejen klädde på sig, behövde inte kriga med dem om tandborstning, behövde inte städa undan efter lunch bara för att behöva göra det igen vid middagstid och stressa till olika grejer. Istället har dagen spenderats på följade vis:

1. Rita på golvet i lekrummet.
2. Playdate då jag parkerade mig i soffan och var "säkerhetsvakt" i "affären".
3. Rita lite till på golvet i lekrummet. 

Värdmamman hade åkt på någon förkylning och var hemma hela dagen och tillbringade de sista timmarna framför familjens nya Mac, vilken jag har fått uppdraget att lista ut hur den fungerar. Yay me! Hon verkade tycka att Skype var den bästa uppfinningen sen hjulet typ och ringde runt till familjens vänner för att få dem att skaffa det/logga in. 
Sedan berättade jag för lillkillen om den första hästen jag hade tagit hand om, shettisen Wilma, när en shetlandsponny kom upp i deras "How-to-draw book". Fem minuter senare hoppar han fram till mig med en bild på en shettis som han precis har gjort, och jag bara smälte. Gulligull på hög nivå... Tja, sen berättade han om den gången då han tydligen hade stoppat två hästar i slagsmål, tämjt vilda mustanger och så vidare. Bara att hålla med och ge honom en klapp på huvudet, känns det som. Underhållning i sin enklaste och roligaste form.  

I gotta feeling

http://www.youtube.com/watch?v=19rG2CHvCQY&feature=PlayList&p=412FBA954C01FCE6&index=0&playnext=1

Om den föregående kvällen skulle haft ett soundtrack, skulle det låtit ungefär så. Godnatt/Godmorgon

Annandag Jul

Så har man vaknat upp till ännu en regnig dag i Amerika. Snön har nästan försvunnit nu, men jag antar att det kommer ny. Själv längtar jag så mycket till våren och min födelsedag i mars.
  Elin kommer och plockar upp mig om 50 min. Först ska jag hinna duscha och packa grejer. Vi ska ta en runda till lite olika gallerior, sedan hem till henne och ikväll ska vi in till stan med några tyska tjejer som hon känner. Hoppas på rolig kväll fast jag bara känner Elin i den gruppen, haha.

Behöver jag säga att jag faktiskt drömde skitskumma drömmar om att rädda världen från miljöförstöring och att flyga i natt? Fast när gör jag egentligen inte det....?

Avatar

Wow. Vi kan börja med det. Wow.

Klockan är nu 01.58 och jag har precis kommit innanför dörren efter tre timmar i en biosalong med 3D glasögon och lätt gapande mun. Jag känner mig som om jag har sett film för första gången, som om jag aldrig igen kommer att kunna nöja mig med halvkassa svenska komedier och jag tror att de slarvigt med handkamera inspelade reklamerna på ameriskansk dag-tv kommer att göra fysiskt ont från och med nu.

Sen kan jag tillägga att den inte var den bästa film jag har sett. Historien var ungefär lika komplicerad som Pocahontas.
Men Gud... den var by far den snyggaste filmen jag har sett. Man skiter liksom i att vissa scener är ungefär lika förutsägbara som en bussresa till Hässleholm, för istället har man flygande berg en meter framför ögonen. Man har blåa aliens med stjärnor i ansiktet som skjuter med automatvapen, har ett eget språk (tack gode gud att de inte bara pratar engelska på någon konstig dialekt genom hela filmen, finns det något jobbigre?) och kallar människor för sky-people. Man har flygödlor och något som ser ut som en korsning mellan dinosaurier och noshörningar. Man har en stor planet istället för en himmel ovanför huvudet och jag tror till och med de har lånat lite rekvisita från den sista Matrix-filmen. Man har blommor som flyger och insekter som ser ut som blommor och självlysande mossa och från träden hänger det självlysande pinnar och...

Det gör att man bortser från att historien är liiite overklig och klichéig. Hade de lagt ner lite mer tid på historien och vissa karaktärer, så att man verkligen hade brytt sig om dem, hade det varit den bästa filmen ever. Den har alla förutsättningar. Enligt mig slutade den lite för... okomplicerat. James Cameron som har gjort Avatar gjorde ju även Titanic och Terminator, och enligt mig är anledningen till att de filmerna är så bra är att de inte slutar med happy ever after. Hur ont gör det inte när Jack sjunker ner i vattnet, egentligen? Och hade Titanic vunnit flest Oscar ever om Jack hade hoppat upp på flotten med Rose och de hade blivit räddade?
  Du kommer inte att gråta ögonen ur dig som du gjorde under Titanic, men istället kommer du att tillbringa timmar med att undra "Hur fan gjorde de det där? Hur? När kan jag åka till Pandora och rida på flygödlor? Nääär?" Och sen kommer du antagligen drömma att du gör det under några nätter framöver och vakna andlös. För andlös blir man av att se på de helt fantasiska landskapen, så andlös att man glömmer bort att undra varför filmens Pocahontas inte börjar sjunga Colours of the Wind i några scener eller varför i helvete människorna är så korkade att de försöker bomba skiten ur Gammelfarmor Pil. Så andlös att du bokstavligt kommer att väja för granaterna som flyger och för ödlornas tänder där du sitter i biostolen.

Just nu är jag för trött för att tänka. Wow är allt jag kan och vill säga. Wow.


Juldagen

Det här är nog den första gången jag vaknar och känner mig lite tacksam för att julafton är över. Det är inte det att jag inte hade kul, men om det var vid någon tidpunkt jag antagligen skulle få hemlängtan så skulle det ju vara då, och jag tog mig genom det. Om jag tog mig genom detta, borde ju resten av året bli en piece of cake. Det är ungefär tre månader till att mamma  och Jonte kommer hit och hälsar på, och tre månader känns inte som en så lång tid. Jag ska försöka komma iväg till Miami i maj någongång och sedan är det sommar då förhoppningsvis en massa svenska vänner och pappa kommer hit, och sen är det inte så långt tills mitt år är slut och jag har min sista månad som jag tänker spendera på västkusten. Förhoppningsvis kommer det att hända en massa roliga saker mellan det också, kanske en liten tripp till andra städer nu i januari redan. Veckorna har börjat att gå fort igen, kan inte fatta att det redan är fredag. Men sen så springer ju helgerna förbi med.

TACK för alla julklappar! Jag är ganska glad att jag var ensam när jag öppnade dem, för annars hade min värdfamilj nog trott att jag var lite rubbad som fnissade halvgalet och gjorde några gläjdehopp. Tack!

Nej, nu ska jag hoppa in i duschen, sen ska jag upp och käka frukost och ladda mobilen. på tal om ingenting sov jag bättre än på länge i natt. Somnade vid halv 2 och vaknade inte förren vid 11. Gud vad skönt.

Julafton

Kommer ni ihåg när man var mindre? När hela året kretsade runt två dagar; julafton och födelsedagen. Min födelsedag har jag inte brytt mig så mycket om på ett par år nu, men Julafton kan jag liksom inte släppa greppet om. Det har alltid varit den dagen som ÄR bra. Den bästa dagen på året, dagen då man vet precis hur det kommer att bli. Den dagen då man kan gå runt i flera veckor innan och förbereda. Det är någon magi i det för mig. Det är något att se fram emot. 
  När jag åkte hit var jag beredd på att det skulle vara hemskt på julafton. Vad jag inte var beredd på var att det var dagarna innan julafton som skulle bli de värsta. När jag vaknade i morse var jag beredd på att den här dagen skulle intehålla en massa måsten, en himla många saker som det bara var att bita ihop och ta sig genom. Julmiddag för 25 pers som jag egentligen inte kände.
Men... det var inte alls hemskt. Jag var så upptagen hela dagen att jag helt enkelt inte hade tid att deppa ihop och få hemlängtan. Hela dagen sprang jag runt och fixade med tvätt och barn och smink och mat, och sedan kom allt folk och det var full fart. Det var sjukt mycket mat, precis som det ska vara på julafton, julmusik i bakgrunden, barnen som sprang runt och lekte. Och gissa vad... min Janssons frestelse försvann fortare än fortast! Så vem sa att jag inte kunde laga mat? Mohahahahaha. Laxen jag hade gjort slukades också.
  Och sedan var det efterrättsdags. Herregud vad med efterrätter! Jag orkade inte ens äta upp alla som fanns! Attans vad gott! Tror jag hamnade i någons slags julmatskoma efter det där...
  Det är himla trevliga människor här. Jag vet inte om det beror på att jag hade druckit den första Smirnoff Ice på väldigt länge eller vad det var för, men det var inte alls svårt att starta samtal. Det är ganska lätt, för säger man att man kommer från Sverige är folk genast väldigt nyfikna. Hur vi firar jul, vad vi äter. Jag lyckades nog förklara strömmingsituationen för dem, men jag tvivlar på att de förstod magin med Kalle Anka. Jag var inne  i alla möjliga diskusionner, från hur man uttalar "Tack" till sveriges hälso-försäkringssystem.
  Haha, tidigare på dagen kom lillkillen ner med ett slarvigt inslaget paket innehållande origamipapper han hade tagit från kontoret till mig. Hans syster fick likadana. Haha. Och sedan fick jag en totalt oväntad julklapp av familjens bästa vänner, helt underbara människor! Jag måste se till att köpa någonting till dem med, så himla söta barn. Och lilltjejen var urgullig mot mig innan, hjälpte mig att locka håret och rådde mig att sätta på en kofta efter att jag visat linnet jag tänkte ha på mig. 
  Nu har vi precis bytt paket. Jag hade köpt den tecknade filmen Anastasia till lillflickan (hade inte mig själv i åtanke där, nej, inte alls) och en Svampbob målarbok till lillkillen. Vi älskar Svampbob här borta! Han har en jättesöt snigel som heter Gary och påminner mig om min katt. Jag tror jag skrattar högre än barnen när vi kollar på det. Och då ska vi inte nämna The Suite Life of Zack and Cody. 
  Jag fick en jättesöt tekopp av familjen, en typ "designer" vattenflaska, och en massa lösteer, som jag dock inte fick, för att städerskan har slarvat bort eller gömt undan dem. Men de kommer förhoppningsvis fram. 

Nu ska jag ut till min julgran och öppna resten av mina julklappar hemifrån. Pappas julklappar kom fram igår, och jag ska tacka så mycket för teckningarna från lillasyster och lillebror och julgransgodisarna. De kunde jag inte hålla mig ifrån! Saknar er! 
  Men den goda nyheten är att jag är på riktigt gott julhumör, och att nästa år är jag hemma no matter what. Imorrn är jag ledig, och nästa vecka jobbar jag bara tre och en halv dag. Dessutom har jag en riktigt rolig helg inplanerad framför mig. Imorrn är dock allting utom bion stängt, men jag ska nog träffa Elin och några tyskor och försöka dra med dem på bio för att se Avatar. Är sjukt sugen på att se den. Mest för specialeffekterna, storyn tror jag inte är så mycket att hurra för... men god jul på er alla!   

Ps. Angående det här med att vara från ett annat land än USA och hur nyfikna folk kan vara på det... Idag blev jag tvingad att sjunga Du gamla du fria. Och sen konstaterade de att de inte hörde någon tyska i det. Jahaja, eller hur. Haha.





Jag drömmer om en jul hemma

Så vaknade man upp och det tog säkert fem minuter innan jag insåg att det var Jul. Första Julaftonen jag inte har haft sovmorgon, jo man tackar.
  Trots det har dagen börjat ganska bra. Jag gick upp och käkade en clementin och åt frukost i lugn och ro, sen kom banen ner och vi spelade Finns i sjön.
  Här ska vi ha Julmiddag för 25 pers! Jag är potato och fish girl, vilket betyder att jag är ansvarig för lax och Jansons frestelse. Sen så ska de andra äta kalkon (verkar som att de äter det på alla högtider här), skinka och en massa andra grejer. Kommer nog att bli en helt ok dag faktiskt, även om jag önskar att jag kunde vara hemma. Jag ska göra mitt bästa för att inte öppna det julklappar jag har kvar förren ikväll. Och just det, vi har en white christmas här! Snön ligger kvar, första vita julen på evigheter. Men av det jag har förstårr så ha ni det också hemma. Just nu sitter väl alla och tittar på Kalle Anka...

God jul allihopa!

Suck vilken dag

Jag har haft två dåliga dagar på raken nu. Igår fick jag en massa tråkiga besked, både härifrån och hemmifrån, och den här dagen började inte bra, coh då slutar det ofta inte heller speciellt bra.

Det första som hände var att jag fick, tja jag vill inte kalla det utskällning, men en ganksa skarpt tillsägelse över att jag inte hade dragit ur sladdarna till min julgran. Alltså... fan. Nej. Jag tänker inte käfta emot och trots att jag inte fattar logiken bakom att julgranskulorna inte kan vara inkopplade medans TVn kan det, tänker jag inte gnälla. Det är mitt jobb att sköta det här, men jag hatar att göra misstag. Och sen blir jag arg. På både mig själv och på andra. Och sen tillbringar jag några timmar med att försöka träna att upp min mentala förmåga att få random människor att krocka med bilen, eller nåt. Sedan gick jag runt och tänkte på alla tråkiga saker jag fick reda på igår och att ni i just detta nu har julafton och får snart kolla på kalle anka vilket är kört för mig och öppna alla paket tillsammans. Jag vill inte vara pessimistisk, men min stratergi är tänka som så att den här julen egentligen bara är en amerikansk högtid som vi inte firar i Sverige. Jag får en så fruktansvärd hemlängtan så fort jag hör Jullåtar eller föreställer mig pepparkakorna, lukterna av maten och riktig gran, hur det ser ut när vi öppnar alla presenter och spelar spel. Det har varit samma sak i 18 år, och nu är jag liksom inte med längre.
Pratade med min värdmamma om detta i morse, och hon hälsar att ni ska vänta med att berätta alla dåliga grejer till efter nyår.
  Dessutom ska de flesta av mina vänner åka iväg över julen = stordepp. Vad ska jag hitta på i veckan som kommer? Kommer att bli måååånga besök på gymmet.
Ja, och efter min kassa morgon och ett telefonsamtal till pappa för att önska God Jul då jag fick prata med småfolket ( Gud vad vuxna de lät, speciellt lillasyster! Och lillebror som frågade varför jag inte var hemma den här veckan... ) stack jag ut på stan för att köpa lite julklappar. Tror ni inte jag satt fast i trafiken i en timme?? Trodde fan jag skulle skrika högt när jag insåg att jag skulle missa lunchen och bli ännu grinigare på eftermiddagen.
  Sen krånglade det med barnen och det har bara varit heeelt sjukt stressigt, ända tills typ för en timme sedan då jag och lillkillen kom hem. Ja, och han tyckte jag var jätteelak som försökte få honom att peka ut svåra ord som the, and, och she i boken vi läste.
  Slutade i alla fall någulunda tidigt och nu väntar jag på att mina vänner ska sluta jobba med. Då ska vi ut och göra Stabucks. Och sen tänker jag köpa massor med godis, bädda ner mig i sängen och tröstäta.

Just det, det är väl julafton hemma. God jul på er och var tacksamma för Kalle Anka, säger jag bara.

Jag har blivit så himla torr

På läpparna, menar jag. Och händerna. Jag överdoserar chopsticks och en speciell handkräm inköpt på det lokala apoteket, men det hjälper inte. Häromdagen sprack mina händer upp och blödde. Mysigt. Luften och vattnet är så fruktansvärt torrt här. Kallt är det med. Fy fan. Sen så tror jag att mina stövlar har börjat läcka.

Så. Nu har jag fått det ur mitt system. Nu måste jag börja fundera på vad jag ska laga för mat.

Dan före dan före dan före dopparedan

Gud vad jag är trött. Jag måste verkligen se till att göra verklighet av mitt löfte att stänga av datorn tidigare. men svårt är det.
Jag slutade inte jobba förren halv 9 igår, och efter det bar vi ju upp julgranen och en massa pynt till min källare som jag ska sätta upp senare idag. Efter det satt jag och stirrade på glittret i typ en kvart innan jag kunde slappna av, och efter det behöver man ju en timme ungefär för att komma till ro och börja göra sig iordning för sängen. Så gissa vem som inte var klar för att gå in i duschen före halv 12?
Men så fort jag la mig ner däckade jag i alla fall. Kändes inte som mer än fem minuter senare när klockan ringde. Jag ville verkligen slå någon i huvudet. Min hobby ska bli att ta tupplurer. Jag ska ge upp allt vad konstnär, författare och FN-medarbetare heter och börja provsova sängar på Ikea. Det är numera mitt mål med livet.

Nu ska jag raketstäda undan den värsta röran på mitt rum. I eftermiddag tänker jag klä granen med ungarna! Wiho! Och sätta upp julslinga, tomtar, ljus osv. Sedan blir det lite julklapps och julklänningsshopping med Suss tror jag.

Imorrn måste jag verkligen se till att dra mig ner till gymmet...

Julgran

Jag har fått upp stommen till min julgran. Lite grön plast som slår i taket, lite små vita ljus utplacerade. Bredvid står två STORA lådor fulla med julpynt.
Julhög? Jag? Nej då. Inte alls. Hihihihihihihihihihihihihi. Nu ska jag ta en knäck till.

Bank of America

Jag säger bara det. Banker är inte min grej. Först säger de att mitt konto ligger på minus, sedan när jag sätter in MER pengar än det som ligger på minus så ligger jag tydligen fortfarande på minus enligt dem. Och när jag försöker logga in online så funkar inte min passcode. Arrrhg! Dö!
Nu är det i alla fall fixat. Och tydligen ligger mitt konto på plus nio dollar. Jaja. Det är bättre än ingenting.

Nu ska jag försöka baka knäck. Om telefeonerna försöker sluta ringa.

Igår la internet av, men nu funkar det, och det är anledningen till att jag var oanträffbar under kvällen. Hörs snart!

Fairytale of New York

It was Christmas Eve babe
In the drunk tank
An old man said to me, won't see another one
And then he sang a song
The rare old mountain Dew
I turned my face away
And dreamed about you

Got on a lucky one
Came in eighteen to one
I've got a feeling
This year's for me and you
So happy Christmas
I love you baby
I can see a better time
When all our dreams come true

They've got cars big as bars
They've got rivers of gold
But the wind goes right through you
It's no place for the old
When you first took my hand
On a cold Christmas Eve
You promised me
Broadway was waiting for me

You were handsome
You were pretty
Queen of New York City
When the band finished playing
They howled out for more
Sinatra was swinging,
All the drunks they were singing
We kissed on a corner
Then danced through the night


Jag älskar New York, och det är allt jag tänker säga.

Stress, stress och så lite mer stress

Ungefär hela dagen har jag planerat, och nu får jag effekterna av att jag har planerat mer än vad jag har gjort. Aargh!
Jag ska:
- Tvätta och fixa
- Käka mat
- Lägga en grundmakeup och försöka snygga till en av mina klänningar här
- ... innan det är dags att hämta barnen kl 7
- Lägga barnen (kan gå precis hur som helst ikväll)
- Vara klar att åka till tågstationen i Maplewood kl 9
- Åka in till NY för en rolig kväll med vännerna

Shiiit! Varför är det alltid så att man kan ha det hur lungt som helst i flera dagar och sen bom krasch händer ALLTING på en kväll?

Klockan är nu 17.20. Önska mig lycka till

Godmorgon

Just nu borde jag städa och plocka undan så att städerskorna kan göra sitt jobb här nere i min källare. Alternativt äta frukost. Varför känns det då så himla mycket lättare att bara sitta i sängen och stirra ut i taket?

Jaja, jag får väl ta tag i mig. Nu så.

Jag är så nöjd, nöjd nöjd...

Av flera olika anledningar.

1. Jag åkte till gymmet imorse (såg en brinnande bil, helt slukat av lågorna, stort WTF-moment, på vägen hem, men det är en helt annan historia) och gjorde om jag får säga det själv den bästa instatsen på länge. Träningsvärken i mina ben får mig i alla fall att tro det. Dessutom hittade jag till Elin UTAN Mr. Gps. Yay! 

2. Jag tror att jag äntligen har fått koll på disktorkning och diskmaskinen. Och lärt mig fixa lunch på typ rekordtid.

3. Trots crankyness och sillyness har det gått hyfsat bra med att lägga lillkillen ikväll. Minut 1: I dont wanna sleeep, i wanna have my presents. And foooood. Minut 2: Zzzzzzzzzz. Ungefär med fem sekunders mellanrum.

4. Jag fick offra mig och klä ut mig till Pippi för att få lilltjejen på gott humör, och fick även äran att försöka härma och förklara vad rumpnissar var för något. Den lilla värdighet jag hade flög nog all världens kos i de ögonblicken, men vafan. Det får den göra när man umgås med barn under 9 år dagligen.

5. Jag fick extra motition genom att "spela" basketboll med lillkillen.

6. Och sist, men absolut inte minst... Jag lärde lilltjejen att göra flour-dansen från Mysteriet på Greveholm när det var tandborstningsdags! Haha, vi båda bröt ihop i lite övertrötta fnitterattacker. Jag försökte övertyga henne med att det var så man skulle göra för att jag visst hade sett det på TV, och sedan var det ju bara att leta upp Greveholm på Youtube, och efter lite surfande hittade vi avsnittet vi letade efter. Men då hade hon redan fått syn på Sprak och Grev-skelettet, och ville kolla på mer. Så där satt vi.
Jag: So, thats the bad guy. The Count. He lived in the castle 200 years ago. I was soooo scared of him when i was little.
Hon: He looks silly!
J: Well, the specaileffects back in 96 werent that good you know... I wasnt really used to skeletons and ghosts...
H: Where are the ghosts?
J: Theyre in the cascets. They are afraid of the Count because he turned them to ghosts.
H. Why did he lock in the princess?
J. Because he wanted to marry her.
H: Why?
J: So she wouldnt leave him, you know. He locked her up. She is from outer space, like the robot Sprak. Anyway, now they are gonna kill the Count with soda.

Ja, vilket härligt kulturarv Sverige har! Så fortsatte vår konversation i tio minuter tills föräldrarna kom hem, och jag snabbspolade till det sista avsnittet då prinsessan far iväg i sin rymdraket som egentligen är det största tornet. Det som jag tyckte var extra roligt var hon plötsligt, utan att ta blicken från datorskärmen, skickade iväg mig för att leta efter hennes hårborste. När jag frågade om hon inte ville att jag skulle översätta, sa hon att det räckte med att hon tittade på det. Hihihihihi. Nu kanske jag kan få dem att kolla på Mysteriet på Greveholm, den absolut bästa julkalendern, på min arbetstid. Hade det inte varit bäst?

http://www.youtube.com/watch?v=bUlqwtFKr44&feature=PlayList&p=654868CA1DAF6877&index=3


Nu ska jag vara duktig och släcka innan klockan blir 11 så att jag får sömn i natt.


Håhå jaja

Så har man gått ännu en dag till mötes. Godmorgon. Ligger just nu nerbäddad i sängen och äter frukost. Tycker jag har blivit riktigt duktig på det. Är i stort sett det enda målet jag är säker på att jag får i mig om dagen, eftersom jag har börjat slarva rätt så duktigt med måltiderna på senaste tiden. Äter jag stor frukost eller lunch är jag liksom inte hungrig på middag förren vid 8-9 tiden. Och då tar jag bara något litet och det är fine.

Idag blir det en lång jobbedag. Värdmamma kommer inte hem förren vid 8 tidigast, så jag ska laga mat, bada barn, tvinga barn ner i säng, binda fast barn i säng under sagostund osv. Var ett tag sedan jag hade en sådan kväll, men det är en del av jobbet så det är bara att bita ihop och hoppas på det bästa. 

Och ja, jag klarade av att använda gpsen igår! Duktiga mig! Det tog mig bara en kvart att ställa in den... Nu ska jag köra samma sträcka och jag hoppas att jag kommer ihåg den, för gps åkte nog med någon annan till jobbet. Blev inget gym igår, vi stack till Chilis och åt istället så vi ska dit nu istället. Sen ska jag slänga in min tvätt i tvättmaskinen och sova tills det är dags för barnhämtning.  


Update

Idag ska jag för förta gången våga mig på att använda navigatorn. Yay me! Jag ska köra och hämta Elin i West Orange, och fick svaret "Jag vet inte riktigt var jag bor..." när jag frågade efter vägbeskrivning, haha. Så var ju inte alls jag när jag kom hit. Inte aaaalls. 
 Nåja, jag ska dra med henne till gymmet och förhoppningsvis har de inte tagit bort erbjudandet om att man kan ta med en kompis in ett par gånger. Om de har det ska vi antagligen sticka och ta kaffe, eller gå i affärer eller nåt.

Det var lite blandade känslor om colleget. Jag kan ju förstå varför de inte har så bra rykte, om man säger så. Gatorna såg i ärlighetens namn sjukt skabbiga ut, poliser stod i varje gatuhörn och jag kände hur de kollade lite på min väska som jag höll extra hårt i. Fast personalen verkade sjukt trevligt på colleget. Men ungefär 90 % av studenterna hade värsta gangsta stilen och gick runt och sa yo bro i korridorerna. Jag kan inte hjälpa det, men jag blev lite... nervös.

Nej, nu måste jag rusa. Ska egentligen vara utanför huset om 10 min, men misstänker att det är rätt kört.... jaja. Bye!

I cracked, I´m a bad person

Jag skyller på Hanukkah. Och så vill jag tacka mamma för armbandet, CDn och tröjan, moster för yllesockarna ocg farmor för julskivan och fotona. Tack! Resten av paketen funderar jag på att gömma iväg tills julafton så jag inte hittar dem. Barnen får ju mer presenter ikväll och jag kan ju med bli sugen på att öppna lite... 

Nu ska jag strax åka iväg för att kolla på college med Tereza. Jag tror inte att jag kommer att gå på det colleget vi ska till eftersom det ligger i Newark vilket inte har så bra rykte, men att ta bussen dit och kolla kan ju inte skada tycket jag.   

Jaja. Gud vad skönt det hade varit att gå och lägga sig igen som jag oftast gör direkt efter att barnen har blivit iväg skjutsade till skolan. Får väl försöka hålla mig vaken. Hepp.

Ååh vad jag älskar min familj!



Titta vad tomten i brevbärarkostym kom med idag! Massa paket och kort hemifrån inför julen. Jag känner mig lite dum som bara har köpt ¤¤¤¤¤¤¤¤¤ till dem. Men det borde komma hem snart. Tack!

College

Jag sitter och kollar genom en kurskatalog till det lokala colleget där jag kanske ska plugga lite i vår.

Jag känner mig precis som jag gjorde i höstterminen i nian när det var dags att välja program till gymnasiet.

Mitt problem är inte att jag inte vet vad jag vill göra. Mitt problem är att jag vill göra alldeles för mycket. So here I am again. Ole dole doff...


Bilder, baby 2

 

Här är en liten bild från förra helgens Rangers-äventyr. Här är jag halvsminkad i svenska flaggan, vi var tvugna att göra det med fickspeglar i ankomsthallen. Folk pekade och sa facepainting ungefär var femte sekund, men det är kanske inte så konstigt... Men bildbevis! Jag var sminkad! 

 

Så här såg Hockeyrinken ut från våra platser, alla längst uppe vid taket.


Redan söndag kväll

Gud vilken dag. Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta. Det enda jag vet är att jag vill sova, men jag har lovat mig själv att stanna uppe och ringa hem till mamma på tolvslaget för att hon fyller år imorrn! Men berätta inget, det är en hemlighet!

Planen var ju att sticka till Ikea på en halvtimme, köpa massor med Marabou och sedan åka hem igen och kanske baka knäck. Men nej då! När vi kom tíll det Ikea som hade en stor matmarknad möttes vi av en skylt där det stod att det var stängt på söndagar. Snacka om att luften gick ur oss alla, för ingen av oss hade ätit frukost och magarna kurrade.
  Vi såg på gpsen att det bara var ca en halvtimme till nästa Ikea, så vi samlade oss efter nederlaget och drog dit istället. Stooort misstag. Jag tror vi satt i bilen i ungefär två timmar efter det. På motorvägen. I spöregn  och dimma som gjorde att man knappt kunde se något. Och som jag tidigare har sagt är amerikaner inte världsbäst på att skylta heller. Ungefär 6 gånger körde vi fel, och inte lite fel heller. Utan hej-nu-hamnade-vi-på-flygplatsen-i-Newark-fel eller hoppsan-vi-är-nästan-i-Lincoln-tunneln-fel. Inget skämt. Efter en och en halv timme blev det för mycket för mig. Jag blundade och lutade huvudet mot rutan och bad till gud att vi skulle komma rätt. brydde mig inte om Ikea, ville bara få mat eller sova. 
  Men trot eller ej, we powered through och kom fram till slut! I spöregnet rusade vi in i byggnaden och upp till matavdelningen. Laxfile har aldrig smakat så gott innan! 
När vi körde hem tog det bara 20 minuter... 

Efter ett par timmar nerbäddad i sängen var det dags att köra hem till LCCn. Vi hade aldrig varit hemma hos henne innan, och gissa om vi inte körde fel där med??  Och självklart hade vi så tur att Suss försov sig, vi körde vilse på vägen hem till Carina och varje rödljus verkade ha bestämt sig för att jävlas med oss. Slutade med att vi kom dit en timme för sent. Och då var det en halvtimme kvar. Helt otroligt. 
  men vår LCC är supergullig! Hon gav oss vägbeskrivning så att vi tillslut hamnade rätt. Sedan hade vi Secret Santa och lite kakor och hon sa att vi gärna fick komma och hälsa på henne under julen om vi inte hade något att göra. Gillar henne skarpt!

Är helt slut i huvudet nu. Den här helgen känns som att den har gått fortast hittils, jag har liksom inte haft en enda chans att sätta mig ner och ta det lugnt eller slappna av. Sovit tillräckligt mycket har jag inte lyckats göra heller, för på kvällen känns det som att jag skulle kunna vara uppe hur länge som helst. Vilket resulterar i att jag är som en zombie nästa dag om jag inte får min nap... 

Dagens låt: The rebounder med Amanda Jensen. Har fått den på huvudet, och den har äntligen jagat bort Frosty the snowman.   

Äpplen

Så brukar min frukost se ut när jag har bråttom. Rusar upp i köket och trycker i mig ett äpple innan jag springer ut genom dörren. Någonting som jag även trodde att jag skulle få göra idag. Men nej då,  nu har jag hunnit sitta framför datorn i tio minuter i godan ro i väntan på telefonsamtalet som gör det tillåtet för mig att springa upp och ta mitt äpple.
  Hade varit så skönt att få sova ut idag, men istället ska vi till Ikea. Jag hoppas att de låter mig sova i bilen. Min taktik för att kunna ta mig upp på morgonen är att det första jag gör när jag vaknar är att jag genast tänker ut vilklet klockslag jag kan komma tillbaka till sängen. Oftast är det en timmes väntan, och då har jag hjärnan låst på det klockslaget.

Så. nu ska jag  gå och käka äpple. see u

Lucia i New York!

Tjo allihopa! Jag är för trött för att skriva någonting långt om det här just nu. Kan väl säga att det har varit en grymt härlig dag tillsammans med Frida och Jonna inne i NY! 
 
Vi började med att Frida och jag stack till Frihetsgudinnan och Ellis Island. Frihetsgudinnan var bara Frihetsgudinnan liksom, och vi kunde inte ens gå in i den men det var riktigt coolt att se den up close!

Vad som jag oväntat tyckte var ännu häftigare var Ellis Island! Det är då ön som många immigranter kom till efter att de färdats över Atlanten. De hade ett litet museum och man fick gå in i rummet där de hade haft flera tusen som fått genomgå hälsoundersökningar och jag vet inte allt. Rummet var bara typ lika stort som en gympasal. Jag gillar sådana gamla platser där man vet att det har hänt grejor och fick genast en massa scener i huvudet. Tänk om en släkting till mig hade varit där för hundra år sedan? Coolt.

Efter det mötte vi upp Jonna och stack till en indisk reastaurang innan vi begav oss till kyrkan Svenska Kyrkan hade inhyrt sig sjävla i. Det var det bästa Luciatåget jag någonsin sett! Gud vad duktiga de var, jag fick sitta och hålla tillbaka tårarna!



Suck, nu är jag för trött för att skriva något mer. Lite mer texter om det kanske kommer upp typ i veckan, men nu måste jag sova. Ska upp tidigt imorrn med för Ikea med brudarna!

Happy Hannukah!

Det har varit en extremt blandad dag. Jag har varit väldigt deprimerad (för och eftermiddag) och jag har varit på väldigt gott humör (kvällen). Fick ett litet sammanbrott i eftermiddags av egentligen ingen anledning alls. Var på ledset humör helt enkelt och antagligen började jag känna av hemlängtan till mammas födelsedag på måndag.
Nåja, efter lite förklaringar och tårar när värdmamman kom hem blev jag på lite bättre humör efter pusselläggning med den lilla killen.
  Sedan var det den första kvällen av Hanukkah! Här firar de i dagarna åtta. Vi gick ut och åt en middag på någon judisk restaurang. Vet ni vad den traditionella maten för Hanukkah är? Potatispannkakor! Det var supergott! Började nästan misstänka att jag skulle rulla ut från restaurangen. När vi kom hem tände alla ljus i "sin" menorah (jag fick också egen!) och bad lite böner. Jag försökte hänga med så gott jag kunde, men tappade bort mig i hebreiskan ganska omedelbart. Jag fick lära mig spela Dreidel, och sedan delades det ut paket. Jag fick en rosa kontorsstol! Den är hur söt som helst, bilder kommer upp senare. Chockrosa är den verkligen! Kommer att vara som en liten söt färgklick i mitt lilla rum. 
  Det var nästan som lite julkänsla, Hanukkah. Var hur fint som helst faktiskt.

Sedan dök en övertrött Suss upp hit med ett pepparkakshus som vi glatt började bygga på! Bilden på förpackningen var jättefin, som ett litet konstverk! Men snart skulle vi upptäcka att det inte var så lätt att bygga som det ser ut...
Mina byxor är för tillfället täckta av frosting. Min matta  har fortfarande små godispluttar utspridda över dig. Frostingen lyckades även fläcka av sig på täcket (Shh, hemlighet). Några små jordbävningar lyckades få huset att vara lite ostadigt ett par gånger, och en gång totalförstördes det när det totalslungades upp från den trygga marken  och väggarna separerades från varandra. Hur det skedde är något jag inte tänker kommentera.
Men... resultatet blev över förväntan. Ring museerna någon! Jag tror att de vår tids stora konstnärer är här!

Så här blev alltså slutresultatet! Den blå kvisten bredvid är min "julgran".



Det började som en pepparkaksgubbe som skulle få byxor, slutade som en baby Jesus som räcker ut tungen och har blöja. Exakt så lätt är det (inte) att dekorera med frosting.



Här är vår tomte! Han har ätit och druckit så mycket att han har däckat i all snö vid skorstenen. Observera ölburken han har i ena handen. Ho ho ho!



Och här är då en väldigt osminkad och övertrött moi som leker och posar med pepparkakshuset efter att det har blivit färdigt! Och svaret på frågan som alla undrar över är "ja". Jag ska klippa mig så fort tillfälle ges.

Och nu alla barn, ska jag lyssna färdigt på Amanada Jensens nya album som efter tre låtar verkar precis så där vinterromantiskt bra som man vill att det ska vara i December. Sedan godnatt!

Jag drömmer om en jul hemma...

Alltså. Får ni snö den enda julen jag inte kommer tilbringa hemma så protesterar jag. Bölar. Slår på väggen. Stannar hemma och täcker fönstren med bommul och vägrar gå ut eller prata med någon annan än familjen på hela dagen.
Fy vad orättvist! Jag hoppas dem ljuger!

http://www.aftonbladet.se/vader/article6276019.ab 


I hate days like these, part 2

Fan. Precis så känns det just nu. Fan. Ibland undrar jag vad det är för fel på mig. Är så förbannad på mig själv just nu, skulle bara vilja skruva tillbaka klockan ett dygn så att jag kunde göra om vissa grejor. Ska jag behöva gå runt och skriva att-göra listor på handen? Det kanske är det som är lösningen. Fy fan. Jag har varit här i två månader och jag vet att det är vissa saker jag borde kunna med inte kan. Guuud. Smågrejor, i och för sig, men jag är trött på att få skit när jag VET att jag hade kunnat undvika det. Och när man vet att något är ens fel kan man ju egentligen inte tjabba emot, utan det är bara att svälja det och försöka göra det bättre nästa gång. Men tänk om det inte blir bättre nästa gång? Suuuuck.

Sakta växer vi, och snart tar vi över hela New Jersey

Äntligen har jag fått strumpor! Är det normalt att vara så exalterad över plagget som jag egentligen tycker är sjukt onödigt? Som jag där hemma propaganderade för att vi skulle överge? Köpte 12 par inne på Old Navy så nu slipper jag frysa om fossingarna på morgonen igen. Tummen upp för det! Jag funderar till och med på att slita upp förpackningen de finns i och prova dem, en och en. Nåt måste man ju hitta på efter curfewn.
  Vi stack till Livingston Mall där vi träffade en ny svenska, Elin, och hennes "före-detta" au pair, Tanja. Verkade vara ett par grymt roliga tjejer som jag hoppas träffa mer av. Och det allra viktigaste är ju att jag och Suss får fler medlemmar i vår nyss startade Svenskfront. Om alla tyskar som finns här, och de är inte få, de pratar jättemycket tyska och går i stora grupper, tänker vi minsann ge dem en liten match, så att de får känna hur det känns att inte kunna ett språk som alla andra talar! Hehehehe...
 Jag är jättesugen på att titta på Elf nu, men jag borde sova. Blä. Jag hoppas att morgondagen blir lika bra som denna. Då är det första Hanukkah dagen, och jag är jättenervös över att de presenterna jag har knåpat ihop kommer att ratas. Jag vet ju egentligen ingenting om Hanukkah. Det enda jag vet är att de kommer att tända ljus imorrn och att de kommer att ha någon middag, och thats it. Borde jag ha köpt några speciella kläder till det? Slå in presenter ska jag göra imorrn i alla fall. Till lilltjejen har jag köpt pärlor så hon kan göra egna halsband och till föräldrarna har jag köpt en svensk kokbok från Ikea. Lillpojken hittade jag inget vettigt att köpa till, så mamman sa att jag kunde få ge ett Bakugan fodral som hon redan hade köpt. Det tackar man och bockar för. Hoppas att han inte blir upprörd för att han inte får Nintendo DSI eller ett Xbox som han hintade att han ville ha.
  Efter middagen blir det förhoppningsvis knäckbak och pepparkakshusbygg! Här går vi från den ena högtiden till den andra.


Grrrrr!!!!!

Varför händer det här mig? Jag var precis på hättebra humör vilket jag skrev ett fint inlägg här i bloggen om, och så går det inte att uppdatera! Vad  är det här för skit med den här internetuppkopoolingen?? Jag tror att det verkligen jobbar på att göra mig galen.

Jaja. Jag vill shoppa. Har fått lön. Var/är glad för detta. Försöker spara. Skall nu måla naglarna.

Dunkin Donuts ( jag har en konstig känsla av att detta är felstavat)

Har precis kommit hem från en fika-stund med Carina på Dunkins. Killarna i kassan är verkligen hur snälla/söta/rara som helst. De gav tre gratis chokladmunkar rätt från ingenstans. Bara sådär, mitt i samtalet. Poff, här har ni lite extra mat tjejer, ni ser inte riktigt spyfärdiga ut än, ta några stycken. Och detta var det efter att de hade gett oss lite snacks till teet och chokladen. Andra gången jag var där. Carina verkar å andra sidan känna dem rätt bra. Typ som om hon har bott där ett tag. Jaja, trevlig kväll. Vi diskuterade bland annat kakbak och omöjligheten att hitta marsipan i amerikanska affärer. 
Lussebullarna blev hur bra som helst! Även fast det tog ca fyra timmar för mig att få dem färdiga. Men nu har jag dem i alla fall, mohahaha... 
  Det första lillkillen gjorde när han kom innanför dörren och kände doften var att bli smått hysteriskt och rusa in till köket och runt köksön som om han inte visste var han skulle bli av. Granskade lussebullarna. Försökte dela de som satt ihop (Jag i bakgrunden: Noooooo). De var en hit, hur som helst. Supergoda och nu undangömnda i frysen till på söndag. 

Uppdatering på sighyseeing fronten: Ellis island och Frihetsgudinnan på lördag innan Lucia i Svenska kyrkan. 
Dagens låttips: Christmas is all around me från Love Actually. Varför finns den inte på Spotify?

Och nu, kära läsare, ska ni få en chans att uttrycka er åsikt! Tycker ni att jag ska flytta min garderob till min skrivbordsstol eller ta tag i mig och flytta den osorterade högen med nytvättade kläder från i förrgår till dess rätta plats? Oh, the choices...  

Dunkin Donuts ( jag har en konstig känsla av att detta är felstavat)

Har precis kommit hem från en fika-stund med Carina på Dunkins. Killarna i kassan är verkligen hur snälla/söta/rara som helst. De gav tre gratis chokladmunkar rätt från ingenstans. Bara sådär, mitt i samtalet. Poff, här har ni lite extra mat tjejer, ni ser inte riktigt spyfärdiga ut än, ta några stycken. Och detta var det efter att de hade gett oss lite snacks till teet och chokladen. Andra gången jag var där. Carina verkar å andra sidan känna dem rätt bra. Typ som om hon har bott där ett tag. Jaja, trevlig kväll. Vi diskuterade bland annat kakbak och omöjligheten att hitta marsipan i amerikanska affärer. 
Lussebullarna blev hur bra som helst! Även fast det tog ca fyra timmar för mig att få dem färdiga. Men nu har jag dem i alla fall, mohahaha... 
  Det första lillkillen gjorde när han kom innanför dörren och kände doften var att bli smått hysteriskt och rusa in till köket och runt köksön som om han inte visste var han skulle bli av. Granskade lussebullarna. Försökte dela de som satt ihop (Jag i bakgrunden: Noooooo). De var en hit, hur som helst. Supergoda och nu undangömnda i frysen till på söndag. 

Uppdatering på sighyseeing fronten: Ellis island och Frihetsgudinnan på lördag innan Lucia i Svenska kyrkan. 
Dagens låttips: Christmas is all around me från Love Actually. Varför finns den inte på Spotify?

Och nu, kära läsare, ska ni få en chans att uttrycka er åsikt! Tycker ni att jag ska flytta min garderob till min skrivbordsstol eller ta tag i mig och flytta den osorterade högen med nytvättade kläder från i förrgår till dess rätta plats? Oh, the choices...  

Onsdag

Jag har haft en jättekonstig natt. Kanske var det min nyss tillbakakomna viljestyrka och beslutsamhet som gjorde att jag vaknade flera gånger, redo att köra igång dagen. Den första kom ca 0.40, då jag hade sovit i 20 minuter. Var övertygad om att klockan var ungefär fem timmar senare och var  halvvägs ut ur sängen innan jagj fattade att jag hade ungefär 6 timmar till på mig att sova innan jag skulle upp. Detta upprepades ett par tre gånger, och jag har den där känslan av att man har drömt skitskumma drömmar, men kan verkligen inte komma på vad.
Hursomhelst, det jag kommer ihåg från natten är att jag någon gång kollade ut genom mitt lilla fönster, och konstaterade följande: Det snöar. Igen.

Nu snöar det inte längre. Regnet piskar bort all snö som finns. Riktigt kasst februariväder. Tydligen är det inte bara i Skåne som vi har det, men det kanske bara är i Skåne som vi försöker slåss mot det. Här kommer de antagligen att stänga skolorna tidigt under dagen.
  Det är lite ofattbart enligt mig. Den enda gången vi stängde skolorna var den dagen efter Gudrun då vi verkligen inte hade något vatten. Stormar och annat fick vi uthärda under taket och sedan springa hem eller till bussen. Herregud, vad vi måste ha skinn på näsan egentligen. Vi överlevde ju till och med en jordbävning förra året!

Jaja. Ingen träning för mig idag, eftersom jag tror att det inte är en bra ide att utmana ödet och köra i onödan. Får helt enkelt se vad som händer senare idag.

8 dollar för saffran!

Är det verkligen så dyrt hemma? 8 dollar för lite saffran? Som inte ens är malen.
Nej, här ska bakas imorrn! Tjoho, äntligen ska jag få mina lussebullar! Och goda får de banne mig bli!

Skulle egentligen ut för att köpa de sista Hanukah presenterna till lill-killen, men fastnade vid julavdelningen istället på Target, och sen var klockan jättemycket. Får köpa det på torsdag när jag har fått mina pengar istället. Det är jättesvårt! Hade varit enklare om jag bara hade kunnat köpa en stor grej var till dem, men nu måste jag köpa 8 små. Och så vill jag ju helst ge dem något som de gillar med. Och det mesta som de gillar kostar typ minst fem dollar. Så... om vi gör matten nu. 8 gånger fem är 40. 40 gånger två är 80. Har jag råd med det? Svaret på den uppgiften är nej. Tjejens presenter är i alla fall fixade. Tack och lov.

På söndag ska vi på au-pair möte igen. International Christmas Dinner med Secret Santa. Gissa vad för genidrag Suss och jag fick på Target? Vi bygger ett pepparkakshus! Det är ju typ svenskt. Sen kan ju jag alltid klanta till det och slå sönder det av misstag för lite äkta tradition...

Nej ikväll har jag bestämt mig för att släcka innan 11 för att få lite normal rutin på dygnet igen! Imorgon ska jag för första gången på typ två veckor till gymmet. Orkade verkligen inte gå när jag var sjuk, så nu är jag taggad!

!!!

Varför har jag inte fått reda på detta tidigare?? Varför? Hur kan ni där hemma ha varit så hemska mot mig och inte berättat årets nyhet?!

Anna Anka skiljer sig! Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta. Ett vet jag, och det är att jag förstår Paul Anka. Jag hade aldrig klarat av att ha den kvinnan i mitt liv!

Nu får väl alla vi som satt med hakorna nere i golvet när Anna förklarade att kvinnans största roll i äktenskapet var att tillfredställa mannen, skällde på städerskorna när de ställde parfymen i fel ordning och på fullt allvar trodde att barnflickan var avundsjuk på henne ett gott skratt. Tydligen räcker inte hennes äktenskapstips!
Usch nu känner jag mig lite elak, men som man bäddar får man ligga. Vill man inte ha uppmärksamhet ska man inte ut och säga efterblivna saker på bästa sändningstid.

I am at my first Rangers game


Go Sweden go

Haha, vilken kväll det har varit! Om jag hade någon stolthet innan så vet jag inte om den är kvar nu. Jag har precis tillbringat de senaste tio timmarna i följande punkter:

1. Bestämma mig för att heja på New York Rangers
2. Gå och köpa en New York Rangers tröja - i barnstorlek! Självklart med Nr 30 och Henrik Lundquist på ryggen. (Lugn alla, de är väääldigt stora i storlekarna)
3. Sminka hela svenska flaggan i ansiktet. Ja. Hela. Mitt i New York.
4. Höra hur folk pekar på oss när vi går förbi. Vissa började glatt prata om att de kände Aftonbladets hockeyutsända i NY, vissa frågade var vi kom ifrån och vissa sa bara ord som "Sweden", "Go Sweden" och "Look, Swedish chicks!" Jag har nog tappat räkningen om hur mnånga gånger jag hörde ordet Sweden idag.
5. Komma på att jo, hockey är ganska roligt och betyder mycket för stoltheten.
6. Hurra när Rangers gör mål.
7. Svära när Detroit kommer ikapp.
8. Träffa några av dem som vann Mix Megapols hockeytävling. Och bli filmade av dem, samtidigt som de ber oss köra sitt race. Vadå vårt race? Vi hade inga hejaramsor. Jag försökte få alla att sjunga Sommartider, eftersom Per Gessle önskades, men det blev inte av. Jag måste erkänna att jag är lite rädd att denna video kommer upp på någon hemsida nu. Gömde mig bakom Frida. 
9. Var tacksam över att jag hade ansiktet kladdat till  oigenkännlighet när Detroit gjorde ännu ett mål. Suss och Frida, som jag satt mellan, ställde sig upp, gjorde high five och skrek bara för att Zetterberg och någon annan svensk hade spelat fram målet. Kul att svenskar är duktiga. Mindre kul att det var fullt med Rangers supportrar på alla fyra sidor runt oss. Jag började känna hatet. 
10. Dö lite till när Detroit gjorde ett fjärde mål med typ två minuter kvar. 
11. Fått höra en av vakternas bittra röster som konstaterade " It´s thanks to you Swedes that we lost". Jaja. 

Rangers förtjänade inte att vinna. De spelade helt enkelt inte bra, Henrik Lundquist, svensken i målet, var lätt den bästa i laget! Detroit hade typ åtta svenska spelare. Haha, snacka om att vi kommer att vinna OS om alla bra spelare kommer från Sverige!
Att gå på matchen var verkligen superkul, även om jag hade velat ha lite mer action. Kan lätt tänka mig att göra det igen. Hade Rangers vunnit hade det nog varit kanon! Men att se såndana här saker live är myyyycket roligare än att se dem på TVn. Det är en helt annan atmosfär och spänning! Handklapp, skrik, hejjaramsor, Seven Nation Army. Love it.

Har även köpt biljetter till Lucia på lördag och sett St Patricks Cathedral. Var riktigt mysigt där inne, påminde om kyrkan jag såg i Prag.

Anledningen till att inga bilder kommer idag är att mitt batteri laddade ut! Bilder kommer så fort jag får dem själv!
Peace


Tråååååååååk

Tack, snön. Den har lagt sig över gräset och vägarna nu. Tydligen är det inte någon bra ide att köra, så det blir innesittarkväll för mig igen. Suck. Jag tror jag blir galen. Längtar tills imorrn och nästa helg när jag har lite saker planerade och kommer att få någonting gjort. Just nu känner jag mig bara som en stel, uttråkad soffpotatis. 
Gud vad jag har uppskattat att kunna ha tillgång till bil. Jag känner mig helt handikappad nu när jag inte kan köra. Blääää. Jag hoppas att den är borta imorrn. I vanliga fa ll uppskattar jag snö. Tycker det är fint på ett litet Edward Scissorhands-vis. Just nu vill jag att den ska smälta bort så fort som möjligt så att jag får mitt liv tillbaka. Och bilen. 
Nej, jag tänker fan gå till mataffären och köpa godis nu. I snön, och leka att jag är med i Narnia. Ensam. Det är väl normalt?
Suck.  

Det snöar i Livingston!

Rubriken säger allt. Vintern har kommit hit!

... i och för sig är det typ tre snöfilngor blötsnö, men ändå!

Home sweet home

Jag tänker bara tillägga att jag officiellt har bott in mig i mitt rum nu. Det ligger ritpapper på golvet, en temugg från igår står på mitt nattduksbord. Lådorna i byrån är självklart halvöppna för att det ska gå lätt att klä på sig. Böckerna i bokhyllan ligger på varandra istället för att stå bredvid. Jag har satt upp en pytteliten julslinga som jag snodde från min blå, pyttelillla julgran som jag köpte på Target och jag har hängt en massa glitter som girlanger i taket. Jag har en burk med pepparkakor inom armlängds avstånd från mig. Klockan är halv tolv och jag har inte satt en fot utanför sängen, även om jag börjar misstänka att det är dags för det. Ett par jeans ligger på golvet. 
  Det börjar kännas lite hemmavant. 

Just det! Idag är det exakt två månader sedan jag flydde hemlandet. Herregud, hur gick det till? Det betyder att jag bara har tio månader kvar om jag inte förlänger, att jag har gjort... vad? En femtedel av mitt år, typ? Shit, vad ska jag göra när jag kommer hem?  


Mina första kändiscrusher!

Åh! Jag har precis hittat Westlifes senaste album och sitter och lyssnar på det. Kommer fortfarande ihåg första gången jag hörde dem när jag var typ tio och de blev mina största idoler. Haha, egentligen var det mest för att en av killarna i bandet gillade hästar...
  Nu i efterhand kan jag inte riktigt förstå hur jag kunde vara så galen i dem, men visst kan jag inte låta bli att bli lite nostalgisk och hjärtat hoppar till litegrann när jag hör deras nya låtar. Visst, jag är inte inne på att helgonförklara dem längre så som jag en gång gjorde, men lite småmysigt är det allt att lyssna på dem.

Jag mår bättre nu efter lite medicin trots att det känns som att någon har hällt cement i näsborrarna. Ikväll ska jag jobba hela kvällen. Imorrn vet jag inte riktigt vad som händer. I vanliga fall sticker jag alltid till gymmet när jag inte har något att göra, men med tanke på att jag fick jätteont i halsen efter fem minuters foursquare med lilltjejen igår vet jag inte om det är en bra ide. Blrír väl att jag sticker till någon galleria eller något som vanligt. På söndag är det ju hockeymatch! Wiho, gud vad jag ser fram emot det!

Nu är det naptime!


My christmas playlist

  • Decembernatt med Peter Jöback
  • Fairytale of New York med the Pogues
  • I belive in Father Christmas - helst med U2
  • Mistletoe and Wine med Cliff Richard
  • Tomtarnas Julverkstad med Peter Harryson
  • Ave Maria med Josh Groban
  • All I want for Christmas is you med Mariah Carey
  • All you need is love med The Beatles (Jo, den är med i Love Actually och därför är det en jullåt!) 
  • Another Winter Night med Sanna, Sonja och Shirley
  • Petit Papa Noel med Josh Groban
  • Tomtarnas Julnatt
  • Tre pepparkaksgubbar
  • Silent night med Josh Groban
  • Stilla natt med Peter Jöback

      Love


Strep throat

Vaknade klockan fem imorse med vad som kändes som ett öppet sår i halsen och en näsa som jag inte kunde andas med. Tror jag fick snyta mig ungefär 25 gånger på tio minuter för att få full tillgång till syre igen. Tydligen såg jag bättre ut än dagarna innan, för båda värdföräldrarna sa att jag gjorde det. Kanske, men jag kände mig trött, okoncentrerad, darrade när jag skulle hälla upp mjölken. Halsontet försvann tack och lov och jag kände mig bra igen, men nu blev jag skickat till Minute Clinic, en liten mottagning vid apoteket där den snälla läkaren körde ner en bommulstops i halsen och rotade runt.
"Seems like youve got strep throat" sa hon några minuter senare när testet var klart. Jag hade ju ingen aning om vad strep throat var, trodde det var någon vanlig förkylning som de ville att jag skulle äta vitaminpiller för typ. Blev lite misstänksam när jag fick ett recept på antibiotika. Så det blev hem för att googla upp vad jag egentligen har åkt på.
Halsfluss! Jag trodde fan att jag var immun mot detta. Inte konstigt att jag kännt mig ur gängorna i veckan! Feber har jag ingen just nu i alla fall, och jag smittar inte längre om 24 timmar, so its all good.

Vet ni hur man får halsfluss? Genom att man får i sig " saliva or secretions from the nose" från en anna människa. Herregud, har jag haft någon annans snor i munnen?? Jag tänker alltid ta med mig bakteriedödande  medel i handväskan. Fy fan.


Och folk frågar mig varför jag är vegetarian...

Jag tror det här är svaret som jag har försökt formulera ett bra tag.

http://www.youtube.com/watch?v=Df9GviWJSaw&feature=related 

Fy fan! Hur fan kan man, som människa, som påstår sig att vara intelligentare än samtliga andra djurarter behandla andra djur så här? Hur kan man vara så jävla kall? Så jävla känslolös? Vi männsikor har ett ansvar mot andra djurarter. Vi är ju "smartare", eller hur? Om vi nu tvunget måste käka dem, se i alla fall till att de har ett bra liv innan! Eller ännu bättre, är ingenting som du inte kan döda själv. Och det allra bästa, bli vegetarian så har vi stora delar av djurplågeri och global uppvärmning ur världen!
  Om det är någon som ser det här nu, tänker "oj!", det hade jag ingen aning om... Vad fan trodde ni? Att grisarna sprang omkring på små gröna ängar och bökade glatt, tills det var slaktdag då de fångades in med sidenband och fick en spruta så att de somnade in? Klart som fan att de lider när de är instängda i små bås och inte får gå ut! Det här är verkligheten och de som köper kött, det är de pengarna som betalar för att det ska bli såhär! Jo, det är det! Utgift och efterfrågan, eller hur?
  Och nu ska jag inte ens påbörja vad jag tycker om kycklingindustrin. Är bara så jävla glad att jag inte har det på mitt samvete. Kommer nog inte att gå tillbaka till att äta kött igen. Ska ta en bild från den där filmen och ha i plånboken varje gång jag blir hungrig på hamburgare. Sådeså.

Nyårslöften?

Egentligen känner jag att jag inte har något att skriva om. Förutom hur sjukt tråkigt jag har. Seriöst, det roligaste jag har haft på hela dagen var när jag och lillkillen spelade princessmonopol invirade i varsin filt och snörvlade. Jag tog tag i mig själv och sa till värdmamman att jag klarade att jobba imorrn, känns inte bra att bara ligga här som en annan grönsak. Jag antar att jag får ta mig upp på morgonen, och sedan verkar jag vara ledig till fyra tiden dp ungarna ska plockas upp från sin playdate. Skulle egentligen varit hos oss och jag är ganska tacksam för att jag slipper ya hand om fyra ungar när jag får huvudvärk av att stå upp för länge och har problem med sammansatta meningar. 
  Det har inte hänt nåt kul på hela veckan. Jag hatar att vara sjuk. Dessutom ska jag jobba på fredagkväll och måste vara bra då så att jag orkar med det. 
  Jag får i alla fall försöka att se fram emot söndag. Då blir det den efterlängtade hockey-matchen! Och jag ska fan gå även om de får dra mig dit i en rullstol. Och nästa helg blir det luciafirande i Svenska Kyrkan efter en dag med Thereza och hennes kompisar från Boston i NY. Kommer att bli superkul! Och sedan är det inte långt till jul och nyår. 
  Vad kommer då nästa år att bjuda på? Jag har bestämt mig för att: 

- Åka till Washington, Philadelphia och Boston. (Fast jag kanske kommer att besöka några av dessar städer redan innan årsskiftet?)
- Åka till Niagarafallen, och förhoppningsvis få en liten tripp till Kanada på köpet. 
- Åka till Västkusten! Se LA, San Fransisco, Grand Canyon och Las Vegas
- Gå på minst en konsert NY. 
- Gå på en Broadwayföreställning. 
- Åka till Florida. 
- Försöka plugga mera ritning eller skrivande. ( Jag säger bara, man vet aldrig vad som kan hända. Seriously.) 
- Komma på vad jag vill gå för utbildning. 

Åh! Jag kom precis på en sak jag måste berätta, om någon bryr sig. 

De. Har. Börjat. Visa. Reklam. För. Sista. Säsongen. Av. Lost. På. ABC. 

Snart kan jag dö lycklig.




 


Elinors förkylningsblogg

Gissa vem som var nära att bryta ihop tidigare idag, framför barnen? Tjoho, vilken duktig au pair jag är. Dessutom känner jag mig som ett helt apotek. Hostmedicin, tabletter, halstabletter... i can keep going. Oh yeah. Och en dundrande huvudvärk. Barnen har nästan skött sig helt fläckfritt idag, förutom ett utbrott vid kinesiskan, vilket antagligen var det som framkallade huvudvärken. Ett tag kändes det nåstan som att jag var helt darrig och yr, men det är bättre nu. Värdmamman ringde precis när jag mådde som värst och jag trodde nästan att jag skrämde upp henne lite. Är nu förpassad till mitt rum och har morgonen ledig, vilket jag  är tacksam för. Känner som att jag är på väg att gråta över minsta lilla. Jag tror att jag bara har åkt på en förkylning. De första dagarna brukar väl vara värst? Så jag borde väl bara bli friskare efter det här? Nåja, får jag bara vila upp mig är jag nog back on track om en dag eller två. Huvudvärken har i alla fall släppt.

Goda nyheter gott folk! Julkalendrarna finns på youtube!:D

Jag saknar Mysteriet på Greveholm

Humörsmässigt mår jag bättre än igår. Har bestämt mig för att jag tänker göra en bättre dag arbetsmässigt än på länge. Ska skriva listor, städa och göra allt jag kan för att jag inte ska trilla ner i emohålet en gång till.
Men med förkylningrn känner jag mig näsran värre. Näsan rinner, det kliar som tusan i halsen och jag låter lite som en kråka.
Har tvingat mig själv att halsa hostmedicin och apelsinjuice nu på morgonen och ska snart ta en tupplur i hopp om att vara lite piggare när jag vaknar.

Idag är det ju första decemer! Och vad betyder det? Jo, julkalender! Det första jag gjorde i morse när jag vaknade var att slita upp lucka nr 1 i min chokladkalender, och nu har jag precis kollat på första avsnittet av SVTs. Har ingen aning om vad den heter, men den handlar om superhjältarna Supersnällasilversara och Stålhenrik. Ehhh... den verkar... ok. Men jag saknar julkalerndrarna som var där på "min tid". Mysteriet på Greveholm, Jul i Kapernaum, Julens hjältar. Det var ju årets högtid! Jag ska ju självklart inte glömma Tomtemaskinen med Pettson och Findus som vi hade på video. Åååhhh... jag tror jag ska youtube leta lite nu.

Tema på kvällen: Grått

Förmiddagen tillbringades i sängen, endast med avbrott för att julpynta och hänga upp glitter i taket. Det liksom värker i halsmusklerna som det kan göra när man har haft ont i två dagar. Det är ju bara det att jag vet inte om jag mår tillräckligt dåligt för att ta ledigt, det känns som att jag borde klara av att jobba. Jag blir nästan rastlös av att bara sitta här.
  Men mitt tålamod ligger på noll, jag blir snurrig av att stå upp under längre stunder och är dessutom rädd för att smitta barnen. Därför frågade jag och värdmamman kunde lägga barnen ikväll, vilket hon tillslut kunde göra. Problemet är bara att jag får dåligt samvete nu för att hon antagligen fick stressa med jobbet. Gud, jag hatar att vara så velig. Jag vill orka... men i all ärlighetens namn gör jag det inte. Hatar att inte kunna göra mitt jobb och kunna nå upp till mina och andras förväntningar. Blir så himla arg på mig själv ibland... För att jag glömmer saker jag egentligen borde komma ihåg, för att jag ibland lyssnar dåligt och har tankarna på annat håll. Varför kan jag inte bara hålla mig koncentrerad? Vill bara att allting ska gå smidigt, att jag ska kunna dansa genom dagen och få allting att se lika lätt ut som det ser ut för alla andra. Min "smekmånad" här i staterna är så gott som slut, och jag vet inte hur mycket tålamod de har med mig och misstag. Tankarna börjar vandra och jag undrar om de tycker jag gör ett bra jobb, om jag är värd att ha kvar i det här jobbet. Kanske är det saker jag borde göra annorlunda, men som de inte tycker att de borde påpeka. 
  Gud, vad jag känner mig emo ikväll. Jag har det egentligen ganska bra. Fast kanske behöver man vara lite emo ibland.

RSS 2.0