Rekindled Love

.
Oh my dear, my wonderful... så varma, so gosiga. Känns som att springa runt med ett par katter på fötterna. I didn´t, know how much I missed you! Stackars mysstrumpor som fick bo längst inne i garderoben hela sommaren. I will never treat you that way again!

Måndag, oh yeah

Jag gjorde ett stort misstag tidigare ikväll. Jag hade precis kurat ner mig i sängen för att smälta maten och kolla på Supernatural, mamma kommer in och frågar vad jag ska göra imorrn.
Tänk snabbt, Elinor. Vad ska du säga för att undvika tjat så gott det går? Tänk, tänk, tänk!
" MMMmmmstäda", sa jag utan att egentligen fundera över vad det betydde. Ordet bara slank över mina läppar, och sekunder efter skrek den lilla jävulen på axeln " What have you dooooone?!" Silly me. Nu måste jag hitta nåt och städa imorrn. Jag som hatar det. Bra jobbat Elinor.
.
Det blev ett snabbt besök i Malmö som moraliskt stöd åt fröken Persson som gjorde sitt sista prov i sitt examensprov. Och wiieee hon klarade det! Grattis till henne!
Har annars skrivit lite ansökningar (surprise surprise) och handlat mat. Gud vad jag var hungrig alltså. Trodde jag skulle dö, för när jag kom hem från Malmö hade jag inte ätit någonting förutom frukost och en glass på hela dagen. Drog med mig lillebror ut genom dörren och i sann Brauer anda handlade vi för hela veckan på vad som måste ha varit rekordtid. Inget godis heller, bara mat till oss och kisarna. Personbästa?

Tankar från en skrivbordsstol

Kan ju säga att jag lyckades snöa in mig totalt på Tim Burton igår kväll. Både The Nightmare och Corpse Bride avbetades till tonerna av lillebrors förfest på nedervåningen, och sedan kollade jag på Hipp Hipp och drack ett par glas vin samt försvann upp en sväng till stallet med Louise och snackade lite skit.
Har så fruktansvärt ont i huvudet att jag håller på att börja böla. Jävla förkylning, rent ut sagt. Tredje dagen nu och det drar så mycket energi, orkar inte göra någonting. Förra gången jag mådde så här och gick ut och körde ändå slutade det ju med att jag var sjuk i flera veckor... vill verkligen inte riskera det igen. Febern är borta med hela mitt huvud känns sprängfyllt och jag går bara runt och fryser.
.
Dagen har alltså tillbringats i morgonrocken framför datorn. Har ritat en del och lyssnat på musik. Sen lagade jag pannkakor, minsann! Av den lilla smaken jag kände kan jag säga att de blev awesome. Spännande, va? Nej, nästa helg ska fan bli annorlunda! Jag ska komma igång med träningen i veckan, söka jobb och i helgen blir det examensfest. Egentligen har jag ganska mycket att göra så jag måste nog sätta igång med listskrivandet känner jag... Power till mig! Nu ska jag bara hitta någonting att fördriva kvällen med så är allt bra! Jag är så fruktansvärt sugen på grönsakschips från USA. Amerikanskt godis alltogether. Kan de inte börja importera sagda chips, Peanut Butter Cups, allt från Dunkin Donuts, Cold Stone och mysiga små diners? Då hade lyckan varit gjord.

Three months ahead

När jag vaknade idag fick jag för första gången på ett bra tag något som jag vill kalla för "lördagskänsla" . Fråga min inte varför, jag har sovit länge och inte jobbat nästan varje dag i ett par månader. Eftersom jag i vanliga fall inte behöver längta efter lördag till att sova ut har jag på sista tiden börjat blanda ihop dagarna. Igår var jag till exempel övertygad att det var måndag. Kanske är det för att förkylnningen börjat ge med sig, eller för att jag vaknade av att mamma sprang runt i köket eller för att jag vet att det är Helgeåfestivalen ikväll, vilket jag inte kommer att gå på men alltlid utspelar sig på en lördag. Nåja. Det känns som lördag väldigt mycket.
.
Och sedan kom jag på hur skönt det hade varit med ett varmt bad med doftljus, ett glas vin och en bra bok i höstrusket, påföljt av en filmvisning av antingen, Edward Scissorhands, Nightmare before Christmas, Corpse Bride eller Love Actually. Detta är filmer som jag tidigast tillåter mig själv att titta på i slutet av oktober som uppladdning för Halloween eller helst ännu senare i november och december inför jul. Jag älskar dessa filmer, men skulle jag se på dem hela året runt skulle de liksom tappa sin mening. Det är filmer man tittar på för att pigga upp sig när mörket lägger sig absurt tidigt och det är legitimt att sitta i myskläder hela dagen och dricka varm choklad med årets första pepparkakor.
Just den känslan, känslan inför att julen är på väg, hoppade in i mig så fort jag slog upp ögonen. Eeh, hello? Det är bara augusti än så länge!
Det här händer mig egentligen varje år. Precis när sommaren tar slut och det känns som att man har gått i skolan i evigheter när man egentligen bara har varit där i två veckor, innan man kommit in i höstens alla rutiner (nu går jag i och för sig inte i skolan längre, men jag tror att ni vet vad jag menar) längtar jag ihjäl mig tills man har kommit en bit in på hösten. Tills lite av det jobbet faktiskt är bakom en och man kan smyga runt på stan i nya höstkappan med alldeles för dyr choklad i handen, tills man är upptagen och har massa saker att göra... det längtar jag efter. Så har det alltid varit! Sommaren i all ära med strandbesök, sena kvällar och festivaler men det blir liksom aldrig lika mysigt som årets första mörka dag, eller när man tänder ljuset på första advent. Gud vad jag längtar! Det här året tänker jag gå all out med julen, mer än någonsin! Aldrig mer att jag tänker missa en svensk jul. Jag saknar USA fruktansvärt mycket, men i framtiden när jag är utomlands tänker jag alltid ta semester och sitta med familjen och kolla på Kalle Anka. Det ger jag aldrig upp igen.
.
Orkade ni läsa genom det? Hurra för er! Nu ska jag gå upp, käka frukost, städa övervåningen, ta det där badet med doftljus, övervaka de småpojkar som kommer att inta huset med förfest och sedan kolla med tjejerna vad de gör ikväll, alternativt kanske titta på A nightmare before christmas om febern mot förmodan skulle rusa upp igen.
.

Skypa med tyskland

Det är inte alltid jättebra att skypa med vänner man inte har träffat på flera månadet. Man kan få en oerhörd längtan efter det som varit. Efter att tillbringa timmar på Dunkin Donuts eller sitta och blicka ut över New Yorks skyline, käka glass och headbanga till tysk schlager samtidigt som man pratar om allt och ingenting. Efter att kliva ut i vimmlet av människor utanför Penn station och vandra ner mot Times Square med lukten från de brända mandlarna i näsan samtidigt som man svär över längsamtgående turister och kryper in i jackan för att undvika de iskalla vindarna som blåser in från Atlanten. Efter att springa runt under de blommade träden i Greenwich Village och avsluta dagen på Ellens Stardust under neonskyltarna. Damn, I miss it!
.
Och mest av allt saknar jag de underbara människorna jag träffade där som jag aldrig skulle ens hört talas om ifall jag hade stannat hemma. Som gjorde mina månader där borta någonting som jag nu sitter och längtar tillbaka till så mycket att jag håller på spricka. Kärlek.

Torsdag

Vi börjar det här inlägget med att hosta lite. Host. Så var det avklarat.
.
I natt har jag sovit så mycket som två timmar. Bara så ni vet. Det är kattens och halsontets fel. Jag har även besökt Malmö och jag har blivit ordentligt förkyld igen. Det är nog helt enkelt inte meningen att jag ska träna. Blir ju sjuk varje gång jag försöker.
.
Ikväll blir det tidig läggning så jag är vaken imorrn. Tänkte mest berätta att jag lever, om det var någon som undrade. Så nu vet ni. Kisekatten hälsar.

Min oerhört intressanta vecka

Var det stora bloggtittat dan igår eller? Loggade in och såg att jag hade fått fler besökare än på länge, trots att jag inte har skrivit speciellt aktivt de senaste dagarna. Nåja, fler besökare gör en mer motiverad att skriva, så jag hoppas att det håller i sig!
.
Anledningen till att jag inte har skrivit den här veckan kan härledas till att jag faktiskt har haft en del saker att göra! Efter att ha ringt och sagt att jag inte kommer att fortsätta med jobbet i Åhus i måndags bar det ju iväg till stan med Louise. Stop nr 1 var Skägg och Lockar, där hon färgade till sig och klippte lite. Blev superfint och jag blev riktigt sugen att hitta på någonting med mitt hår. Efter det följde jag som sagt med till hennes gym. Kändes så skönt att träna igen, och instruktörerna var jätteduktiga! Inte alls speciellt dyrt, 220 i månaden utan någon startavgift. Tror att jag har övertalat världens bästa pappa att betala det för mig tills jag får ett jobb, vilket faktiskt inte behöver vara så långt borta. Skriver mer om det senare.
.
Igår var jag i Malmö för första gången sedan gymnasietiden! Trot eller ej, men jag ska vara Louises hårmodell imorgon på hennes examensarbete. Jag ska permanenta håret. Nervös? Nej faktiskt inte. Skulle det inte bli bra är det bara att föna håret rakt, det kan ju inte se så mycket värre ut än vad det gör nu. Anyway, i tisdags följde jag och Jennie med henne ner dit för att öva. Mysig dag med tjejerna, trots usel service på restaurangen vi besökte och inställda och försenade tåg som plockade fram min alternativa personlighet som uppmanade till revolution mot vem det nu var som kladdade till det. VARJE gång jag ska åka från Malmö har tåget varit försenat. Från danmark. Varenda jävla gång. Jag tror att det är samma tomte som random trycker "stoppa-internet-knappen" som har en "inställda-tåg-knapp." Det är ju inte billigt heller, nu när man inte längre åker på barnbiljett, och då tycker jag fan att man inte ska behöva stå och vänta i en och en halv timme! Uselt, rent ut sagt!
Var inte hemma förren vid halv nio, och då var jag helt slut. Däckade vid halv tolv framför Vampires Suck.
.
Vaknade idag med lite feber och ont i halsen. Kände mig faktiskt rätt tacksam att jag slipper ge mig ut och jobba idag, det stormar, regnar och jag känner mig helt ruggig och inte mig själv för fem öre. Jag sökte jobb i ett par timmar (äntligen har jag bemästrat Ikeas rekryterings site) innan jag stack ner till Louise för lite kladdkaka med henne, Jennie och Josse eftersom det var hennes namnsdag. Diskuterade lite jobbstrategier med Jennie innan det var dags för alla utom jag att hoppa på bussar. Själv åkte jag hem, tog en kopp te till och nu sitter jag här. Ska få iväg lite ansökningar till innan det är dags att lägga ner, och sen ska jag börja skissa på lite present teckningar innan jag bäddar ner mig med en katt och en bra film. Imorrn ska vi ner till Malmö för provet omänskligt tidigt (06.40 går bussen...) och jag antar att jag blir borta hela dagen.
På fredag blir det först gym, och sedan kanske lite fest på kvällen.
.
Pust, det blev ett långt inlägg! Ett bra sätt att undvika sådant man måste göra är alltid att blogga... Nu: fokusera!

Tillbaks på ruta ett

Det gick inte så bra på jobbet. Är det en sak som jag har lärt mig av au pair livet, är det att man måste följa magkänslan, annars kommer det inte att funka i vilket fall som helst. Kommer alltså inte att börja på detta av olika anledningar. Lite tråkigt, men jag kan inte gå på ett jobb där jag vet att jag inte skulle må bra. Inte rättvist mot någon.
Lite trist känns det, men det är bara att ge sig på det igen. Jag har i alla fall en massa jobbannonser sen förra veckan att gå genom, och lite andra ledtrådar som jag ska börja kolla upp på stubinen.
Först av allt ska jag äta frukost. I eftermiddag ska jag in en sväng till stan med Louise och Jennie. Vi ska besöka Louises gym, jag ska pröva hur det är att gå där. Verkar billigt och bra. Äta lite med ska vi göra! Som ni vet tycker jag aldrig det är fel...
När jag kommer hem ska jag sätta mig ner med arbetsannonserna i lugn och ro.
.
Haha, ni vet när någon gör någonting dumt mot en i en dröm och så vaknar man och är förbannad på dem? Hände mig i natt. Jag drömde att jag var i ett rent slagsmål med en annan person (hon började) och när jag vaknade blev jag  skitsur eftersom jag insåg att det bara var en dröm och jag inte hade någon anledning att stämma skiten ur henne. För jag ville ge igen för att hon hade startad slagsmål inne på Cubus i min dröm. När jag somnade om drömde jag att jag var med i Glee, fast jag inte sjöng så bra. Men kul var det. Jag hade en fläta som gick ner till knäna på mig.
.
Det var dagens första intryck! Signing out

It only rains when I´m happy

Jag är så glad glad glad! Jobbet är på gång, jag kommer att få lite rutin på vardagen igen. Frustrationen över att inte ha någonting att göra börjar släppa, och jag kan inte beskriva hur skönt det är. Det är inte det att jag tycker illa om att sova länge på morgonen precis, men att känna stressen av att inte ha
några pengar har gjort mig galen.
Om jag någonsin blir ekonomiskt oberoende tänker jag bara sitta hemma och rita hela dagarna.
.
Har precis kommit hem från att ha skjutsat lillebror till Stenforsa där han skulle hämta sitt busskort och besökt Konsum. Handlade mat till de närmaste dagarna och en påse med lösgodis till helgen. Jag har inte ätit lösgodis alls sen jag kom hem, måste jag säga. Dags nu! Dock smakar det inte lika gott som Hemmakvälls godispåsar, de är bäst.
.
Ska nog läsa lite och sen laga mat. Ikväll ska jag nog hem till Louise. Imorgon blir det ett besök i Malmö och fest. På lördag blir det återhämtning från fest. På söndag blir det jobb.
.
Har ni förresten sett Toppbloggarna på aftonbladet? Hjärnlös underhållning när den är som bäst!

En riktigt hyfsad dag

Det var väldigt svårt att ta mig ur sängen imorse. Hade kunnat ligga kvar där ett bra tag till om man säger så... Men har man häst att sköta så kan man inte göra som man vill, det är bara att gilla läget och dra upp till stallet.
Det är så skönt att vara där ensam på morgonen. Så fort man går innanför dörren möts man av en massa gnäggande, tuggande på hö, värme och den avslappnande lukten av spån och häst. Det finns alltid någonting att göra, kanske är det därför det är så befriande? Det spelar ingen roll vad som händer i ens vanliga liv, när man kommer till stallet skall sysslorna bli skötta, no matter what. Man behöver inte tänka, allt går på rutin och man vet precis vad som händer. Jag hade kunnat mocka boxen på fem minuter med stängda ögon efter alla års träning.
En flykt från verkligheten är precis vad det är. Någonting som man vet är beständigt och kommer att inträffa.
Jag skulle inte hinna/orka/ha råd med en häst just nu, men ibland kan jag sakna det. Visst, man kan ge sig ut i skogen själv, men utan samarbetet med hästen är det inte samma sak. Ibland saknar jag det.
.
Annars kan jag väl meddela för alla intresserade att jag antagligen har landat ett jobb som personlig assistent! Var på intervju idag och blev erbjuden jobbet om jag fattade det rätt. Har inte tackat ja än dock, ska gå bredvid imorrn och se lite hur det funkar. Visst är jag orolig, jag har aldrig jobbat som det innan, men som mamma sa... skulle det inte funka behöver jag inte stanna. Och varför skulle det inte funka? Jag är i alla fall superglad att ha fått den här chansen!
Haha, jag har aldrig insett hur mycket en heltidstjänst egentligen går ut på! Herregud, det är jättemycket mer än att gå i skolan! Och inga powernaps, antar jag... sadface. Blir väl att faktiskt sova om nätterna då haha. Just nu när jag har insett hur mycket en heltidstjänst verkligen är snurrar frågan " Men hur i hela världen ska jag ha tid att göra någonting annat?" runt i huvudet. Haha. Den delar plats med " Tar du det här jobbet kan du äntligen köpa kläder....kläder....kläder...."
.
Dagens soundtrack: Bumpy ride och Glourious med The Hoosiers. Spring och lyssna!
.

Blank Mind

Känner inte så mycket för att skriva de här dagarna. Det händer inte så mycket i mitt liv som jag känner för att dela med mig på bloggen. Vissa veckor har jag så många ideer i huvudet att jag nästan sprängs och känner för att skriva hela romaner här, men dagar som denna står det bara stilla. Om jag skulle skriva något intressant/roligt skulle det inte bli  mer spännande än en redogörelse av hur tandkrämen smakade i morse. Och det är ju i ärlighetens namn inte speciellt intressant.
.
Tja. Jag är hästvakt igen, det är jätteskoj. Ska nog rida med gamla ridkompisen Carro imorrn, fastnade i stallet och traggade med henne en bra stund innan. Dagen har till största delen tillbringats i sängen med kisekatten, har börjat läsa en ny bok! Har bara kommit några kapitel in men det verkar jättespännande. Ska alldeles strax ner och laga mat, sen får jag se vad kvällen bjuder på!

Helgens händelser

Jag har under denna Hässleholmsfestival ...
- nästan träffat Jackie Ferm. Jennys pojkvän Ola hamnade helt plötsligt på bild med henne, har ingen aning om hur jag kunde missa det.
- fått skoskav på stortån. Ajaj. Kunde inte sova igårkväll för det.
- Blivit arg på världen och raderat en massa nummer i telefonen jag egentligen behöver.
- fått sätta igång english mode i hjärnan när jag pratade med någon dude från Israel. Han gillade inte cigaretter och tio minuter senare sprang han runt och letade efter dem.
- eventuellt blivit allergisk mot min mascara. Sadface.
.
Blandade intryck av den här helgen. Som alltid var det kul att träffa kompisarna, men vissa människor förstår jag mig inte på. Wierdos. Och Hässleholm blir liksom aldrig mer än Hässleholm, det spelar ingen roll hur många öltält man smäller upp inom en kvadratkilometer. Längtar iväg på lite nyra äventyr...
Nej, nu måste jag sova. Jag ska vara hästvakt ett par dagar framöver! Ska bli spännande, lite av en utmaning att gå upp tidigt menmen... Har lite olika ledtrådar på jobb med som jag ska följa upp, håll tummarna nu!
.

Fredagen den 13

Idag skall det alltså vara otursdagen numero uno. Förutom att jag faktiskt var tvungen att sticka ner till arbetsförmedlingen vid 9.30 och nästan blev försenad på grund av vägarbete, har jag inte märkt någonting ovanligt. Kanske har jag bara haft väldigt mycket otur den här veckan. Igår var det väldigt nära att jag slängde datorn i golvet när Ikeas ansökningssida inte funkade som den skulle. Jag satt och svor över den i en timme, stängde datorn och gick och la mig och mös med katten tills jag hade lugnat ner mig.
.
Idag blev prio ett städning av huset, sedan om jag hinner ska jag söka lite jobb och laga mat. Ikväll blir det fest i Hässleholm! Det är Festivaldax och genast förvandlas tråkiga Hässleholm till en metropol av färg, fest och lyckliga människor.
Nej, inte riktigt, men det kommer nog att vara lite roligare än vad det är i vanliga fall.

Powerwalk och kanelte

Fick en mindre chock när jag ställde mig på vägen innan idag. Vi kan väl bara säga att den skrek" ELINOR! INTE MERA CHIPS PÅ VECKODAGARNA!!'" typ. Usch.
Har precis varit ute och powerwalkat i över en timme, var riktigt skönt, jag tror jag såg två vilda minkar på köpet! Fick massa sköna idéer till skisser med, får alltid det när jag är ute i naturen, asskönt! Ska nog göra det här till en rutin.
Sitter nu och dricker lite (mycket) te och surfar runt lite på spotify. Jag gjorde det mycket stora misstaget att gå genom stan tidigare idag efter en snabbis till systemet. Som en magnet drog BikBok och Cubus in mig och fem minuter senare satt jag och övervägde att råna pastamannen för att få pengar till lite shopping. När jag lyckades slita mig därifrån råkade jag av misstag vandra in på Din Sko och såg tusen söta stövletter som jag viiiiiill haaaaaaa. Viiiiiiiillll haaaaaaaaaaaaaaaa. Så mycket. Pain, I tell you. Misery. Jag har nog aldrig varit så motiverad att skaffa ett jobb innan.
.

Päls och minkfarmar

http://sveketmotminkarna.se/
.
Vill ni testa så att era kräkreflexer verkligen fungerar?
.
Ännu en gång sitter jag här i mitt rum och kokar. Ändå kan jag inte säga att jag är förvånad. Alla har väl vid det här laget sett videon om pålsuppfödning i Kina? Eller om grisuppfödningen i Sverige? Tror jag länkade till den med för ett tag sedan...
.
Jag fattar inte vad människor som köper päls tänker med! Speciellt inte om de själva har husdjur... jag lovar, hade någon modeskapare bestämt att kattpäls skulle vara fint som jackor hade vi säkert haft kattfarmer med!
Det är så fruktansvärt onödigt! Päls är snyggt, men varför avrätta djur när man lika gärna kan köpa fuskpäls?! Som dessutom är billigare!
Hela tanken på att föda upp djur bara för att döda dem, och det gäller även köttindustrin, gör mig mer illamående och ledsen än något annat! Kan man inte själv med att döda djuret ska man inte äta kött/gå omkring i päls över huvud taget.
Pälsindustrin är ändå värre än köttindustrin. Människan behöver trots allt protein för att överleva, men pälsjackor? I dont think so! Sanningen är att så länge det finns en efterfrågan så kommer folk att fortsätta bära päls och farmarna kommer att fortsätta behandla minkarna såhär. Skulle inte tro att de bara kommer att ändra sig.
.
Nej, stäng ner den äckliga och inhumana skiten.

Skype är super

Igår avslutade jag dagen med att skypa med Suss. Egentligen första gången sen USA vi har pratat på riktigt, och herregud som vi pratade... i fem timmar satt jag vi datorn! Det var ju nästan två månader sen vi sågs (herregud, vad har hänt med tiden??) och då får man prata så länge. Pratade genom USA, jag fick en grundlig redovisning av hennes Californa resa och de sista dagarna i NJ, jag delade med mig om skånelivet och så satt vi bara och flummade. Det kändes nästan som om vi var tillbaka på Chilis med våra sallader och så mycket cola att dricka så att man spyr, trots den svenska musiken i bakgrunden och rundgången i högtalarna. Vi ska i alla fall ses nu i höst, antingen i Stockholm eller här nere i Skåne. Längtar längtar!!
.
Ska snart iväg till jobbcaochen, som vanligt känner jag mig inte speciellt förberedd med det går väl bra ändå. Sen ska jag väl laga mat till mor som vanligt, pasta med någon spenatsås och om jag hinner städa. Ikväll blir det powerwalk och så får jag se sen!
.
Arrividerci!

Splash me with coulor


To do

Idag ska jag...
- Ringa runt till ett par arbetsgivare
- Strukturera upp länkar för utlandsarbete
- Dammsuga och tvätta av TV rummet, mamma blir lycklig
-... kanske dammsuga och tvätta av mitt eget rum
- ut och powerwalka/cykla en runda ikväll, det var så himla skönt igår.
.
Vissa dagar vaknar man upp med så mycket energi att det sprutar ur öronen. Idag är en sådan dag! Jag kommer till och med att komma igång i vettig tid. Woho på mig, hörs sen!

Blue velvet cake with white chocolate frosting

Vad jag ville ha:
.
Vad jag fick:
.
Innan ni dömmer denna stackars lilla muffins så vill jag bara säga att jag varken hade tillgång till röd karamellfärg (jag tog blå istället- varför i hela friden har vi blå men inte röd karamellfärg? Vem gör blå kakor? Förutom jag när det inte finns något annat då.), muffinsplåt och ca hälften av ingredienserna man egentligen skulle ha. Jag fick improvisa jäkligt mycket, och det blev inte alls så saftigt som jag minns det. Åt alltid red velvet cake i USA... med frostingen var i alla fall supergod! Vit choklad med cream cheese, yummy! Nästa gång ska jag bara gör en bunke med frosting och äta som den är!
.
Nu blir det powerwalk ner till pappa och hämta cykeln som står där så jag kanske får väck lite kalorier i alla fall!

Cupcakes och tvättning

Igår fick jag ett otroligt stort sug efter att baka. Efter middagen ångrade jag mig dock, eftersom det enda vi hade ingredienser till hemma var kladdkaka, vilket jag börjar tröttna på nu, trot eller ej.
.
Så idag efter det rutinmässia jobbsökandet hade jag tänkt hasa mig ner till affären och köpa ingredienser till cupcakes! Har bara gjort det en gång, men jag är så fruktansvärt sugen på det! Ska hitta ett recept som ser gott ut bara...
Innan dess ska jag slänga in lite tvätt, dammsuga och så ska jag laga mat med! Himla duktigt av mig! Ikväll hoppas jag att jag äntligen kan hämta min cykel, hoppas att det inte börjar regna.
.
Katten hälsar!

Det sitter en fluga på mitt fönster

Den e jättestor och katten vill inte döda den. Jag tror verkligen den har suttit där sen igår. Utan att röra sig. Spionerar den eller vad?
.
Kom hem vid tre tiden igår efter en härlig kväll hos Emelie. Även denna gång mötte jag ett vildsvin mitt ute i skogen men vi båda kom undan oskadda. Innan dess hade det sprungit kaniner, harar och katter framför bilen. Nåja, hos Emelie då. Elin brottades med allt och alla och skrattade som ett får, Cark tillbringade en stor del av kvällen på golvet och trots att jag inte hade druckit alls så satt jag insvept i en filt och sjöng jullåtar tillsammans med Emma innan kvällen var slut. Haha, stackare Emelie och Niklas som måste stå ut med såna knäppgökar som oss.
.
Nu regnar det, jag tänker äta lunch och försöka få tillbaka makten över min säng från katten, och sen får jag se vad livet vill med mig!

En mörkrädd pojke

Gårdagskvällen var mycket trevlig! Käkade tacos med flickorna och drack vin och spelade spel. Jag ägde på Frågejakten, men sög ganska duktigt på Faraos Pyramider. Kom lite annat folk i slutet på kvällen och när klockan hade slagit två däckade jag nästan vid bordet, dags att gå hem.
.
Morgonen började med att jag sa hejdå till lillebror som åker till Kefalonia med sin flickvän. Inte alls avundsjuk för att han får åka utomlands, inte då. Inte det minsta.
Nästa sommar ska jag resa som aldrig förr...
.
Fastnade sedan i sängen med en bok. "En mörkrädd pojke" heter den, en skräckroman som utspelar sig i bibelbältet i USA. Jag började läsa den i torsdags, och jag måste säga att det var ett tag sedan jag läste så snabbt. Kunde knappt lägga ner den. Den var så realistisk, inte överdriven som vissa skräckfilmer eller böcker, utan man fick en obehagskänsla och börja kolla sig konstigt omkring i rummet. Slutet var verkligen oförutsägbart även om det kom alldeles för snabbt. Skrämmande var det med. Läs den!
.
Ikväll ska jag köra bort till Tyringe till en liten fest. Ingen alkohol för mig dock, orkar inte dricka ikväll med. Dessutom sover jag så sjukt dåligt efter att jag har druckit mycket, typ bara i tre timmar och sen kan jag inte somna om. I alla fall inte om jag inte får sova i min egen säng. Jättejobbigt. Så det blir lugnt ikväll.

Gör om, gör rätt

Händelseförlopp ca 30 min efter förra blogginlägget:
.
Elinor går ut. Elinor läser på tabellen vid bussen att hennes busstur till Broby inte går förren 14 augusti. Elinor hatar skånetrafiken med hettan av tusen brinnande solar. Elinor ringer runt och försöker hitta skjuts. Elinor missar mötet. Elinor lägger sig igen och försöker glömma att hela morgonen har inträffat.
.
Har nu meddela att jag har vaknat och känner mig renad från morgonens frustration och ilska. Nu blir det till att söka ett jobb innan jag ska gå ner och ta itu med en diskhög lika stor som ett mindre berg i Himalaya. Om jag hinner sen kanske det blir ut att gå och runda, och ikväll blir det fest! Låter som en helt okej dag.
.
.

Bakldsjfnvklascvbnkjvde

Ungefär så känner jag mig just nu. Blääääää. Kom på fem minuter innan jag somnade halv 3 i natt att jag har basinformationsmöte på arbetsförmedligen idag. Halv 10. Hurra. Jag är inte utsövd för fem öre och katten säger åt mig att jag ska stanna och mysa istället för att gå dit. Ringde dem och frågade om det var obligatoriskt. Det var det.
Hoppas verkligen det här mötet ger mig aaaaaaaallaaaaaaaa svar på frågor som jag har nu och i praktiken ett jobb. Seriöst, jag har sökt jobb hela veckan behöver liksom inte basinformation. Sitter de och pratar om a-kassa som jag ändå inte får.. alltsa... nej... jag orkar inte. Och jag har ingen bil heller så då måste jag ta bussen och säkert sitta där i en timme extra och ha kul. Underbart.
.
Nej, nu måste jag väl klä på mig och försöka tänka positivt. Får sova senare idag.

Morgonstund har guld i mun

... eller nåt. Jag kan i alla fall inte somna om. Jobbcoachen som skulle ha ringt 15.30 i eftermiddag ringde 09.30 istället och väckte mig. Skönt att ha det gjort i alla fall, nu kan jag lägga hela eftermiddagen på saker som behöver göras.
.
Gårkvällen spenderades med Louise, Jennie, Lowe och Josse på sistnämndas veranda och med av en stor bag in box som vi delade på. Satt och pratade om allt mellan himmel och jord, och sen kom valpen Tequila och hoppade upp i mitt knä och somnade. Hon är verkligen sötast!
.
Fördereder mig nu för att gå ner och fixa frukost. Sedan blir det att dra en sväng till affären och köpa ingredienser till matlagningen de kommande dagarna. Ikväll är det tjejkväll hos your truly med hembakad pizza!
.
Intressantare än så blir det tyvärr inte. See ya!

Dagens lärdomar

Idag har jag lärt mig att:
- man mår illa om man äter halvkokt pasta med alldeles för mycket smör och ost med tveksam ålder på fastande mage.
- att det blir ännu värre om man dricker avslagen cola till.
- att jag har alldeles för lätt för att distrahera mig själv. I det här fallet redde jag upp ett bråk mellan husets katter istället för att försöka förstå arbetsmarknaden i Norge. Dessutom har jag precis upptäckt att vi har en kattinkräktare som smiter in när ingen ser. Detta förklarar kanske varför mina lilla kisekatt har varit så tjurig sista tiden, någon annan äter upp hans mat! Där ser man!
.
Nej nu blir det att återgå till ett sista arbetssökarpass den här dagen. Hoppas att den lilla colan jag har kvar räcker till att sockerchocka igång min hjärna.
.

Grattis till tönten!

Idag fyllde han alltså 18 år, min lillebror. Vi körde vår vanliga tradition av sång, tårta och presenter tidigt på morgonen. Jag blev så trött av detta att jag var tvungen att gå och lägga mig igen. Sov i någon timme, drömmde skitskumt om besök från mina sydamerikanska au pair kompsar och deras värdbarn. Jaja, tvingade mig upp när klockan hade slagit fast jag gärna hade sovit vidare, och nu är jag helt snurrig. Hög musik på datorn och hoppas att vakna till. Ska skriva ansökningar till ett gäng jobb och hoppas jag får iväg dem och leta lite till. Hatar att stå vid vägskäl så här... vad ska man satsa på?
Jag bjuder i alla fall på lillebrors födelsedagspresent! 
.
.
Var meningen att det skulle bli en budgethistoria, men så kostade det waaaaay to much att rama in den. Men jag kunde inte låta bli! Det blev så fint med en ram. Och färgerna ser såklart bättre ut i verkligen.
Just det, eftersom han är född i lejonets tecken blev det en sådan. Är sugen på att göra en vädur till mig själv, men det är inte lika lätt! Men skam den som ger sig!

Just det!

Knapparna ligger förresten inte alls till höger under "Länkar". Jag slår vad om att ni inte hittar dit. Supersvårt är det, bara intelligenta människor fixar att hitta och klicka på dem. Bara så ni vet.

Elinor goes datornörd

Jag börjar önska att jag var som Neo i the Matrix. Att jag bara kunde hoppa in i koderna i datorn och ändra runt på den lite hipp som happ. Det skulle hjälpa så otroligt mycket!
Nåja, eftersom jag tröttnade på att sitta och stirra på Monster.se fick jag Jennies ord i huvudet. Hon har en liten bloggbrud inom sig minsann! Fröken Ljungren tipsade mig i alla fall häromdagen att registrera mig på lite olika bloggsidor. Sagt och gjort! Jag lyckades till och med lägga in några av dem rätt i kodmallen (det var här mina Matrix fantasier började)! Så nu ska ni tydligen klicka på knapparna så att de kan räkna hur många som besöker bloggen och så vidare.
.
Do it!
.
Tillbaka till jakten på drömjobbet.
.

Hoppla

Vilken härlig start på veckan! Spontant bestämde jag med Louise igår att vi skulle ta en liten ridtur idag. " Klockan 8 kör vi!" sa hon. "Que?" sa jag. Finns det verkligen människor som är vakna så obarmhärtligt tidigt?
Nåja, klockan 8 imorse spöregnade det, så jag sov vidare till 11. Så klart var vi inte där uppe förren vid 13. Det är inte utan att jag var lite nervös när jag plockade in hästapållen, har ju för tusan gått ett år sedan jag var uppe på en häst!
Men hör och häpna, det gick jättebra! Lite skakigt i början för min del och mina ben kommer nog att protestera ganska häftigt mot det mesta imorgon, men det var det värt det. Jag har nog inte insett hur mycket jag har saknat hästeriet. Puffie som jag red kan vara lite bitchig, men hon kände nog på sig att jag inte ridit på ett tag. Har aldrig sett henne så snäll och lätt att ha och göra med! Gud vad jag har saknat att bara ge mig ut i skogen på det sättet. Man får en sådan frihetskänsla, och alla jag har pratat med det om håller med om att ridning funkar som en slags meditation. Vissa sysslar med yoga, andra rider. Fungerar precis lika bra.
Louise hade lite otur med hästen hon red, han snubblade och landade på knäna. Otäckt när sådant händer, men det gör det tyvärr. Kan hända vem som helst. Nåja, han knallade hem med lite skrubbade knän och verkade lika glad för det.
Hoppas jag kommer ut snart igen.
.
Projektet för eftermiddagen blir att kolla runt på lite jobb, och om jag hinner sticka ner till pappa och sedan cykla upp min cykel. Ikväll ska jag förhoppningsvis träffa vännerna.
.
En liten bild på en häst som jag gjorde med värdbarnen i USA någongång i julas.

Släktkalas

Tja, jag vet inte om epic är rätt ord att beskriva fredagskvällen med. Epic var det i NY när vi... nej, det ska jag inte berätta här. FBI var så känsliga när det gällde det.
.
Men det var jättetrevligt. Regnet höll sig borta ända tills vi kom tillbaka till Hässleholm, jag fick äta  min årliga langos, fick rundtur av Emma på klubben Tivoli där vi sjöng lite schlager, kom hem utan större krusiduller på tåget och såg jättesöta vildsvinskultingar när jag körde hem. Allt utan en droppe alkohol och jag mådde fantastiskt!
Snart kommer släkten och fira lill- Jonte som fyller myndig på tisdag! Jag saknar fortfarande min mobilladdare...

RSS 2.0