Fråga mig inte

Fråga mig inte hur detta händer. Men nu är jag på väg till Helsingborg igen. Eller rättare sagt, jag är på väg att resa mig i sängen, slänga på mig lite smink och klä på mig. Och det ser ut som om det kommre att börja regna. Om en halvtimme exakt går brauermobilen.
.
This better be one epic night!

Nu regnar det

Igår var det nära att min dator åkte till de sälla jaktmarkerna. Varje gång jag slog på den stod det en liten skylt nere i hörnet som sa "no internet access". Jag prövade allting. Jag stängde av datorn, satte på den, kopplade bort internet och på, stängde av det trådlösa nätverket, slog på det lite grand, satte igång det igen och sedan offrade jag en en svart get på datorgudens altare. Ingenting funkade. Är det någonting jag inte har tålamod med är det när datorer bråkar med mig. Jag bryr mig inte om hur det funkar, det ska bara göra det! Ser det som någon form utav rättighet i mitt liv.
Åkte ju till Helsingborg igårkväll med de bästa från gamla gymnasieklassen, och som vanligt mår jag så jag förtjänar. Kul hade jag i alla fall! Vi landade i något partytält där ett  coverband spelade Gyllene Tider, stack sedan till stora scenen där Hoffmaestro spelade. Vilket drag! Jag vet inte om det är för att jag har varit borta från konserter alldeles för länge, men gud vad härligt det var att få se ett riktigt bra live band! Det är något av det bästa jag vet... att bara stå mitt i ett publikhav och hoppa runt. Måste se till att göra det oftare, önskar jag hade mer pengar till det bara.
Ikväll vet jag inte vad jag ska göra, är så sjukt trött att jag bara tar det lugnt antar jag. De andra ville åka in till Helsingborg igen, men jag orkar inte flänga runt halva skåne i jakt på sovplats och jag kan inte spendera några fler pengar på ett tag. Dessutom har jag ett par grejer jag vill få undanstökade på lördag, och för att det ska gå måste jag vara på g. Utsövd och glad, alltså!

Stääääd

Fick order av mamma igår att städa. Usch vad jag tycker illa om det ordet. Städa. Det stämmer liksom inte överens med min personlighet på något plan. Som någon vars namn jag inte riktigt minns sa: Ett stökigt rum är ett bevis på att någon har hittat något bättre att göra. Så sant. Oh ja.
.
Nåja, hade tänkt att börja med det i vettig tid, men så ringde Louise och frågade om jag ville följa med till stallet. Och sen stannade vi hos Josse. Och så blev vi bjudna på kaffe (de drack kaffe, jag hällde i mig tre stora koppar te, inte världens smartaste ide... jag har gått på toa två gånger på en halvtimme), och sen kom Jennie och sen fanns det kakor och så fanns det en hundvalp som var jättesöt och så fastnade vi där ett par timmar.
Har inte träffat tjejerna på hela veckan så det var välbehövligt med lite tjejsnack. Har varit alldeles för involverad i mina "projekt". När jag väl blir engagerad i något blir jag ENGAGERAD. Igår satt jag och pysslade med en teckning i sex timmar efter att jag gjorde färdigt Kompetensprofilen, endast med paus för kladdkaka och sista Ugly Betty. Nostalgi... jag och mamma kollade alltid på det undet de första säsongerna, men sen började jag jobba på tisdagar och missade både det och Desperate Housewives.
.
Nåja, är nästan klar med TV rummet nu och ska sätta igång med mitt eget rum. Sen ska jag faktiskt söka lite jobb, har några trådar som jag ska följa upp. Imorgon ska jag till jobbcoachen, fixa födelsedagspresent åt lillebror som fyller år på tisdag och sedan bär det av Helsinborgsfestivalen med the Sjöröd/Tyringe/Stoby/Osby/Hässleholm crowd på kvällen för lite party och Rix FM festivalen. Vad gör man inte för lite live-musik? St

Kompetensprofil

Ni vet sådana saker som låter jätteenkelt när man först tänker på det? Det är aldrig så enkelt. Trots att jag har hört detta typ hundra gånger förut lär jag mig verkligen aldrig. Jag har ingen aning om vad som hände med gårdagen. Jag vaknade, tänkte " Ja! Idag ska jag göra färdigt min kompetensprofil, registrera mig på olika jobbsajter och sedan gå vidare med mitt liv!"
Jag är halvfärdig med kompetensprofilen, och istället för nya jobbsajter har jag typ tre olika nya teckningsideer, har hunnit se om flera avsnitt av Supernatural och How I Met Your Mother. Mitt problem är att jag aldrig kommer igång med det jag ska göra förren det är försent. Så fort man känner att man MÅSTE göra något blir det liksom roligare att sortera strumporna, och så sitter man där vid halv tolv och börjar se dubbelt av trötthet. Blä.
.
IDAG ska det bli annorlunda. Jag vaknade, hoppade in i duschen och, hör och häpna, tog på mig riktiga kläder istället för de vanliga mysshortsen. Jag har till och med öppnat dokumentet, och ska alldeles strax börja skriva. Hurra för mig! Jag äger! Klockan är inte ens ett än, jag är så stolt över mig själv. Wiiieee!

Filmtajm!

Kom hem ganska snabbt efter jag skrev sist, var så trött att jag höll på att svimma så jag bäddade ner mig i soffan och kollade på en film som jag snott under barnvaktsbesöket, Legender från Övärlden, en animefilm som var jättebra! Älskar det mesta som är tecknat.
Tänkte lägga mig i sängen och läsa lite efter det, men hann knappt öppna boken innan jag däckade. Kändes bara som fem minuter, men nästa gång jag öppnade ögonen var klockan över sju. Hoppsan!
När lillebror den äldre kom hem igen blev det en annan film, Död Snö. Nazi-zombie film på norska. Ja, ni läste rätt. Nazister som är zombies i Norge. Jag skriver mer om den senare, för jag har alldeles för mycket att säga om den filmen. Hur kan man liksom inte ha mycket att säga om en zombie-nazi film på norska? Jag bara undrar.
Efter det körde vi vidare i samma spår med Valkyria, den där filmen där Tom Cruise försöker döda Hitler men fuckar upp. Spännande fast man visste slutet.
Surfade runt lite på kanalerna och slog på fyran, där Flyga Drake gick. Flyga Drake måste vara en av mina favoritböcker men jag har aldrig sett filmen, och nu fastnade jag här.
Måste nästan vara något slags rekord, har inte sett så många filmer på samma dag på väldigt länge. Kommer nog att lägga mig tidigt sen, känner mig verkligen inte i form. Ska se till att vila upp ordentligt nu de dagarna som kommer så att jag kanske kan känna mig som en människa snart igen. Godnatt!

Tillbaka i Au Pair livet

Har tillbringat hela helgen nere hos pappa och passat småsyskonen. Jag har lärt mig att Nanne Grönwall tydligen är rock och att katten Lennart inte gillar regn det minsta. Igårkväll satt han på fönsterkarmen och stirrade surt på stormen innan han gick och la sig. Dessutom har jag försökt hjärntvätta barnen med Markolioo, lillebror gillade honom jättemycket, skrattade så att han höll på att trilla av stolen.
Samtal mellan mig och lillasyster igår:
Lillasyster: Elinor, gillade du trollkarlarna i Melodifestivalen?
Elinor: ?
LS: Du vet, trollkarlarna!
E: Jag tror inte jag har sett dem, de måste ha varit med i det här årets Melodifestival och jag såg inte dem.
LS: Nej, de var med i förra året!
E: Lilla gumman, jag tror inte det.
LS: Joho!
E: Nähä.
LS: Joho.
E: Nähä... (fortsätter på det spåret en stund.)
Tillslut:
LS: De sjunger Baby Goodbye!
E: EMD??
LS: Ja, det kanske de heter. De har till och med trollstavar!
.
Haha! Jag tänkte väl mer att de såg ut som pingviner, men trollkarlar? Denna video var ju tvungen att uppkollas, och de ser faktiskt lite ut som trollkarlar.
.
För övrit tycker dem att Google Earth är det coolaste som finns och att Eric Saade är gud. Jag har jätteont i halsen och blev väckt halv 8 imorse när lillasyster ville leka tält. Jag gestikulerade ordet TV med stängda ögon och sov vidare, men vaknade av de underbara ljuden från Totally Spies. Nåja, måste väl snart diska och får sova vidare när jag kommer hem.
Hon har nog en poäng

Jag känner mig som femton igen

Jag får erkänna mig besegrad. Eclipse igår var ungefär lika bra som en piggelin på stranden, gratisdrinkar och sovmorgnar med en katt ihopkurad vid fötterna. Jag satt nog och gapade genom halva filmen, av ren förvåning. I de andra filmerna har Bella bara sprungit runt och sett bitchig ut och Edward har varit som en fiskopia av Angel (det är han fortfarande, men... ) nu hade allt en handling! Och de slogs! Och Bella gick inte runt och såg jobbigt överlägsen ut. Och det var mindre pretentiöst och mer humor och mycket bättre story och man trodde för en gångs skull på skådisarna och man fick tillbakablickar från de andra vampyrerna och Edward hade annan sminkning än i New Moon och Jacob är fortfarande bäst och....!!!
Pust. Sammanfattningsvis var det en bra äventyrsfilm. Och jag skriver äventyrsfilm eftersom i den är är det mer äventyr än i de andra filmerna. Det finns en annan handling än att Bella och Edward gillar varandra. Romansern är såklart fortfarande viktig men en bra bit av det som skulle ha varit känslodrypande monologer i de andra filmerna var action. Perfekt blandning! Den är mycket mörkare än de andra filmerna, och jag hoppas på att sista filmen kommer att bli ännu mörkare. Det är så vammpyrfilmer ska vara! Lite tyngd på det, tack!
Suck. Jag vet ju hur allting kommer att sluta, och jag gillar inte slutet riktigt. Tycker bara det låter jättekonstigt.
Nåja, jag kommer nog att vara en Buffytjej för all framtid. Vill man kolla på mörka vampyrhistorier som samtidigt har sjukt mycket komedi så ska man kolla in Buffy. Även om Eclipse var bra, så är Buffy och kommer alltid att vara 100 gånger bättre.
.
Idag ska jag ner till pappa och sitta barnvakt åt småsyskonen i 24 timmar. Kommer nog inte bli så farligt. Det regnar, och om jag fattade det rätt betyder detta mycket TV tittande. Kan nog bli mysigt! Önskar bara att min halsont kunde försvinna. Det har gått tre veckor sen jag blev sjuk nu, räcker det inte snart? Jag isolerade mig fan en hel vecka, jag kan ju inte stänga mig in i mitt rum för all framtid. Det är så trist för jag har ingen energi till något heller... blä.
Nej, nu måste jag väl börja klä på mig och äta och sådana grejer. See ya!

Eclipse

Sitter och fönar håret och gör mig redo för kvällen. Blir som sagt bio ikväll tillsammans med Louise, första gången sen jag kom tillbaka. Haha, innan gick jag nästan varje vecka borta i USA! Fast då hade jag ju mer pengar att röra mig med, inte så konstigt att jag inte kan gå lika ofta här trots allt.
Har inte alls höga förväntningar på den här filmen måste jag erkänna, tror väl att den kommer att vara ungefär som de andra. Ser den mest eftersom man känner sig som värsta losern om man inte har sett den. Tydligen har min lllebror tittat på den, och då känner jag mig verkligen efter. Illa.
.
Nåja, kommer en liten recension av den när jag kommer hem. Until then, take care!

20.38

Så har en dag kommit och nästan gått i landet lagom. Dagens planer var att liksom igår bege sig mot Yngsjö, men nu sade vädergudarna STOPP, för imorse när jag gick upp regnade det lite. Kanske lika bra det, jag vaknade upp med fruktansvärt ont i halsen. Detn kanske har något med att göra att jag låg i vattnet i en halvtimme igår och sedan inte torkade på några timmar eftersom solen inte ville samarbeta med våra önskningar då heller. Jag blev minsann brun ändå, utan att bränna mig! Amazing!
Vad mer har hänt? Jo, jag var ute och sprang en runda härom dagen! Hör ni! Efter två månader har jag gett mig på det igen, halleluja.
Sedan dess har jag haft sådan träningsvärk att jag knappt kan böja på benen.
I förrgår umgicks jag med Louise, Josse och Jennie! Underbara tjejer, hur söta som helst och man kan sitta och snacka om vad för random och galna saker som helst! Haha...
Jennie har också en blogg, det har alla förresten, och eftersom hon var så söt och länkade till mig så får hon det tillbaka! Kolla in den, hon är en superhärlig tjej och så får ni dessutom världens bästa musiktips!^^
http://jennieljunggren.blogg.se/
.
Nej. Idag har nå got otroligt hänt. Jag har STÄDAT. I. KÖKET. I och för sig för att mamma nog hade kastat mig ur huset om jag inte hade gjort det. Men men. Det tog lång tid, var varmt, svettigt och jag fick lite ont i armen av att lyfta på allting. Så otäckt. Huga.
Suttit och ritat och kollat på Supernatural i eftermiddags, bara skissat lite grann och lagt in en sak jag ska öva upp mina Photoshop kunskaper när jag hinner. Imorrn blir det jobbhunting, och sedan ska jag på bio med Louise på kvällen. Eclipse, blir det. Jag har kapitulerat och bestämt mig att kolla om Bella ler något mer i den här filmen än i de andra... det är egentligen den stora frågan. Jag vet hur allting slutar. Ska jag berätta? Mohahahahaha....

Lennon


.
Det var evigheter sedan jag ritade ett porträtt och är inte så nöjd med den som jag skulle vilja vara. Men när jag visade den för Elin när hon sov över sist frågade hon "Var har du köpt den?" och det tycker jag var ett rätt bra betyg (kan i och för sig ha berott på att hon var så trött att hon knappt kunde hålla ögonen öppna när jag viftade med den i ansiktet på henne)!
.
Nåja. John Lennon, en av de bästa musikerna någonsin. Imagine är en av mina favoritlåtar. Det är en av de få låtarna jag har tvingat mig att lära mig spela med båda händerna på pianot. Jag var utanför Dakota Apartments i New York där han sköts, jag har såklart hängt vid Strawberry Fields och Imaginemonumentet. På Grand Central Station brukade ett coverband som kallade sig The Meetles (haha... what?) spela gamla Beatleslåtar. Första gången jag hade varit på The Met med Tereza stannade vi och lyssnade på dem i säkert en halvtimme i kylan och folksamlingen. Jag såg dem flera gånger efter det, det var speciellt att stå där iklädd i mina vinterkläder och smådansa och halvsjunga bland främlingar.
.
Only the good die young...

Superhjälte

Jag tog äntligen tag i mig själv och kollade på filmen Kick Ass för ett tag sedan, ett par månader efter att resten av världen gjorde det. Jag har alltid gillat superhjälte filmer. Favoriten är såklart The Dark Knight tätt följd av Spiderman (Newyork!). När jag var yngre var jag definitivt en av de där ungarna som drömde om att bli en superhjälte och rädda världen, eller som väntade på brevet från Hogwarts pinsamt högt upp i tonåren.
.
.
På senare år har jag accepterat att det kommer nog tyvärr aldrig att hända mig. Jag är alldeles för lat för att träna till mig karateskills eller superkondition. Och eftersom jag är rädd för både spindlar och vetenskap så kommer jag nog aldrig att bli biten av en radioaktiv spindel (kanske av en fästinginfekterad katt, men det är en helt annan historia).
.
Men frukta icke! Häromdagen kom jag på att mitt fall kanske inte är så hopplöst som jag trodde att det var.
Jag kan....
... på sekunden veta när TVreklamen är över på den kanalen jag kollade på men surfade väck ifrån (fungerar ALLTID, fråga mamma!)
... få ett rum att stökas till genom att bara gå genom det.
... glömma var jag har lagt saker sekunden efter att jag har släppt dem.
... få elektriska stötar av precis allting som står i min närhet längre än tio sekunder.
... komma ihåg slutet på alla filmer jag någonsin sett. Eller läst om. Jag behöver inte ha sett filmerna i fråga, det räcker med att någon berättar slutet för mig så minns jag dem för all framtid. ALLA filmer, menar jag nu. Till och med dem som jag såg i femårsåldern. Jag vet, jag är fantastisk.
... lära mig låttexter väldigt exakt. Får jag se texten, minns jag dem också för all framtid. Spelar ingen roll vilket språk. För tillfället har jag lärt mig refrängen till Waka Waka utantill. Har ingen aning om vad den betyder bara.
.

Jobbcaoch

Nu har bollen äntligen satts i rullning! Träffade jobbcaochen för första gången idag, han verkade jättetrevlig och hade många förslag på vad som skulle göras. Känns nästan som om jag borde ha skrivit ner det han sa för det var så mycket! Nåja, det här kommer att bli bra känns det som!
Ramlade ner i sängen så fort jag kom hem dock. Sov bra i natt men är så trött att det bränner bakom ögonlocken. Jävla feber, nu får det fan räcka! Misstänker att jag lät lite som en kråka på mötet med...
.
Ska strax gå ner och diska undan i köket tills mamma kommer hem, gud så duktig jag är!

En bild säger mer än tusen ord


Söndagstankar

Jag märker ganska ofta att jag är lite småskadad från USA. Vissa saker som är helt normala här i Sverige går mig på nerverna något så fruktansvärt. Jag menar, varför måste jag ha med mig legget för att komma in på krogen? Moi? Varför? Och varför i hela friden går alla bussar och tåg hem så tidigt? Och varför är taxi så dyrt att man knappt ens vågar titta på dem? Jag tror jag har åkt taxi en gång i Sverige, saknar de gula Manhattan taxierna och att det var så lätt att ta sig fram och tillbaka.
Gårdagskvällen var, trots vissa brister, helt underbar! Träffade en massa roliga människor, åkte karusell och hade allmänt roligt. Åkte in till Kristianstadsdagarna, det var sista kvällen där för detta året och första kvällen där för mig! Lite skillnad mot förra året då jag var där inne varje kväll haha. Nåja, är man sjuk så är man. Hade egentligen feber igår med, men gav mig fan på att inte låta det förstöra min kväll och det gjorde det inte.
Förfestade hos Carl där vi fick jättecoola ljusgrejor, lite senare än planerat hoppade vi på tåget till Kstad och sprang runt där innan vi slutligen placerade oss i öltälten och lyssnade på....trumvirvel... Barbados! Jo minsann! Jag hamnade till och med på dansgolvet, tror jag.
Min värdighet hoppade precis ner ett par pinnhål...
.
Som tur var slapp Elin och jag ta nattbussen hem till mig, Louise kom och hämtade oss. I bilen visade jag minsann upp mina väldigt utförliga kunskaper i Markoliootexter, jag äger på det!
.
Sov inte så bra inatt, och nu mår jag som jag förtjänar, antar jag. Feber igen, suck, plus sömnbrist. Inte kul. Idag blir det sängen, glass och kanske en film.

29 grader

Ibland gillar jag att kvällsolen lyser in på mitt rum.
.
Det här är inte ett sådant tillfälle. Jag håller på att koka bort. Gick bort till affären innan och höll på att dö, var nästan tvungen att sätta mig ner för jag blev helt yr. Frisk är jag nog inte än tyvärr... ska bli intressant imorrn att åka in till Kristianstaddagarna och springa runt där. Oh my. Ska förfesta hemma hos Carl innan, får hålla tummarna att jag inte fastnar i en fotölj (hur stavar man förresten fotölj? Futölj? Fetölj? Inget ser rätt ut, speciellt inte det sistnämnda).
.
Idag har jag varit duktig! Har skrivit mitt CV inför jobbcoachen på måndag, jag har gjort en superduperavancerad teckning av John Lennon och läst färdigt Kryptan (ni MÅSTE läsa den). Så kulturell jag känner mig. Helst hade jag velat ragga upp nån och gå och se Eclipse, men efter mitt äventyr till affären känner jag mig tveksam. Det börjar bli sent med... jaja.
En glad bild från USA kanske får mig på bättre tankar!

Insomiac

Har börjat sova konstigt igen. Kanske är det för att jag har vilat så mycket de senaste dagarna som dygnsrytmen har börjat rubbas. Nåja, vaknade redan innan kl 7 imorse och trots att jag var jättetrött kunde jag inte somna om. Mamma kom in och frågade hur jag mådde, jag tog tempen och den var uppe på 38 grader igen. Kanske inte låter mycket men jag har så pass låg kroppstemeratur att det känns som mycket för mig.
Mot vårdcentralen då! Läkaren var jättetrevlig och det gick fort, hon hittade inget fel på mig så antagligen är det ett jobbigt virus jag dras med. Skönt att slippa antibiotika och pencillin.
Jag tar det nog lugnt idag med, men imorrn får det räcka! Jag måste fixa mitt CV, vill ut och röra på mig och träffa människor och andra saker! Att bara sitta hemma är jättejobbigt och uppenbarligen hjälper det inte.

12.35 AM

Ännu en dag i nästan uteslutande horisontellt läge har flutit förbi. Vaknade mitt i gårdagsnatten och var övertygad om att hade det banne mig slagit till på riktigt. Jag hade så ont i hela överkroppen att jag var övertygad om att jag hade åkt på någon maginfluensa, symptomen var inte alls olika från det jag kände femton minuter innan helvetet satte igång förra februari, eller influensan, vilkens symptom jag googlade fram när jag inte kunde somna om. Satt och bad till gud i sängen att jag skulle slippa det. Tack och lov släppte det och jag kunde somna om igen. Mådde hyfsat under nästan hela dagen, men klarade uppenbarligen inte att vara ute i solen längre än tio minuter, för när jag försökte mig på detta våghalsiga uppdrag fick jag en huvudvärk som inte var ifrån denna världen. Ganska bra att jag inte följde med till stranden idag alltså, även om jag håller på och längtar ihjäl mig efter havet. Blev ju förkyld precis när det fina vädret kom, hoppas det håller sig kvar efter att jag blir frisk med.
.
Låg och läste en jättebra bok i skuggan istället, Kryptan av Kate Mosse. Köpte en av hennes andra böcker i julklapp till mamma för något år sedan, lite med baktanken om att jag själv skulle läsa den, och den var helt okej! Den hette Labyrinten och är lite som en blandning av Indiana Jones och Bridget Jones utspelat i Sydfrankrike med en touch av kriminalhistorier och familjedramer.
Kryptan måste jag säga är helt underbar! Även denna bok utspelar sig i samma trakter och är upplagd som den första även fast historien och huvudpersonerna är helt annorlunda. Här har hon slängt in magi, ockultister, spöken och på vissa ställen känns boken väldigt influerad av Poe. Har inte ens läst halva boken ännu, men jag älskar den! Abslout bästa boken jag har läst under året!

I want your ugly

I want your ugly, I want your disease, I want your everything as long as its free

Det jag har pysslat med de senaste två timmarna. Vet att det inte blev så likt, men så suger jag ju på att rita realistiska människor. Jag använde ett superbilligt papper som jag bara brukat kladda på, och när jag försökte göra något halvfint på det blev det jättegrått och smutsigt hur lätt som helst. Trots det ser den ändå tusen gånger bättre ut i verkligheten.
Tyckte jag fick fram en attityd trots allt, och Gaga herself skulle nog hålla med om att det är det viktigaste!
http://www.youtube.com/watch?v=qrO4YZeyl0I

Vädret goes insane!

Who! Äntligen! Nu kommer åskan. Hurra! Blir det inte ett stort jäkla åskväder nu som får marken att darra och sjöar att översvämma blir jag besviken! Jag fixar verkligen inte den här värmen längre! Hatar att vara svettig och just nu känns det som om man knallar runt i en bastu vart man än går... Igår tillbringade jag större delen av dagen med att ligga och hyperventilera i mammas säng. Hennes rum är det svalaste stället i huset. Det här är första gången på flera dagar som mitt eget rum är beboeligt.
Det är annorlunda utomlands, tycker jag. Inte lika fuktigt, och ofta har man närmare till stränder och annat mysigt. Åååh vad jag vill åka! Nu!
.
Just nu är jag förpassad till bedrest. Vaknade igår och kände mig lika stark som en sprattelgubbe. Började pyssla med det jag var tvungen att göra men alla muskler jag hade gjorde ont, så jag bestämde mig att ta tempen bara för att kolla. Hej, 38.1. Jag har fan ALDRIG över 38 grader! Har jag 37.5 mår jag ordentligt illa, har lägre normaltemperatur än de flesta. Måste vara resterna av förkylningen jag hade för någon vecka sedan, men konstigt är det eftersom jag var helt frisk i torsdags och inte ens hade över 37.5 under hela min sjukdomstid. Hoppas det inte är någon ny bassilusk jag har dragit på mig. Mår lite bättre idag, men har nu fått ont i halsen och känner mig allmänt orkeslös. Man kanske borde pallra sig ner till vårdcentralen och ta reda på vad detta är? Men så är det säkert ingenting och då känner man sig som en hypokondriker när man är där...
.
Jar har äntligen fått ett möta med jobbcoachen! Ska träffa honom på måndag, han verkade jättetrevlig över telefon! Innan dess måste jag förbereda mig ordentligt, skriva ut mitt CV, göra en handlingsplan (hur gör man en handlingsplan om man knappt vet hur man söker jobb?) och lite sådana saker.

Purely for me


Houston, we have a problem

Jag får inte in alla mina kläder i garderoben och byrån där de bör vara. Vad göra?

God Morgon!

Jag till bringade i stort sett hela dagen igår med att svettas. Det var hemskt. Jag trodde verkligen jag skulle avlida. All värme stiger ju, och bevisligen stiger det till mitt lilla rum. Uschusch. Höll på att smälta.
.
Vaknade idag och drömde att jag aldrig åkte hem från USA, utan att jag hittade en superbra ny familj i upstate NY. Gud vad jag saknar USA och mina vänner därifrån! Det är exakt tre veckor sedan jag kom hem... Ligger i sängen och lyssnar på Dixie Chicks och försöker göra mig redo att gå upp. Jag ska, håll i hatten nu, städa rummet idag! Har inte gjorts sedan jag kom hem, så det är dags nu.
.
Ikväll blir det att pallra sig iväg till Tyringe och Emelie, för det är fest! Ska bli jättekul.
Nu frukost!

En inte speciellt rolig dag

Var på min första begravning någonsin idag. Med tanke på allt som har hänt den senaste månaden har nog inte allting blivit verkligt än. Vad ska man säga om det egentligen? Det var fint och värdigt och sorligt. Efter vad jag har förstått så var det dags, helt enkelt. Känns ändå konstigt, man tänker på att alla kommer att ligga i den där kistan en dag och sen är man bara borta. Hemskt.
Tänker på gammelmoster och hoppas att hon har det bättre nu, vilket jag tror att hon har.
.
Händelse ca 30 min innan begravningen: Jonte övningskör och mamma sitter bredvid och rättar som vanligt. (Jag håller mig hårt i bildörren i baksätet). Ingen av dem vet var ingången till kyrkogården är, så precis när vi tror vi har kört förbi ökar Jonte på farten.
Mamma: Stopp! Där är infarten! Sväng!
Jonte vrider på ratten en halv sekund för sent, jag ser lyktstolpen närma sig, bilen svänger ännu mer... och plötsligt står vi mitt på trottoaren och i framsätet skriker mamma och Jonte åt varandra, samtidigt som jag knappt kan hålla mig för skratt i baksätet. Efter lite backade kom vi in på parkeringsplatsen utan överkörda fotgängare/cyklister/chihuahuaor.
Hoppas att jag inte blir utsparkad ur huset för att jag skriver detta nu, min det är min plikt som storasyster att berätta historien om när lillebror körde upp på trottoaren så många gånger som det är möjligt! Dessutom måste jag berätta om minerna på dem som såg oss stå på trottoaren, priceless!
Ibland är min familj himla rolig.

Nattblogg

Har precis kommit hem och känner inte för att sova, fast jag vet att jag borde göra det med tanke på att jag ska upp i vettig tid imorgon och köra bil.
.
Vad har då hänt i mitt liv de senaste dagarna? Saker har äntligen börjat sättas i rörelse. Jag har fått en jobbcoach i Kristianstad och känner på allvar att jag äntligen har kommit ifrån min rit/skrivkramp som har hängt efter mig sedan jag kom tillbaka från staterna. Hade gärna satt mig med det nu och börjat pyssla, men hade nog blivit klar i lagom tid till att gå upp imorgon.
Dagen började med ett besök på arbetsförmedlingen, fortsatte med en trevlig visit hos farmor som fyllde år (hon hade tårta och det uppskattades!) och avslutades hos Louise med en massa roliga människor och gott vin.
Vädret har inte varit så dödligt varmt idag, tack gode gud för det, behövdes verkigen en paus. Imorgon hoppas jag att vädret är på g igen, för då bär det av till Åhus! Underbart, nuska jag minsann bättra på brännan så det står härliga till! Lovely!
She is a one of a kind, she is the last of the american girls

Pain in the ass

Sucess! Jag kom in till Arbetsförmedlingen imorse! Wiho för mig! I och för sig fick jag sitta och vänta i nästan en timme innan de släppte in mig.
.
Nåja, hon jag fick prata med var i alla fall jättetrevlig och hjälpsam. Blev inbokad på en massa grejer och hon rådde mig till att söka jobbcoach. Jag har nu tillbringat de senaste timmarna med att sitta och gå genom coach för coach, stora som små... det, my friends, is a pain in the ass! Fem sidor med sådana, och jag tror jag har kollat på alla som finns! Ja, vad gör man inte för ett jobb. Nu har jag i alla fall begränsat antalet till två, och behöver bara välja. Detta måste dock ske ikväll eftersom de ville att jag skulle lämna besked till dem imorrn.
Känns bra att ha det gjort, i alla fall. Snart är jag inne i leken!
.
Annars har jag inte gjort så mycket idag. Skulle till stranden men det blev för sent, och sedan dess har jag inte orkat sysselsätta mig med något förutom att försöka överleva värmen. Man kan nästan inte vara uppe på mitt rum längre. Jag har slutat använda täcke, har båda fönsterna vidöppna och börja tycka att nattlinne är en väldans dålig ide. Dessutom vaknar jag redan vid halv sju snåret på morgonen och är klarvaken redan efter att ha sovit några timmar. Vad händer? Detta är inte likt mig! Tror jag har för lite att göra... men det hjälper ju inte av att jag vaknar så tidigt att om jag inte somnar om så behöver jag ett par timmars naptime på eftermiddagen.
Nej, nu ska jag göra the final decision och sedan önska att en Marabou chokladkaka materialiseras framför ögonen på mig!

Under progress

For myself

Fredag

Jag behövde verkligen den här dagen!
.
Vaknade imorse och bestämde med Helena att vi skulle dra till stranden eftersom alla våra andra vänner verkade ha fått tråkslag och jobbade och andra konstiga saker. Plockade upp en rolig kompis till henne i stan och körde sedan mot Yngsjö där vi blev kvar tills eftermiddagen, jätteskönt! Underbart väder och härliga människor. Stack hem till pappa för att hämta några filmer med blev kvar där i några timmar, stack hem och hann knappt ut och in ur duschen innan Emma och Jessica kom hit. Tvingade dem att kolla på mina USA bilder mohahaha... och lite andra bilder med;P. Mysigt!
Nu när jag sitter mig ner känner jag mig lite darrig, är ganska glad att jag inte badade så mycket som jag brukar göra eftersom jag fortfarande har feber. Är jättehungrig och funderar på om jag ska äta upp elefantsnörena jag fick av pappa innan och glo på en film.
.
Imorrn vet jag inte vad som händer, men det visste jag inte igår vid den här tiden heller och det var typ den bästa dagen den här veckan, så jag håller det öppet! Nu ska jag varva ner och kolla på film!

Torsdag

Vilken äcklig dag! Ingenting har gått som jag har planerat, jag är uttråkad till max, hungrid men samtidigt inte. Och dessutom har jag fått feber. Nej, detta är minsann ingen höjdare. Jag ska döda Emma för att hon måste ha smittat ner mig vid midsommar. Orkar ingenting, vet att jag måste snygga upp i köket innan  mamma kommer hem men känner inte ens för att gå ner för trappan just nu. Jag tänker bara ligga här uppe i protest mot... allting. Världen. Gud. Arbetsförmedlingen. Whatever. Vem var det som man kom på att man skulle bli förkyld mitt i sommaren? Det är ju tillräckligt svårt att andas i värmen som innfinner sig på ovanvåningen utan att man har tre liter slem i halsen.
.
Nåja. Vaknade imorse och hur mycket jag än försökte sjunga med i låtarna på radion fick jag bara fram viskningar tills jag hunnit halsa tre koppar te vid frukosten (ett tag lät jag som Gollums bortglömda kusin).
När klockan hade slagit ett hoppade jag i bilen och körde mot Broby för att skriva in mig på arbetsförmedlingen. När jag väl hittade dit möttes jag av följande information: Man kan bara skriva in sig mellan 10-12 och 13-16 måndagar och tisdagar. Inte resten av veckans dagar. Och detta tycker de inte är viktigt nog att lägga ut på hemsidan online.
OMG.........................................................
Vad i...?
Vill de att man ska komma dit eller? Då får de väl se till att vara öppna! Ingenting är någonsing öppet här, känns det som! Och om de nu inte tänker ha öppet oftare- lägg ut det på hemsidan, för guds skull! Jag börjar misstänka att det bara är ett grymt skämt avsett för att tvinga sjuka människor hoppa in i 40 grader varm bil, hosta lungorna ur sig, springa runt i tio minuter tills man hittar rätt hus bara för att se att de, nej tack, tar inte emot idag.
.
När jag blit ruler of the world ska jag minsann hämnas på dem. Allihopa.
.
Igår hände det faktiskt en rolig grej, jag gick och fikade med Frida som jag träffade för ett halvår sedan i USA! Var jättekul att se henne, och härligt att träffa någon som vet vad det är jag snackar om när jag pratar om USA och att längta tillbaka dit. Vi käkade lunch på Grafitti (där jag inte har varit på jättelänge, vilket jag märkte när jag försökte beställa den grekiska salladen som jag åt under hela gymnasiet men den inte fanns) och sedan sprang vi runt i affärer och pratade strunt. Det var jättekul att se henne! Hon var med på Six Flags, första besöket på Ikea, Rangers matchen, Frihetsgudinnan... kort sagt umgicks vi väldigt intenstivt under de två och en halv månader vi var där samtidigt. Så roligt att vi bara bor någon timme ifrån varandra här, men att vi träffades i NJ!
På kvällen började jag känna mig sämre och sämre, så jag köpte en påse chips, snodde lite rödvin från mamma och kollade på film tills jag somnade. Ikväll har jag liknande planer, för att jag tror inte jag klarar att ha en konversation med någon människa just nu utan att längta efter sängen så mycket att jag kommer att falla ihop var jag än är.
.
Hoppas på att jag är bättre imorrn så jag kanske kan ta bilen och åka till stranden... känns som att man slösar bort det fina vädret med att bara sitta inomhus och deppa.
Nej. Nu ska jag ta tag i mig själv och fixa undan i köket innan mamma kommer hem.

RSS 2.0